Halki-RodosBugün yolumuz uzun. Saat 06.00'da uyanıp 6.30'da ayrılıyoruz iskeleden. Koltuk halatımız sıkıştığı için geri gelip pontona atlayıp halatı kurtarmam gerekiyor, ama sonunda ayrılıyoruz.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapResimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapHalki'nin doğusunda Alimnia isimli küçük bir ada var. Ama yolumuz uzun olduğu ve erkenden Rodos'a girmek istediğim için kahvaltıyı bu adada değil, yolda yapıyoruz.
Üye Ol veya Giriş YapKısa süreli bir yağmur geçişi oluyor ve arkasından gökkuşağı uğurluyor bizi Halki'den.
Üye Ol veya Giriş YapBugün sancak bordamızda sürekli Rodos var. Bir ara rüzgar çıkınca hemen yelkenleri açıp motoru kapatıyoruz.
Üye Ol veya Giriş YapZaman zaman ayı bacağı, bazen geniş apaz ile kah Rodos'un sularına sokuluyor, kah biraz daha derine kaçarak Mandraki Limanı'na yaklaşmaya çalışıyoruz. Rodos havaalanına sürekli uçak iniyor, uçak kalkıyor.
Üye Ol veya Giriş YapVe, nihayet Rodos'un kuzeydoğu burnu görünür oluyor. Mikhailis'i arayıp Ebru Hanım'ı istiyorum. Bizi limanda karşılayacak. Buruna yaklaşırken kıyıya yakın şamandıralar var. Biraz daha derinden gidiyor ve nihayetinde Mandraki Limanı'na dönerek yelken indiriyoruz.
Üye Ol veya Giriş YapMandraki Limanı girişinde uzun bir yelkenli tekne bize yol veriyor, arkasından geçip Ebru Hanım'ın işaret ettiği yere yöneliyoruz.
Üye Ol veya Giriş Yap5 metreye demir atıp sancağımızdaki kırmızı renkli teknenin iskele tarafına yanaşıyorum. 50 metre zincir bıraktım. Halatlarımızı Ebru Hanım ve görevli arkadaş alıyor. Gayet sorunsuz bir şekilde demiri de gerip motoru kapatıyoruz. Elektriği bağlıyoruz. Saat 15.30.
Üye Ol veya Giriş YapBurada büyük usta Sadun Boro'nun vefat haberini aldık. Huzur içinde yatsın.
Üye Ol veya Giriş Yap16.30'a kadar teknede oyalandıktan sonra pasaportları ve belgeleri almak üzere acenteye gidiyoruz. Yarım saat kadar sonra Ebru hanım, işlemleri tamamlamış olarak geri geliyor. 85 Euro veriyoruz Ebru Hanım'a. Kendimizi eski şehirün kalbine ulaşmak üzere yollara atıyoruz.
Rodos, Dodecanese Adaları'nın en büyüğü. Yıllarca önce bir cruise gezisinde bir gün geçirmiştik bu adada. Kalenin etrafındaki surların girişine şöyle bir bakıp eskişehire yöneliyoruz.
Üye Ol veya Giriş YapÜcretsiz wifi için bir kafeye giriyoruz. Kocaman bir bahçe içinde bu kafe ve kapıda bizi bir papağa karşılıyor.
Üye Ol veya Giriş YapMesajlarımıza baktıktan, Rodos'ta yemek yenecek en güzel yerleri internette araştırdıktan sonra Vedat Milör'ün övgüyle bahsettiği Fotis Fish Restauranı bulmak üzere yollara koyulmadan önce bira ve kahvelerimizi içiyoruz. Sonra sokaklarda hem adı geçen restoranı, hem de alternatiflerimizi arıyoruz. Türk aşçılar, garsonlar, Türk ile evli garsonlar çıkıyor karşımıza aklımızı çelmeye çalışan.
Üye Ol veya Giriş YapFotis Fish Restoran bize pek cazip gelmeyince İzmirli bir hanımı olan şef garsonun lokantasına gidip oturuyoruz:Oddissey Restaurant.
Üye Ol veya Giriş YapGeçen sene bu ay, burası tıklım tıklım dolu imiş. Bu seneki tenhalıktan şikayetçi garsonumuz.
Üye Ol veya Giriş YapBir ara gitar çalan bir arkadaştan "Mi Mou Thimonis Matia Mou" isimli şarkıyı çalmasını rica ediyorum. Hatırlamıyor. Çünkü şarkının ismini yanlış vermişim. Ben hatırlamamışım ki. Mırıldanınca hatırlıyor. O söylüyor, ben arkada ikinci ses yapıyorum kendimce. Sonra Dario Moreno'dan bir parça istiyoruz. Bilmiyor. Gitarı rica edip masamıza buyur ederken sanatçımızı "Deniz ve Martı" dudaklarımdan dökülüveriyor Rodos sokaklarında.
Sonra yine Famiel ve başkamara.
Üye Ol veya Giriş Yap