Orhan Barut, Kemal Gündüz ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. B. A.

Değerli korsanlar,

Bavaria 43 teknemde elektrik dağıtımı için Panel 302 mevcut.

Sahil elektriği faz, nötr ve toprak olarak bağlanıyor panele.

Kutup değiştiricili bir pako şalter ile inverter ve sahil elektriği arasında geçiş yapacağım (Panel 302'ye bağlı tüm prizlere ve mikrodalga fırın gibi cihazlara elektrik vermek için)

Pako şalterin girişlerine inverter ve sahil beslemenin faz ve nötrleri bağlanacak, çıkışı da panel 302'ye girecek.

Toprak hattının pako şalterden geçmemesi gerektiğini, hem inverter hem de sahil besleme toprağının aynı noktaya doğrudan bağlanmasının sağlıklı olacağını (bara ile vs.) öğrendim.

Soru(n) şu; Panel 302'den çıkan toprak hattı teknenin neresine bağlıdır? Yapay zeka bir sürü alternatiften bahsediyor, Panel 302'nin kitapçığında ise bu konuda hiçbir bilgi yok? Bu noktayı bilirsem inverter'den oraya bir kablo bağlayabilirim diye düşündüm?

Diğer bir alternatif şu; pako şalterin üç çıkışından biri boş kalacak. O çıkışı bara gibi kullanıp her ikisinin (sahil ve inverter) toprak hattını orada birleştirip Panel 302'nin toprak hat girişine bağlamak.
*

O. B.

Ynt: BAVARIA PANEL 302 VE TOPRAKLAMA BAĞLANTISI
« Yanıtla #1 : Bugün, 08:50:22 »
Benim kullandığım Bavaria'da 301-302 panel vardı. Toprak hattı motor şasesine bağlıydı diye hatırlıyorum.

*

K. G.

Ynt: BAVARIA PANEL 302 VE TOPRAKLAMA BAĞLANTISI
« Yanıtla #2 : Bugün, 14:29:26 »
Murat Erciyes Bey son videolarından birinde bu konuyu anlattı diye hatırlıyorum.