0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

T. G.

Ynt: DODECANESE ADALARI'NA YELKEN
« Yanıtla #15 : Ağustos 01, 2015, 14:43:12 »
Halki-Rodos
Bugün yolumuz uzun. Saat 06.00'da uyanıp 6.30'da ayrılıyoruz iskeleden. Koltuk halatımız sıkıştığı için geri gelip pontona atlayıp halatı kurtarmam gerekiyor, ama sonunda ayrılıyoruz.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Halki'nin doğusunda Alimnia isimli küçük bir ada var. Ama yolumuz uzun olduğu ve erkenden Rodos'a girmek istediğim için kahvaltıyı bu adada değil, yolda yapıyoruz.

Kısa süreli bir yağmur geçişi oluyor ve arkasından gökkuşağı uğurluyor bizi Halki'den.

Bugün sancak bordamızda sürekli Rodos var. Bir ara rüzgar çıkınca hemen yelkenleri açıp motoru kapatıyoruz.

Zaman zaman ayı bacağı, bazen geniş apaz ile kah Rodos'un sularına sokuluyor, kah biraz daha derine kaçarak Mandraki Limanı'na yaklaşmaya çalışıyoruz. Rodos havaalanına sürekli uçak iniyor, uçak kalkıyor.

Ve, nihayet Rodos'un kuzeydoğu burnu görünür oluyor. Mikhailis'i arayıp Ebru Hanım'ı istiyorum. Bizi limanda karşılayacak. Buruna yaklaşırken kıyıya yakın şamandıralar var. Biraz daha derinden gidiyor ve nihayetinde Mandraki Limanı'na dönerek yelken indiriyoruz.

Mandraki Limanı girişinde uzun bir yelkenli tekne bize yol veriyor, arkasından geçip Ebru Hanım'ın işaret ettiği yere yöneliyoruz.

5 metreye demir atıp sancağımızdaki kırmızı renkli teknenin iskele tarafına yanaşıyorum. 50 metre zincir bıraktım. Halatlarımızı Ebru Hanım ve görevli arkadaş alıyor. Gayet sorunsuz bir şekilde demiri de gerip motoru kapatıyoruz. Elektriği bağlıyoruz. Saat 15.30.

Burada büyük usta Sadun Boro'nun vefat haberini aldık. Huzur içinde yatsın.

16.30'a kadar teknede oyalandıktan sonra pasaportları ve belgeleri almak üzere acenteye gidiyoruz. Yarım saat kadar sonra Ebru hanım, işlemleri tamamlamış olarak geri geliyor. 85 Euro veriyoruz Ebru Hanım'a. Kendimizi eski şehirün kalbine ulaşmak üzere yollara atıyoruz.

Rodos, Dodecanese Adaları'nın en büyüğü. Yıllarca önce bir cruise gezisinde bir gün geçirmiştik bu adada. Kalenin etrafındaki surların girişine şöyle bir bakıp eskişehire yöneliyoruz.

Ücretsiz wifi için bir kafeye giriyoruz. Kocaman bir bahçe içinde bu kafe ve kapıda bizi bir papağa karşılıyor.

Mesajlarımıza baktıktan, Rodos'ta yemek yenecek en güzel yerleri internette araştırdıktan sonra Vedat Milör'ün övgüyle bahsettiği Fotis Fish Restauranı bulmak üzere yollara koyulmadan önce bira ve kahvelerimizi içiyoruz. Sonra sokaklarda hem adı geçen restoranı, hem de alternatiflerimizi arıyoruz. Türk aşçılar, garsonlar, Türk ile evli garsonlar çıkıyor karşımıza aklımızı çelmeye çalışan.

Fotis Fish Restoran bize pek cazip gelmeyince İzmirli bir hanımı olan şef garsonun lokantasına gidip oturuyoruz:Oddissey Restaurant.

Geçen sene bu ay, burası tıklım tıklım dolu imiş. Bu seneki tenhalıktan şikayetçi garsonumuz.

Bir ara gitar çalan bir arkadaştan "Mi Mou Thimonis Matia Mou" isimli şarkıyı çalmasını rica ediyorum. Hatırlamıyor. Çünkü şarkının ismini yanlış vermişim. Ben hatırlamamışım ki. Mırıldanınca hatırlıyor. O söylüyor, ben arkada ikinci ses yapıyorum kendimce. Sonra Dario Moreno'dan bir parça istiyoruz. Bilmiyor. Gitarı rica edip masamıza buyur ederken sanatçımızı "Deniz ve Martı" dudaklarımdan dökülüveriyor Rodos sokaklarında.

Sonra yine Famiel ve başkamara.

*

T. G.

« Yanıtla #16 : Ağustos 01, 2015, 14:46:29 »
Rodos'a veda

Saat 06.00'da uyanıp yarım saat sonra motor çalıştırıyoruz. Bu kez yolumuz kısa, ama akşam uçağımız var ve saat 15.00'ten önce gümrükte olmamızı rica etmişlerdi, Türkiye'den ayrılırken Ece Hanımlar. Burada da demiri sorunsuz toplayınca değmeyin keyfime.

Kahvaltı, denizde. Menemen var bu sabah.

Saat 10.00'da Kadırga koyu'ndayız. Hemen deniz.

"Kadırga Koyu"

Kadırga koyunda tertemiz bir deniz, bir iki tane yelkenli tekne var sabah saatlerinde. Sonra iki tane motor geliyor Marmaris'ten. Koyun dibine kadar gidip turistlerini suya bırakırken mangallarını yakıveriyorlar hemen.  Bizimi yemeğimizde permesan peynirli, fıstıklı makarna var.

Saat 13.00'te motoru çalıştırıp demiri topluyoruz.

"Marmaris'e doğru"

"Turunç'ta bir kalyon"

Gümrüğe yaklaşırken bir yarışın içinde buluyoruz kendimizi. Teknelere yol vere vere gümrüğün yolunu tutuyoruz.

Murat bekliyor bizi gümrükte. Bu kez yüzer pontona yanaştırıyor bizi. İşlerimizi yarım saatte halledip bizim için açılan duty freeshoptan bir iki ufak bir şeyler alıp ayrılıyoruz gümrükten. Sonra benzinciye yanaşıp motorin alıyoruz. 70 litre yakmışız. Hemen sonrasında da Yüksel Yatçılık'ta bize gösterdikleri yere bağlanıp motoru kapatıyoruz. Saat 15.30.

"Famiel'e teşekkürler

*

S. Ç.

« Yanıtla #17 : Ağustos 03, 2015, 13:53:01 »
Çok güzel bir seyir olmuş..allah devamını erdirsin..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Esasında kiralamada nelere dikkat etmek lazım..eksiklikler neydi..firmadan istenmesi gerekenler gibi bilgileride verebilseniz süper olur..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

S. Ç.

« Yanıtla #18 : Ağustos 03, 2015, 14:02:02 »
Ayrıca bu tür seyirlerde seçilen arkadaşlarda çok önemli...kasmayan,elinden iş gelen,sıkılmayan,iyi geçinen,bulunduğu ortama uyan,beklentileri fazla olmayan,yardımcı olan kişiler olmalı..

Karada, yıllarca ailecek çok iyi geçindiğiniz,yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyen ve çok sevdiğiniz kişiler,denizde gayet rahat moralinizi bozabiliyor....ve...üç aile kesinlikle olmamalı bence.

Arkadaşı yanında olmayan 14-20 yaş grubuda çok tehlikeli..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ayrıca bir konuda açılabilir bunla ilgili....Kimlerle tekne seyrine çıkmamalı..diye..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Y. C.

« Yanıtla #19 : Ağustos 04, 2015, 13:15:53 »
Tayfun korsan, eline sağlık çok güzel bilgiler vermişsin, güzel bir gezi olmuş. Bu hafta sonu aynı rotayı yapmayı planlıyorum, benim için çok faydalı oldu. Özellikle Nisiros ve Tillos u görmemiştim, limanlar hakkında tereddütlerim vardı, bilgi edindim.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz