0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    R. E.

Ynt: Baş sağlığı
« Yanıtla #75 : Eylül 24, 2020, 05:02:42 »

Çok teşekkür ederim sevgili gezgin korsan forum üyeleri, sevgili dostlarım, arkadaşlarım...
Sizler sağolun, varolun, huzurla ve mutlulukla olun.
Çok teşekkür ederim.

Çok zor bir yazın ardından bugünlere geldim. Sevgili kayınvalidemin 22 temmuzda vefatından 7 hafta sonra yol arkadaşımı, hayat arkadaşımı kaybettim. 39 yıllık tanışıklık, 35 yıllık yol arkadaşlığı yaptık birbirimize.

Denizi o da çok severdi. Ancak teknede bulunmayı çok sevmezdi. Baş dönmesi, deniz tutması, dar ve klostrofobik alan onu mutlu etmezdi. Ama çam ormanlarından kumsala ve denize ulaşılan koyları severdi. Fethiye'de mutlu bir çocukluk yaşamışlıkla ilgiliydi belki de. Sonradan yıllarca Kabatepe kumsalı, çam ormanlarına kurulu masalarda yemekler ve hamakta kitap okumak en sevdiği yaz etkinliği idi.

Karavanla Fethiye'ye gidip 37 yıl sonra ilkokul arkadaşları ile buluşmuştuk. 48 günde de İstanbul'a döndüğümüzde "eve girmek istemiyorum" demişti.

Geçtiğimiz yıllarda iki hafta kadar denize bitişik bir yazlık site dairesinde tatil yaptığımızda çok mutlu olmuştu. Yüksek tansiyonu nedeniyle pek güneşte kalamazdı. Bu sene de "eylülde yine dersal sitesinde yer kiralayıp iki hafta tatil yapalım" demişti ağustos başlarında. Kısmet olmadı.

Tekne almaya karar verdiğimde "sana yapma diyemem, yeni bir şey demiyorsun, 40 senelik hayalin" demişti. "Beni çok zorlama ama" demeyi de ihmal etmemişti. Küçük tekneyle Ayvalık iç denizinde yelken yapmaya başladığımda telefon etmiştim. "Hayatım Tavuk adasının doğusundan eve doğru geliyorum. Görüyor musun?"  dediğimde "Beyaz bir leğen gibi bir şey bu tarafa doğru geliyor" demesine çok bozulmuştum. Ama sonradan espri olmuştu aramızda. Yelkenlinin pruvasından değil, bordadan daha iyi göründüğünü keşfedince seyri ona göre yapınca pek sevmişti. Bu kez o "çok güzel görünüyor" diye telefon eder, "tekneyi bağlayınca hiç sağa sola bakmadan eve gel" diye takılmayı ihmal etmezdi.

Marinaya benzin almaya gelirken ve giderken küçük tekneyle mutlaka yelken açar ve profil görüntüsü vermeyi ihmal etmezdim. Bazen de balıkhanenin kuzey tarafına bağlayıp eve market alışverişi yapar, imbat başlamadan da ayrılırdım.

32 ft tekne alınca marinaya tekneyi görmeye geldiğinde, epoksi reçine kaplama işlerini bitirmiş, son kat epoksi gri renk astarı vurmuştum. Yan tarafımızda da çok güzel 40 ft civarı bir tekne, lacivert zehirliyi vurmuş, suya atmak için son eksikleri gideriyordu. Teknenin gölgesinde oturup ona çay ikram etmiştim. Çay içerken, o lacivert zehirli sürülmüş tekneye baktı. Bizimkinin gri görüntüsüne baktı. "Sen niye lacivert yapmadın, o daha güzel görünüyor" dediğinde tekne sahibinin oğlu teknenin öbür tarafına hızlıca geçmişti. Gülerek yanına gittiğimde o da kahkaha atmamak için çaba sarf ediyordu. İkimiz de dağılmıştık. Gülerek ona da anlattık bizim teknenin işi olduğunu, daha astar ve zehirli süreceğimizi. O da gülmüştü.

Denizden akşam döndüğümde, "canım o kadar yorgun geliyorsunki, kıyamıyorum sana, ama o kadar mutlu uyuyorsunki bir şey diyemiyorum" derdi. 2019 yazında annesinin yanına gittiğinden bir ay sonra ben de tekne ile gidip 3 gün kalmıştım. Çok mutlu olmuştu. Sonbaharında annesini de alıp geldik. Annenin son günlerindeki "bana çok iyi baktınız, teşekkür ederim" sözleri hala kulaklarımda. Ama anneden sonra iki ay bile yaşayamamış olması derin bir acı. Bugünlerde denize bitişik bir sitede 2-3 haftalık tatilimizi yapıyor olacaktık... "Acaba ona iyi bakamadım mı?" diye kendime soruyorum. Doktora, hastaneye gitmemek için beni adeta kandırdığın, çok güzel atlattığın, güçlükle ikna ederek götürdüğümde ise her şey için çok geç olduğunu öğrenmiştim.

Gecenin bu saatinde 35 yılın ne kadar çabuk geçip gittiğini, ama bu günlerin bir türlü geçmediğini fark ediyorum.

Canım çok özlüyorum seni...
Işıklar içinde uyu sevgilim...
Teşekkür ederim sana yol arkadaşlığın için...
Şimdi yalnız yürümeyi öğreniyorum.





*

    Ö. Ö.

Ynt: Baş sağlığı
« Yanıtla #76 : Eylül 24, 2020, 08:41:41 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Canım çok özlüyorum seni...
Işıklar içinde uyu sevgilim...
Teşekkür ederim sana yol arkadaşlığın için...
Şimdi yalnız yürümeyi öğreniyorum.

Recep bey hepimizin yaşayacağı ve sevdiklerimize yaşatacağı kaçınılmaz gerçeği güzel bir dörtlük ile özetlemiş. Yazdıklarından keyifli bir beraberlik geçirdikleri anlaşılıyor, ne mutlu onlara.

Gençler gençliğinin kıymetini, sağlıklılar bir nefes sıhhatin değerini,  hele ki mutlu olanlar yanındakinin ve bu dünyanın kıymetini bilip değerlendirmelidir. Bu dünya Fatih Sultan Mehmet'e kalmadı,  kimseye kalmaz (yazın bunu kenara, ünlü söz olur bu ileride).


*

    L. K.

Ynt: Baş sağlığı
« Yanıtla #77 : Eylül 24, 2020, 16:40:22 »
Arkadaşlar, 2019 da Devamlı olan bir Baş Ağrım vardı, bunun bende olan bir Beyin Kanamasından geldiğini Sene sonunda öğrendik. Doktor Eşimi arıyor ve bu durumu ona anlatıp acilen Ameliyat olmam için beni Hastaneye gelmemi istiyor. Eşim beni işyerimde aradığında ağlamasını zor tuttuğunu anladım, onu sakinleştirerek yola çıktım ve Hastaneye gittim. Ertesi Gün Beynimin iki tarafından Ameliyat oldum 2 Hafta sonra Taburcu oldum ve Eve geldim. 1 Hafta sonra MR da Kanamamın durmadığından gene 1 Ameliyat oldum ve 2 Hafta sonra Taburcu olup Eve döndüm. 1 Hafta sonra Ameliyat olan yerde bir Kist oluştuğundan Ambulans ile Hastaneye yatırıldım ve 1 Ameliyet daha oldum 7 Hafta Hastanede kaldım. Bunun arasında Vücudumun Sol tarafının Hakimiyetini de Kaybettim. Şu an tam olmasada Eskisi gibiyim ama anlatmak istediğim şu.
Benim bu zaman ile pek Hatırladığım Zaman dilimleri çok az. Eşimin bu zamanda yaşadıkları Korku dolu Süreyi ben düşünemiyorum. Bu olayları ve ne şekilde Şansım olduğunu daha yeni yeni fark ediyorum. Eşim ile bu zamanda yaşadıkları Korkuları ve böyle bir Durumda ondan istediklerimi daha son zamanlarda onun ile konuşabildim, bunları Sizlere ve Recep Beye de tavsiye etmek isterim. Şu an Yaşadıklarınızı kimse bilemez ve bunları anca yaşamış Kişiler anlar. Hayat devam ediyor, Eşiniz de Sizi Sevdiği için her zaman üzülmemenizi ve bir şekilde Hayatınıza devam etmenizi isteyecektir. Yalnız değilsiniz.


*

    K. G.

Ynt: Baş sağlığı
« Yanıtla #78 : Eylül 24, 2020, 18:22:03 »
Levent Bey çok geçmişler olsun
Ailemde ve yakın çevremde bu illete çok kurban vermiş biriyim.
En önemli husus, asla moral bozmamak ( ne kadar olabilirse )
Tekrar şifa bulduğunuzu düşünerek iyilikler dilerim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi


*

    E. M.

Ynt: Baş sağlığı
« Yanıtla #79 : Eylül 24, 2020, 19:00:49 »
Başınız sağ olsun . Sabır dilerim.


Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

*

    G. Ö.

Ynt: Baş sağlığı
« Yanıtla #80 : Eylül 26, 2020, 19:31:59 »
basiniz saosaolsun
*

    M. A.

Ynt: Baş sağlığı
« Yanıtla #81 : Eylül 26, 2020, 21:22:58 »
Sizlere sabır merhumeye rahmet diliyorum.
*

    A. F. G.

Ynt: Baş sağlığı
« Yanıtla #82 : Eylül 26, 2020, 21:41:00 »
Recep Korsan başınız sağolsun, sabır dilerim.
*

    D. G.

Ynt: Baş sağlığı
« Yanıtla #83 : Eylül 26, 2020, 21:44:04 »
Recep Korsanim,
Basiniz sağolsun, Allah gani gani rahmet eylesin...

Levent Korsanim,
Sizlere de gecmis olsun ve umarız en kisa surede eski saglıgıniza geri doner ve eskisinden daha saglikli olursunuz...

Iyi aksamlar, saygılar
*

    Ö. S.

Ynt: Baş sağlığı
« Yanıtla #84 : Eylül 26, 2020, 22:41:11 »
    Recep Bey, size ve Ertürk ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.
Hanım efendi ışıklarda uyusun,mekanı cennet olsun.
 
Levent bey,
Size de geçmiş olsun. İnşallah tez zamanda eski sağlığınıza kavuşursunuz.