0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhabalar,Bu güzel fikirmiş. Küreklerin borusu ile yapılan v taban görmüştüm ama yüzme makarnası da iyi fikir gibi. Sadece kalın olmasından dolayı ahşapların altına inceltmeden nasıl sabitlenir çözemedim. Bir de aşırı esnek olması sorun yaratır belkide .Fotoğraf paylaşmanız mümkün mü?
Özgür kaptan teknik bilgi olarak açıklamış. Şişme V olmaz. Ya fiber, ya alüminyum olur. Siz şişme taban hafifliği için oraya doğru yönlenmiş görünüyorsunuz. Temmuz ayında ikinci ele koyup yarı fiyatına satarsınız.Yaz olsaydı bir marinaya gidip iki üç farklı tip bota binseydiniz neden hafifliğe takılmayın dediğimi anlardınız.Şişme tabanlı botlarda düz gitmek büyük marifettir. Ayak basarak binmek daha büyük marifettir. Çömele çömele binip popo manevrasıyla iner, ikinci kişi binerken hep beraber devrilmemek için dua edersiniz. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapKeşke önce botu alsaydınız. Şansınız açık olsun.Güneyde yazın alargada karşılaşırsak ben demiştim diyeceğim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapSizden sonra, ufak bir araştırma ile yukarıdaki linke ulaştım. Burdan video inceleme ve fiyat kıyaslama yapılabilir. Önü açık ve kapalı modelleri var, ancak ben fiyatları biraz yüksek buldum.
Bende şişme hondanın honwave t24 var memnunum honda 2.3 outboard ile kullanıyorum hafif şişme v tabanlı (fiber yada alüminyum değil ) kış gelince kolayca katlanıp kaldırılıyor malzeme kalitesi iyi arada balık için sırtıya çıkıyorum düz gitmekle ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Fuara giderseniz kolayca diğerleriyle kıyaslarsınız. Kurulumu Genel görünümü Kullanımla ilgili bir video
Selamlar,Servis botu ve motor almak istiyorum. 2-3 metre arası, tavsiyeleriniz olur mu ? Hangi marka almalıyım,kaç hp motor uygundur
Bugün fuarda honda, freesun, zodiac, gala, highfield, catamaran botları inceledim ve nihayetinde gala da karar kıldım.V, omurgalı, alüminyum taban, katlanıt karar kıldım.Yorumlarınız, destekleriniz için teşekkür ederim.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBugün fuarda honda, freesun, zodiac, gala, highfield, catamaran botları inceledim ve nihayetinde gala da karar kıldım.V, omurgalı, alüminyum taban, katlanıt karar kıldım.Yorumlarınız, destekleriniz için teşekkür ederim.Şimdi farkettim aldığınızı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Hayırlı uğurlu olsun.
Sevgili korsanlar,Eski ahşap zeminli, şişme omurgalı bot heryerinden hava kaçırmaya başladıktan sonra son 6 senedir 2,40mt fiber tabanlı Helios şişme bot kullanıyorum. Stabil seyir imkanı sert taban almamda belirleyici unsurdu. Direk dibinden baş kamara hatchlerine kadar uzanan boyutu, 42 kilo ağırlığı kışın kaldırıp saklayacak yer bulamamak, UV den etkilenmesin diye her 6 ayda bir üzerindeki çürüyen örtüyü yenilemek, Yelkende cenova ıskotasına çapariz yapması sıkıcı tarafları. Sonunda geçen hafta baş bölmenin hava kaçırdığını fark edince artık değişim zamanı geldi galiba dedim. Benim seyirlerim aylık 5-10 gün oluyor. Genelde bir koyda 2 günden fazla kalmıyoruz. Çok gerekmedikçe botu suya indirmiyorum. Motoru 6 Bg, onu da indirip çıkarmak iş. Teknede 4+ kişi olunca, kıyıya 2 tur gidip gelmekten de üşeniyorum. Koy değiştirme dışında uzun süre kıçtan çekerek getirmek de tedirgin edici. Bu şartlarda şişme tabanlı ve omurgalı bir bot alıp direk dibinde katlanmış saklamak daha pratik mi acaba diye düşünmeye başladım. Şişirmesi 10 dk, hafif olduğundan suya indirmek için mandara gerek yok, kışın içeride sakla gibi avantajları var. 2,70-2,80 bir boyda alsam tek seferde 4-5 kişi taşır. Ağırlıkları 27-30kg civarı.Teknem Midilli de bağlı. Orada fiyatlara baktığımda makul fiyatlı Arimar 2,70mt 800euro, orta fiyat Neptune 2,70mt 1200euro, üst grup Highfield 2,80mt 2000euro. Şişme taban konusunda emin olamıyorum. Eski fiber tabanın stabilitesini arayacağım kesin, başka dezavantajı varmıdır?Kullanıcı yorumlarınızı rica edeceğim.