0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    İ. B.

TEKNE NİN ÇALIŞMAMASI HAKKINDA
« : Şubat 04, 2023, 11:44:21 »
İYİ GÜNLER FORUMDA YENİYİM TEKNE KONUSUNDA DA YENİYİM GEÇEN HAFTA İÇİ TEKNEYE GİTTİĞİMDE TEKNE Yİ ÇALIŞTIRMAK İSTEDİM KONTAĞI ÇEVİRDİĞİM ZAMAN TIK SESİ GELİYOR FAKAT MARŞ MOTORU SESİ GELMİYOR SAHİL BESLEMEDEN GELEN KABLOLUNUN YUVASINA VE İÇİNE YOĞUN MİKTARDA SU GİRMİŞ FİŞİ TEKNEDEN ÇEKTİĞİM ANDA BİR SU BARDAĞI KADAR SU AKTI İÇİNDEN BUNUNLA İLGİLİ Bİ SIKINTI OLMUŞ OLABİLİR Mİ BİLGİSİ OLAN VARSA YADA DAHA ÖNCE BÖYLE SORUN YAŞAYAN VARSA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM


*

    Ö. Ö.

Ynt: TEKNE NİN ÇALIŞMAMASI HAKKINDA
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2023, 13:24:29 »
Marş motoru tık yapıp döndüremiyorsa büyük ihtimal ile akünüz ölmüş (boşalmış) durumda.
Voltaj göstergenizden kontrol edin.

Muhtemelen sebebi de sahil besleme sisteminizdeki su teması nedeni ile bir kısa devre olmuş, sigortası atmış, redresörünüz (akü şarj aleti) çalışmamış, tekne içindeki var olan tüketim (sintine pompası, buzdolabı, ışıklar vb.) nedeniyle akünüz boşalmış olabilir.

İçeride tüketim olmasa bile eski aküler kendi iç kayıpları nedeni ile bir süre şarj edilmeden beklediklerinde de boşalırlar.


*

    İ. B.

Ynt: TEKNE NİN ÇALIŞMAMASI HAKKINDA
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2023, 13:27:13 »
TEŞEKKÜR EDERİM O ZAMAN O BÖLGEYİ GÜZELCE KURUTUP SAHİL BESLEME BAĞLANTISINDAKİ SİGORTALARI KONTROL EDEYİM


*

    Ö. Ö.

Ynt: TEKNE NİN ÇALIŞMAMASI HAKKINDA
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2023, 14:49:01 »
Önce voltmetreden akünüzün durumunu kontrol edin, akünüz ölmüş ise onu şarj etmeye çalışmak anlamlı bir çaba olmayacaktır.

Akü göstergeniz (voltmetre) eğer 11,5V 'un altında bir rakam gösteriyorsa büyük ihtimalle akünüz sizlere ömür, yenisini almanız gerekecektir. Yine de yatırım yapmadan önce bir oto elektrikçide akü testi yaptırıp durumundan emin olmanızı tavsiye ederim.

Akünüz düzelince şarj sisteminizi ve sigortalarınızı aküyü bağlamadan önce kontrol edersiniz.


*

    İ. B.

Ynt: TEKNE NİN ÇALIŞMAMASI HAKKINDA
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2023, 21:12:12 »
Çok teşekkür ederim bugün gittim tekneye Sahil besleme panosunda ki sigortam atmış akü buna bağlı olarak boşalmış bugün gittim kontrol ettim Sahil besleme takılıyken denedim marş motoru devreye girdi ama akü tamamen boşalmış olduğu için yada öldüğü için çalıştırmadı Sahil besleme ye bağlı bıraktım şarj etsin diye yarın gidip tekrardan denicem inşallah çalışır

*

    A. Ç.

Ynt: TEKNE NİN ÇALIŞMAMASI HAKKINDA
« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2023, 21:31:10 »
Teknenizi nasıl kullandığınızı bilmiyorum ama sahil bağlantısı sigortası attığında marşınız sadece tıklıyorsa o akü ölmüş demektir. Hangi marka, hangi cins olursa olsun, hiç bir akü şarjsız kaldığı için tamamen bitmez. Şarj ettikten sonra marş bassa bile o akünün ömrü dolmuştur.
 
*

    İ. B.

Ynt: TEKNE NİN ÇALIŞMAMASI HAKKINDA
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2023, 10:56:40 »
dediklerinizi dikkate alıcam en iyisi ben o aküyü bi akü servisinde ölçüm yaptırayım ölümü yoksa başka birşey mi var bilelim en azından tavsiyeleriniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim