0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    C. G.

Pissu ve Temiz su tankı temizligi
« : Şubat 07, 2024, 17:24:17 »
Herkese selam ,

Temiz su tankı temizliği  için  BEYAZ SİRKE  , Pissu tankı temizligi için SÜT kullanılması doğru mu , ne ölçüde fikri olan var mı?


*

    E. S.

Ynt: Pissu ve Temiz su tankı temizligi
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2024, 09:38:26 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Herkese selam ,

Temiz su tankı temizliği  için  BEYAZ SİRKE  , Pissu tankı temizligi için SÜT kullanılması doğru mu , ne ölçüde fikri olan var mı?

Beyaz sirkeyi Pis su tankı temizliğinde(kireç taşlarını çözdüğü ve organik olduğu için) kullanıyorum ama "Süt" kullanımını ilk defa duydum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2024, 13:47:14 Gönderen: Efe Sarıoğlu »


*

    O. S.

Ynt: Pissu ve Temiz su tankı temizligi
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2024, 09:42:03 »
Selamlar,

Açıkçası süt kullanıldığını hiç duymadım. Benim uyguladığım yöntem basit, her kullanımda dikkat et ve sezon sonunda temiz bırak. Sezon başında ise sirkeli su ile yıka. Detaylar aşağıda.

150 lt temiz su tankı için;
Sezon başında 5 litre beyaz sirke ve 145 lt su doldurup bir kaç saat beklettikten kıçtaki duşa bir hortum bağlayıp tekneyi ve pissu deposunu yıkıyorum. Bir kez daha doldurup aynı şekilde boşaltıktan sonra doldurup yarım fincan kadar çamaşır suyu ilave ediyorum. Çamaşır suyu ilavesine, her su aldığımda olmasa bile bir dolu bir boş şeklinde devam ediyorum. Sezon sonunda ise ayrı bir uygulama yapmıyorum. Depoyu dolu bırakıyorum.

80 lt Pis su tankı için;
Sezon sonunda çektirdikten sonra 5 litre beyaz sirke ve tatlı su doldurup bırakıyorum. Klozetin içine de domestos yuvalet uzmanı döküyorum. Sezon başında ise bu suyu çektirip tatlı su deposundaki beyaz sirkeli su ile yıkama yapıyorum. Sezonda ise her kullanımda tatlı su ile temizleyip, demostos tuvalet uzmanı döküp bırakıyoruz.


*

    H. Ç.

Ynt: Pissu ve Temiz su tankı temizligi
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2024, 12:45:40 »
Evde karnabahar haşlarken süt koyarız ki kötü kokuyu alsın  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ama tank temizliği acaba içeriğinde yağdan dolayı mı konuyor bilemedim. Süt yerine biraz yağlı su konsa daha mantıklı olmaz mıydı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap