0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. E.

Victron Blue Smart IP22 Redresör
« : Ocak 03, 2024, 11:40:16 »
Arkadaşımın teknesindeki redresör marinadan gelen yüksek voltaj sonucu arızlandı ya da daha doğrusu onaracak kişinin cihaza baktıktan sonraki yorumu bu. Onarımı yerine daha modern bir cihaz alalım dedik. Victron Blue Smart IP22 12 Volt / 30A redresör fiyatı Victron'un bilinen Centaur modelinin aynı akım kapasitesinde olanına göre neredeyse yarı yarıya daha ucuz. Aradaki fark nedir diye baktığımda devre kartının korozyona karşı akrilik kaplanmış olması ve aynı zamanda DC girişi de kabul etmesi dışında pek bir şey göremedim. Gerçi ben 10+ yıldır Centaur kullanıyorum ama.. her neyse.

Bu Victron Blue Smart IP22 redresör hakkında tecrübesi / sözü olan var mı?

Selametle,


*

    Ö. Ö.

Ynt: Victron Blue Smart IP22 Redresör
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2024, 13:00:06 »
Çok detayını bilmiyorum ama gördüğüm kadarı ile Blue Smart daha yeni jenerasyon, Bluetoothlu filan olduğu için iç yapısı daha basit, entegre yapıda, üreticiye maliyet avantajı sağlayan bir ürün. Bozulduğunda Centaur'un tamiri daha kolay yeni olan daha zor olabilir.


*

    A. P. G.

Ynt: Victron Blue Smart IP22 Redresör
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2024, 13:33:50 »
Merhaba ben kullanıyorum. Tekneyi aldığım gün arıza yaptığını fark ettim. Servise gönderildi ürün ancak o süreçte yenisini verdi tedarikçi firma. Neden arızalandığını bilmiyorum, geri dönüş de yapılmadı. Yaklaşık 6 aylık kullanım deneyimimde ise bir sorunla karşılaşmadım. Bluetoothdan tüm değerlerin ayrıntısıyla takip edilebilmesi ekstra bir güven unsuru benim için. Selametle.


*

    Ö. Ö.

Ynt: Victron Blue Smart IP22 Redresör
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2024, 17:12:33 »
Tahmin üzerinde yaptığım yorumumu geri alıyorum! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

İki cihazın iç yapıları açısından çok fark yok gibi görünüyor, hatta Centaur daha büyük ve bağımsız soğutucuya sahip olması ile daha dayanıklı göründü gözüme..
Artık fiyat farkının şirket politikası olduğunu düşünelim..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Centaur
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Blue Smart IP22
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    M. E.

Ynt: Victron Blue Smart IP22 Redresör
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2024, 17:45:56 »
Çok teşekkürler

*

    M. E.

Ynt: Victron Blue Smart IP22 Redresör
« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2024, 13:56:24 »
Konuyu kapatmak adına sonucu yazıyorum. Victron Blue Smart IP22 sorunsuz çalıştı. Kurşun asit akü seçeneği ile şarj regülasyonunu kusursuz yaptı. Bu tip aküyü seçince isteğe bağlı olarak 45 günde bir dengeleme de yapıyor. Görüş bildirenlere teşekkür.