0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    R. E.


Ülkemizde büyük fuarcılığın ilk merkezi Izmir olmasına rağmen tekne fuarcılığında epey talihsizlik yaşayan bir şehir.

Geçtiğimiz yıllarda da erteleme oldu, pandemi yasaklarına kurban gitti vd.. Forumu kurcalarsanız bunlarla ilgili bilgi var. Bir tanesine gitmiştim. 2015 olmalı herhalde. Sonraki yıl ertelendi, pandemi vd bir daha olmadı.

 Mart sonu nisan başı bir fuar olacağı daha çok küçük motoryat ve aksesuar-ekipman fuarı olacağı duyurulmuş. Ben rota fisher 660 tanıtımında gördüm instagram'da. Bir arkadaşımla gidelim diye de konuştuk. Daha geniş bilgisi olan var mı?

Bir de küçük motoryat arayan korsanlar biraz daha beklesinler, belki iyi gelir fuar onlara. Ben ekipman ve aksesuar bakacağım. Küçük yelkenli gelirse de görmüş olacağım ama artık üretilmiyor maalesef ülkemizde.

Bir de dilerim bu da ertelenmez..

İzmir Fuar Merkezi'nde olacakmış. Burası, Cumaovası yakınlarındaki yer mi oluyor?





*

    U. C. O.

Gaziemir tarafında.
Hava alanına yakın. Otobanda yol üstü.


*

    E. S.

Fuar Hakkında detaylı bilgi için...

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    R. E.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Fuar Hakkında detaylı bilgi için...

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Teşekkürler..
Katılımcılar sadece mini motoryat üreticileri, aksesarcı ve ekipman satıcıları değil, Hanse, Jeanneau, Moody de katılıyor.
İyimserlikle bekliyorum fuarı..



*

    U. C. O.

Yerleşim planına göre bir hol neredeyse bomboş.

Tezmarin ve Trio 500m2 civarında katılmış. Yelkenli getirirler belki. Alanları büyük. Gena da var.

*

    E. S.

Yeni tekne alabilmek artık hayalden de öte oldu pek çok deniz sever için. Ancak usturmaça,  can yeleği, mangal falan bakarız fuarda. Fırsat bulabilirsem ben de 1-2 Nisan gibi ziyaret etmek istiyorum. Fuarda yelkenli tekne olacağını da pek sanmıyorum.
*

    R. E.



 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Canlandırayım konuyu, belki plan yapmaya katkısı olur.

Aliağa'ya kadar araba ile gelip, oradan metro ile devam etmeyi düşünüyorum. Hangi gün gideceğime karar vermedim. Çarşamba yağış ve soğuk gösteriyor. Sonraki günler açık olursa, o günü değerlendirmek en iyisi gibi...



*

    Y. A.

Ben haftasonu gitmeyi düşünüyorum.
*

    A. G.

Değerli korsanlar,

herkese selam, gezgin korsan üyeleri için fuar giriş bileti alabiliyormuyuz?
*

    E. Ö.

Selamlar herkese ben yarın gidip gezmeyi planlıyorum resimleri paylaşırım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    E. A.

Şu an fuardayım. Hanse 510 dışında Yelkenli görmedim ilk bakışta
*

    B. E.

Bende gitmek istiyorum ama fuar zayıfsa korkusuyla Marmaris'ten gidip dönmeye karar veremedim. :-)
*

    E. A.

Beklentinize bağlı ama aksesuar kısmı zayıf. Tekne olarak daha çok motor yatlar sonra da balıkçı tekneleri ile botlar var.
*

    C. A.

Buradan online bilet temin edebilirsiniz.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Selametle...
*

    R. E.



Dün, biz de 4 arkadaş gittik. Biraz "Türk işi" bir seyahat oldu.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Daha doğrusu benim " hazır gitmişken arada şu dolabın motoru işini de araya sıkıştırıverelim" önerim kabul gördü. Fuar ziyareti yanında güzel bir gezi oldu. Hatta aklımda daha çok kalan gezi ve sohbetlerimiz.

Fuar amatör denizcilik fuarı olarak özellikle yelkenli tekne göz önüne alındığında zayıftan biraz fazlası idi. Hanse'nin 50 küsur ft teknesi dışında yelkenli tekne tekne yoktu. Ona da rezervasyon ile içine girilip bakılıyordu. Bahadır Eği de CNR'ın aralık ayında fuarda sergilediği yelkenlisini getirmemişti. Ülkemizde küçük yelkenli üreticisi de sanırım kalmadı. İzmir'in Rota'sı, Ankara'nın Gökmarin'i buharlaştı.  Ancak siparişle mümkün herhalde.

Bolca küçük motorlu tekne vardı ama her birinin kıçına 200 küsur HP'den yukarı motorlar takmışlardı. Bazılarına iki tane 200 hp. Yerli yapım ve ithal 10 metre altı bol miktarda kamaralı-kamarasız tekne vardı. En çok ilgi çekenlerden biri de rota'nın kalıplarını alan firmanın 660 teknesiydi. Hem balık avı hem plaj harici kalabalıktan uzak bir yerde denize girmeye elverişli çok sayıda tekne getirmişti katılımcı firmalar. O yüksek HP'li motorlarla birlikte düşünüldüğünde bu yaz herkes hız yapacak gibi. Ya da hıza teşvikten söz edebiliriz.

Yine CNR fuarında standlarını ziyaret edip neredeyse yarım gün geçirdiğim forumda da epeyce konuşulan LifePO akü firması, elektrikli dinghy firmasının standı vardı. CNR fuarından beri elektrikli dinghy motorlarının benzinli motorlardan daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Deneyip kullananlar arttıkça ve forumda paylaşıldıkça da bu düşüncenin test edilme imkanı olacak...

Tekne elektroniği, deniz oyuncakları, deniz motorları firmaları, bir halat üdeticisi vardı. En çok ilgi gören deniz oyuncağı, sörf tahtası benzeri benzinli motorlu oyuncaktı.  Vardı da ben mi görmedim, yok muydu bilmiyorum, amatör balık avı malzemeleri standı olsa güzel olurdu. Oltaydı, kamıştı, çıkrıktı, makineydi, sahteydi vs vs vs..

Benim eksikliğini hissettiğim 4,5-7 metre arası küçük yelkenlilerdi. İthalatçı firmalar da ilgi göstermemişti.

İzmir'e son gittiğim fuar şehrin merkezindeki fuar alanındaydı. Yeni fuar alanı ve binayı ilk kez gördüm. Böyle şeyleri değerlendirecek bilgim olmasa da bina etkileyiciydi. İzmir güzel bir anıt eser kazanmış.

Yarım gün kadar fuarda vakit geçirdikten sonra Çeşme'ye gittik. Ahmet Kara kaptanın çocukluğunu oralarda geçirmiş olması ekibimize çok iyi geldi. Yorucu fakat çok keyifli bir gün geçirdik..

Bir sonraki amatör denizcilik fuarı organizasyonunun vizyonunun daha geniş ve katılımcı firmanın daha çok olması dileğiyle... Amatör denizcilik fuarının en çok yakışacağı il İzmir.