0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. B. K.

Dinghy tavsiyesj
« : Mayıs 13, 2019, 14:49:35 »
Herkese merhabalar,

Aldigimiz teknenin dinghysi baya kotu durumda oldugu icin yenisini almaya karar verdik. Ekonomik bir dinghy tavsiyeniz olur mu? Eastmarine’de 750 usd den basliyor.

Satmayi dusundugunuz dinghy varsa onlari da goz onunde bulundurabilidim. 2m veya daha kucuk ariyorum.


*

    E. A.

Ynt: Dinghy tavsiyesj
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2019, 17:02:38 »
Bende aynı arayıştayım.Benimki de çok eskidi ve tamir olmaz durumda.240-260 bakıyorum.2m veya daha küçük sizi zorlar diye düşünüyorum.

Geçen hafta yaptığım çalışma ;

site                    marka   boy   fiyat (TL)
hepsiburada   bestway   230   3.276
gittigidiyor    bestway   230   2.771
gittigidiyor    aqua     260   3.350
ebalık           kolibri   260   3.925
avmarket       kolibri   260   4.958

€ endeksli sanırım fiyatlat sürekli değişiyor.Kolibri marka benim şuan favorim.



*

    A. B. K.

Ynt: Dinghy tavsiyesj
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2019, 17:09:36 »
2m den üzerini koyacak yer yok 30ft teknede. Fiyatlar oldukça yüksek, 2. El e yönelicem sanırım


*

    R. E.

Ynt: Dinghy tavsiyesj
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2019, 19:20:37 »

Deneyen var mı bilmiyorum.
Fibotek diye bir marka dingy üretiyor. Bordaya vurup sorun çıkarmazsa bence düşünülmeli.

Alıp kullanan varsa deneyimleri çok değerli..
Tek sorun katlayıp kaldıramama..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    R. E.

Ynt: Dinghy tavsiyesj
« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2019, 20:27:47 »

Şu ürün..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap[0]=68.ARBwKMZRiPGhigqNq0H4zVla2wTTDKvtGviaDbNxlRSsKTaxnpm7SnkTPFdvCQSdwV_61w6cA9a0zdzHcWrdW3YQINu2zEdjQVMoYUXgADrk-JW7m2xgS4yn9tnDq_5yeWeBrmPmQva2SZXAVODe8mqBRZ-BY4frmXFsg889SaHrmyHLWnMgqGbPxYEKeODjyxs8jSE5GTSEiAwNT5NNoaV7327HcixIeGKOIUqJbPVcJCwgJBX_krFMTQUCZxSglZ7_2-B-D9uRGwoRAT29eO33AQtt4TfRjNsqZ9zUpmBpUs-li-LFizCoHK0hTwlo5sYLmAbsV1KBVY5siK3MABWlU3QnUE0Wa7LtOiDs6Qvepo5iMMMJpWOxQ13n3e5t

*

    S. E.

Ynt: Dinghy tavsiyesj
« Yanıtla #5 : Mayıs 14, 2019, 02:59:18 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Deneyen var mı bilmiyorum.
Fibotek diye bir marka dingy üretiyor. Bordaya vurup sorun çıkarmazsa bence düşünülmeli.

Alıp kullanan varsa deneyimleri çok değerli..
Tek sorun katlayıp kaldıramama..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Yelkenlı tekneye uygun bir urun değil bence Fibotek. Daha cok gol balıkcılıgı icin uygun. Yada tonozda balıysanız karadan gidip gelirken kullanılabilir.  Ben bu sene baska amacla 2.50 Nauta aldım. Fibotek le karsılastırdım almadan. Bana daha mantıklı geldi. Fiyat ayni 2200.  Ama Nauta da yelkenliye uygun bir urun degil.
*

    R. E.

Ynt: Dinghy tavsiyesj
« Yanıtla #6 : Mayıs 14, 2019, 10:08:28 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yelkenlı tekneye uygun bir urun değil bence Fibotek. Daha cok gol balıkcılıgı icin uygun. Yada tonozda balıysanız karadan gidip gelirken kullanılabilir.


Katlanıp kaldırılamaması dışında "yelkenli tekneye uygun olmama" hali nedir?

Yelken kapalıyken ön güverteye kapatılamaz mı? Seyre çıkınca da suya atılıp yedeğe alınır.

Benim aklıma gelen tek sorun, bordaya çarptıkça boyayı zedeleyeceği. Başka?

Firma yetkilisi "bordayı çizmez" dedi ama ben denemeden görmeden karar vermeyi düşünmem.

Markadan ziyade kullanılan malzeme dingy için uygun yumuşaklıkta mı? Bir sezonda emekliye çıkar mı birkaç sezon kullanılır mı? Yeterli hafiflikte mi? (Tek başınıza güverteye alıp suya bırakabiliyor musunuz?) Şişme bottan kullanışlılık farkı ne?

Şişme botların en önemli sorunu, bakımı, saklanması.. 1-2 senede yapışkanlarının açılması. Bunun kullanımı ile ilgili sorunlar neler olabilir?

Sanırım sorulması gereken soru, "polietilen malzeme dingy için uygun malzeme mi?"

Deneyimle, yaşanmışlıkla elde edilmiş bilgiye ihtiyaç var. 2.10 modeli 32-33 ft ve daha küçük tekneler için uygun gibi.

Dingy zaten tonozdayken kıyıya, komşu tekneye gidip gelmek için değil mi?
*

    S. Ç.

Ynt: Dinghy tavsiyesj
« Yanıtla #7 : Mayıs 14, 2019, 11:07:57 »
Çirkin ve ağır..
*

    S. E.

Ynt: Dinghy tavsiyesj
« Yanıtla #8 : Mayıs 14, 2019, 12:55:28 »
-45 kiloda olsa arkamdan gelecek sert bir cismi her yanaşma ve ayrılma öncesi kollamam yada güverteye almam gerekir.
-Marinada, kıçtan karada yada sıkışık düzende başa bağlayıp başı boş bırakamam çizmesede vurdukça davul misali ses yapar.
-Seyir esnasında baş üstüne alsamda bu sefer tramolalarda yelken yumuşak bir bota sürteceğine çok daha sert polietilen malzemeye sürter. Zamanla yelkeni aşındırır.
-Bu durumda her yelken öncesi yedeğe almam ve çekmem gerekir bundada havanın uygun olması gerekir.  Ekstra bir külfet işgücü. Takip edilmesi kontrol edilmesi gereken ek bir yük.
-Güverte üstüne alacağım sert malzemeden yapılmış bir dingy ister istemez belli bir zaman sonra güvertede çizikler yapacaktır. Bunun önüne geçmek içinde güverte üzerinde oturak benzeri bir şey yapmanız gerekir. Ayrıca bir bota göre çok daha iyi sabitlemeniz gerekecektir çünkü nekadar oynarsa o kadar aynı yeri aşındırıcaktır.
-Ayrıca botlarda su taahliyesi için çekvalf varken bunda yok. Buda demektirki her yağmurda boşaltmanız lazım. Yada bir çekvalf takmanız lazım.
-Polietileninde tamiri kolaydır ama bot kadar kolay değildir. Isı tabancası ile tamir edersiniz kaynak gibidir. 220V gerekir. Botta ise böyle bir şeye ihtiyacınız yoktur.
- Güverteye alırken tek kişi alması çok kolay olmayabilir. Cunku bot vardevela üstünden güverteye düşünce bir zarar vermez ama bu yari-sert malzeme verebilir yada hasar alabilir. Diğer ucundan birinin tutması dengelemesi gerebilir.

Bunlar "benim" yelkenli kullanım tarzıma göre eksileri.

Hayal edebildiğim artıları
- Sivri, Kayalık yerlere daha rahat girebilirim.
- Kuma, kiyiya, toprağa çok dikkat etmeden çekebilirim
- Büyük ihtimalle bota göre daha stabil gidiyordur ama bunu yapan firmayıda araştırmak lazım. Deniz üzerinemi çalışıyor, petshop ürünleri üzerinemi yoksa sıcak su sistemlerinemi ?

Botlar için, iyi bakılan kaliteli bir bot rahatlıkla 10 sene kullanılır diyebiliriz bence. Evet dediğiniz gibi bakımı zordur. Kötü bakılan bir bot fazla dayanmaz ama bu sizin dediğiniz gibi ilk 1 yıldada olmaz. İlk yılında yapışkanı açılan bot ya üretim hatasıdır yada çok ucuz kalitesiz bir üründür. Charter firmalarındaki botlar çok hor kullanılmasına rağmen 7-8 yaşında olanlarla karşılaştım. Çoğu birleşme yerlerinde ufak açılmalar dışında havasını iyi tutuyordu. Tek sorunları görüntüleri çok hırpalanmış olmalarıydı. Buda kiralık araba misalı çok normal bir durum. Sezonluk kıyıda kullanımına şahit olduğum iki bot var. Biri 6 yaşında biri 8 yaşında her sezon en az 3 ay kullanılıyor. İkisinin sahibide çok titiz nerede ise ikiside sifir gibi. 6 Yaşında olana geçen sene çok küçük bir yerinden takviye yaptık sadece o kadar.

Tonozda tekneye gidip gelirken kullanılabilir dedim cunku bazı tekneler yaşam alanı olarak kullanılmaz. Kıyıda evde yaşanır tekne her daim tonozda evin önünde durur. Gidip gelirken teknenin dingysini kullanmazsınız zira kıyıda gece gündüz bırakınca kum, toprak, güneşten klasik bildiğimiz dingy çok çabuk aşınır. Onun yerine böyle bir şey alırsınız gidip gelirken onu kullanırsınız. Bu tip benzer durumlar için mantıklı ve çok uzun ömürlü anlamında söylemiştim. Bota göre çalınma katsayısıda düşüktür. Çalınsada bot kadar içiniz yanmaz.

10 senede bir bot değiştirmek, maddi yükü, patlama çatlama riskini almak, bakımını yapmak gibi konularda başınız arıyor ise bir seçenek tabiki size mantıklı gelebilir. Yada sizin kullanımınıza göre size uygun olabilir.

"Benim kullanım tarzıma" göre "Bana" mantıklı gelmiyor.

Kolay Gelsin
« Son Düzenleme: Mayıs 14, 2019, 12:59:19 Gönderen: Selçuk Elmas »
*

    N. A.

Ynt: Dinghy tavsiyesj
« Yanıtla #9 : Mayıs 14, 2019, 16:36:57 »
Ben fuardan eastmarin 2.00 m şişme taban aldım. 3000 TL ye almıştım. Bulabildiğim eli ayağı düzgün en uygun rakamlı 2.00 m bot buydu. Ağırlığı 20 kg. Eastmarin ile pazarlık edin. Yazan rakamın altına alabilirsiniz....
*

    A. B. K.

Ynt: Dinghy tavsiyesj
« Yanıtla #10 : Mayıs 14, 2019, 16:51:03 »
Websitesinde 4500 TL. Gidip konusmak lazim sanirim. 3000TL bile bana cok geldi ama  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap