0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

S. Z.

Ynt: Uzun Bir Vardiya
« Yanıtla #135 : Ekim 14, 2013, 09:49:55 »
Tedbirliyim. Teşekkürler Kadir korsanım ;₺
*

M. A.

« Yanıtla #136 : Ekim 15, 2013, 02:38:36 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Suat Korsanım birde ilgi görmedi demişsiniz;
İki macerayıda herkes gibi bir solukta okudum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
emeğinize ve kaleminize sağlık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Maldivlere gitme hazırlıkları yapan ben için bu bir başucu topiği olacak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
çok teşekkürler Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Mehmet korsanım umarım yarın gitmiyorsunuzdur Maldivlere zira oraya gelene kadar bayağı zaman geçecek gibi geliyor bana  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kendi teknenizlemi yoksa turlamı gitmeyi düşünüyorsunuz?

Hayır Suat korsanım gelecek sene Ekim ayında yolculuğa başlama planı yaptım. Niyetimiz ülkemizin soğuk kış aylarını yenga ile birlikte Maldivlerde geçirmek. İkimizde emekliyiz vaktimiz bol kıyın kıyın gitmeyi düşünüyoruz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Teknem Ankara'da yapılıyor Nisan ayında teslim edilecek 5 metre boy 2.55 en Bernd Kohler projesi bir MiniCAT 4 mt direk latin yelken capsize 100 er amperlik 3 jel akü 100 er amperlik 3 adet güneş enerjisi 1 adet rüzgar jeneratörü 1 adet su altı jeneratörü 2.5 HP benzinli yedek jeneratör 60 lb elektrikli dıştan takma motor 60 şardan 120 litresi bimini içinde yine 60 şardan 120 litre yan tabanlarda toplam 240 litre paslanmaz tatlı su deposu küçük bir ocak ve eviye bir kimyasal WC küçük bir buz dolabı ve yanlarda iki yatak. yelkenciler lokalinde okuduğum bir mailde kanal geçişi asgari 1500 dolar olduğundan bahsediliyordu. Bu yüzden Port sait ile Süveyş arası teknemi karayolundan kamyon ile taşımayı düşünüyorum 142 km olan bu yolu yükleme indirme dahil 500 dolar ile halledeceğimi düşünüyorum (tekne deplasmanı yaklaşık 450 kg) Aden körfezinide yemen kıyılarından giderek aşmayı düşünüyorum. Planım şimdilik böyle. Sizin ve diğer Geko dostlarımın kıymetli tecrübelerinden istifade etmek isterim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap (Ayni ölçülerde bir katamaran ile bir kanadalı kanadanın kuzeyinden kıyın kıyın Karayibler denizine geldi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
Bu vesile ile Sizin ve tüm GEKO dünyasının kurban bayramını kutlar aileleri ile birlikte mutluluklar dilerim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

K. K.

« Yanıtla #137 : Ekim 15, 2013, 09:48:38 »
i yedek jeneratör 60 lb elektrikli dıştan takma motor 60 şardan 120 litresi bimini içinde yine 60 şardan 120 litre yan tabanlarda toplam 240 litre paslanmaz tatlı su deposu

240 litre tatlı su deposu...5 metre tekne için İyi bir su havzası....Tebrikler.....
« Son Düzenleme: Ekim 15, 2013, 09:50:21 Gönderen: Kadir Kurtbayram »

*

S. Z.

« Yanıtla #138 : Ekim 15, 2013, 12:10:44 »

Suat Korsanım birde ilgi görmedi demişsiniz;
İki macerayıda herkes gibi bir solukta okudum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
emeğinize ve kaleminize sağlık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Maldivlere gitme hazırlıkları yapan ben için bu bir başucu topiği olacak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
çok teşekkürler Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Mehmet korsanım umarım yarın gitmiyorsunuzdur Maldivlere zira oraya gelene kadar bayağı zaman geçecek gibi geliyor bana  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kendi teknenizlemi yoksa turlamı gitmeyi düşünüyorsunuz?

Hayır Suat korsanım gelecek sene Ekim ayında yolculuğa başlama planı yaptım. Niyetimiz ülkemizin soğuk kış aylarını yenga ile birlikte Maldivlerde geçirmek. İkimizde emekliyiz vaktimiz bol kıyın kıyın gitmeyi düşünüyoruz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Teknem Ankara'da yapılıyor Nisan ayında teslim edilecek 5 metre boy 2.55 en Bernd Kohler projesi bir MiniCAT 4 mt direk latin yelken capsize 100 er amperlik 3 jel akü 100 er amperlik 3 adet güneş enerjisi 1 adet rüzgar jeneratörü 1 adet su altı jeneratörü 2.5 HP benzinli yedek jeneratör 60 lb elektrikli dıştan takma motor 60 şardan 120 litresi bimini içinde yine 60 şardan 120 litre yan tabanlarda toplam 240 litre paslanmaz tatlı su deposu küçük bir ocak ve eviye bir kimyasal WC küçük bir buz dolabı ve yanlarda iki yatak. yelkenciler lokalinde okuduğum bir mailde kanal geçişi asgari 1500 dolar olduğundan bahsediliyordu. Bu yüzden Port sait ile Süveyş arası teknemi karayolundan kamyon ile taşımayı düşünüyorum 142 km olan bu yolu yükleme indirme dahil 500 dolar ile halledeceğimi düşünüyorum (tekne deplasmanı yaklaşık 450 kg) Aden körfezinide yemen kıyılarından giderek aşmayı düşünüyorum. Planım şimdilik böyle. Sizin ve diğer Geko dostlarımın kıymetli tecrübelerinden istifade etmek isterim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap (Ayni ölçülerde bir katamaran ile bir kanadalı kanadanın kuzeyinden kıyın kıyın Karayibler denizine geldi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
Bu vesile ile Sizin ve tüm GEKO dünyasının kurban bayramını kutlar aileleri ile birlikte mutluluklar dilerim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Mehmet korsanım ilginç bir yolculuk olacak sizinki de, eminim. Kanal geçiş ücreti olarak belirttiğiniz meblağ bana abartılı geldi. Bayramdan sonra net bir fiyat sorgulaması yaparız eğer istersen. Fiyat çift yön olarak geçerli. Yani güney yönüne geçiyorsanız, kuzeye geçiş 6  ay yada 1 yıl (tam süreden şuan emin değilim) içinde yapılırsa ücretsiz.
İyi bayramlar.
*

S. Z.

« Yanıtla #139 : Ekim 19, 2013, 13:39:57 »
Mehmet korsanım yazdıklarınızdan; yaptırmakta olduğunuz teknenizin planı ile ilgili şöyle birşey buldum '' Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ''.
Doğru projemi acaba?
İlginç geldi bana  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. Ç.

« Yanıtla #140 : Ekim 19, 2013, 14:29:12 »
Süveyş kanalı geçişi için 12 m bir tekne için 2000 ABD doları ödemiştik. Bunun yarısı resmi ödemelerdi, yarısı ise bahşiş(büyük kısmı rüşvet) idi. Sahilde dolaşan yayalar bile tekneye yaklaşıp "Çok susadım bir kola versene" demekten çekinmiyorlar ve genellikle isteklerine kavuşuyorlar.
« Son Düzenleme: Ekim 19, 2013, 14:29:38 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »
*

S. Z.

« Yanıtla #141 : Ekim 19, 2013, 20:53:56 »
Eveeet,
Bismillah vira edip pruvamızı güneye çevirmişdik. Ancak rüzgar herzamanki gibi (yani kanalın kızıldeniz çıkışında) sanki hiç yok denecek kadar azdı. Doğal olarak seyir de makine ve yelken düzenine oturdu.
Kızıldenizin rüzgar reijmi;
Kızıldenizi tam ortadan doğu batı istikametinde ikiye bölerek, kuzeyde kalan alanda Akdenizden Kızıldeniz'e ulaşan kuzeyli rüzgarlar, güneyde kalan alanda ise Kuzey Hintokyanusu ve Aden üzerinde oluşan cephelerin kuzeye doğru hareket etmesinden oluşan güneyli rüzgarlar hakimdir. Çoğunlukla heriki yönden giriş kapılarında (yani; kuzeyde Süveyş Limanı, güneyde ise Bab al-Mandab) rüzgarsızlık yaşanmakla birlikte takribi 1 günlük seyir neticesinde kuvvetli rüzgarlara ulaşılmakta ve bu rüzgarlar Kızıldenizin ortalarına kadar devam ederek önce yavaşlayan bir hareketlilik göstererek daha sonrasında da yavaş yavaş artan ters rüzgara dönmekte.
Dolayısıyla Kızıldeniz geçişinin yarısı kolayına diğer yarsı ise, kafadan gelen zorlu denizlere karşı yapılmakta. Bu da meterolojinin takibinin önemini birkez daha vurgulamakta. Kısa seyirlerle kuzeyde Mısır ve Sudan, güneyde ise; iniş rotasında Yemen, çıkış rotasında da Eritre sahilleri daha uygun bulunmakta.

Gelelim bize,
Rüzgarsızlık neredeyse 150 DM kadar devam etti. Akabinde Süveyş körfezinden çıkmamızla rüzgarı yakalıdık. Ama ne rüzgar  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Direktepesindeki rüzgar gülümüz uçup denize bir güzel dalış yaptı. Aslında rüzgar gülünü yerinden falan uçuracak bir rüzgar yoktu. Demekki kullanım süresini doldurmuş ve geriye kalan dönemini Kızıldenizin ılık sularında tamamlamak istemiş  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yolun daha başlarında rüzgar gülsüz kalmayı istemediğimden hemen yedek olanını direk tepesine, eskisinden boş kalan yere kondurmaya karar verdim. Denizden neredeyse 55mt yükselen direğe dalgalı havada riskli olabileceği nedeni ile seyir esnasında birini çıkarmaktansa, Hurgada girişinde bulunan Paradise Island'ın kuytusuna girip funda demir ettikten sonra 2 günlük bir dalış molası esnasında yapmayı uygun gördüm  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Efendim, scubacı Gekolara ve sualtına gönül veren tüm Gekolara hediyemdir  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Aykuyruk / Orfozgillerden ama kayada yaşıyanı diye biliyorum ben

Yelpaze Şeklinde Mercanlardan

Melek Balığı

Öncesinde Yeşil Kaplumbağa sanmışdım ama Karettaya da benzetmedim değil  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Desemki ben kadar belki inanmayacaksınız ama gerçek  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu da bendeniz

*

M. A.

« Yanıtla #142 : Ekim 19, 2013, 21:57:06 »
Mehmet korsanım yazdıklarınızdan; yaptırmakta olduğunuz teknenizin planı ile ilgili şöyle birşey buldum '' Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ''.
Doğru projemi acaba?
İlginç geldi bana  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Aynisi değil benzeri Suat korsanım bizimkisi salmasız olanı DUO480 nin modifiye edilmişi tek latin yelken, yukarıdaki resim hırvatistanda yapılmış olanı. Bizimki uzunyol için modifiye edildi arkasında paslanmazdan bimini konuldu su deposu ve güneş panelleri için. Bordalar su seviyesine kadar köpükle dodurularak batmazlık sağlandı. Kanalda bürokrasiyle uğraşmaktansa dediğim gibi port-said'den suez'e bir kamyonla nakli olur diye düşünüyorum, mesafe sadece 142 Km. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tabiiki yinede öneri, teklif ve uyarılara açığım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. Z.

« Yanıtla #143 : Ekim 19, 2013, 22:44:59 »
Doğru projemi acaba?

Aynisi değil benzeri Suat korsanım bizimkisi salmasız olanı DUO480 nin modifiye edilmişi tek latin yelken, yukarıdaki resim hırvatistanda yapılmış olanı. Bizimki uzunyol için modifiye edildi arkasında paslanmazdan bimini konuldu su deposu ve güneş panelleri için. Bordalar su seviyesine kadar köpükle dodurularak batmazlık sağlandı. Kanalda bürokrasiyle uğraşmaktansa dediğim gibi port-said'den suez'e bir kamyonla nakli olur diye düşünüyorum, mesafe sadece 142 Km. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tabiiki yinede öneri, teklif ve uyarılara açığım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

480nin de bir benzeri vardı tasarımcının sayfasında.
P.tesi fiyat için arkadaşımla görüşüp size bilgi vereceğim. Mehmet korsanım.
Planlarınız için sizi ve eşinizi tekrar kutluyorum.
Selametle,
*

K. K.

« Yanıtla #144 : Ekim 19, 2013, 22:51:12 »
Sharm dalışlarımı bana hatırlattın Suat korsanım.
Ellerine sağlık,ömrüne bereket.
*

S. Z.

« Yanıtla #145 : Ekim 20, 2013, 00:17:29 »
Sharm dalışlarımı bana hatırlattın Suat korsanım.
Ellerine sağlık,ömrüne bereket.

Hepimizin ömrüne bereket Kamil korsanım. Zevk dolu mutlu anları hatırlatıp bir tebessüm oluşturabildiysem, ne mutlu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

N. K.

« Yanıtla #146 : Ekim 20, 2013, 03:37:10 »
Suat korsanım, takipteyim parmaklarınıza sağlık.Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. Z.

« Yanıtla #147 : Ekim 20, 2013, 11:00:36 »
Suat korsanım, takipteyim parmaklarınıza sağlık.Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Teşekkür ederim Nezih Korsanım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. T.

« Yanıtla #148 : Ekim 21, 2013, 15:32:53 »
Harika bilgiler veriyorsun Suat korsanım .  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Merakla okuyorum ve yüreğim kabarıyor acaba oraları görebilecekmiyiz diye ama eğer böyle bir projesi olan korsan için aramakla bulunmayan hazine gibisin vallahi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Senin yazılarını okuyarak yinede geziyoruz.Teşekkür ederim size ve devamını bekliyoruz. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. Z.

« Yanıtla #149 : Ekim 21, 2013, 16:04:05 »
Harika bilgiler veriyorsun Suat korsanım .  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Merakla okuyorum ve yüreğim kabarıyor acaba oraları görebilecekmiyiz diye ama eğer böyle bir projesi olan korsan için aramakla bulunmayan hazine gibisin vallahi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Senin yazılarını okuyarak yinede geziyoruz.Teşekkür ederim size ve devamını bekliyoruz. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Orhan Korsanım, o sizin nazikane teveccühünüz, teşekkür ederim.
Aslında bu yazı anı ağırlıktamı olmalı yoksa, teknik (seyir, demirleme, meterolji ve çevre etkinlikleri vb.) ağırlıktamı olmalı karar veremedim. Bu konuda da fazla yönlendirme olmadığından orta karar gidiyorum.
Amma,
Özellikle ilgilenilen, merak edilen veya öğrenilmek istenen bilgiler var ise hiç çekinmeden sorulabilir (tüm korsanlar için geçerli). Elimden geldiğince, bildiğimce cevaplamaya da çalışırım.
Selametle...