0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

G. P.

Baş pervane
« : Haziran 06, 2024, 12:40:29 »
merhaba bende bavaria yelkenli var baş pervaneli size bir sorum olacaktı baş pervanenin ışıklarını açınca iskele veya sancak yapmak isteyince tak tak tak diye vuruyor ve ışıklar gidip geliyor neden yapar . Aküyü değiştirdim ama aküden değilmiş neyi kontrol edeyim. Teşekkürler.
*

A. Ç.

Ynt: Baş pervane
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2024, 13:16:20 »
Ses konusunda daha fazla bilgi gerekir. Sağ sol devrelerinin rölelerinden mi geliyor yoksa, her şey sağlam da pervane yuvasında engelleme mi var?

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2024, 13:51:02 »
Işıkların gidip geliyor olması bir kısadevre veya aşırı yüklenme olduğunu gösterir.

Tak tak ses gelmesi de mekanik olarak bir sorunu anlatıyor bana.

Benim tahminim pervaneye birşeyler dolanmış veya benzeri motorun dönmesini engelleyen birşey olduğu yönünde.

Suya dalıp pervane elle kontrol edilmeli, sorun yoksa başpervane motorunun yanındayken deneme yapıp mekanik sesin kaynağını aramalı derim.

Bir ihtimal de akü, kablo ve bağlantı sistemindeki bir sorun nedeniyle motor devreye girince gerilim düşüyor ve tak diye devreden çıkıyor, gerilim eski haline gelince yine devreye giriyor olabilir. Bunun için de akünün sağlığından eminseniz kablo bağlantı noktaları kontrol edilmeli.

*

G. P.

« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2024, 14:38:13 »
Pervanenin baş kamara tarafından  baktım sanki motorunun içinden geliyormuş gibi zaten 3-4 saniye sürüyor hem ses yapıyor hemde kontrol panelinin üstündeki yeşil ışığı sanki fazla akım çekiyor gibi gidip geliyor bu arada yaşam akülerimden birini söktüm 12v 150 amper onu taktım onda da aynısını yaptı voltaj olarak hem motor çalışıyordu  13,5 volt geliyor pervaneyi döndürmek istediğimde volt metre çöküyor sanki çok akım çekiyor gibi kesiliyor .Ben  bi dalıp pervaneyi önce kontrol edeyim elle dönüyor mu diye
*

E. S.

« Yanıtla #4 : Haziran 08, 2024, 13:53:30 »
Tekne uzun süre yattı ise baş pervanesinin kanalı kekamoz kaplanmıştır, pervanenin hareketini engelliyordur. Dolayısı ile motor zorlanıp çok yüksek akım çeker.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz