0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

S. Z.

Ynt: Uzun Bir Vardiya
« Yanıtla #195 : Ekim 29, 2013, 21:49:20 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kaptanım uqban adasına radar yardımı ile,yaklaşıp aynı  yere demirlemeyi göze alırmısın? Teknik kabiliyeti açısından merak ediyorum. 2.hf de ssb de kanal 16gibi sürekli dinlediğiniz frq. Varmı 500hz galiba yada yanlış biliyorsam lütfen yazın. Ve bunun faydasını gördünüzmü. Cem.

Uqban için çok sorun olmaz. Çünkü resifler adanın etrafını komple sarmamakta. Doğu kısmen Güney ise sorunsuz. Dikkat edilmesi gereken harita üzerindeki en yüksek noktanın radar ekosu üzerinde doğru yerini tespit etmek ve bulunduğunuz yerden doğru açıyla koyu ortalayarak girmek gerekir.
(NOT: Benim demirlediğim an görüşle ilgili hiçbir problemim yoktu)

500kHz, 4184kHz, 8368kHz, 12552kHz ve meteroloji için de 4405kHz ile 4560kHz leri genellikle takip ediyordum uzak yoldayken. Bunların dışında şirket merkezinin çalışma kanalı varsa ve de aynı bölgede seyir yaptığınız yatların oluşturduğu ortak frekanslar belirli zamanlarda dinlenebiliyor.
*

C. B.

« Yanıtla #196 : Ekim 29, 2013, 22:49:34 »
Hay yaşa korsan. Siz zaten,radar görmediğim zaman en güvendiğim yardımcıdır demişsiniz. Ve altını çizmiş idiniz. Bu peak echo ya göre yavaşça etrafı 3d canladırıp girilebilir mutabık mıyız? Khz konusunda da kusura bakmazsanız sevinirim.

*

C. B.

« Yanıtla #197 : Ekim 29, 2013, 22:58:41 »
Yani radardan en yüksek noktayı tespit edip, burası burası ve biz nerdeyiz dedikten sonra yavaşça doğrumu?  Birde kusura bakmazsanız iskandil atıyorlar ya. Ona artık gerek yok değilmi? Dipölçer, sonar dip ölçer o işi yapar mı beyefendi?

*

N. K.

« Yanıtla #198 : Ekim 30, 2013, 06:06:40 »
Suat Korsanım. yanına ders almaya geleceğim haberin olsun.Teşekkürler:)
*

S. Z.

« Yanıtla #199 : Ekim 30, 2013, 10:46:10 »
Hay yaşa korsan. Siz zaten,radar görmediğim zaman en güvendiğim yardımcıdır demişsiniz. Ve altını çizmiş idiniz. Bu peak echo ya göre yavaşça etrafı 3d canladırıp girilebilir mutabık mıyız? Khz konusunda da kusura bakmazsanız sevinirim.

Cem korsanım aynen öyle. En yüksek noktayı radarın ekosunda tespit ettikten sonra pozisyonumuzu da girişe dik konumda aldığımızda sorun otomatik olarak çözülmüş olur. Peki en yüksek noktayı nasıl tespit etmek gerekli? Birkaç yöntem olmakla birlikte, benim kullandığım ve bugüne kadar hiç yanılmayla karşılaşmadığım yöntem; ekonun en kuvvetli/koyu olduğu yerdir. Çünkü, yukarıya doğru yükselen bir arazinin alt katmanları daha dolgun yani kalın ve demir yönünden de daha güçlü olabileceği için, ekoda en koyu/yoğun gordüğümüz nokta en yüksek noktadır. Resiflerde kara kısımlarında demir olma olasılığı düşük olmakla birlikte yine de bulunduğu corafi konumun özelliği içerisinde taban daha kalın ve dolgun olacağından yüksek noktanın ekosunu ekranlarımızda yine yoğun olarak görmekteyiz.
Burada iki önemli nokta var;
1- Girişi dik gördüğümüzde yumuşak zeminden kaynaklanan eko kaybını minimize etmiş olursunuzki bu da son anda panikleyerek plan dışı manevra yapmanızı engeller.
2- Görüşün olmadığı anlarda radara tam güveninin mutlak olması. İnsan doğası gereği kendi gözlerimizle göremediğimiz anlarda içsel bir sorgulama başlar. Bu kesinlikle aşılmalı...

Yani radardan en yüksek noktayı tespit edip, burası burası ve biz nerdeyiz dedikten sonra yavaşça doğrumu?  Birde kusura bakmazsanız iskandil atıyorlar ya. Ona artık gerek yok değilmi? Dipölçer, sonar dip ölçer o işi yapar mı beyefendi?

Evet el iskandili de kullanılabilir ancak, dip ölçen çok gelişmiş cihazlar olması sebebiyle arıza dışında el iskandili kullanmadım hiç. Derinlik ölçer, Dip sonarı hatta Balık bulucular bile derinliği takip etmeniz açısında oldukça yeterli elektroniklerdir.

*

S. Z.

« Yanıtla #200 : Ekim 30, 2013, 10:51:15 »

Teşekkür ederim Nezih Korsanım.
Sadece kısıtlı küçücük bilgilerimi ve deneyimimi siz dostlarımla paylaşıyorum, hepsi o. Gelirsen yada günün birinde bir yerlerde karşılaşırsak zevkle anacağımız ortak anılarımız olur. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Selametle.
*

E. O.

« Yanıtla #201 : Ekim 30, 2013, 14:05:55 »

Sadece kısıtlı küçücük bilgilerimi ve deneyimimi siz dostlarımla paylaşıyorum, hepsi o. Gelirsen yada günün birinde bir yerlerde karşılaşırsak zevkle anacağımız ortak anılarımız olur. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Selametle.

Suat Korsanım, mütevaziliğinizle de örnek oluyorsunuz.
Radar konusunda uzaktan eğitim verebilirseniz, bu konuda bir doküman hazırlarsanız çok iyi olacak. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ya da Zafer Türkmen Korsanımın etkinliklerinden birinde bu konuyu işleyebilirseniz mutlaka katılmak isterim.
Cem Korsan'a da teşekkürler.. Konuyu sıcak tutan güzel soruları için.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sevgiler...

*

S. Z.

« Yanıtla #202 : Ekim 30, 2013, 14:31:03 »

Selametle.

Suat Korsanım, mütevaziliğinizle de örnek oluyorsunuz.
Radar konusunda uzaktan eğitim verebilirseniz, bu konuda bir doküman hazırlarsanız çok iyi olacak. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ya da Zafer Türkmen Korsanımın etkinliklerinden birinde bu konuyu işleyebilirseniz mutlaka katılmak isterim.
Cem Korsan'a da teşekkürler.. Konuyu sıcak tutan güzel soruları için.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sevgiler...

Eyüp Korsanım ilgin için teşekkür ederim.
Cem korsana da teşekkür etmek lazım hatta kocaman bir alkış  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Sanırım 21 ya da 22 aralık gibi İstanbul'da olacağım bu sene. Zafer korsanımın sunum tarihlerine denk gelirse ben de katılmak ve de sizlerle tanışmak istiyorum. O süre zarfında da bana düşen bir görev olursa seve seve elimden geldiğince dilim döndüğünce anlatmaya, katkıda bulunmaya çalışırım.
*

S. Z.

« Yanıtla #203 : Kasım 02, 2013, 15:53:46 »
Aden'de yatlardan kendileri için ayırılmış demir noktasında funda demir ettirilerek alargada kalmaları isteniyor. Bu esnada da liman otoriteleri szi teknede ziyaret ederek ülkeye giriş işlemlerinizi tamamlıyorlar. Tüm liman otoriteleri aynı anda geldiklerinden giriş işlemlerinizin tamamlanması en fazla 30 dakika kadar bir süreyi alıyor. Tümü ayrı ayrı formlar dolduruyorlar. Bu esnada da bilgileri size sorarak almaları yeterli yani beyan esas, evrak falan istemiyorlar. Tek istedikleri evrak; pasaport, o da giriş damgasını vurmak için. Sordukları bilgiler; tekne ve sizin hakkınızda olup ilave olarak silah ve alkol olup olmadığını beyan etmenizi istiyorlar. Eğer bu iki soruya evet derseniz teknede uygun bir dolabda kilit altına alıp mühürlüyorlar ve çıkış işlemini yaptığınız yerde tutanakla bu mühür yine kendilerince açılıp kayıt altına alınıyor.
Limanda kaldığınız sürece hep alargada kalmanız gerekli. Ancak yakıt alacağınız zaman yakıt istasyonunun iskelesine yanaşmanıza izin verilmekte. Bitiminde ise yine demir yerinde alarga pozisyonunuza dönmeniz isteniyor. Hatta kendi botunuzu da karaya çıkmak için kullanamıyorsunuz. Yani bir nevi izole edilmiş oluyorsunuz. Karaya çıkmak için taksi botları kullanmak gerekli. O günün şartlarına göre, yüksek bir mebla değildi bunların fiyatları. Ama ot çiğneme zamanı onlara da ulaşmanız zor olduğundan o süreye göre kendinizi ayarlamanız gerekmekte.
Taksi bota bindiğinizde şöyle bir liman turu atalım deseniz dahi sistem buna imkan vermiyor. Bu taksi botlar sizi doğruca yine izole edilmiş bir iskeleye çıkarıyor. Burası tıpkı İzmir ve İstanbul'da bulunan şehir hatları vapur iskeleleri gibi bir yer. Şehire girişi buradan yapıyorsunuz. Mutlak surette pasaportunuzun yanınızda olması gerekli çünkü, şehire girişde pasaportunuzu alıkoyuyorlar. Teknenize dönmek için yine aynı yolu izlediğinizde bu sefer pasaportunuzu size geri veriyorlar. Kendilerince bir tür önlem ama neyin, ben anlayamadım. Çünkü, biraz muhabbet ettiğinizde hemen size ayrıcalık tanınmakta. Tabi fazla muhabbet her zaman konuyu bir şekilde bahşişe bağlamakta. Bahşiş her zaman para olarak algılanmamalı dünyanın bu kesiminde; bazen marlboro (özellikle bu istendiğinden isim yazıyorum) bazen de tişort vs. olabiliyor.
Şehir iki ana bölümden oluşmakta; ilki limanın etrafında oluşan yerleşim merkezi olup diğerine nazaran oldukça eskinin harmanlandığı bölüm, diğeri ise yeni yerleşim alanı olup diğerine nazaran oldukça modern sayılabilecek bölüm. MALL denilen bizim AVM'lerin bir çeşidi olan alışveriş imkanı şehrin diğer tarafında bulunmakta. Şehir, Osmanlı'dan kalan bir kalenin oturduğu tepe ile ikiye bölünmekte.
Şeriatın hüküm sürdüğü bu ülkede gündüz yada gece her hangi bir tehlike sezinlemiyorsunuz. Bunun sebebini sorduğumuzda ise yabancılara verilen zararı hemen şeriat kanunlarına göre tazmin etmektelermiş. O sebeple sizinle hep belli bir mesafenin dışında bulunuyorlar.
Oldukça ucuz bir liman. Yakıtın tonu 800.-usd yani 0,80 cent litresi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap . Ha bu arada Mısır'da 450.-usd idi tonu yani, 0,45 cent litresi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Biz şuan sanırım 2.-usd'den fazla ödüyoruz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
En pahalı su. 1,5 lt'si 1.-usd. Geri kalan alış veriş ihtiyacınız olan tüm tüketim ürünlerinin fiyatı oldukça makul. Özellikle uzun yol yapacaklar için kumanya ve yakıt tedarik noktası olarak tavsiye ederim Aden'i.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Fakat siz siz olun sakın ha eş ve dostlarınızdan kahve siparişi almayın bu ülkeden Türkiye'ye götürmek için.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben çok uğraştım; yok öyle Yemen kahvesi falan diye ama yine de birkaç arkadaşım araya sipariş sıkıştırıvermişdi.
Ben de onları kırmamak adına (bildiğim halde) kahve sordum marketlere  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap aldığım cevap; sipariş üzerine Başkent ''Sana''dan getirtiyoruz. Bir ya da iki günde gelir şeklindeydi.
Hemen ikinci soru benden; Sana'ya nereden geliyor? Cevap; Şam'dan.
Üçüncü soru; Şam'a nereden geliyor. Cevap; Türkiye'den  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sanırım anlaşılmıştır şu bizim meşhur atasözümüz olan ''kahveler Yemen'den mi geliyor'''un nereden geldiği.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Liman kesimindeki eski yerleşim yeri (Bence diğerine göre daha Otantik idi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ). Yeni yapıları burada da görmek mümkün.

Şehiri ikiye ayıran tepenin zirvesi (En üstde Osmanlı'dan kalan kalenin kalıntıları var)

Yeni şehirin tepeden inerken görünüşü

Yeni şehir tarafında kurulan pazar
*

N. Ö.

« Yanıtla #204 : Kasım 02, 2013, 16:23:34 »
son bölümde kopyalanıp kaynaklar arasına alındı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
teşekkürler paylaşım için  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. Z.

« Yanıtla #205 : Kasım 02, 2013, 17:16:55 »
son bölümde kopyalanıp kaynaklar arasına alındı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
teşekkürler paylaşım için  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Rica ederim Nilüfer korsanım.
Son bölüm dereken ''kahve''mi acaba  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. Z.

« Yanıtla #206 : Kasım 02, 2013, 17:20:08 »
Bayanlar için atladığım bir konu oldu;
Başı örtecek bir şey kullanılmasa da çok rahatsız edecek bir eyleme girmiyorlar. Ancak, uzun ve dik bakışlar hep üzerinizde oluyor.
Eşarp türü birşey ile başınız örtüldüğünde o bakışlar da kesiliyor.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. B.

« Yanıtla #207 : Kasım 02, 2013, 22:37:14 »
Suat kaptan bundan sonra ki cevaplar lüfer e taabi.
*

S. Z.

« Yanıtla #208 : Kasım 02, 2013, 22:48:48 »

Suat kaptan bundan sonra ki cevaplar lüfer e taabi.

Sular iyice soğusun, seve seve Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. B.

« Yanıtla #209 : Kasım 02, 2013, 23:37:33 »
sen hazır burda iken sorayım dedim. okadar balık yakaladın ama lüfer yok demi o sularda..