0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. Ç.

Yunanistan transitlogu kaldırdı mı?
« : Ekim 20, 2025, 20:28:12 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap diye bir haber okudum bu konuda bilgisi olan var mı? Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 
*

A. E.

Ynt: Yunanistan transitlogu kaldırdı mı?
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2025, 12:25:50 »
Yeni teknemiz geldi az önce Göcekten girişini yaptım 120 Euro sadece acenta için ödeme yapmis

*

Ü. G.

« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2025, 13:26:51 »
Transitlog kalkmadı.

Ben Sisam (Pisagor) veya Sakız adasından giriş- çıkış yapıyorum her yaz. Korona zamanı hariç 10 senedir böyle. Geçen sene ve öncesinde gümrükte transitlog işlemlerini (fomları elde doldurarak) ve tepai ödemesini (bilgisayardan giriş yaparak) görevliler yapıyordu. Hep kendim hallettim işlemleri.

Bu yaz doğrudan acentaya yönledirdiler. Yani bizdeki sisteme döndürmüşler. Kendiniz yapamıyorsunuz. Teorik olarak mümkün ancak pratikte zor. Transitlogu internetten doldurmak kolay ancak tepai ödemesini online zor (ben beceremedim). Çıkışta acenteye gerek yok. Geçmiş yılardan farklı bir durum yok çıkış işlemleri için.

*

Ü. G.

« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2025, 13:30:20 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çıkışta acenteye gerek yok. Geçmiş yılardan farklı bir durum yok çıkış işlemleri için.

Yunanistandan çıkışı kastettim.
*

O. B.

« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2025, 13:58:07 »
Yunanistan eskiden girişte transitlog sormazdı. Nereden gelirsen gel kendileri tarnsitlog düzenler ve çıkışta da geri alırlardı. Bu nedenle TC den çıkış almadan Yunanistana giriş yapılabiliyordu.
FETÖ olaylarından sonra girişte nereden geldiğini belgeleyen transitlog istemeye başladılar.
Sanırım şimdi eski düzene döndüler.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

S. D.

« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2025, 14:57:30 »
Haber yanlis.

Haziranda da ayni haberi yapmisti bu site, ekimde yeni habermis gibi tarihi degistirip bire bir tekrar etmis.

Yunanistana giriste online transitlog olusturup tepai odemesini yine online yapiyorsunuz.

Gezdiginiz her liman bolgesi ve adalarda da yine port polise gidiyorsunuz.

Ancak fark su, gittiginiz zaman transitloga damga vurmuyorlar. Onun yerine, crew liste damga vuruyorlar.

Eskiden her ikisine de damga yaparlardi, simdi sadece crew liste yapiliyor.

Bizim acimizdan pratikte degisen bir sey pek yok.

Esas fark giriste transitlogun online doldurulmasi ve tepainin de artik online odenebilmesi.

Giriste ee cikista da acente zorunlulugu yok. Tum islemler son derece kolay ve hizli ilerliyor.

Bunlar Turk bayrak da dahil olmak uzere EU disi bayraklar icin gecerliz

EU bayrakli tekneler, simdilik Polonya da dahil, hicbir limanda port polise ugramiyorlar.

Turk transitlogunu veya pasaport cikis damgalaroni da gormek istemiyorlar ancak bu uygulama yasadisi gocmen trafigi olan yakin adalarda degisiklik gosterebiliyor.
*

Ü. G.

« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2025, 15:18:29 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yunanistana giriste online transitlog olusturup tepai odemesini yine online yapiyorsunuz.

Tepai ödemesini online olarak nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz?

Sakıza girişte (Ağustos 2025) önceden transitlogu hazırladığım halde dünkü tarihli olmaz yenisi lazım dedi. Hadi yenisini internetten ayarladık ama printer lazım. Çıktı olacak dedi. Durmadan acenta acenta dedi durdu. Hadi onu da ayarladık diyelim. Tepai ödemesi nasıl olacak onu bilmediğim için olmadı. Diğer adalarda durum nasıl bilmiyorum.

*

S. D.

« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2025, 11:08:39 »
Unsal korsan, transitlogu mutlaka giris yaptiginiz gun doldurmaniz gerekiyor, yoksa kabul etmiyorlar.

Tepai odemesini Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap adresinden bilgilerinizi girip hesap olusturduktan sonra oradan alacaginiz kodla Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap adresinden yapiyorsunuz. Sayfada hepsi aciklaniyor ama gozden kacirirsaniz, ikinci adimda sizi yonlendirecegi adres Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap (burada RF kodunuzu isteyecek aade.gr adresinden aldiginiz)

Bunlar zor geliyorsa, Tepai odemesini vardiginizda en yakin postaneden veya bazi adalarda port polisten nakit yapabilirsiniz.

*

Ü. G.

« Yanıtla #8 : Ekim 22, 2025, 11:34:25 »
Detaylı bilgi için teşekkür ederim Serkan korsan.
Artık sakız adasında port polis uğraşmıyor, acenteye gönderiyor. Bahsettiğiniz gibi adadaki postaneden de yatırılabiliyorsa o işleri kolaylaştırabilir.
*

S. D.

« Yanıtla #9 : Ekim 22, 2025, 19:50:03 »
Bu sezon Sakiz’dan acentesiz giren sayisiz kaptanimiz oldu kaptanim, kesinlikle yapabilirsiniz.