0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. D.

Ynt: Pervaneye Halat Dolanırsa
« Yanıtla #30 : Kasım 12, 2018, 10:33:00 »
Normal nefesle dalışlarda da hiperventilasyon tehlikesi var. Deneyimi olmayan insanlar genelde aşağıda daha fazla kalmak için hiperventilasyon ile kandaki o2 miktarını arttırıp dalmak gibi yanlış bir düşünce sonucunda yaralanabiliyorlar. O nedenle kesinlikle tecrübeniz yoksa uzun süreli arka arkaya dalışlar yapmayın. Yapmak zorundaysanızda iki dalış arasında 1 dakika kadar bekleyin. Tüple ise kesinlikle tek başınıza aşağıya inmeyin. Derinliğin bir önemi yok. Taşıdığınız teçhizatta bir sorun olabilir bir yere takılabilir ve kurtulamayabilirsiniz. Bu nedenle tüplü dalışlarda her zaman buddy gerekir. Askeriyede SAS ve SATların neredeyse solungaçları çıkacak onlar  bile bu tip işler için indiklerinde yanlarına her zaman buddy alırlar. 200 lira vermemek için canınızı tehlikeye sokmayın.
*

E. O.

Ynt: Pervaneye Halat Dolanırsa
« Yanıtla #31 : Kasım 12, 2018, 10:41:22 »
25 yıl önce SAT eğitim seviyesinde dalış kursu almıştım. Ama herhalde 20 yıldır hç dalmadım. Tekneyi aldığımda bu dalış setlerinden aldım. 1 lt yerine 7 lt tüp ile. Bu tüp teknenin altında 20 dk kadar yetiyor. Bu güne kadar 2-3 defa karina ve pervane temizliğinde 2 defa da alarga da denize düşen gözlükleri toplamada kullandım.

Bence faydalı bir takım. Her dalış sonrası tatlı su ile yıkamanız lazım. Özellikle aldığım Tayvan regülatör yıkanmazsa çabuk tıkanıyor.

Sİz yine de dalış kursu almadan tüplü dalış yapmayın..