0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. İ.

Finike Kekova Kaş rotasındaki yelkenli güncemiz
« : Ağustos 31, 2022, 17:14:28 »
Merhaba Sevgili Korsanlar
Her yıl bir kez çıkabildiğimiz haftalık yelkenli seyrimizde bu sene Finike'den çıkıp Kekova, Kaş ve tekrar Finike'de sona eren 1 haftalık gezimizin videosu Youtube Kanalımda yayınladım..

Kısa bir özet yapmak isterim.

Bu sene Karabük'te beraber çalıştığım arkadaşımın Antalya'da yaşayan kardeşinin teknesiyle bu geziyi yaptık. O da forumumuzun üyelerinden Aytuğ Erdem.
Teknemiz Jeanneau Sun Odyssey 36İ
Tekneyi teslim aldıktan sonra Gezgin Korsan flamasını sancak gurcataya toka ettim.

Videoda marina çıkışını videoda biraz uzun tuttum.. Çünkü vukuatsız çıktık  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

1.gün: İlk gece Gökkaya Koyu'nda alargada kaldık.. Sabah drone çekimleri yaparken maalesef dronumu suya düşürdüm..Koyun suyu bulanık olduğundan bulmakta zorlandım..7-8 mt derinlikteki demir yerimizde daldığımda dip son 1 metrede  görünüyordu..Hatta dalarken yere çarpmayayım diye elimi uzatarak daldığımdan o sırada  yerden kocaman bir vatoz fırladı..Harbiden korktum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Koy alarga için müsait ve korunaklı..

2. gün Biraz yelken yapıp Karaloz Koyuna girdik.. Meşhur köşe doluydu.. Karşısına kıçtan kara oldum.
Balık açısından zayıf ama ortam açısından çok güzel bir koy.. Sabah bir gulet gelip karşı kıyıya kıçtankara oldu..Tabi zincirini benim zincirin üstüne sererek.. Çıkarsanız yardımcı oluruz dediler.. Gidip baktığımda 12 met relerdeki demirim, gulet zincirinin 2 mt ilerisinde.. Çıkarken zincir toplarken baştan çok yaklaştık ama zinciri apiko yapıp biraz tornistanla gulet zincirinin altından kurtardım...Kendimi kutladım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

3.gün Karaloz'dan çıkınca biraz yelken yaptık..Sonra önce Değirmenlik Koyuna baktık..Etraftaki yüksek kayalıklar ve sıcak ve de suyun bulanıklığı nedeniyle burayı sevmedik.. Kisle Boğazına yani Kocakarı koyuna geçtik.. Burası güzel..Özellikle günübirlik tekneler çekilince daha da güzel..Geceyi burada kıçtankara geçirdik..

4.gün: Salı günü için fırtına uyarısı var..Windy'de öğleden sonra havanın sertleşeceğini gösteriyor.. Onun için 6 gibi yola çıktık.. İç denizden çıkınca güzel rüzgarı bulunca yelkenleri bastık.. İçada'nın açığından geçeyim dedim..Ama çocuklar hala uyuduğu için başkıç vurmasın diye Akar boğazına döndük, motora geçtik..Akar'dan çıkınca tam pruvadan rüzgar gelince motor ile devam ettik. Gençler uyandı..Kahvaltı için İnönü Koyuna girdik..Suyu soğuk ama pırıl pırıl..Koyun ortasına demir atıp kahvaltı ve sonrasında biraz balık peşine dolandım..Saat 14:00 civarı demir alıp Kaş'a doğru Uluburun'u aşıp Sarıada'yı geçtik. Ancak Uluburun'u dönünce rüzgar pruvadan 25 kn civarına çıktı..Dalga boyu çok büyüdü. Rüzgar sorun değil de dalga kötü vurmaya başladı.Sarıada sonrası motor ile en fazla 2,5 mil hız yapabildik.. Dalgalarda mürettebatı tedirgin etti. Teknenin karinası yarısına kadar dalganın üstüne çıkıyordu. Daha fazla kasmayalım diyerek Ufakdere ( Fakdere) koyuna döndüm..

Ufakdere koyu eski bir balık çiftliği koyuymuş. Önce 4 metreye demir attım..Sonra mavitur rehberindeki fotolarda kıçtan kara olunan güney taraf kara kısmının zeminine baktım..Oralar 2 metre ancak vardı.. Onun için alargada  kalmaya karar verdim. Teknenin etrafını gözlük şnorkel ile dolaşırken zeminde kalın zincirler gördüm..Takip edince bağlı olduğu tonozu buldum.. Üstünde de su yüzeyinin 1 mt altına kadar uzanan bir halat vardı.. Bizim teknenin arkasından bir halatı bu halata bağladım..Çünkü koyda denizden güneyli esen rüzgar kuzeye yani karadan esmeye dönerse tekne alargada gezerek ortadaki adacığın keskin su altı kayalıklarına temas edebilir diye endişem vardı.
Nitekim gece 01:00  gibi rüzgar döndü ve sertledi.. Su altındaki tonoz halatının ne kadar dayanacağını bilmediğimden havuzlukta bir gözüm açık sabahladım. Sağanaklarda tekne az da olsa yan yatıyordu.. Şükür bir sorun olmadan sabah oldu.. Günün ilk ışıklarıyla demirimizi toplayıp kahvaltı yapacağımız Limanağzı Koyuna yol verdik..

5.gün: Akşamki rüzgardan eser kalmamış..Deniz sakin, hava sakin, ben uykulu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Limanağzı  Koyuna girince sancakta kalan tarafta alargada kalabileceğimiz derinliği aramaya başladım. Batı tarafı derindi.. Güney tarafında bir yelkenlinin demir attığı yere geldiğimde 15 metre derinlik bulduk..  Alarga salınımını kollayarak o tekneye çapariz vermeyecek bir mesafede demir attık.. Hafif tornistanla zincirimi yaydım ve kahvaltı hazırlığına başladık..

Kahvaltı sonrası konaklayacağımız Kaş Marina'ya geçeceğiz..

Kahvaltıyı toplarken bir dalış teknesi yanaştı..Sualtı müzesine demir attığımızı söyledi ?
Ne alaka dedim..Navionics de böyle bir uyarı yok? Biraz ileride üzerinde sarı çarpı olan demirlememe şamandırası var ama ona da mesafem 40 metre civarında. Yanında da bir usturmaca var. Ama bizim demirlediğimiz sahada bir şey yok?.. Neyse dalış teknesindeki hoca kendiniz çıkmaya çalışmayın, zarar verirsiniz dedi..Bekleyin biraz yardım edeceğim dedi. Kendiniz çıkarsanız sahil güvenliğe bildiririm dedi..
1,5 saat civarı bekledik.. Bu sırada ben de daldım baktım ki dipte sutunlar var..Bizim çapa da tam ortalarında duruyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Sonra hoca geldi.. Çapamızı o alandan çıkardı.. Teknesine geçmesini bekledim. Teknelerine yaklaşıp kendilerine bir şişe şarap ikram edip teşekkür ettik..
Ama ters bir tavır sergilemeye devam etti.. Sahil Güvenliğe şikayet edebilirim filan diyor.. Anforaya zarar vermişsiniz diyor.. Ama ben de dalıp baktığımda çapanın etrafında sutundan başka çapariz vereceğimiz birşey yoktu.

Biraz canım sıkkın bir şekilde Kaş Marinaya geçtik..

Yan teknemiz Bir Alman vatandaşı. Eşi de Türk..2 gün sonra Atlantiği geçmek için yola çıkacaklarmış. Bu nedenle akşam bizim pontonda parti var.. Sürekli tekneye parti drinkleri taşıyor..Biz de teknemiz adına bir koli drink hediye ettik. Akşam üzeri Kaş'ı gezmeye çıktık. Dönüşte partiye katıldık.. Güzel sohbetler oldu..
Sabah Kaş Setur Marina'dan avara olup yelken seyriyle Kekova'ya rota tuttuk..

Sıçak Koyunda 7-8 metrelere koyun ortasında funda demir ettik. Burada da su bulanık.. Ama en keyif oldığımız noktalardan biri oldu.

6.gün: Sabah kalktığımızda deniz karınca su içer kıvamındaydı..
Kahvaltı sonrası batık şehir turu yaparak merak ettiğim Buzağlık Koyuna gittik..
Bu akşam fırtına uyarısı var.. Kuzeyden esecek.. Bu koy bu açıdan çok korunaklıydı.. Ancak içeride sadece bir teknenin girebileceği bir alan var.. Orada da tekne vardı..

Çamlık koyuna döndük.. Şansımıza dipteki günübirlik tekne çıkıyordu..koyu dibine doğru sancak ve iskele kıyılarından koltuk halatı aldım.. Baktım demirimde iyi gömülmüş.. Kuzey tarafım yüksek.. Fırtına gelse de birşey olmaz dedim..Çamlık koyu batıya açık bir koy.

Takımlarımı giyinip balığa gittim..

Önce koyun güney kıyısını gezdim..1 saat civarında.

Sonra tekrar koya geldim..Hava bulutlandı..Tekne neta.. Teknede hanım, çocuklar keyifli..Bir de kuzey tarafı dolanayım dedim.

O tarafa geçerken yağmur başladı...Eşim de keşke yağmurda suya girsek derdi..İstedi oldu dedim içimden.
Sonra tekne görüş mesafemde yaklaşık 50-60 mt uzağımda. Aşağıda bir balığı gözlüyorum.. Kafamı çıkartıp baktığımda fırtına çıkmış..
Teknenin sancak pruvasından feci bir rüzgar bastırıyor.. Kayalığa mesafesi 10 mt kalmış.
Deli gibi yüzerek tekneye gittim. Üstünden geçerken önce demire baktım... Demir öyle bir gömülmüş ki sadece kumdan çıkan zincir görünüyor.. Tekneye çıktım hemen.. İskele koltuk halatı suda yüzüyor..Sancak halat gerilmiş..Rüzgar bastıkça basıyor.. Hemen motoru çalıştırıp ileri yol verip biraz zincir topladım. Teknenin başı kayalardan biraz uzaklaştı.İçimde bir korku bırakmıyor.. Zincir dayanamazsa hiç şansımız yok tekne karaya vuracak...ileri yolda bırakıp hemen bir halat alarak baştan karşı kıyıya bir halat daha bağladım..Ama zor bağladım..

Baş halatını bağlayıp çeke çeke teknenin kafasını biraz daha koy ortasına çevirdim...

O sırada fırtına bitti  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

İskele baştan da bir halat alıp onu da kıyıya bağladım..
Zincir dahil 5 noktadan tekneyi neta ettim..

Hani kuzeyden gelecekti..Hem de gece gelecekti? Koyun açık ağzı olan batıdan basıran bu fırtına nereden çıktı?
Meteoroloji yolunda katetmem gereken çok yol ver daha..
Sonra Kuzeyden gelecek fırtınayı bekledim sabaha kadar...
Gelmedi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

7.gün :Sabah bu güzel ve heyecanlı koya veda edip Finike'ye doğru yola çıktık..
Setur Marina'da ki yerimize bağlandık..
Öğlen Aytuğ ve Yasemin geldi..
Hasarsız ziyansız teknelerini teslim ettik..

Geçen yıl Göcek'teki yoğunluktan sonra Kekova Bölgesi ilaç gibi geldi..
Koylar sakin.. Alargaya imkan veren koy sayısı fazla..Tarih kokan bir coğrafya..
Biz burayı onca heyecana rağmen ( ve de dronumu düşürmenin acısına rağmen) çok sevdik..
Teknesini bize emanet eden Aytuğ Erdem'e ve sevgili teknesi Luna-S'e teşekkür ediyoruz...
Sevgiyle kalın..
« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2022, 17:30:19 Gönderen: Alper İynem »


*

    A. İ.

Ynt: Finike Kekova Kaş rotasındaki yelkenli güncemiz
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2022, 17:16:49 »


*

    S. D.

Ynt: Finike Kekova Kaş rotasındaki yelkenli güncemiz
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2022, 22:43:09 »
Ne guzel yazmissiniz, Camlik macerasi ise okurken nefesimi kesti, gecmis olsun.

Bu arada Kas marina’dayken benim yerime baglanmissiniz anlatinizdan cikarimim, umarim memnun kalmissinizdir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Dunya seyahatine cikan ekip yol bes tekne cikti.

Hala yazisiyoruz hadi deyip duruyorlar, seytan durtuyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    A. İ.

Ynt: Finike Kekova Kaş rotasındaki yelkenli güncemiz
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2022, 10:29:13 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ne guzel yazmissiniz, Camlik macerasi ise okurken nefesimi kesti, gecmis olsun.

Bu arada Kas marina’dayken benim yerime baglanmissiniz anlatinizdan cikarimim, umarim memnun kalmissinizdir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Dunya seyahatine cikan ekip yol bes tekne cikti.

Hala yazisiyoruz hadi deyip duruyorlar, seytan durtuyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ne güzel tesadüf. B-54 dü galiba..
Migros'a ve wc/duş'a yakınlığı ile en güzel ponton burasıydı diyebilirim.


*

    A. E.

Ynt: Finike Kekova Kaş rotasındaki yelkenli güncemiz
« Yanıtla #4 : Eylül 14, 2022, 19:54:36 »
Finike- bozburun- finike rotasını ben de yazsam mı acaba Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    A. İ.

Ynt: Finike Kekova Kaş rotasındaki yelkenli güncemiz
« Yanıtla #5 : Eylül 15, 2022, 09:26:58 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Finike- bozburun- finike rotasını ben de yazsam mı acaba Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yaz bakalım..
Ama kaçırdığın ahtapot ve balık sofrasını da yaz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap