0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynen yapılacak en iyi iş hemen avara edilerek alargaya çıkmak korunaklı bir bölge varsa oraya i,ntikal ederek demir atmak sığınacak hiç bir yer yoksa ve alargada demir atmak riskli ise traverse çıkmak
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapAynen yapılacak en iyi iş hemen avara edilerek alargaya çıkmak korunaklı bir bölge varsa oraya i,ntikal ederek demir atmak sığınacak hiç bir yer yoksa ve alargada demir atmak riskli ise traverse çıkmaktaraverse çıkmak ne demek ? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Böyle bir durumda;-Koltuk halatlarını boşlayarak rıhtımdan biraz uzaklaşmak ve koltuk halatlarında yay kullanmak
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBöyle bir durumda;-Koltuk halatlarını boşlayarak rıhtımdan biraz uzaklaşmak ve koltuk halatlarında yay kullanmakErdal korsanim yazdiklarinizin hepsine katiliyorum, karar vermekte zorlandigim konu iseKoltuk halatlarinin (sayet yay yoksa) gerginmi yoksa bir miktar bosmu birakilmasi gerekiyor?
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBöyle bir durumda;-Koltuk halatlarını boşlayarak rıhtımdan biraz uzaklaşmak ve koltuk halatlarında yay kullanmakErdal korsanim yazdiklarinizin hepsine katiliyorum, karar vermekte zorlandigim konu iseKoltuk halatlarinin (sayet yay yoksa) gerginmi yoksa bir miktar bosmu birakilmasi gerekiyor?Yani diyelim limandan cikamiyoruz, benim yanimdaki bir teknede gözlemledigim bir miktar bos birakilmistive tekne 2 gün süren bir firtinada binlerce defa koc boynuzuna her gidip geldiginde yüklenince sonunda koc boynuzunu parcalamisti, acaba böyle durumlarda koltuk halatlarini germek dahami faydali olur?
Empati kurduğumda,15 aylık bir yelkenci olarak bu durumda koltuk halatlarımı çözmem...
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBöyle bir durumda;-Koltuk halatlarını boşlayarak rıhtımdan biraz uzaklaşmak ve koltuk halatlarında yay kullanmakErdal korsanim yazdiklarinizin hepsine katiliyorum, karar vermekte zorlandigim konu iseKoltuk halatlarinin (sayet yay yoksa) gerginmi yoksa bir miktar bosmu birakilmasi gerekiyor?Yani diyelim limandan cikamiyoruz, benim yanimdaki bir teknede gözlemledigim bir miktar bos birakilmistive tekne 2 gün süren bir firtinada binlerce defa koc boynuzuna her gidip geldiginde yüklenince sonunda koc boynuzunu parcalamisti, acaba böyle durumlarda koltuk halatlarini germek dahami faydali olur?Bu durumda koltuk halatlarında boşluk bırakmak bahsettiğiniz gibi koç boynuzlarına sürekli darbe vurdurur. Halatlar gergin ama dalganın enerjisini alacak esneklikte olmalı. Bunu baştan zincir ya da tonoz halatı sağlayabilir. Kıçtan koltuklarda da halat esnetici sağlar. Tabii dalganın ve rüzgarın şiddetine bağlı olarak bu tedbirler yeterli olmamaya başlarsa kaçın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.