0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. D.

Snap Shackle
« : Şubat 28, 2009, 12:20:37 »
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şuan Ben cenovayı baş ıstıralyaya basarken yukarıdaki kilidi kullanıyorum.

Aşağıdaki fotoğraftaki ''Snap Shackle'' daha rahat olacağını düşündüğümden ona geçmeyi düşünüyorum.
Fakat onun türkçe ismini ve kendisini bulmam pek mümkün olmadı adı ve bulunacak yer neresidir?
Kullanım açısından fırdöndüsü dışında bizim  karabinadan''snap hook'' farklı bir yanı olurmu?
Karabinaları marine satıcalara nazaran  hırdavatçılardan rahatlıkla uygun fiyatlara alma imkanı var.Snap shackle acaba sadece denizdemi kullanılıyor.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Şubat 28, 2009, 12:32:01 Gönderen: Cihan Devcan »
*

H. E.

Ynt: Snap Shackle
« Yanıtla #1 : Şubat 28, 2009, 12:29:59 »
Türkçe adını bilmiyorum da marin malzeme satan Şentürk Denizcilik, Kalamış Marin, Çarkçı, Marintek gibi yerlerde, Bauhaus'ta, WestMarin'de, WestMarin malzemesi satan Koçtaş'larda bulunur. Marintek'in alışveriş yapabileceğiniz bir web sitesi de var.

*

C. D.

« Yanıtla #2 : Şubat 28, 2009, 12:35:00 »
(marintek varmış tanesi 15.5YTL) baktığım marine sitelerinde genelde sustalı karabina denkgeldi hep  gerçi kullanım açısından mahsuru yoksa onu da tercih edeceğim zatende.Kullanım uygunluğu hakkında da  fikir almak istedim.Marine malzemeleri satıcısı dışında hırdavatçıdan bulunabilse daha hesaplı olur diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: Şubat 28, 2009, 12:42:04 Gönderen: Cihan Devcan »

*

A. A.

« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2009, 14:35:13 »
Snap shackle titreşimle kendi kendine açılmak gibi  bir huy edinebilir. Özellikle halat ucuna tekrar ulaşamayacağınız mandr gibi yerlerde kullanmanız önerilmez.
*

M. S.

« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2009, 17:58:27 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap adresinde mandar kilidi adlı, buna benzer bir ürün var. daha önce ben bu siteden alışveriş yapmış ve memnun kalmıştım.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

C. E.

« Yanıtla #5 : Mart 02, 2009, 01:41:40 »
fotoğrafta görülen mandar kilidini (Snap shackle) daha çok fırdöndülü olması gereken Balon tipi yelkenlerde kullanıyoruz. Cenova mandarında kullanılmasının herhangi bir artısı olmaz. Istralyaya yada direğe basılan yelkenler için en uygunu sıkı bir izbarço atmaktır. Kilit kullanıyorsanız da sürtünme nedeniyle açılmaya karşı tedbir almak gerekir.

Birde hırdavatcılarda satılan bu tip malzemelerin kalitesi iyi değil, hemen tamamının sustayı geri çeken tel halkaları dandik malzeme, sıkı bir çekişte elinizde kalıyor. Kullanmak zorundaysanız tel halkaları daha sağlamları ile değiştirin... 
*

A. Ö.

« Yanıtla #6 : Mart 02, 2009, 22:38:38 »
Caner uzman korsanim.
Sunun surasinda komsu sayiliriz. Daha tanisamadik bile?
Cumartesi pazar sezona hazirlik olarak teknedeyiz. Uzun zaman kizimizla ilgilenemedik.
Eksiklerimizi tekrar gozden gecirip, mumkun oldugunca gidermege calisacagiz.
Vaktiniz olursa,sizlerin ve diyer geko larin tecrubel lerinden faydalanmak vede keyifli bir hafta sonu gecirmek umuduyla,
kizimve ben tarafindan davetlisiniz. Basimizin ustunde yeriniz var.

*

C. E.

« Yanıtla #7 : Mart 03, 2009, 00:10:23 »
Bizde davete icabet adettendir Arı Korsanım, sabah İstanbula gidiyorum, hafta sonu Bodrumda olacağım, kısmet olursa Cumartesi Seni ziyarete gelmek isterim. Cumadan konuşuruz... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. Ö.

« Yanıtla #8 : Mart 03, 2009, 10:32:42 »
Hayirli yolculuklar. Gorusmak uzere.
*

C. B.

« Yanıtla #9 : Mart 03, 2009, 10:40:44 »
Pazartesi buluşalım bende geleyim.Hafta sonu Antalya'dayım..N'oolluuurr..
*

A. Ö.

« Yanıtla #10 : Mart 03, 2009, 11:33:47 »
Farketmez cuneyt korsanim.
Pazarteside gideriz. Emrin olur.
Hava iyi olursa, bide turlariz.
*

C. E.

« Yanıtla #11 : Mart 03, 2009, 14:45:36 »
Pazartesi tamamdır. Bodrumun ilk NTE si, başka gelen varmı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap?   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. B.

« Yanıtla #12 : Mart 03, 2009, 15:08:56 »
Heyyooo al bi NTE de Bodrumdan..Canerim ağbim korsanla buluşur geliriz..Nihal korsan'da var..
*

A. Ö.

« Yanıtla #13 : Mart 03, 2009, 17:35:41 »
Herkesi bekleriz. Cumadan bi konussakta, disardan gelenlere mahcup olmayalim.

Cumartesi ben ve santiye sefim, temislik ,tadilat falan bi seyler yapmaga gidiyoruz.

Olmayan santiyenin sefiylede tanismis olursunuz.
*

S. Z.

« Yanıtla #14 : Mart 04, 2009, 16:18:45 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Pazartesi buluşalım bende geleyim.Hafta sonu Antalya'dayım..N'oolluuurr..

Cuneytim Korsanim,
Gozlerime inanamiyorum dogrumu okuyorum. Haftasonu Antalya da misin?
YArdim edebilecegim bi sey varsa ben hazirim.
Hatta vaktin falan olacaksa yapalim bi NTE de Kemer'de...