0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
...Hidrojen sorunu içeriğine bolca hidrojen olan etanol kullanılarak çözülmüş durumda....
EFOY, etanol değil metanol kullanıyorum diyor.Fiyatlarını nereden görüyoruz?Kaç para ulam bi sekizbin yuro? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Teknede 2 adet 2.2 kw 12 volt elektrik motoru var. her biri saatte 25 ah elektrik çekiyor 2 adet buda saatte 50 amper demek.Bu 2 adet 12 volt elektrik motoru hidrolik pompaları çalıştırıyor ve her ikiside günde 4 saat gibi çalışacaklarBu enerji bankaları bu 2 motoru 4 saat boyunca çalıştırabilir mi ? sonra motorları kapatacağız ve güneş enerjisi ile şarj işlemi başlayacakBu sessiz enerji sistemler Watt olarak satılıyor 1200 Watt, 2400 Watt gibiBu hesabı ben yapamadım, ve bu aletler 220 volt verecek gibi hesaplanmış.Ben yine 12 volt kullanacam.Benim sorum şu, saatte 50 amp çeken bu motorları 4 saat kesintisiz çalıştırmak için bu bankalardan kaç Watt olanı tercih etmeliyim ?
...toplamının %20 'si kadar güç ihtiyacınız...
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapTeknede 2 adet 2.2 kw 12 volt elektrik motoru var. her biri saatte 25 ah elektrik çekiyor 2 adet buda saatte 50 amper demek.Bu 2 adet 12 volt elektrik motoru hidrolik pompaları çalıştırıyor ve her ikiside günde 4 saat gibi çalışacaklarBu enerji bankaları bu 2 motoru 4 saat boyunca çalıştırabilir mi ? sonra motorları kapatacağız ve güneş enerjisi ile şarj işlemi başlayacakBu sessiz enerji sistemler Watt olarak satılıyor 1200 Watt, 2400 Watt gibiBu hesabı ben yapamadım, ve bu aletler 220 volt verecek gibi hesaplanmış.Ben yine 12 volt kullanacam.Benim sorum şu, saatte 50 amp çeken bu motorları 4 saat kesintisiz çalıştırmak için bu bankalardan kaç Watt olanı tercih etmeliyim ?Bu hesap işlerinde herkesin kafası karışıyor sanırım, şöyle bir özet geçeyim;Watt (W)= Elektrik enerjisinin iş yapabilme yeteneği, gücü veya bir iş için harcanan enerji miktarı.Akü vb. gibi doğru akım (DC) için Ohm kanununa göre formülü GÜÇ = VOLTAJ x AKIM 'dır.WattSaat (Wh) = Birim (1 saat) zamanda harcanan enerji miktarıdır. Genelde tüketimi belirtmek için kullanılır.KiloWattSaat(kWh) = WattSaat(Wh) x 1000 (kilo=bin)Örnek: 1 saat boyunca 500W gücünde bir cihazı çalıştırmak 500Wh (veya 0.5kWh) enerji tüketir.AmperSaat (Ah) = Birim (1 saat) zamanda harcanan enerji miktarıdır Genelde depolama kapasitesini tanımlamak için kullanılır..Örnek: 100Ah kapasitedeki bir akü (teoride) 1 saat boyunca 100A elektrik enerjisi sağlayabilir.Volt (V) = Gerilim/Potansiyel Farkı = Elektrik enerjisinin bir kablo (iletken) içinde ilerlemesini sağlayan kuvvettir.Amper (A) = Akım = Kablonun (iletken) içinden geçen elektrik enerjisinin miktarıdır.Şimdi sizin konunuza gelirsek,2.2Kw (2200W) gücünde 12V DC ile çalışan bir elektrik motoru ~180A akım çeker.Bu motor 1 saat çalıştığında 180Ah kapasite/enerji harcamış olur.Bu oldukça güçlü bir motor ve oldukça yüksek bir tüketim.Karşılaştırmanız için teknedeki motorlardan örnek vereyim;Irgat motorları : 1000-1500W Baş pervane motorları : 4000-6500W Elektrikli dıştan takma bot motorları: 500-1500WBuzdolabı motorları : 75-120WVantilatör motorları : 15-25W gücündeolurlar.Bu açıdan hidrolik pompa için örnek verdiğiniz bu pompaların bilgisinin yanlış olduğunu düşünüyorum.Her biri 2200W değil muhtemelen 220W (0.22kW) olsa gerek.12V ile çalışan 220W gücünde bir motor ise ~18A akım çeker.Dikkat ederseniz teknedeki DC tüketiciler ile ilgili AKIM değeri hesaplarken hep YAKLAŞIK rakam yazıyorum, sebebi cihazların GÜÇ değerleri sabit olmasına karşın teknedeki 12V diye bildiğimiz akü voltajının aslında her zaman 12V olmadığı, değişken olmasından.. Örnek dizel motorumuz çalışırken, alternatör şarj için enerji ürettiği için akülerimiz 14V civarı voltajda olurlar, güneş paneli desteği yoksa gün içinde 12.5V civarı dolaşır ve tüm gece tüketip sabahı bulduğumuzda 12-12.2V civarına inmiş olurlar. Bu her farklı voltaj için aynı cihaz farklı miktarda akım çekecektir. Formülü hatırlayalım AKIM = GÜÇ / VOLTAJ . Aynı motora bakalım;220W / 14V = 15,7A220W / 12,5V = 17,6A220W / 12V = 18,3A220W / 10,5 = 20,95A (Ölmüş akü durumu)Sorduğunuz soruya dönersek;Sizin ihtiyacınız motorunuzun WATT olarak gücünü net olarak tespit etmek ve güvenlik payı olarak bunun toplamının %20 'si kadar güç ihtiyacınız olduğunu hesaplayabilirsiniz.En son sorduğunuz 50Ah rakamının doğru olduğunu düşünürsek şöyle tersten bir hesap yapabiliriz;50A x 12V = 600W + %20 güvenlik/kayıp payı 120W = 720WBu gücü üreten herhangi bir kaynak (yakıt hüçresi, güneş paneli, rüzgar jeneratörü vb.) işinizi görecektir.Üretimi başka bir şekilde (redresör, alternatör vb.) yaptığınızı düşünelim, depoladığınız kapasiteden kullanmak için hesap yapalım;50Ah x 4 saat = 200Ah kapasite ihtiyacınız olacak.Bunu depolamak için aşağıdaki batarya kapasiteleri işinizi görecektir;Lityum : 220AhDeepCycle : 250AhJel : 333AhAGM : 400AhKlasik Sulu : 666AhTam cevap oldu mu bilmiyorum ama hesaplama hakkında fikir vermiştir umarım.
Yazılarını incelediğimiz zaman düzeni , herkesin anlayacağı en basit açıklama , resim ve ilustrasyonlar , kelimelerin koyu , italik vs kullanımı ve imla . ...Aydınlatıcı yazıların için teşekkürler .
Özgür kaptanım doğru bilgi geldi.Motorun teknik özelliklerini aşağıdaki resimde görebilirsiniz. Motor 1.6 kw 12 volt 220 ahbu motorda 2 adet aynı anda çalıştığı zaman ciddi elektrik çekecek4 saat çalıştığı zaman ortada akü bırakmaz.bence bu 2 motor yerine 1 adet dizel mi çalıştıralım 4 saatte 880 ahbu enerjiyi karşılamak için kaç ah akü koymam lazım birde bu aküleri şarj etmek için yerde yok tek çare rüzgar gülü koymak. 500 watt rüzgar gülleri var böyle bir rüzgar gülü yeterli gelirim acaba ?Yoksa tek çare elektrik motorlarını iptal edip 20 hp bir marin motor mu koymalıyızyada jeneratöre 2 tane 1.6 kw elektrik motoru bağlayıp 4 saat jeneratörü çalıştırsam.