0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    O. B.

Sigorta Bedeli
« : Haziran 18, 2009, 13:54:44 »
1998 model Algomar Karia 31 (8.40 tescil boyu)  yelkeli teknemi bugüne kadar %1.15 fiyat ile sigorta ettiriyordum. Bu sene sigortacım ile seyüsefer sahası konusunda(onlar Yakın Kıyı Seferi yazıyordu be Yakın Kıyısal Sefer yazacaksınız diyordum) anlaşmazlığa düşünce başka bir sigortadan %0.90 fiyat ile Ege,Akdeniz,Marmara ve Karadeniz için(Yakın Kıyısal Sefer) sigorta yaptırdım. Şimdi fiyat bu kadar farkedince şüpheye düştüm acaba yine mi yüksek diye.
Bu konuda bir fikri olan varsa ve makul fiyat konusunda beni aydınlatırsa sevinirim. Muafiyet %1, tekne bedeli 50 000 TL. Özel bir exclusion maddesi yok.


*

    H. Z.

Ynt: Sigorta Bedeli
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2009, 15:02:15 »
Normal şartlar altında standart fiyatlara 3. şahıs mali sorumluluk teminatı tekne bedeli kadar dahildir. Arttırılmak istenirse ayrıca sigorta şirketleri tarafından fiyatlandırılır. Ayrıca teknenin yaşına göre %0.5 muafiyet (tekne marinada konaklıyorsa) 11 yaş üzeri teknelere sürprim uygulanabilir. Seyrüsefer sahasına  Marmara, Karadeniz, Ege, Akdeniz ve Yunan Adaları yazısını eklemeyi ihmal etmeyiniz. Genelde poliçeler Türk kara sularında geçerlidir. Türk Kara Suları yazılmadığı taktirde  kıyı seyri yakın uzak diye anlaşmazlıklar hasar anında ortaya çıkabilir. Fiyat farkı karşılığında seyrüsefer sahası genişletilebilir. Ama Yunan Adaları için çoğu sigorta şirketi eksra prim tahakkuk ettirmez.

Tekne kiraya verilecekse Bare Boat klozu verilmelidir. ADB si olmayan birinin kontrolündeki tekne hasarları ise ödenmez.
« Son Düzenleme: Haziran 18, 2009, 15:20:02 Gönderen: Hakan Zorlu »