0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. A.

Salma Contası
« : Temmuz 03, 2022, 22:29:39 »
Tekne, Bavaria 34, 2001, salma contalarından birinin bağlı olduğu contanın altından çok hafif su yapıyor. Fotoğrafı ekliyorum. Daha sonradan yaptığım gözlem ve inceleme suyun salma vidasından/somundan değil sintineden geldiğini gösterdi. Su oraya nereden gelir ayrı bir araştırma konusu. Şimdilik salma bağlantılı bir su sızıntısı olmaması iyi haber.

 


*

    A. Ç.

Ynt: Salma Contası
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2022, 07:15:31 »
Salmalar teknelere contadan daha ziyade, poliüretan veya benzeri mastik veya yeni uygulama epoksi ile yapıştırılır ve somunları sıkılır, salma oldukça ağır olduğundan ve bağlantı  alanı da kısıtlı olduğundan saplamalardan zama içinde su yapması neredeyse kaçınılmazdır.

Su salma bağlantılarından gelmediğine göre yapılacak işlem önce tatlı mı tuzlu mu olduğunu tespit etmektir. Tekne sintinesindeki su boşaltılarak sintine kurulanmalı, farşlar açıkken suyun nereden geldiği kontrol edilmelidir. Sızıntı baştan veya kıçtan gelebilir, geliş yönüne doğru takip edlierek sızıntını kaynağı daha kolay bulunur.


*

    S. A.

Ynt: Salma Contası
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2022, 03:02:56 »
Ahmet Korsan,
Size çok teşekkür ediyorum. Verdiğiniz bilgiler durumu aydınlatıcı ve açıklayıcı. İçerdeki suyun yağmur suyu olduğunu düşünmeye başladım. Büyük olasılık teknenin lombozlarından sızdı.
Selametle.


*

    S. A.

Salma Contası
« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2022, 10:41:30 »
Selamlar,
Teknenin altı seyirdeyken su yapıyor. Demirde veya marinada su kesiliyor. Sadece sintinedeki su çok az taşıyor, kuruladıkça su kesiliyor ve kuruyor. Çeşme’de Setur Marina’dayım. Bayram üstü bu konuları anlayacak bir ustaya ihtiyacım var. Verilecek tavsiyeler ve öneriler çok makbule geçecek.
SA


*

    A. Ç.

Ynt: Salma Contası
« Yanıtla #4 : Temmuz 08, 2022, 10:59:31 »
Dümen milinin geçtiği yeri kontrol edin, kovan su kesiminin üstünde olsa da seyirde teknenin kıçıbattığı için su girişi olur

*

    A. K.

Ynt: Salma Contası
« Yanıtla #5 : Temmuz 08, 2022, 12:24:43 »
a)motor calısırken veya b) yelkendeyken (motor stop) . Hepsinde su yapıyormu  .

Eğer sadece motor varken yaparsa şaft dönerken körüğünden kaçırıyor olabilir . Başıma geldi de