0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    R. S. C.

Samba Long Alınır mı?
« : Mart 04, 2023, 11:28:16 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Herkese merhaba. Bu tekneyi, bu motorla almaya karar verdim. Nisan ortası teslim dediler. Daha önce alan, deneyimleyen var mı burdan? Hem tekne, hem motor hem de teslim süreciyle ilgili bilgi işimi görür.


*

    Ü. P.

Ynt: Samba Long Alınır mı?
« Yanıtla #1 : Mart 04, 2023, 14:24:58 »
tekneyi alıp, adrese teslim edildikten sonra kullanmadan satışa koyan birinin videosu vardı internette, iyice araştırırsanız bulabilirsiniz, kalite ve işçilikle ilgili yorumları vardı çokça....


*

    Ç. Ş.

Ynt: Samba Long Alınır mı?
« Yanıtla #2 : Mart 05, 2023, 14:22:36 »
Marinboat Tango modelinin geçen yaz siparişten teslimine kadar bir çok aşamasında bulundum.

Gerçekten montaj ve kalite anlamında sorunlu idi. Teslimatta kontrol edip farkına vardığınız için o an vazgeçip teslim almama şansınız olmuyor.
Mecburen kabul etmek zorunda kalıyorsunuz. Bu konu aklınızda bulunsun derim.


*

    F. Ç.

Ynt: Samba Long Alınır mı?
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2023, 21:06:41 »
Merhaba,
Bende samba deluxe var. 4.95 olan. İlk teknem olduğundan diğer markalar ile kiyaslayamam. Kendi tecrübemi yazayim. Tekneyi 2 sene önce 2. El aldim. Teknenin kendisi ile alakali hiç sıkıntı çekmedim. Cok kez Maltepe' den Adalara gittim geldim, çam limanında gece kaldım. 2 kişilik bir tekne olduğu icin eşimle rahat rahat adaların her yerini gezdik, arkadaşlarımla Maltepe den Sarayburnu' na 3 kişi gidip palamut anladık. Yegenimle veya arkadaşımla çok kez Maltepe önlerinde, adaların etrafında balik tuttuk. Bana bir sorun cikartmadi. Bu fiyata bu kadar imkan veren başka bir tekne yoktu ben de bunu aldım ve kullandım. Simdi büyütmek için satacağım. Bizim yaptigimiz, yakın yerlere gidip gelmek, karayı görerek gezmek olduğu icin bana güvensizlik vermedi. Tekneye yuksek vardavela, platformlu merdiven, siperlik ustu tutmak icin vardavela vs taktirmak icin romorka alip Maltepe' den Yalova' ya fabrikaya goturdum, fabrikada cok ilgilendiler. Yeni malzemeleri nasil tarif ettiysem istedigim gibi yaptilar. 3 tane calisan arkadas gorevlendirdiler ve bu arkadaslar gayet iyi niyetle yarim gunde istediklerimi taktilar, eski vardavela deliklerini vs kapatip boyadilar. Ben memnun oldum, 2 yil boyunca isimi gordu. Deniz hevesimi yasamama yardim etti tekne.  Belki tecrübeli arkadaşların soyledigi gibi kalitesizdir fakat bana elimdeki bütçe ile yeni bir kapı açtı. Planlarınıza ve bütçenize göre hareket edin.


*

    T. B.

Ynt: Samba Long Alınır mı?
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2023, 09:33:54 »
Alınır tabi ama lütfen alırken zehirli boya yapılmasını isteyin. Aksi takdirde "Nasıl olsa yirmi saat bakımı için karaya alacaksınız, o zaman boyatırsınız" denilerek zehirli boya vurmadan suya atıyorlar.

*

    F. Ç.

Ynt: Samba Long Alınır mı?
« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2023, 14:02:46 »
Merhaba tekrar,
Ben bahsettiğim 4.95'i satıp, 6.20 long aldım. Aradaki kapıları çıkarttım, kışlık branda ile kullanıyorum, çok daha kullanışlı oldu.
Elbette eski tekneme göre daha yavaş gidiyor.
60'lık motor ile Kalamış'tan adalara 10 lt civarında benzin ile gidiyorum. Gidip gelmeye 22lt'lik depo rahatça yetiyor.
Zehirlisi yeni, 3000 devirde 6.5 - 7 nm yapıyor. Max hızı 10-11 nm.
Kullanışı ve bu paraya uygun tekne, tavsiye ederim.