0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. E. Ç.

Webasto muadili kullanım sorunsalı
« : Şubat 12, 2024, 18:24:11 »
Pek derin olmayan bir yarı kulaktan duyma, yarı internetten kabaca araştırma ile ve soğuk havalar ile bir türlü ısıtmak bilmeyen kaloriferin bana verdiği yetkiye dayanaraktan bu aleti almaya karar verdim.

Masraflar ve detayları paylaşmak gerekirse

Sıfır 60 Amper Flood marka aküye Elektrik tesisatı dahil 2500TL ödedim. (ana aküden bir kablo çekildi şaltere, Haricen tabana bir kablo deliği açıldı 10mm çapında.) 
Şaltere 500TL Ödedim.
Webastoya 5500TL ödedim. (Kendinden tanklı, tank kapasitesi 4lt, Kendi egzozu  tabana R30 çapında delik açılıp oradan tahliye verildi. Tabi izolasyonu yapıldı.)
Yakıt olaraksa 1/1.3lt ortalama ile 2. seviye çalışmada bir geceyi (22:00/08:30) u rahat kurtarıyorum. Rahat kurtarıyorum derken buz gibi soğukta arabanın içinde donla yatıyorum genede terliyorum.
+ Takviye derdimde kalmadı. Arabanın kendi aküsü 90 amper. + 60'da bu süper destek atıyor zayıfladığında.

Buraya kadar güllük gülistanlık. Testleri 4 gün arka arkaya belgrad ormanında sabahlamalı şekilde yaptım.

Şimdi arabayı çalıştırdıktan sonra şalteri açıyorum aküyü şarj etmek için. Kontağı kapatıncada şalteri kapatıyorum. Cünkü cihazın elektrik aksamı 7/24 aktif çalışıyor. Ama ben ayrıyetten Akünün % oranınıda görmek istiyorum. Bunun için ne önerirsiniz?

Birde gözden kaçan eksik sizce ne var? yada var mı? (Güvenlik ve tedbir maksatlı)

Resimleri ekliyorum.

 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    Ö. Ö.

Ynt: Webasto muadili kullanım sorunsalı
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2024, 21:35:19 »
Güle güle, sıcak sıcak kullan..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şalter yerine akıllı şarj rölesi kullanabilirsin. Şarj işi otomatik olur. Özenliyim, unutmam diyorsan şalter de yeterli elbet.

Akünün seviyesini görmek için pek çok yöntem var. Akü monitörü gibi marifetli bir alete yatırım yapmak yerine basit bir voltmetre kullanabilirsin. Kurşunasit akülerin voltajına göre kapasitesini kolayca anlayabilirsin.

Internette "akü şarj göstergesi" gibi bir arama ile pek çok çeşidine ulaşırsın.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sadece bu kırmızı-yeşil doluluk göstergesindeki renklere bakma, hiçbir zaman voltajın 12,3V 'un altına düşmesine (veya göstergede kırmızıya gelmesine) izin verme ki akü ömrün uzun olsun.
« Son Düzenleme: Şubat 12, 2024, 21:39:33 Gönderen: Özgür Ökten »