0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    N. T. K.

Gps’li Tablet
« : Ekim 21, 2022, 20:06:53 »
Uygun fiyatlı gps’li ( internet ve/veya sim karta ihtiyaç duymadan, eskiden kullandığımız navigasyon cihazları gibi çalışan )kullanan Kaptanım varmı?


*

    G. Ö.

Ynt: Gps’li Tablet
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2022, 21:38:46 »
Samsung Galaxy Tab A 8 inç Wi-Fi ve benzeri tabletleri kullanabilirsiniz. Ancak bu tabletler Ipad performansı vermiyor, ekran tepkileri ve işlemcileri için sabırlı olmanız gerek.

Bir diğer alternatif bluetooth GPS alıcı kullanmak (örneğin Garmin GLO 2 GPS and GLONASS, internette benzer cihazlara da bakabilirsiniz). Bu cihazlar ile internet bağlantısı olmadan tablet ve bilgisayardan harita uygulamalarını kullanabilirsiniz, telefon GPS sinyalini de güçlendiriyor.
« Son Düzenleme: Ekim 21, 2022, 21:41:11 Gönderen: Gökhan Özertan »


*

    E. B.

Ynt: Gps’li Tablet
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2022, 07:08:31 »
Bende ikincil ekran olarak, hem Navionics hemde ana Garmin sisteme wifi repeater olarak hem Samsung hemde Huawei orta seviyede 3GB hafizali tabletler kullandim. Performans problemi olmadi, hatta ayni anda hem Navionics hemde Garmin 74x ekrana wifi bagli oluyordum.
Problem ekran isik parlakligi, guneste gormeniz mumkun degil. Golgede bile kalsa ogle vakti dert. Surekli ekran isigini maksimumda actiginizdan surekli enerjiye takili olmasi gerekiyor yoksa pili hemen bitiyor. ve cok isiniyorlar. Ancak backup sistem olarak dusunulmeli. Normal bir marin cihaza alternatif olarak dusunulmemeli. Ekran isiklari yetersiz. Gece seyri icin olabilir sadece.







*

    S. K.

Ynt: Gps’li Tablet
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2022, 12:01:57 »
Gökhan korsanın ilk önerdiği 8" TAB-A'yı ben kullanıyorum... navionics uygulamasını indirdim ve apple-store'dan aldığım aboneliği girdiğimde sorun yaşamadım, google-play için bir abonelik daha alacaksın demedi yani... Dahili GPS'i var, ayrıca 7/24 teknedeki SuperboxGO WiFi ağına da bağlı; sorunsuz kullanılıyor...


Tüm tabletlerin ara ara sizi birkaç saniyeliğine olduğunuz yerden 15-20 hatta 50 metre farklı yerde gösterip yüreğinizi ağzınıza getirdiği oluyor ama zaten önemli bir geçişteyseniz (bana Ayvalık kanalında olmuştu) anlıyorsunuz aletin saçmaladığını...   


*

    R. E.

Ynt: Gps’li Tablet
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2022, 12:49:57 »

Galaksi Tab A6 with pen gibi bir adı olacak benimki, sim kartlı. Memnunum. Ama artık "eski model" herhalde. Bir kez refit edildi firma tarafından. Üçte bir yeni tablet fiyatının. Çok yönlü işe yarıyor. Gazete okuma, video - film izleme, meteoroloji, navigasyon, whatsapp iletişimi... Yine eski model bir garmin (sanırım) 650 ile birlikte seyirde önümde durur. Hız ve konumu ikisinden de görürüm seyirde. Çakmaklık çoklayıcı USB'sinden şarj olur pili.

Saçmalama iphone telefonlar dahil her alette oluyor sanırım. Iphone telefonla havanın patladığı bir anda navionics'e baksaydım. Bölgeyi bilmeseydim, Bozcaada'ya değil, herhalde Limni'ye giderdik..

O eski tarz cihazlar şimdilerde var mı bilmiyorum. Mercedes otomobilde gördüğüm otomobile sabitlenmis cihazın yani tablet gibi şeyin "marin" olanı var mı veya yüklenebilir mi bakmak lazım..


*

    O. S.

Ynt: Gps’li Tablet
« Yanıtla #5 : Ekim 24, 2022, 08:22:57 »
Huawei MediaPad 10.1 64GB kullanıyorum, son derece memnunum. Çok fazla uygulama yüklü değil, yalnızca gerekli olanlar (Navionics, Windy x2, Rüzgar Kaç Esiyor, Netflix ve iki adet oyun).
Koruyucu kabın içine yapıştırdığım enli bir kurdela ile konsoldaki bardak tutacağına asarak kullanıyorum.
Ekran parlaklık ayarı muhteşem, üzerine düşen direkt güneş ışığında bile ekran görünürlülüğü çok iyi.
Tabi ki şarj olayı biraz sıkıntılı, ortalama 8 saat dayanıyor, konsola çektiğim çakmak çıkışı sayesinde gerektiğinde olduğu yerde şarj edebiliyorum. Yine de tipik Android problemi biraz can sıkıyor; %20 şarjı olsa bile, olur olmadık bir yerde şarj kablosunu yerine takmaya fırsat vermeden kapanabiliyor.
*

    E. S.

Ynt: Gps’li Tablet
« Yanıtla #6 : Ekim 24, 2022, 10:54:08 »
Konu hakkında benimde bir sorunum var şöyle ki teknede 2 adet sabit chartplotter var, biri harita masasında, diğeri ise kasarada kaporta kapağının orada sabit. Bunları kıçta dümen tutan bir kişinin okuması pek mümkün olmadığı için genelde seyirde cep telefonum üzerinden navionicsten yardım alıyorum. Ancak navionics telefonun pilini inanılmaz hızlı bir şekilde bitiriyor. 3-4 saati geçen seyirlerde telefona bir de powerbank bağlıyorum. Varmak istediğim noktaya vardığımda ki navionicsin asıl laızım olduğu anda telefon kapanmış oluyor. 8-10 inç tabletlerde pil durumu nasıl oluyor. Ekran full açıkken 8-10 inç bir tableti kaç saat kullanabilirim?
*

    M. A. Z.

Ynt: Gps’li Tablet
« Yanıtla #7 : Ekim 24, 2022, 11:17:08 »
Ben telefonumdan kullanıyorum ve dümenimin yanında 12V çıkışından sürekli şarja bağlı. Tablette kullanmak telefonun küçük ekranına göre çok çok iyi olacaktır. Navionics i Ipad e yüklediğimde deneme sürümünü yüklüyor. Navionics hesabına giriş yaparak girmeme rağmen satın aldığım ürünü göstermiyor. Versiyon farkından olabilir mi? Ipad in sürümü eski.
*

    İ. E.

Ynt: Gps’li Tablet
« Yanıtla #8 : Ekim 24, 2022, 11:35:52 »
9 senedir Navionics yuklu 10 inç ekranlı Samsung galaxy tablet kullanıyorum ekran büyüklüğü gayet uygun ve hiç bir problem yaşamadım
*

    C. Y.

Ynt: Gps’li Tablet
« Yanıtla #9 : Ekim 24, 2022, 12:30:47 »
Lenova yoga smart tableti öneririm. Beklentinizi rahatlıkla karşılar.
*

    E. G.

Ynt: Gps’li Tablet
« Yanıtla #10 : Ekim 24, 2022, 13:58:28 »
Merhaba,

Samsung Galaxy view T670 19inch tablet.

Bu Samsung'un sadece bir sefer üretip piyasaya bir daha sürmediği dev tablet (Sarı sitede 2 tane var ikinci el).

Eğer pil durumu iyi olanlarsa bu satışta olanlar, önerebilirim. Bendekinin pili çok uzun süre gidiyor film veya Youtube izlerken. Bluetooth'lu klavye ve mouse ile de sanki TV gibi kullanılabiliyor.

Ama elbette çok eski tabletler, hafızaları ve işlemcileri oldukça zayıf. Ama özelliklerini analiz edip size uygunsa düşünebilirsiniz.

Faydalı olması dileğiyle,
Erol
*

    N. T. K.

Ynt: Gps’li Tablet
« Yanıtla #11 : Ekim 24, 2022, 16:11:18 »
Değerli Kaptanlarım, açmış olduğum konuya göstermiş olduğunuz ilgi ve bilgilerinizden dolayı, bundan sonra tavsiyede bulunacak Kaptanlarımıda kapsayacak şekilde teşekkür ederim. Bir hususu teyid etme adına tekrar etmek istiyorum. Önerdiğiniz tabletler dahili GPS i olan ve başkaca bir internet (Wi-Fi, GSM ) paylaşımına ihtiyacı olmayan cihazlar değil mi? Zira mevcut iPad 2 tabletimi internetsiz kullanamıyorum. Saygılar.
*

    O. S.

Ynt: Gps’li Tablet
« Yanıtla #12 : Ekim 24, 2022, 16:23:19 »
Huawei tabletimin kendi GPS' i var, GSM kartı yok, haritaları indirdikten sonra wi-fi' ı kapatıp offline çalıştırıyorum, bu sayede şarjı daha uzun dayanıyor ancak konum hatası yapabiliyor. Teknede eski model bir wınn var, devamlı açık. Sıkıntı yaratacağını düşündüğüm yerlerde wi-fi' ı açıyorum.
*

    İ. E.

Ynt: Gps’li Tablet
« Yanıtla #13 : Ekim 25, 2022, 12:36:51 »
Bahsettiğim Samsunc Galaxy 10 inç Tabletin modemi yok wifi ve GPS mevcut ancak internete bağlanmadan navionicsi rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.Bendeki bu tablet 10 senelik Samsung bunun muadilleri yeni tabletler çıkarmıştır incelerseniz uygun birini bulursunuz
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2022, 12:38:10 Gönderen: İlker Erkman »
*

    O. D.

Ynt: Gps’li Tablet
« Yanıtla #14 : Mart 21, 2023, 21:39:15 »
Sevgili kaptanlar,


Geçen seneden bir konu ancak ben konu ile alakalı, ancak farklı bir şey sormak istiyorum.


Tabletini yada telefonumuz dahili GPS'e sahip olsa bile, GPS lokasyonumuzu daha tutarlı ve daha doğru bilmek için harici bluetooth bağlantılı GPS alıcı kullanmak fayda eder mi?


Araştırdığım kadarıyla bu tip GPS alıcıların özellikleri, tablet ve telefonlarımızdaki dahili GPS alicilarindan daha kuvvetli olduklarından konum hatasını minimize etmeytemiş.


Sizin bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.