0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. G.

Değerli korsanlar,

teknemde 1981 model 36 HP deniz suyu soğutmalı MD17 Volvo penta motor vardı, torku oldukça yüksek, gaddar bir motor, ancak yapısı itibariyle biraz gürültülü ve sarsıntılı bir motor. Biraz bitlenince ve kaşıntılar artınca Beta Marin 30 HP ile değiştirdim. Şİmdi satmayı düşünüyorum. birinin işine yarasın en azından. Ancak CE si tabii ki yok. liman kaydı var, intternette liman kaydı olsa dahi başka özel tekneye takılamaz, CE gerekir şeklinde yorumlar var. bilgisi olan veya özel tekneden çıkma bir motoru CE belgesi olmadan başka bir özel tekneye takan var mı, özetle son durum hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi.

 


*

    A. K.

Volvonun MD17 için çıkarttığı CE belgesini kullanamıyormusunuz. Malum CE belgeleri o modelin tüm üretilen adetleri içindir.

Uluslararası şirketlerin küçük işletmeler ve Çinin önünü kesmek için icat ettiği  bu kadar saçma bir kağıdı bu kadar kutsallaştırıyoruz.


*

    A. G.

1981 model model motorun CE belgesi oluyor mu bilmiyorum, CE standardı o yıllarda varmiydı, varsa güzel olurdu



*

    S. T.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
1981 model model motorun CE belgesi oluyor mu bilmiyorum, CE standardı o yıllarda varmiydı, varsa güzel olurdu



O yıllarda ce belgesi,egzost emisyon standartları yoktu..
Nette bazen reklamlarına denk geliyorum,yetkilendirilmis firmalar var ..ce belgesi olmayan tekne ve motorlara ce belgesi hazırlıyorlarmıs..soran olmuş günahı 2000 euro civarıymıs..tekneyi anladım da,eski  model,teknoloji bir motoru kagıt üzerinde egzost emisyon standartlarına nasıl getiriyorlar?


*

    A. G.

evet CE  konusu 1985 te çıkmış,  liman kayıtlı motor, yeni yapılan teknelere takılamıyor, bu durumu yeni yapılan kendi teknesine liman kayıtlı makine takmak isteyen , ancak takamayan bir şahıstan öğrendim. sanırım liman kayıtlı motorlar sadece hali hazırda ruhsatı olan teknelere takılabiliyor. bu durum itibariyle liman başkanlıkları liman kaydının yanında yine de CE istiyor mu? bu tip işlem yapan var mı?