0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

K. Ö.

Undine
« : Ağustos 06, 2015, 21:50:30 »
Tam da forumda eski tekne alinir mi alinmaz mi tartismasi baslamis, "bu tekneyi almayı düşünüyorum -  aaaaldim" olmus, bir cok korsanimiz da  eski tekne alinir mi, alinirsa guvenilir mi, guvenmek icin ne kadar emek ve para harcamak lazim konusunu irdelemisken… Gezgin Korsan filosuna yasli bir kiz daha katildi.

Hic beklemedigimiz, planlamadigimiz bir anda oluverdi hersey…
Taaaa 2011’de, simdilerde foruma pek bakamayan bir korsanimiz esiyle birlikte bizi Hollanda’da ziyaret etmis, onlar icin gidip bir tekneye bakmistik. Tekneyi pek begenmis, iyice pazarlik yapip fiyatta anlasmis, hatta is alim satim islemlerini baslatmaya kadar gelmisti ki.. aniden alinan uzucu bir haber nedeniyle korsanimiz tekneden vazgecmek zorunda kalmisti.

Gelelim 2015’e....
Temmuz basinda bir aksam evde oturmus yine kedi-ciger misali satilik teknelere bakiyordum.. Bir de ne goreyim! Bizim 4 sene once baktigimiz tekne, daha da yenilenmis haliyle, neredeyse o zamanki fiyatinin yarisina karsimda duruyor.. Gece yarisi hemen  bir mesaj teknenin sahibine... “Sen yeni sahibimisin, yoksa o zaman tanistigimiz adam misin da tekneyi hala satmadin mi? Gelelim, gorelim, bu sefer kendim icin dusunuyorum.” diye.. Hos, ben tum heycanla adama mesaji yaziyorum da, ne tekneye ayiracagimiz para var ortalikta, ne esimle bir anlasmamiz.. Oyle genel gecer bir fikir olarak herhalde bir kac seneye alabiliriz kucuk birsey dusuncesi hep hakim..
Neyse, adam tatildeymis, bizim isler vardi falan derken tekneyi gormemiz 3 hafta sonraya kaldi.. Ben de hayalimde o tekne, kalbim gum gum.. esime ikna etme cabalariyla yatip kalktim 3 hafta boyunca…

Tekneyi gorecegimiz zaman yaklastikca kalbimdense aklim da calismaya basladi biraz biraz.. Farkli alternatiflere, ayni model baska teknelere de bakmaya basladim.. Bakiyorum... daha guzelleri elbette var.. ee.. ama daha pahali.. bizim cuzdanda ise hic birine para yok ya.. o ayri mesele..
Tam tekneyi gorecegimizin onceki gunu hemen alternatif bir plan yaptim.. dedim ki bizim bir referans noktasina ihtiyacimiz var.. ve ayni model, daha donanimli, daha bakimli, eh fiyati da neredeyse iki kati baska bir tekneyi ziyaret icin de hemen ertesi gune plan yaptik…

Neyse, gittik gorduk ilk tekneyi.. begendikte.. Hadi dedik, yarin ola hayrola, digerini de gorelim..
Ertesi gun gidip alternatif (hani referans olacak olan) tekneye baktik.. Aman aman..  pek begendik.. Eh, biz size haber veririz diyip ayrildik... ne diyelim baska.. para yok ki Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sonrasinda uzuuun uzun konusmalar esimle.. ve lakin dedik ki.. biz daha o kadar olmadik. Marina parasi, bakimi, vs.. bir de tekneye verecegimiz para.. ustelik bizim 15 aylik ufaklik surekli artan bir ilgi istiyor.. ustelik esimin de sozlesmesi yeni bitti ve yeni is ariyor.. iyisi mi biz yuregimize tas basalim.. beklemeye devam edelim..

Boyle mi oldu peki..
Boyle olsa hic buraya yazar miyim bu kadar sey...

Esas begendigimiz tekneye (ikinci tekneye) mail attik.. dedik kusura bakma.. begendik guzel hersey.. Ama bize pahali.. alamayacagiz. Pazarlik etmeye bile gerek yok.
Adam demesin mi cevap olarak.. siz verebileceginiz miktari bi soyleyin, ne olup olmayacagini ondan sonra konusalim...
Hayda... al basina belayi. Almayacagiz iste kardesim.. zorla mi..
Ne yapalim, bos gecmesin bari dedik.. adamin sordugunun yarisini neredeyse soyledik.. Olurdu olmazdi pazarligina bindi olay.. Biz pek ciddi olmayarak verebiliriz dedigimiz fiyati azicik arttirdik.. o pek ciddi ve buyuk indirimler yapti.. birde baktik arada kalan son 500 Euro farki konusuyoruz..
Aldi mi bizi bir telas.. Bu is oluyor galiba..
Eh dedik madem boyle guzel bir tekneyi bu fiyata bulduk.. belki de tekne bizi buldu.. geri cevirmeyelim..

Hemen parayi toparladik, odemeyi yaptik, iki gun icinde de anahtari aldik..

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Fotograflarda gordugunuz bu guzel kiz 1976 yapimi Hollandali Wibo 930. Modelinden anlasilacagi uzere 9 metre 30 santim (31 feet) tank gibi bir sac govdesinin altinda bizim Kuzey denizinde de rahat edilebilsin diye 1.60 su kesimi var.  39 yillik bu teknenin – ilginc bir sekilde – 3. sahibiyiz. Ilk sahibi 18, bize satan ikinci sahibi de 21 sene kullanmis.. Sudan cikarip altina bakmadik ama tekne istisnasiz her kis karada kalmis, boyasi yenilenmis.. Gorunen yerlerde hic bir pas curume vs. goremedik. 39 yillik, 20 beygirlik Bukh motoru bizim duydugumuz kadariyla tikir tikir calisiyor.. kontagi cevirirkenden basliyor calismaya.
Armasi, yelkenleri oldukca iyi durumda..
Tum elektronikleri var, radar dahil, de.. elektronikler biraz eski moda kalmis sanki Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Neyse.. IPad, derinlik gostergesi ve otopilot fazlasiyla yeterli bile herhalde..
Nasil oldugunu tam cozemedik ama, tekneye boyuna gore fazlasiyla buyuk bir de webasto takmislar.. eh bizim buralari Akdeniz gibi degil ne de olsa, lazim olur.. yaz gecince pek usumeyecegiz neyseki.

Adini da begendik “Undine” . Hem yasina (benden 6 yas yasli ne de olsa) hem de anisina saygidan, adini degistirmeyi dusunmedik bile.

Bir kac seyire ciktik.. Simdilik 15 aylik kizimizla, henuz tanimadigimiz bir teknede olmak biraz stresli olsa da.. ailecek alisiyoruz. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap haftasonlari gelsin diye saatleri sayiyoruz.

Teknenin Ekim basinda sudan cikmasi ve kislanmasi gerekiyor. Eh, biz zaten Agustos basinda anahtari aldik, Eylul’de daha onceden ayarladigimiz tatil icin buralarda yokuz.. yani hepi topu 4 – 5 haftamiz ve bu sene.. Daha eglencesine varamadan tekne nasil kislanir diye bakinmaya basladik anlayacaginiz.
Yakinda tekne kislamasi sorlariyla bol bol kapinizi calacagim – suskun korsan’dan cok soru soran korsana donusecegim anlyacaginiz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

GeKo flamasi kimden aliniyordu?
« Son Düzenleme: Ağustos 06, 2015, 21:55:50 Gönderen: Kıvanç Özüölmez »
*

C. G.

Ynt: Undine
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2015, 22:03:44 »
Hayirli olsun keyifle kullanin.

*

H. E.

« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2015, 22:03:56 »
Ne güzel bir haber. Şu resimdeki mutluluk doğru kararı verdiğinizi gösteriyor. Güzel anılar biriktimeye hemen başlamışsınız. Ertelemenin manası yok ki...

*

İ. Y.

« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2015, 22:07:31 »
Yazınızı müsait bir zamanda okuyacağım ama şimdiden hayırlı olsun. Tekneniz size güzel günler yaşatsın...
*

K. K.

« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2015, 22:10:16 »
Hayırlı olsun,iyi başlamış iyi gider mutlu olun.

Sent from my iPad using Tapatalk

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. D.

« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2015, 22:11:01 »
Hayırlı uğurlu olsun,güle güle kullanın.
*

K. Ö.

« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2015, 22:17:34 »
Cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin. Cok sagolun

*

R. K.

« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2015, 23:26:35 »
Hayırlı olsun Gül'e Gül'e kullanın Çokta güzel bir tekne sahibi olmuşsunuz tebrikler..
*

E. M.

« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2015, 23:27:55 »
Hayırlı olsun ,  oldukça bakımlı duruyor fotoğrafta. Sizi hep böyle güldürsün
*

M. Ç.

« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2015, 23:45:24 »
Hayırlı olsun, keyifle kullanın.
*

İ. S.

« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2015, 23:50:30 »
Hayırlı olsun. Sizin adınıza çok sevindim. Keyifli seyirler.
*

Ö. T.

« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2015, 23:53:43 »
Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.
*

T. A. (. A. A.

« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2015, 23:56:25 »
Hayırlısı olsun... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

U. K.

« Yanıtla #13 : Ağustos 07, 2015, 08:57:04 »
hep derim, iyi insanın bir şekilde ayağına dolanıyor tekne.
keyifle sağlıkla kullanın.
*

H. H. Y.

« Yanıtla #14 : Ağustos 07, 2015, 10:09:49 »
Hayirli olsun ne guzel sonuçlanmiş...