0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

O. B.

Yelken Yok Aküler Boş !
« : Kasım 05, 2009, 12:44:25 »

Gökova körfezindeyiz.

Yelkenimiz yok ama dalga var. Bir nedenden motoru durdurdum. Ancak sanırım alternatör şarjı kesmiş tekrar marşa bastım akü krankı çeviremiyor.

Hemen el kolunu aldım el ile denedim ama gücüm yetmedi yeteri kadar hız kazandırmaya ve tabii motor çalışmadı.

Körfezin ortasında kaldım ama dalgalar yavaş ayavaş kıyıya doğru tekneyi atıyor.

Motoru mutlaka çalıştırmalıyım. Ne yapmam gerekir sizce?
*

E. S.

Ynt: Yelken Yok Aküler Boş !
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2009, 13:33:04 »
Orhan Korsan,
Bende de 2 silindir yanmar var ve maalesef şu ana kadar el ile çalıştıracak bir aparatım olmadı.Yanmar sakatlıklara neden oluyor diye krank kasnağının önüne takılan parçayı üretmiyor.Ben onu tek kurtarıcı gibi düşünüyordum.Eğer el ile de çalıştıramadıysak ki dekompresyon mandallarının sadece birini ve ikisini(sizde)kendiliğinden düşmeyecek şekilde sabitlesek?Yada tuzlu su devridaim pompasının kayışını sökerek biraz daha fazla güç alsak?Aklıma başka bir şey gelmedi

*

O. B.

« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2009, 13:41:34 »
Benim motor direk deniz suyu soğutmalı bu yüzden pompa kayışını sökersek güç alırız ama motor çalıştıktan sonra kayışı nasıl takacağız?

El ile çalıştırabilmek için dekompresyon kollarının hepsni kaldırıyoruz. Volanı hızlandırdıktan sonra aniden kapatıyoruz ama kol gücü bu işe yetmedi.

*

E. S.

« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2009, 13:48:41 »
Sevgili Orhan Korsan,
Kol gücünüz yok,aküleriniz de yok,rüzgarınız da yok,inşallah kıyıya yaklaşınca atacak bir demiriniz vardır Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. B.

« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2009, 13:51:22 »
Demir var fakat gerek kalmadı çünkü ben bir yolla motoru çalıştırdım. Ama nasıl?
Biraz beyin jimnastiği yapalım.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

E. S.

« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2009, 14:00:08 »
Bazı risklerine rağmen hava filtresinin ordan biraz benzin,aseton vs koklatma(püskürtme diyelim) yapabilirmiyiz?Aslında teknenin üzerinde yol olsa vitese de takın diyeceğim ama yelkenler de yokmuş
*

O. B.

« Yanıtla #6 : Kasım 05, 2009, 14:04:08 »
Bu yazdıklarınızı ben de bilmiyorum. Vitese takmak krankı çevirmeye yardım eder ama teknede yol varsa. Tekne duruyorsa ters etki de yapabilir. Hava filtresinden benzin püskürtmek işe yarar mı açıkçası bilmiyorum. O zaman bilseydim herhalde denerdim.

*

C. B.

« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2009, 15:13:00 »
Sizinki gibi eski GM serisi yanmarlarda dekompresyon kolları var. Bunları kaldırıp boş akü ile (veya varsa kolla) motoru çevirip, hız aldığında kompresyon kollarını indirip motoru çalıştırabilirsiniz. Ama yeni tip yanmar veya diğer marka motorlarda böyle bir imkan yok.

*

C. B.

« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2009, 15:15:11 »
Yedekte her daim şarjlı ayrı bir akü tutmak da iyi bir fikir.
*

U. K.

« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2009, 15:18:11 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sizinki gibi eski GM serisi yanmarlarda dekompresyon kolları var. Bunları kaldırıp boş akü ile (veya varsa kolla) motoru çevirip, hız aldığında kompresyon kollarını indirip motoru çalıştırabilirsiniz. Ama yeni tip yanmar veya diğer marka motorlarda böyle bir imkan yok.
değişelim mi motorları Can?  Nurtopu gibi kompresyon kollarım var.
« Son Düzenleme: Kasım 05, 2009, 15:19:49 Gönderen: Umut Korkmaz »
*

A. Ç.

« Yanıtla #10 : Kasım 05, 2009, 15:20:02 »
İlk akla gelen tenvirat aküsü, marş aküsü ile onun yerini değiştirmek. İkinci yol ise marşa basarken, kol ile motoru çevirmek, tamamen boş bile olsa yine de yardımcı olur. Kompresyon kooları açık olacak, marşa basarekn kol da çevrilecek, devir aldıktan sonra kollar indirilecek.
*

C. B.

« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2009, 15:25:27 »
Hakikaten Umut. Herşeyin daha ucuzunu, daha az maliyetlisini yapıp, "yeni, son teknoloji" diye üstelik daha pahalıya satıyorlar.
*

K. D.

« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2009, 18:38:31 »
Pervane kanatları katlanmıyorsa yelken seyri ile giderken krank hareket eder,  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

K. D.

« Yanıtla #13 : Kasım 05, 2009, 18:39:43 »
en azından saildrivelar  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. G.

« Yanıtla #14 : Kasım 05, 2009, 19:31:03 »
Vurdururuz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap