0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. S.

Ynt: Karaya Çıkmadan 1000 Deniz Mili
« Yanıtla #90 : Nisan 22, 2017, 09:13:44 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Enes korsanım deniz kolayına olsun. Selametle

Teşekkürler Zafer Korsan
*

E. S.

« Yanıtla #91 : Nisan 22, 2017, 09:14:50 »
Selametle Enes.

Sağolun Halil abi.

*

E. S.

« Yanıtla #92 : Nisan 22, 2017, 09:25:22 »
Ben Enesin 3 metrelik botla  böyle bir seyahat  için tehlikeli ve riskleti kabul edilemez boyutlar da değerlendiriyorum..
   Yeterli derecede beslenememesi ve yetersiz sıvı ve mineral alamayacağı için vucudunda onarılmaz hasarlar oluşabilir.
   3 metrelik bot ise Normal deniz rizikolarına karşı koyamacak boyuttadır.. Yeteri kadar yiyeceği ve sıvıyı yakıtı botda taşıyamaz.
  Sorgulamadan destek veren arkadaşlarıda kınyorum.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tümay abi,

Hassasiyetine katılmakla birlikte, bu botun tesr için fırtınaya 36 saat tonozda bırakıldığını,

Kamuoyunu rahatlatmak için yedegimde deniz kayağı cektigimi belirtmek isterim.

90 litre suyla yola çıktım.  Günde 1,5 litreden az su içiyorum. Dolayısıyla mineral eksikliğim olmaz.

Yanimda 35 günlük erzak var. Karbonhidrat, protein ve C vitamini bu erzakta bulunmaktadır.  Yolda yakalayacağım balıkları saymıyorum bile.

*

K. T.

« Yanıtla #93 : Nisan 22, 2017, 10:28:57 »
Videolarda gördüm ki ciddi bir direk var. Çok güzel görünüyor. Videoların daha uzun şöyle 1-2 dk olması çok daha güzel olur. Tabii ki interneti tüketmemek söz konusu bu yüzden telefondan kayıt kalitesini az düşürmek çözüm olabilir. Selametle ,,, takıpteyiz.   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2017, 10:29:29 Gönderen: Kıvanç Tüfekçioğlu »
*

E. S.

« Yanıtla #94 : Nisan 23, 2017, 09:17:37 »
Orsa 1 Kapıdağ Çakılköy limanına vardı.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

E. S.

« Yanıtla #95 : Nisan 23, 2017, 20:17:41 »

Dün akşam teknesine misafir olduğum Selim reis yola çıkınca başka bir tekneye aborda oldum.

Akşam üzeri sahibi gelince tanıştık,  sohbet ettik. Aydın reis aynı zamanda kooperatifin başkanıymış.

Kismetse sabah manzaraya karşı Aydın reisin teknesinde kahvaltı...

Her iki reisimize yeniden teşekkür ederim.

İyi akşamlar.

*

İ. E. S.

« Yanıtla #96 : Nisan 23, 2017, 22:12:42 »
Başlığı yeni gördüm. Konuyu yanlış anladım zannedip tekrar tekrar okudum. Yok valla doğruymuş; Enes adında çılgın bir korsan botla yollara düşmüş. Tebrik mi edeyim, Sabaha kadar internet başında gözcülük mü yapayım, biraz yemek pişirip kıyıda yolunu gözleyip yolunu mu keseyim, endişe mi edeyim, gurur mu duyayım, hayran mı olayım bilemedim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Lütfen kendinize dikkat edin. Habersiz koymayın bizleri.
Selametle Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

N. Y.

« Yanıtla #97 : Nisan 24, 2017, 12:19:53 »
Selametle Enes korsan. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

K. B.

« Yanıtla #98 : Nisan 24, 2017, 13:29:17 »
Enes Çakıl köy barınağından ayrılmış.Zelloda bıraktığı mesaja göre bir sonraki barınağa varmış.Telefon şarj problemi olduğu için oncours u fazla kullanamıyor.Varmış olduğu yer büyük ihtimalle Kestanelik barınağı.Bundan sonra sırası ile çayağzı limanı,ballı Pınar,ormanlı,turanköy barınağı, Doğan'lar ve ilhanlar var.Bakalım bu gece hangisinde kalacak.Bu arada hava şu an itibarı ile kıyılarda 5 açıklarda 10 knot doğulu esiyor.Enes için kolayına yelken yapabileceği bir hava.
« Son Düzenleme: Nisan 24, 2017, 13:29:52 Gönderen: Kenan Biçen »
*

K. B.

« Yanıtla #99 : Nisan 24, 2017, 16:02:48 »

Enes asmalı geçişine başladı.Asmalıya 10,5 mili kaldı.Deniz durumu gayet iyiymiş,limandık hava olduğunu söylüyor.Asmalıdan detaylı bilgileri kendisi verir sanırım.
*

G. M.

« Yanıtla #100 : Mayıs 05, 2017, 02:07:12 »
Şimdi haberdar oldum olaydan. Bir süredir de mesaj olmadığını görünce endişelendim ama youtube kanalından sıkıntı olmadığını görünce rahatladım.
Selametle ...
*

G. Ö.

« Yanıtla #101 : Mayıs 05, 2017, 10:31:55 »
Orsa1 dün Sivrice BB'na ulaştı.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. S.

« Yanıtla #102 : Mayıs 06, 2017, 10:11:36 »
İyi günler Korsan Ailesi,

Kapıdağ yarımadasındaku Çakılköy limanınından avara olduktan sonra  kısa bir süre Kestanelik limanına uğrayıp Marmaea Adası Asmalı limanına doğru geçişe başladım.

Geçişin amacı oksitlenmiş olan telefon şarj kablolarının yerine yenilerini almaktı.

Yolun yaklaşık yarısında botta patlak olduğunu farkedip motora tam yol verdim. Bu şekilde neredeyse 6 deniz mili gittikten sonra Asmalı limanına vardım.

Botta bir patlak varmış.  Onarımını yaptım. Patlağa neden olan yelken düzeneğini iptal edip yeniden seyre koyuldum.

Devam edecek.
*

A. Ü.

« Yanıtla #103 : Mayıs 06, 2017, 10:21:42 »
Enes korsan.Selametle takipteyim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. S.

« Yanıtla #104 : Mayıs 06, 2017, 10:27:49 »
Her gün sırayla Yigitler, Çardak ve Çanakkale duraklarını tamamladım. Çanakkale'de motorun bakımını yaptırdıktan sonra seyre çıkıp Abideyi selamladım, aynı gün Bozcaads' ya varıp bağlandım.

Yakıt ve erzak gereksinimimi bir dost sayesinde tamamladım ve geçiş için o sıralar sert olan havanın dinmesini beklemeye koyuldum.

Bir sonraki gün hiç olmazsa Poyraz koyuna gidip hoş vakit geçireyim dedim.

Seyir esnasında yedekte çektiğim deniz kayağı alabora oldu. Motoru boşa alıp kayağı yaklaştırdım.Pruvasından tutup kaldırdım,  tek hamlede düzeltip seyri sürdürdüm.

Koya vardıktan bir süre sonra solar panelin sisteminin çalışmadığını saptadım.

Devam edecek.
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2017, 10:30:04 Gönderen: Enes Save »