0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. S.

Jeanneau SO 37 salma bakımı
« : Mart 05, 2024, 22:59:12 »
Merhaba kaptanlarım!Ben Mikhail Antalya'dayım. İlk defa tekne alt bakımı ve zehirli uygulaması yapacağım. Aşağıda resimlerini paylaştığım 2002 Jeanneau SO salmasının bakımını nasıl yapmam gerektiği konusunda kafam karışık. Siz tecrübeli kaptanlarımız görüşlerini paylaşırsa çok memnun olurum.Kafama takılan sorular şunlar :

1- Daha önce hep yekpare salma görmüştüm. Bu salmanın gövdeye birleştiği yerdeki pencere tipi parça ne işe yarar? ve bu kısmı çevreleyen sarı renkteki macunu sökmeden, pencere benzeri parçayı tamamıyla kapayacak şekilde üzerini epoksi macunu ile kapatıp astar atmam uygun mudur?
2- Salmayı tam olarak temizleyip pas dönüştürücü>epoksi astar>zehirli boya mı yapmak uygundur? yoksa hafif zımpara>epoksi astar>zehirli boya da uygun olur mu?
3- Salmanın gövdeyle birleştiği noktalarda epoksi macun dışında ek olarak kullanmam gereken bir macun veya uygulama var mıdır?

Tecrübe eksikliğinden kaynaklanan bir yanlış ifadem varsa affola. Hepinize sevgiler saygılar. Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    A. Ç.

Ynt: Jeanneau SO 37 salma bakımı
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2024, 08:25:37 »
Salmanın üst tarafındaki o cep tekne içinde sintine suyunun toplanması için fiberglasta oluşturulan çukuru içerir. Basit bir görsel kapaktır.

Salmanın durumuna göre pası iyice temizleyip epoksi ile boyamak doğru olur. Benim önerim, salmayı taş motoru ile iyice zımparalayıp epoksi reçine ile boyamak olur. Salma zımparalandıktan sonra parlak metal üzerine epoksi hemen uygulanmalı ki altta pas emaresi kalmasın.


*

    M. S.

Ynt: Jeanneau SO 37 salma bakımı
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2024, 11:39:08 »
Çok teşekkürler kaptanım! Uygulamayı bu şekilde yapacağım.


*

    E. S.

Ynt: Jeanneau SO 37 salma bakımı
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2024, 16:07:47 »
Sadece 2 ye cevap vereceğim, pas dönüştürücü mutlaka uygulayın. Öncesinde olabildiğince iyi( parlak metal yüzeyine kadar) taş motoru ile temizlik sonrasında
Pas dönüştürücü
Epoksi astar
Zehirli astari
Zehirlix2 boya artarsa x3