0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    K. E.

Osmos survey
« : Haziran 13, 2023, 18:28:48 »
Sayın denizci arkadaşlar 8 yıldan bu güne bir ürününün "home made" üretimini yapıyorum.Ticari amacla değil zevk için. Reklama ihtiyacım yok. Fazla satışı olan birşey de degil. Aşağıya link koydum. İhtiyacı olan incelesin. Yorumları da inceleyin lütfen.
Link çalışmazsa "WETSOON" olarak aratabilirsiniz. Kalın sağlıcakla.


Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    R. E.

Ynt: Osmos survey
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2023, 20:34:03 »

Kaptanım hayırlı olsun geliştirdiğiniz ürün amatör denizcilik camiasına...
Yıllardır, osmos bize kabus gibi gösterildi.
Ayrıca, bu aletle ilgili kişisel deneyimlerinizi de paylaşırsanız güzel olur.
Forum yönetiminin de "ürün reklamı" kategorisinde görmeyeceğini ümit ediyorum.
Zira, bizim isimize yarayan birçok ürünün üreticisi foruma üye. Gerektiğinde ürünleri ile ilgili olarak da yazıyorlar.

Bunun farkı, dar bütçeli amatörlerin ilk kez tekne alırken, bir kez işlerine yaraması.. Çapa, fırdöndü, demir şamandırası, bumba freni gibi değil yani...

Yaşlı fiber yelkenli tekneler üstüne çokça yazmış biriyim. 50 yaşı geçmiş tekneler hala denizde. O bakımdan böyle bir aletin olması, hele forum üyesi amatör bir denizci tarafından üretilmesi öncelikle tebrik konusu..

Lütfen daha geniş tanıtın. Nasıl kullanılması da dahil...

Alkışlıyorum sizi..
Edremitlioglu'nu, Övütmen üstadımızı alkışladığımız gibi...

 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    K. E.

Ynt: Osmos survey
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2023, 21:49:11 »
Recep bey, güzel görüşleriniz için tesekkur ederim. Bu cihazı yaptığım ilk günlerde (7-8 yıl önce) siteye koydum. Survey işini profesyonelce yapan üyemiz bir arkadaş itiraz etti . "Bu iş aletle olmaz bilgiyle, tecrübeyle olur" Şeklinde fikir ileri sürdü. Ben de bir daha yazmadım.! Kullanımı cok basit, yüzeye değdir ve ölç. Sitede daha geniş kullanım açıklaması var. Gurur duyduğum iyi yorumlar ve hiç iade olmayışı. Sitede görülmüyor fakat dünyanın çok ülkesine gönderdim. Bunu İrlanda da bir firma daha profesyonel olarak yapiyor. Fiyatı 4 katı. Ulkemizde birçok marinada boya isi yapan arkadaşlar dan alanlar oldu. Ayrica yurtdisindan tekne almaya gidenlerden alanlar oldu. 2 parçalı olan model benim tasarımım. Altına girilemeyen, yere yakın park edilmiş tekneleri kontrol etmeye uygun. Benim için eğlence oluyor. Soguk kış gecelerinde zamanımı degerlendiriyorum. Nede olsa yaş 80 oldu , tekneyi de satınca yapacak pek birsey yok artık.Selamlar.


*

    R. E.

Ynt: Osmos survey
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2023, 22:24:25 »

Sondan başlayayım cevaplamaya...
1- Hiç de yaşlı değilsiniz altı üstü benden 15 yıl fazlanız var. (Şaka bir yana sağlıklı ve uzun ömür diliyorum). Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

2- Lütfen eğlenmeye devam edin. Siz eğlendikçe amatörler de mutlu olacak çünkü..

3- Mesleki yaratıcılık her zaman değerlidir ve herkese de kısmet değildir. Başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

4-  Ürün işe yaradıkça kendi reklamını yapar. Bu saatten sonra size mutluluk verecek şey "çok para kazanma" değildir. "Bakın ne yaptım"a gösterilen ilgi sizi uçuracaktır. Mutlu edecektir. Bir tür torunu tarafından çok sevilme hissi.

5- Bu tür işler hep yurt dışında daha pahalıdır. Antepli usta haberini eminim herkes görmüştür. Almanların sattığının yarı fiyatına tekstil makinesi yapınca Alman firma fiyat düşürmüştü. Dert etmeyin bunları..

6- Bir kez kullanılan bir ürünün hiç iade olmaması ne büyük mutluluk. Çok yaşayın siz. Meydan okuyorsunuz..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

7- polemiklere küsmeyin. İş ile, yaptığınız yaratıcılıkla cevap verdikçe meydan okuyuşunuz karşılığını bulacaktır.

Size, sağlıklı ve uzun, yaratıcılık dolu ömür diliyorum. Ne mutlu size. Dar bütçeli amatör denizciler için çaba ve emek sarfediyorsunuz.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bir gün tanışmak dileğiyle...

Ama az biraz da bilgi verin..

Misal 30 yaşındaki tekneye bakacağım sudan çıktı. Liman görevlisi basınçlı su ile yıkadı hemen ölçtüm, kurur kurumaz, diyelim a değeri çıkti.

Bir gün sonra ölçtüm, 3 gün sonra ölçtüm.

Bir kışı karada geçirmiş tekneyi kışın ve yazın ölçtüm.. Alet elbet birtakım degerler gòsterecek de "bu tekne sorunlu" teşhisi nasıl konacak?

Üstadım, bence siz ölçüm deneyimlerinizi de yazın.. Kimseyi incitmeden, cevap hakkı doğurmadan..

Çok çok teşekkür ediyorum size  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    K. E.

Ynt: Osmos survey
« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2023, 23:12:52 »
Kisaca şöyle yapilir: tekne yikandiktan sonra karada 3 gun beklesin . 3 gün sonra 1-2 metre aralıklı olarak yuzeyde ölçüm yapın. Ölçüm noktalarina 1,2,3.... Numara verin ve deftere her noktadaki degerleri yazin. 3 -5 gün sonra bir daha ölçün. Degerler değişmemiş ise ve kırmızı bölgede ise muhtemelen o bölgede osmos vardır. İc tarafta metal olmasin, sintinede su olmasin. Zehirli boyada bakır parçacıkları olmasin. Şüphelenirseniz hafif zimpara ile jelkot'a inip ölçüm yapın . Sandvic sistem teknelerde olcum yapilmaz. Dümen ölçümü genelde sağlıklı sonuc vermez. İlk yıllarda uretilen teknelerde kullanilan polyester reçine ve elle yatirma tekniği daha cok osmos oluşumuna neden oluyordu. Günümüzde reçine degisti, vakumlu kaliplama yapiliyor daha sağlıklı oluyor. Alt jelkotta çatlak, kırık veya derin çizik olursa sorun olabilir. Üstüste  zehirli atıldığında kalın tabakanın altında çatlak olabilir. Birkac yil sonra zehirli altını incelemek faydalı olabilir. Zararli da olabilir. Boyacilar kaziyalim abi jelkota inelim derler. Kazirken jelkotu da kazirlar.! Bu cok hassas bir iştir. Aman dikkat.!
Ayrica şunu da belirteyim, osmos oluşmuşsa 1-2 ay karada bekletmek oluşumu etkilemiyor. Tuzlu su içeride hapis olduğundan kurumuyor. Usulune uygun tedavi gerekiyor.
« Son Düzenleme: Haziran 13, 2023, 23:19:56 Gönderen: Kahraman Emiroğlu »