0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

S. Z.

Ynt: Uzun Bir Vardiya
« Yanıtla #105 : Ekim 12, 2013, 12:05:01 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Suat korsanım ben de seyir yazılarında araya girip akıcılığı bozmamak için yazmıyorum ama hepsini imrenerek okuyorum.
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Teşekkürler Nedim Korsanım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. Z.

« Yanıtla #106 : Ekim 12, 2013, 12:09:20 »
Nezih korsanım doğru oraya sık sık solugan girmekte. Dolayısıyla iniş binişler biraz cambazlık gerektiriyor.
Kanalın transit girişi doğudan geçiyor ama gemilerin özellikle kanala giriş istikametindeki trafiğin oluşturduğu dalgalar solugan olarak batı yani P.Said liman girişindeki kanal girişine ulaşmakta ve buraları olumsuz yönde etkilemekte.
Bir de Yat Klüp falan derken öyle bizlerin aklına gelen tipten falan gelmesin tabiki. Amaç, özellikle transit yapan yatçıların şehre her kafalarına estiğinde girmelerini engellemek, neyazıkki.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Piknik yapmaya  gelen üyeleri hariç  tabii:)
Gerçi şehire rahat girip çıktım o dönemde.

Aynen piknikçiler klübü demek lazım aslında.
Şehre giricem deyince hele de resmi giriş yapmışsanız sorun olmuyor. Giriş yapmazsanız da size bir ayrıcalıkmış gibi lanse edip yine girabiliyorsunuz.
Bahşişe yatırım yani  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

N. K.

« Yanıtla #107 : Ekim 12, 2013, 12:14:22 »
Nezih korsanım doğru oraya sık sık solugan girmekte. Dolayısıyla iniş binişler biraz cambazlık gerektiriyor.
Kanalın transit girişi doğudan geçiyor ama gemilerin özellikle kanala giriş istikametindeki trafiğin oluşturduğu dalgalar solugan olarak batı yani P.Said liman girişindeki kanal girişine ulaşmakta ve buraları olumsuz yönde etkilemekte.
Bir de Yat Klüp falan derken öyle bizlerin aklına gelen tipten falan gelmesin tabiki. Amaç, özellikle transit yapan yatçıların şehre her kafalarına estiğinde girmelerini engellemek, neyazıkki.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Piknik yapmaya  gelen üyeleri hariç  tabii:)
Gerçi şehire rahat girip çıktım o dönemde.

Aynen piknikçiler klübü demek lazım aslında.
Şehre giricem deyince hele de resmi giriş yapmışsanız sorun olmuyor. Giriş yapmazsanız da size bir ayrıcalıkmış gibi lanse edip yine girabiliyorsunuz.
Bahşişe yatırım yani  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. Ö.

« Yanıtla #108 : Ekim 12, 2013, 12:52:09 »
Suat korsanım,anlatım çok güzel. Devamını bekliyoruz. (Nezih korsanımdan umudu kestik zaten )Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. Z.

« Yanıtla #109 : Ekim 12, 2013, 12:56:05 »
Suat korsanım,anlatım çok güzel. Devamını bekliyoruz. (Nezih korsanımdan umudu kestik zaten )Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Teşekkür ederim Mustafa korsanım. Kaldığım yerden devam edeceğim. Nezih korsan'a gelince o da mutlaka yazmaya başlayacak tekrardan...

*

N. K.

« Yanıtla #110 : Ekim 12, 2013, 13:06:27 »

Teşekkür ederim Mustafa korsanım. Kaldığım yerden devam edeceğim. Nezih korsan'a gelince o da mutlaka yazmaya başlayacak tekrardan...

Malesef arkadaşlar durumlar açıklığa kavuşmadan yazmayacağım.
Geko dan bir çıkarımız yok; telif ücreti de almıyoruz:)))
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2013, 13:15:30 Gönderen: Nezih Kılıçkını »
*

M. Ö.

« Yanıtla #111 : Ekim 12, 2013, 13:24:14 »
Accık öğretmeni anlatsaydın bari Nezih korsanım yarıda bıraktın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

N. K.

« Yanıtla #112 : Ekim 12, 2013, 13:37:41 »
Accık öğretmeni anlatsaydın bari Nezih korsanım yarıda bıraktın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kaptanım,
öğretmen bana çok çektirdi:)) yeter mi:)
Yazacak olduktan sonra başka kaynaklarda var.Belki de orada buluşuruz.Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Önce Gekonun geleceği ne olacak bence buna odaklanmamız lazım.
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2013, 13:51:49 Gönderen: Nezih Kılıçkını »
*

M. Ö.

« Yanıtla #113 : Ekim 12, 2013, 14:44:23 »
Peki,Face den takip ederiz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. B.

« Yanıtla #114 : Ekim 12, 2013, 19:00:21 »
Peh Suat korsan Suat korsan  hava at dur bakalım.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sıkıysa Bitez'den İçmeler'e kadar koskoca 6 mili  gitte görelim kaptanlığını.... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2013, 19:04:48 Gönderen: Cüneyt Baygün »
*

C. B.

« Yanıtla #115 : Ekim 12, 2013, 19:02:58 »

Sen almıyor musun?
Alla alllaaa daha dün Suat korsana 5000 dolar yolladık be yaw yazsın diye..
*

S. Z.

« Yanıtla #116 : Ekim 12, 2013, 19:13:46 »
Peh Suat korsan Suat korsan  hava at dur bakalım.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sıkıysa Bitez'den İçmeler'e kadar koskoca 6 mili  gitte görelim kaptanlığını.... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

''Bitez de Yalısına'' derken ben oralarda saplanır kalır çıkamamki. İçmeler'de ne işim var patırtı gürültünün arasında Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sen almıyor musun?
Alla alllaaa daha dün Suat korsana 5000 dolar yolladık be yaw yazsın diye..

Bak şimdi, hani kimse bilmeyecekti  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Neyse kanal geçişinin taslağı bitmek üzere, az sonra yayına giriyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. Z.

« Yanıtla #117 : Ekim 12, 2013, 20:56:38 »
Firavunlar ülkesi Mısır'ın Port Said liman kentindeyiz.
Yat Kulübe kıçtan kara olmuşduk bile, klavuz neye uğradığını şaşırmışdı. Elinde bir makbuz ödemem gerektiğini sürekli tekrarlıyordu.
Acentacı çocuk bir adım geriden olayları takip etmekle yetiniyordu.
Klavuza dönüp cümlesini bitirmesini beklemeden bakışımla adeta sözünü kesmiş ve onun yarım kalan cümlesini hiç önemsemeden 10 usd ile 3 paket marlboroyu eline sıkıştırmışdım. O zamana kadar ne söylediklerinin bir önemi kalmamışdı artık konu birden bahşiş oluvermişdi. Klavuz sadece ama biz 3 kişiyiz, bana 2 adet malbora vermen gerekli diğerleri sadece denizci deyiverdi. Eee, ne de olsa o rütbece daha üstdeydi.
''Haydi bakalım senin dediğin olsun'' diyerek konuyu kapattım.
Böylece 200 usd klavuz ücreti karımız olmuşdu.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Acentacı çocuk bir adım geride kalarak araya girmedi ya, ben de kafayı ona taktım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Gel diye işaretimin sonrasında bir de baktımki yanıbaşıma gelmiş bile.
''listen boy'' diyerek isteklerimi sıraladım;
*Akşamüstü yakıt istiyorum,
*Sabah 06'da kanal geçişine başlamak istiyorum,
*Ülke girişi yapmayıp tarnsitte kalmak istiyorum,
*Hepsinden önemlisi de ben şehire çıkıyorum, hemen müsadeleri al  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Heralde çattık deliye diye düşündüki sadece ok demekle yetindi o an. Bu hem iyi hem de iyi değildi.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Zira beni başından atma adına şehire çıkışımı hemen organize etti. Eee, yakıtta sorun olmaz (nasılsa su istemedik), bizleri transit gösterir bu da önemli değil. Ama saat 06 çıkışımızı o garanti altına alamaz (bunu bilmediğimi zannetti toy boy)  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şimdi Port Said'ten Enstanteler;

Hemen Yat Kulüb Çıkışı

Süveyş Kanal Otorite Binası

Nerde kalmışdık;
Toy Boy güvenlikden bir güzel geçmemi sağladı. Zaman daha erken saatler olduğundan önce karşıya geçip doğru acentaya gittim. Malesef kanal geçmek isteyen kürekli bir kano dahi olsa acentası olması gerekiyor.
Neyse Acentaya vardığımda Nagib ile görüşmek istediğimi söyledim. Aldığım cevap standarttı; ''Mr.Nagib toplantıda''.
 Butür cevaplar Mısır'da çokca kullanılır. Tek amacıysa istediğinizi ulaşılmaz kılıp, isteklerinizin ancak yarısını temin etmek bile başarıymış gibi hissettirmektir size.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben içeriye daldım, sekreter ne olduğunu anlayamadı bile.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Nagib toplantıdamıydı acaba diye merak ettiyseniz, eh benimle biraz iptal olan toplantısının yerine toplantı yaptı, diyebilirim.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sabah 06'da kanal geçişine başlayacağım dedim, Nagib; OLMAZ, amerikan savaş gemileri yarın kanaldan geçecek diye cevap verdi.
Ben yine tekrarladım, tabiki o da. Bu böyle biraz devam etti. Sonunda pes eden o oldu. Ama sakın başka yatçılar duymasın diyerek benim de sözümü aldı ve yarın hareket de garanti altına alınmış oldu.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

''Şimdi bu ne anlama geliyor;
Gemiler sürekli konvoy oluşturabiliyorlar çünkü, trafikleri yoğun. Yatlar ise o kadar yoğun bir trafik oluşturmadıklarından konvoy yapabilme adına bu yalan her zaman bu kanalda kullanılıyor. Amaç, başka yatların da gelmesini beklemek yani. Yeterli sayı oluşmazsa, amerikan savaş gemileri bugün iptal etti, yarı geçecekler. Yeterli sayıya ulaşana kadar böyle. Ama benim gibi işi bilenler her zaman bir çıkar yol bulabilir bu ülkede. Yeterki daha öncesinden tecrübesi olsun.''

Ohooooo, daha kanalın başında böyle detaylandırırsak bu yazı bitmez yahu...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Daha tropik sulara çıkacağız, değil mi?

Akşamdan yakıt alımı tamamlanmışdı. Sabah 05:45'de acentacı ile kanalı beraber geçeceğimiz klavuz beraber geldiler.
Kahvemin hemen ardından kıç halatlar fora edilip, demire de vira bismillah diyerek kanal seyrine başladık. İsmaile'ye kadar durmadan devam.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Buyrun kanal enstanteleri;

Kanal üzerinden geçen karayolu köprüsü

Kanal Kontrol Kulelerinden

Vallahi ben amerikan savaş gemisine benzetemedim amma  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Öğledensonra İsmaileye vardık. İsmaile Yat Kulübe yine kıçtan kara olduk. Burada klavuzumuz değişecekdi. Acentacımız ise bizimle kanal sonuna kadar yani Suveyş Limanına kadar gelecek. Toy Boy'a sabah 06 hareket diyorum. Ama benden önce patronu söylemiş zaten. İnsanın dostlarının olması ne kadar güzel... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Akşam diğer yatlarla sohbet ederken 5 gündür amerikan savaş gemilerinin geçmelerini beklediklerini, bizim ise nasıl gelebildiğimizi merak ettiklerini öğreniyoruz. Ama bir kere söz verdik, sır çıkmaz. Yarın görüşürüz dediler, görüşemeyiz diyemedik. Ne de olsa yarın da amerikan savaş gemileri beklenecekdi.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bunlar da İsmaile'den Enstanteler;

Günlerden Cumaydı. Yani bizim pazarımız ve de halk kanal üzerindeki İsmaile gölünde yüzme sefasında

İsmaile Yat Kulübü

Eski, yeni klavuzumuz ve Toy Boy ile birlikde

Sabah 05:45'de herkes yine hazır. Tabi, ekibin hazır olmaması gibi bir durum olamaz da hani, dışarıdan çarkçılar bir ihtimal diye düşünüyorum bu ülkede ben, neyazıkki...

Kanal bitiminde Suveyş Yat Kulübü de var. Ama kanal içinde kaldığından, ve de sabah erken çıkmak istediğimden, ''tabiki de klavuz falan almadan'' doğruca yat kulüb yerine gemi bekleme noktasına gidip demiri funda ettim. Acenta ve klavuzu buradan karaya gönderip, bahşişlerle de onları onurlandırınca (her nasıl oluyorsa), kafam da rahata kavuştu. Ne de olsa artık denize çıkmışdım ve de her hangi bir kimseye tabi olma zorunluluğum kalmamışdı.
Alargada güzel bir yemek ve erkenden istirahata çekilmenin ödülünü, sabah erkenden Süveyş Limanından ayrılıp, yelkenlerimizi hafif de olsa rüzgarla doldurarak almışdım.

Hoşçakal Süveyş Liman Şehri...

NOT: Süveyş kanalındaki Yat kulüblerinde bizim boylarda yatların ödediği standart rakam 20.-USD'dir

Artık Kızıldeniz'deyiz. Yola devam.

Bu topiği takip eden tüm Geko dostlarımın Bayramını şimdiden kutluyorum. Zira sabaha karşı Erdek'e doğru yola çıkacağım. Bayramda oralardayım.

Selametle...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. S.

« Yanıtla #118 : Ekim 12, 2013, 21:28:56 »
Sizinde bayramınız şimdiden kutlu olsun Suat Kaptan, paylaşım için teşekkürler...
*

S. Z.

« Yanıtla #119 : Ekim 12, 2013, 21:36:36 »
Sizinde bayramınız şimdiden kutlu olsun Suat Kaptan, paylaşım için teşekkürler...

Teşekkürler Engin Korsan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap