0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. K.

Ynt: Ultraya Rakip olabilir mi?
« Yanıtla #45 : Mart 02, 2021, 10:51:12 »
Zaten  bu kadar kıymetli malzemelerin üzerinde seri no olması gerekir.

Garanti konularında takıp açısından öneminin dışında seri numarası biraz da ciddiyet ve kurumsallık havası katar .

Biraz daha abartırsan üzerine karekod bile basarsın  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. K.

« Yanıtla #46 : Mart 02, 2021, 10:54:44 »
Seri numarasını espri olarak yazmıştım ama bence olması gerekir.

Eyy Ultracılar bu o kadar zor ve pahalı bir işlem değil bence yapın.  Olmaz, yapılamaz diyenler varsa da bana yonlendirin , ben anlatırım.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. Ç.

« Yanıtla #47 : Mart 02, 2021, 11:10:56 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Seri numarasını espri olarak yazmıştım ama bence olması gerekir.

Eyy Ultracılar bu o kadar zor ve pahalı bir işlem değil bence yapın.  Olmaz, yapılamaz diyenler varsa da bana yonlendirin , ben anlatırım.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Merhaba Atilla Kaptanım,
Ultra çapanın üzerinde seri numarası olduğunu biliyorum. Ama diğerleri konusunda bilgim yok. Seri numarası olması konusundaki yorumlarınıza tamamen katılıyorum.
Saygılar.

*

B. E.

« Yanıtla #48 : Mart 02, 2021, 17:56:05 »
Wedge Marine Firma sahibi ile yaptığım görüşmeler ve test videoları beni ürün konusunda ikna etti ve 16 kg galvanizli versiyonu satın aldım. Geçen hafta sonu İsmail bey (firma sahibi) bizzat kendisi tekneme kadar getirip teslim etti. Kendisi de yelkenci olan İsmail Bey uzun yıllardır metal işleme sektöründe faaliyet gösteren bir firma sahibi olunca kendi çapasını kendisi imal etmeyi düşünmüş, 3 yıllık bir test ve deneme yanılma sürecinden sonra ürün son halini almış. Kendisi sonuçtan memnun olunca ürünü ticari boyuta taşımaya karar vermiş. Böyle bir geliştirme sürecinden geçmesi ürünü satın almamda en büyük rolü oynadı. Teknem şimdilik karada, mart sonunda denize inince çapanın performansı hakkındaki tecrübelerimi paylaşacağım. Umarım ülkemiz sektördeki ikinci markayı da kazanır.

Hayırlı olsun. Peki üreticiye sorabildiniz mi, neden tırtıklı yapmışlar demiri?  Tırtıklar ne amaçla eklenmiş sağına soluna?? Taramamasına katkı amaçlı ise ,hiç sanmam faydası olacağını. Sanırım görsel amaçlıdır...

Atilla Gökovanın sosyal mecrasında yazdığına göre o tırtıklı alanlar eriştelerde tutunmasını arttırmak için var sanırım otlukları kesiyor veya yararak içeri giriyor.
*

K. G.

« Yanıtla #49 : Mart 02, 2021, 20:29:51 »
Eriştelik alanda demir atmamaya dikkat etmek gerek, denizde oksijen oranını korumaya çalışan bir tek erişteler kaldı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

*

E. S.

« Yanıtla #50 : Nisan 19, 2021, 09:41:19 »
Çakma delta çapamı emekli ederek(yoksa o beni emekli edecekti) Wedge Marine Galvaniz 16 ya geçiş yaptım. İlk izlenimim çok başarılı. Çok farklı zeminlerde deneme şansım henüz olmadı, su sıcaklığı da henüz maske şnorkel ile çapa kontrolü yapacak seviyeye gelmedi ama gördüğüm kadarı ile kum zeminde son derece başarılıydı. Bosa tutup 2000 devire kadar tornistan vererek denedim bir sıkıntı olmadı. Doğru seçim yapmış olduğumu düşünüyorum bu sebeple hem kendi adıma ama hem de Türk Üreticilerin geldiği nokta adına gerçekten çok sevindim. Sezon başladığında farklı zemin ve derinliklerde denemeler yaparak sonuçlarını yine burada paylaşacağım.
*

Ö. O. D.

« Yanıtla #51 : Nisan 19, 2021, 10:36:15 »
Çakma delta çapamı emekli ederek(yoksa o beni emekli edecekti) Wedge Marine Galvaniz 16 ya geçiş yaptım. İlk izlenimim çok başarılı. Çok farklı zeminlerde deneme şansım henüz olmadı, su sıcaklığı da henüz maske şnorkel ile çapa kontrolü yapacak seviyeye gelmedi ama gördüğüm kadarı ile kum zeminde son derece başarılıydı. Bosa tutup 2000 devire kadar tornistan vererek denedim bir sıkıntı olmadı. Doğru seçim yapmış olduğumu düşünüyorum bu sebeple hem kendi adıma ama hem de Türk Üreticilerin geldiği nokta adına gerçekten çok sevindim. Sezon başladığında farklı zemin ve derinliklerde denemeler yaparak sonuçlarını yine burada paylaşacağım.

Efe kaptan Merhaba, iyi haftalar,

Delta çapadadan neden memnun değildiniz acaba?

*

E. S.

« Yanıtla #52 : Nisan 19, 2021, 11:26:59 »

Efe kaptan Merhaba, iyi haftalar,

Delta çapadadan neden memnun değildiniz acaba?

Özgür Korsanım çapa da üretici çok önemli, benim sahip olduğum Delta orjinal değil, kötü bir kopyaydı. Hatta söktükten sonra tarttım 14 Kg çıktı ki Deltanın 14 kg modeli bile yok. Lewmar üretimi bir deltanın kötü çapa olduğunu düşünmüyorum.
*

Ö. O. D.

« Yanıtla #53 : Nisan 19, 2021, 13:12:06 »
Teşekkürler Efe Korsanım,

çok nadir ilk seferde tutmadı benim ki yani oldukça memnunum deltadan belki dediğiniz nedenden sorun yaşadınız. Wedge'i ben de takip ediyorum farklı zeminlerdeki tecrübelerinizi de paylaşmanızı dilerim, yedek bir çapa için yüksek olmayan bir bütçe ile bakıyordum bu ara ben de.

selamlar,
Özgür
*

E. K.

« Yanıtla #54 : Mayıs 14, 2021, 11:40:39 »
Wedge capa saplanma pozisyonundayken gagasinin yere uyguladigi agirlik kendi agirliginin yuzde kaci? Test eden oldu mu acaba?

*

Ö. D.

« Yanıtla #55 : Temmuz 07, 2021, 20:52:34 »
Merhaba korsan arkadaslarım,

Youtube'da yayınlanan The Kayık'ın 29. bölümünde Wedge Marine konuk edilmiş Açıklayıcı ve samimi bir sohbet izlediğimi düşünüyorum The Kayık Yiğit'e de bu bağlamda destek vermek iyi olur düşüncesindeyim Çünkü gercekten cok araştıran ve kendini geliştiren biri olduguna inanıyorum. Paylaşmak istedim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

&t=75s
*

E. K.

« Yanıtla #56 : Temmuz 08, 2021, 14:51:11 »
Wedge çapayı kullananlar güncel izlenimlerini paylaşabilir mi? Artılarıyla eksileriyle.

Teşekkürler
*

E. S.

« Yanıtla #57 : Temmuz 08, 2021, 15:35:13 »
Ben galvanizli 16 kg luk versiyonu ve fırdöndüyü kullanıyorum, çok memnunum. Henüz wedge çapa kullandığım ilk sezonum, takribi 15 gün geçirebildim teknede. Bu sürede herhangi bir sıkıntı yaşatmadı bana. Mevcut Çapasından memnun olmayan, yeni bir çapa arayışı içerisinde olan Korsanlara tavsiye ediyorum.
*

A. G.

« Yanıtla #58 : Temmuz 25, 2022, 16:52:53 »
Bende Wedgemarine aldım hatta The Kayık videosunda seyrettikten sonra heveslenmiştim  firma sahibi İsmail Bey birebir iletişim kurdu satış aşamasında bundan da çok memnun oldum. Çok acemiyiz biz hanımla. Daha 5 defa çapa attık toplam hatta ikincisi Babakale sonrası sert havada Sivrici’ye kaçıp tekne burnu sancağa yatarken oldu hepsinde tuttu şimdilik tek seferde. 2 defa 2 gün üst üste kontrol ettim ilk günkü pozisyonundaydı.
*

K. E.

« Yanıtla #59 : Temmuz 25, 2022, 18:58:20 »
Ultra çapayı hiç kullanmadım fakat wedge’den çok memnunun.
Geçen ay Heybeliada da 2 tekne(bordaladık)benim 16 kg lik wedge çapam ile kıpırdamadık.(20 knots) benim teknem 8 ton diğeri 4,5 ton civarı.
Çevremdeki neredeyse bütün tekneler taradı.
Çamur,kum,erişte de denedim kesinlikle öneririm.
Sadece üstünde turuncu bir boya atıyorlar çok akıllıca diye düşündüm aldığımda fakat Kısa sürede boya kalkıyor. Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap