0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Y. T.

Ahşap direk
« : Ekim 20, 2023, 20:31:22 »
Merhaba fotodaki direk için onarım yapılabilir mi ? Bu şekilde sıkıntısız kullanılıyor ancak ben emin olamadim. Epoksi ile onarım önerilmiş ancak direkler bildiğiniz gibi esniyor epoksi çatlar diye düşünüyorum. Ne dersiniz ? Sorun cikarir mi . Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    A. Ç.

Ynt: Ahşap direk
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2023, 21:20:52 »
Bu direkte ciddi bir onarım gerektirecek bir durum yok. Ahşap bir direği indirmeden, yarısını kesip çıkararak, yeni bir rça alıştırmış biri olarak söylüyorum. Testere talaşı ile (direk ağacınının aynısından) epoksiyi karıştırıp biraz sulu bir macun yapın ve veriniğini söküp ağızlarını temizlediğiniz çatlakların içine önce epoksi reçine sürüp biraz sertleştikten sonra hazırlayacağınız macun ile doldurun ve zımpara ile düzeltin., sonrası ise oldukça fazla kat verniktir.  Değerleri tam hatırlamıyorum ama epoksi de esner ve içine koyacağınız talaş da esnemeye yardımcı olur. Talaşı taze hazırlamalısınız ki ahşap ile renk uyumu sağlansın.


*

    Ö. Ö.

Ynt: Ahşap direk
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2023, 23:24:55 »
Ahşap direkte çatlağın en büyük derdi içine su alarak çürümeye sebep olması, o açıdan kapatmak önemli.

Dikine çatlak çok büyük değilse yapısal olarak büyük sorun değil. İlerlememesi için dovetail veya metal kuşak vb de yapılabilir. Yeni su girişlerine sebep olacak vida vb kullanmayın yeter.