0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. Ö.

Ynt: Ağır hizmet sigortaları
« Yanıtla #15 : Mart 22, 2023, 12:40:56 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Dünden beri teknede ırgat dışında ağır yük olan ne var diye düşünüyorum, bulamadım, başka nerede kullanılır bu sigorta?
Baş pervane, elektrikli vinç, akü çıkışları, redresör çıkışı, solar regülatör çıkışı, sterling vb dc-dc şarj cihazları...
*

S. T.

« Yanıtla #16 : Mart 22, 2023, 12:53:39 »
Dünden beri teknede ırgat dışında ağır yük olan ne var diye düşünüyorum, bulamadım, başka nerede kullanılır bu sigorta?
Baş pervane, elektrikli vinç, akü çıkışları, redresör çıkışı, solar regülatör çıkışı, sterling vb dc-dc şarj cihazları...

Akü çıkışına derken? Aküden çektigim kablo aliexpresten aldıgım 10luk sigorta paneline baglı...(-) de,kalın bakırdan bara yapıp,delip,kalaylatmıstım ona baglı...sigorta ile akü arasına koymak gereklimi?

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #17 : Mart 22, 2023, 13:07:43 »

Akü çıkışına derken? Aküden çektigim kablo aliexpresten aldıgım 10luk sigorta paneline baglı...(-) de,kalın bakırdan bara yapıp,delip,kalaylatmıstım ona baglı...sigorta ile akü arasına koymak gereklimi?
Her enerji kaynağının çıkışında bir sigorta olması gerekir.

Akü çok kuvvetli bir kaynak.
Sigorta paneli ile ile akü arasındaki ana hatta meydana gelecek bir kısa devrenin çok ciddi sonuçları olur.

Kısa mesafe ise hattı korumak çok sorun değil ama en azından panel girişinde mutlaka bir ana sigorta olmalı.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. B.

« Yanıtla #18 : Mart 23, 2023, 01:46:28 »
Aku bir enerji kaynagi oldugu gibi alternator icinde bir ciddi yuktur. Alternator cikis akimlari cok yuksektir (40-100amper) ve bir sigorta uzerinden gecirilmelidir aku veya diger akilli role vb elektroniklerden once. Mumkun oldugu kadar alternatore yakin bir noktada  agir yuk sigortasi ile donatilmalidir. Mars motoru hattinda da sigorta kullanilmadigini goruyorum bazen ki buradaki olagan akimlarda 300amper ve yukarisi gibi cok ciddi , tehlikeli degerlerdir.  Dizel ön isitma devresi akimi da cok yuksektir (90-100amper benim teknemde).