0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

P. Ç. D. .

Sigorta yapmıyorlar yardım
« : Aralık 27, 2024, 07:55:41 »
2003 model bavaria36 teknem var türk bayraklı yaştan dolayi sigorta yapmıyoruz diyorlar teknemi karaya çekmek bakım yaptırmak istiyorum sigortasız çekemiyorum,bu konuda yardım ve bilgisi olan arkadaşlar şimdiden teşekkürler
*

S. D.

Ynt: Sigorta yapmıyorlar yardım
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2024, 12:16:31 »
Forum uyelerimizden Hakan Zorlu bu konularda iyidir. Kendisine danismanizi oneririm.

Korsanlar menusundeki uyelerde ara baglantisindan bilgilerine ulasabilirsiniz.

*

T. U.

« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2024, 12:18:20 »
Merhaba, ben birkaç ay önce yeni aldığım 98 model teknemi sigorta yaptırdım. Eğer arzu ederseniz 0 533 686 36 34 arayın yönlendireyim sizi

*

A. Ç.

« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2024, 14:05:26 »
Eski teknelere kasko siorta yapmıyorlar ama üçüncü şahıs mali mesuliyet siortası yapıyorlar, yani hasarda sizin zararınızı karşılamıyor ama karşı tarafın zararını karşılıyor atnı trafik sigortası gibi.
*

S. K.

« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2024, 15:00:24 »
Yuh artık 2003 modele sigorta yapmamak nedir? Marinalardaki teknelerin yarısı en az o yaşta - ki motoryatların çoğu daha da yaşlıdır; çoğunun markası, bir kısmının herhangi bir projesi bile yok... 2003 model tekne; markası, modeli var; üstelik CE belgeli, daha ne istiyorlar ki?

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

A. Ç.

« Yanıtla #5 : Aralık 27, 2024, 15:33:15 »
Tekne ekonomik ömrü 5 yıldır. CE bile bazı tekne parçalarının 5 yıl dayanmasını öngörür. Örneğin su aştı bağlantıları ve vanalar için korozyona dayanma süresi için verilen süre CE'de 5 yıldır.  Lastik aksam örneğin hortumlar, motor takozları 6 yılda yatık lastik olur. Bu ter,imi otomobil lastiklerinden aldım. Plastik hortumlar da sertleşirler, koku kaçırırlar Onlar da 5-6 yıl dayanır. Teknede bulunan LP hortumları, dedantörler çok daha kısa sürede değişmelidir.  Özellkle Türkiye'de tekne sahipleri bu ve benzer aksamları kırılıp dökülünceye kadar nadiren değiştirirler. Batmaya ve yangına neden olabilecek bu tür parçaları denetlemek de oldukça zordur. Sigorta şirketleri ticari işletmelerdir. Riskli tekneleri sigortalamazlar. 
*

S. D.

« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2024, 16:29:44 »
Pazar cok kucuk.

Yurt disinda survey yapilir, teknenin durumu, degisen ve yenilenen donanim ve parcalari tespit edilerek sigorta bedeli cikartilir, sigortaya dahil ve haric olan seyler derli toplu yazilir.

Bizdeki policeler sablondan kopyala yapistir, cogu cumle butunlugu dahi olmayan, hatta had safhada tembelce kopyala yapistir yapildigindan yer yer yazi tipleri dahi birbirini tutmayan klozlar cumbusu seklinde oluyor.

Pazar biraz daha buyuk olsa ve bu konuda bir istah ve rekabet olsa, sigorta sirketleri de islerini hakkiyla yaparlar.

Su anki durumlari var mi var ama mumkunse az bulasalim, bulasirsak da en bariz seyler disinda odeme yapmamak uzere policeler duzenleyelim yaklasimindalar.