0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. T.

Namert Sanzıman6
« : Mart 03, 2023, 21:47:54 »
Altı yıldır tadilini yaptıgım filikanın son asamasına geldim..önce motor sorun çıkardı..onu hallettik bulundugum ilçede usta sorunsalı var,valla onlara baka,baka..googlede arayıp okuya,okuya yan kapak,pompa,enjektördevir,rölanti vbg ayarlarını yapar oldum..motor sabb,sanzımanıda sabbın,levyeli bir tip..pancarlara takılan köysan sanzımanlar gibi görüntü olarak..neyse motoru bagladım,saft,pervaneyi takıp,line sorununuda halletim..marşa bastım motoru çalıştırdım..Biraz ısındıktan sonra,sanzıman telini harekete geçiren kolu çektim torniston saft dönüyor..Boşa aldım ileri verdim sanzımanda tık yok..nedir,ne oluyor ülen deyip defalarca ileri,geri yapritım,torniston dönüyor ilerde tık yok.
Hadi saftı kaplinden sök,line ayarına tekrar bak,tekrar dene sonuç aynı..önceki gün aklıma geldi saftı ayırdım sanzımandan geri yaptım dönüyor,ileri yaptım dönüyor..oldu lan bu iş dedim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap..bir hevesle saft,kaplin,sanzıman baglantısını yaptım yine aynı durum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap...iki,üç kere daha denedimsöküp,takmayı yok sonuç negatif..bu arada,karasu,eregli vb usta bakıyorum bir sürü tekne var,usta yok arkadaş! Googlede yazıyorum benzer bir sorun ve çözümde yok,yada ben dogru cümlelerle ifade edemedim..sanzımanı söküp istanbula götürecem,sökebilecegim bir alanda yok,hiç deneyimimde yok..motoru yere indirmekte bir zulüm 4 kere indi bindi zaten geçtiğimiz aylarda,manitu denen bir vinç buluyorsun adam müsait olacak gelecek bekle...neyse dün yine sök tak,yapıp deneysel fikirlerini denerken,kaplinin dört civatasını gevsettim ama sökmedin,motoru çalıştırıp ileriye verdim sanzıman dönmeye başladı..Bugünde elimde 3mm kaucuk bir parcam vardı,kaplini söküp ona göre kesip,araya koydum..yine saft kaplin bagladım yine ilerde bir tık olmadı..yılmadım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap bir kauçuk daha kesip koydum ,kaplin saftı bagladım,motoru çalıştırıp ileri yol verdim sanzıma,bingo dönüyor ileri ve geriye..Dört,beş defa denedim problem yok Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap..Bu aradaki kaplin kaucugunun nasıl bir etkisi oldu,benim fikrim ve bilgim yok..Bir yazayım dedim elbet bir bilen çıkar,yaptıgım iş yararmı getirir,zararmı getirir motor ve sanzımana?
İ


*

    E. Ç.

Ynt: Namert Sanzıman6
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2023, 22:02:23 »
Şanzıman bu mu Servet abi ?

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şöyle bir manual var. Belki işine yarar.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    S. T.

Ynt: Namert Sanzıman6
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2023, 22:06:10 »
Aynen bu Erdem🙂hurt vbg gibi sanzıman takılan tekneleri var sabbın,ben bula,bula bu h1961 bulmusum..


*

    S. T.

Ynt: Namert Sanzıman6
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2023, 22:33:17 »
Norveçce kendi kitapcıgıda var,internetten ingilizcesini de indirdim..ama mekanigi hakkında bilgin yoksa kitapcık çok işe yaramıyor..gelen ustalar hiç kitapcıga bakma zahmetinde bile bulunmuyor (semalara) ..motorla uğrasırken çok gösterdim bak usta kitapcıkta sunu gösteriyor,söyle demişler...kfalarını bile çevirmiyorlar...bir usta buldum enjektörcü,enjektör ve pompayı sökecek..enjektörüleri söktü,pompayı kanırtarak çıkardı içerdeki devri,rölantiyi ayarlayan mekanizma dagıldı,pompa eleman kırmış dedi..söktüm ama ben takamam dedi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap..ee ne olacak dedim? Düzcede arkadaşım var o takar dedi..şu kadar yolu tutar ne ister bilemem dedi..bırak dedim parcaları emegini verdim gitti..enjektör memeleri ve pompa elemanını kdz.ereglide degiştirdim..getirdim usta bakıyorum traktörcüler daha iyi anlar diye onlardan bakıyorum.bir tane buldum pompayı takmaya çalışıyor içerde düz bir hat üstünde mekanizma var o dagılmış beceremedi..baskasını buluyorum dükkanını bırakıp gelmiyor..sga,sola haber verirken bir belediye çalışanı var,belediyenin araçlarını o tamir ediyor dediler...neyse bulduk adamı getirdik..geldi baktı böyle takılmaz ki dedi..blogun yan kapagının çıkması lazım dedi...söktü taktı..ya dedi bunun regülatör parcaları eksik dedi..nasıl olur açan olmadı ki dedim motoru..acaba dedim ben almadan önce tamire gitti,ordamı yok oldu..neyse enjektörü takacak usta dedim bak semada pul gösteriyor dedim..yok dedi bagladı..neyse motoru çalıştırdı,parasını verdim gitti .aklıma takıldı regülatör dedigin motorun gaz hızını ayarlıyor..kitapcıga bakıyorum,googleye akıyorum..sonra bir yerde denk geldim mekanik merkez kaç kuvveti ile çalışan bir regülatörmüş,sabbın parca semasına baktım bir eksik yok...sonra rölanti ve regültör yay ayarlarını kitapcıga göre yapmak için iki kere yan blok kapagını çıkarıp, ben açıp kapadın..daha sonra enjektörün biri dibinden mazot attı,onları söküp bakır pul koyup diplerine bagladım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap...iki atraksiyon daha görsem ustalardan,dükkan açıp tamircilige soyunacam Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap..


*

    A. Ç.

Ynt: Namert Sanzıman6
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2023, 19:53:06 »
Şanzımanın bir yönde çalışıp diğer yönde çalışmaması büyük olasılıkla, kumanda olunun şanzıman içine kumanda gönderememesidir. Mutlaka bir şanzıman ustasının görmesi gerekir. Dişliler devreye girse bile kavrama yeteri kadar kavramıyorsa boşta şaft dönebilir ama kavrama zayıf olduğundan görev görmez.

*

    S. T.

Ynt: Namert Sanzıman6
« Yanıtla #5 : Mart 04, 2023, 23:41:40 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Şanzımanın bir yönde çalışıp diğer yönde çalışmaması büyük olasılıkla, kumanda olunun şanzıman içine kumanda gönderememesidir. Mutlaka bir şanzıman ustasının görmesi gerekir. Dişliler devreye girse bile kavrama yeteri kadar kavramıyorsa boşta şaft dönebilir ama kavrama zayıf olduğundan görev görmez.
Mantıklı...Niye mantıklı geldi derseniz..Araya kauçuk lastikleri koyduktan sonra,sanzıman kolunun itme mesafesinin daha fazla oldugunu fark ettim..Ama yorumlayacak teknik bilgim yok..tekneyi ayvalıkta denize atacam,orda bulunur herhalde..
*

    A. Ç.

Ynt: Namert Sanzıman6
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2023, 06:55:56 »
Kavramanın çalışmamasının sebebi, kolun yeterli görev görmemesi gibi kavrama yüzeyinin aşınması da olabilir.