0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. Y.

Sanal Çapa Hakkında
« : Ocak 02, 2025, 23:20:05 »
Herkese merhaba,

4,6m fiber bir tekneye sahibim ve 12V olacak bir sanal çapa arayışındayım.

Haswing Cayman modelini çoğu kişi kullanıyor ancak kalite ve GPS doğruluk üstünlüğü olarak Minn Kota öneriliyor.

Sizlerin marka ve model önerileriniz ne olur?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
*

S. T.

Ynt: Sanal Çapa Hakkında
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2025, 18:32:50 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Herkese merhaba,

4,6m fiber bir tekneye sahibim ve 12V olacak bir sanal çapa arayışındayım.

Haswing Cayman modelini çoğu kişi kullanıyor ancak kalite ve GPS doğruluk üstünlüğü olarak Minn Kota öneriliyor.

Sizlerin marka ve model önerileriniz ne olur?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Sanal çapa nedir,ne işe yarar bilmiyorum vallahi.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Duyuyorum adını,nedir diye araştırmadım bile..
Demirlemeye yarıyorsa 4.6 teknede çok ihtiyaç olurmu bilmem..4/5 kg'lık bir çapa,5m zincir arkası halat iş görür..
Yok balık meralarını işaretliyorsa,cep telefonlarına yüklenen bir sürü program var..
Ama "para var huzur var" diyorsanız,iki model varmış zaten,netten ve çevrenizden bir fikirde edinip ,karar verin..

*

E. D.

« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2025, 19:12:41 »
  Küçük tekneler için gereksiz bir sistem. GPS kontrolünde sürekli motor çalışmasını gerektirecek, yani bol enerji kaynağı ihtiyacı olan bir şey. Zincire bile ihtiyaç yok, sadece halatlı yüz metreye demir atarsınız bu boy bir tekneyi yerinde tutmak için.

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2025, 19:47:08 »
Sanal çapa 100+ m derinliklerde sabit duran ve sık sık av yerini değiştirmek isteyenler için muhteşem bir icat. İple çapayla olacak iş değil.
*

Ö. U.

« Yanıtla #4 : Ocak 13, 2025, 10:02:51 »
4,6 m bir teknede balık avı için sanal çapa önemli bir araç bence. Av sırasında birçok avantajı var. Birincisi aşağıdaki balıkları çapa gürültüsü ile korkutmamak, bir diğeri derin sularda çapa attığınızda tam olarak istediğiniz yerde durmak zorlaşıyor sanal çapa bunu sağlıyor, ayrıca yer değiştirmek istediğinizde hele ırgat da yok ise 30 metre ve sonrasından zincirle çapayı çekmek ölüm oluyor bu nedenlerle tekne sıklıkla balık avlama için kullanılacaksa sanal çapa gerekli. Markalara gelince ben balıkçılarda en çok Minn Kota kullanıldığını görüyorum.

*

A. K.

« Yanıtla #5 : Ocak 13, 2025, 11:02:01 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
4,6 m bir teknede balık avı için sanal çapa önemli bir araç bence. Av sırasında birçok avantajı var. Birincisi aşağıdaki balıkları çapa gürültüsü ile korkutmamak, bir diğeri derin sularda çapa attığınızda tam olarak istediğiniz yerde durmak zorlaşıyor sanal çapa bunu sağlıyor, ayrıca yer değiştirmek istediğinizde hele ırgat da yok ise 30 metre ve sonrasından zincirle çapayı çekmek ölüm oluyor bu nedenlerle tekne sıklıkla balık avlama için kullanılacaksa sanal çapa gerekli. Markalara gelince ben balıkçılarda en çok Minn Kota kullanıldığını görüyorum.

Motor sürekli çalıştığından  motor gürültüsü balıkları nasıl etkiler . gerçi onlar alışıktır . Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Z. T.

« Yanıtla #6 : Ocak 13, 2025, 11:06:21 »
Sanal Çapa balıkçılık için olmazsa olmaz bir ürün gurubudur. Özellikle akıntılı ve rüzgarlı alanlarda çok başarılı işler çıkarır. Örneğin 30 metrede avlanıyorsunuz balık bulucunuzda taşı veya merayı buldunuz eğer akıntı ve/veya rüzgar varsa o noktada durmanız imkansız dursanız bile balık küçük bir yer değiştirdiğinde balığın üzerine düşmeniz şansa kalmış. Yani bu sistemin ana kullanım amacı balıkçılık ayrıca jigging yöntemi ile avlanıyorsanız sanal çapa olmadan akıntıda veya rüzgarda oltanızı tekneye dikey konuma çok zor getirirsiniz. Gelince ne oluyor sorusunun cevabı siz 3-4 balık tutarken yanınızda sanal çapa kullanan birisi 3 katınızdan fazla balık tutar.
Sorunuza gelince servis ve garanti ağı olan birçok marka var minn kota pahalı :Water snake, Haswing gibi bir çok ürün var web de konu ile ilgili bir sürü paylaşım da mevcut.

*

E. D.

« Yanıtla #7 : Ocak 13, 2025, 12:54:02 »
  Gençliğimde 7m civarı bir balıkçı teknemiz vardı. Babamın keyifçi (o zamanlar amatör balıkçılara keyifçi denirdi, Antalya'da) arkadaşlarını balığa götürürdüm. Demiri ben çeker atardım. Zincir yoktu, sadece halat, demirde 6lık veya 8lik inşaat demirinden yapılırdı. 60-70-80 ve bazen de üzeri derinliklerden 15-20 kez demir atar çekerdim. Adı üstünde amatör denizci-balıkçı. Tonlarca balık tutmak gerekmiyor. Güzel spor olurdu, keyifli güzel günlerdi. Yıllardır balık tutmuyorum, daha önce forumda konuştuğumuz nedenle. Dolayısıyla soruyu balık tutmak açısından cevaplamamıştım. Giderek konfora alışıyoruz, doğadan kopuyoruz. Bu da yaşamın bir gerçeği. Bakalım gelecekte daha neler olacak ve biz nerelere evrileceğiz.