0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    E. Y.

Merhaba değerli korsanlar.
Benim ismim engin.Geçen sene aldığım  marinboat 6.20 samba long tekneye evinrude 90 hp etec motoru bağlattım.Tekne 1000 devirden 3000 devire kadar gayet iyi yol yapıyor ve hiçbir problem yok. Ancak 3500 devirden sonra suyu karıştırmaya başlıyor ve hızlanma kesiliyor.Sizden ricam eklediğim kısa videolara bakarak değerli bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.şimdiden çok teşekkür ederim

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    O. D.

Merhaba,  Samba Long hakkında biraz bakındım, boş ağırlık 950kg görünüyor, ekipman, yakıt, motor ve yolcu ağırlıklarını da eklersek 90hp o gövdeyi kayar hale(planing) getirmeye yetmeyecektir, daha güçlü bir motor ile olurdu ama üretici max 100hp belirlemiş, kıç ayna daha güçlü motorlar için zayıf kalabilir, veya ağırlık dengesi kritik şekilde bozulabilir.

Boşuna motorunuzu zorlamayın derim, kontrol edilcek ilk şey motor montaj yüksekliği, pervane üstü kavitasyon plakası tekne omurgası ile hizada olmalı. Fakat sizin durumunuzda çok fark oluşacağını sanmam. Motor yüksekliği planing halinde ki son hızı etkiliyor.


 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Mart 27, 2024, 09:28:49 Gönderen: Oktar Demircioğlu »


*

    E. Y.

Benim motor senin gönderdiğin şemalardan çok daha aşağıda montajı yapılmış.bayram tatilinde yukarı alacağım.vermiş olduğun değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum.Benim için o kadar yazı yazdın. Emeğine sağlık.


*

    O. D.

Birde teknede ağırlık dağılımına dikkat edin mümkün olduğunca, arka taraf çok ağır olursa da planing ciddi anlamda zorlaşıyor. Ön arka ağırlık dengesi hız için önemli.


*

    E. Y.

Arkada 50 lt yakıt 50 lt su ve 2 adet 72 amper akü bide yedek 10 lt benzin var.

*

    H. H. A.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Arkada 50 lt yakıt 50 lt su ve 2 adet 72 amper akü bide yedek 10 lt benzin var.

Bunların çoğunu başaltına alabilmenizde fayda var. Ayrıca ilk harekekette motorun trim ayarını en dik pozisyona getirerek kalkıp,tekne plane etmeye başladıktan sonra yavaşça yükseltirseniz optimum sürati yakalayabilirsiniz.


*

    E. Y.

Teşekkür ederim. Bayramda tekne ile biraz ilgileneceğim.bakalım aldığım bilgiler doğrultusunda yaptığım yanlışları düzeltebilirisem bilgi veririm.teknenin başı çok hafif kaldı gerçekten biraz yüklemeyi baş tarafa kaldıracağım