0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    U. U.

Sevgili korsanlar,
Kulakları çınlasın Özkan Gülkaynak biladerimin önerdiği (Meges Relius İc Megaseal 123 Beyaz) boyayı aldım ve de teknemin dışında kullandım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap,çok memnun kaldığım bir boya olduğu içinde,lazım olur kullanırım diye bir kutu alıp kenara koymuştum,ne de olsa vatandaş dünya turuna çıkıyor gelene kadar bir daha soramam(ne açıklama ama Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap).
Boya çift komponentli bir boya,boya ve sertleştiriciden oluşuyor.Boya canavar gibi,aynen ilk günki gibi duruyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.Sertleştirici ise,karekteri icabı galiba,beklerken sertleşmiş Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
Gelelim sorulara.
Aynı boyanın sadece sertleşticisini satarlarmı acaba?
Satmazlarsa(bir kutu boyayı hayatta atmam)bir kutu boya daha alıp verdikleri sertleştiriciyi %50 daha az kullanırsam ne olur?
Bu boyayı çok sevdiğim bir biladermin yeni teknesinde,dediğim şekilde kullanırsam bu doğru olurmu(eski boyanın parasını almayacağım ama Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap).


*

    A. A.

Ynt: Boyanın sertleştiricisini az kullanırsam ne olur?
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2009, 18:17:05 »
Uygulamada boyacılar çift komponentli boyaların sertleştricisini az veya çok kullanarak uygulama yapsalar da bu genellikle doğru bir uygulama değildir. Boya ve sertleştiricisi kimyasal yolla birleşerek boyayı meydana getirirler. Birinin veya diğerinin eksik olması o kısım için reaksiyon olmayacağını gösterir. Yani %50 eksik sertleştirici kulllanırsanız boyanın %50'si oluşmayacaktır. Boya aynı bir su molekülünün 2 hidrojen 1 oksijen atomundan oluşması gibi yeteri kadar sertleştirici ve yeteri kadar boyanın birleşmesinden oluşur. Hangi komponent az ise diğer komponent açıkta kalacak ve işlevini görmeyecektir.

İki maddenin kimyasal reaksiyonu olarak gelişen bu tür boyalarda, sertleştirici katalizör rolü oynamaz, doğrudan reaksiyonda yer alır. Bu nedenle (hemde %50 oranında) eksik malzeme kullanmanızı önermem. 


*

    A. S.

Ynt: Boyanın sertleştiricisini az kullanırsam ne olur?
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2009, 21:22:18 »
Elinizdeki boya poliüretan esaslı astar boya,herhangi bir poliüretan boya sertleştiricisi ile netice alabilirsiniz ,ancak az miktarda bir kenarda deneyin
(merdivenaltıboyacıkorsan)