0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. E.

Ynt: Tekne faturasındaki ÖTV
« Yanıtla #15 : Nisan 05, 2011, 09:43:02 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Cevaplara çok teşekkür ederim. Ne kadar akılalmaz bir uygulama!!! üretim yaptığınız bir şeyde tüketim vergisi ödemek hemde bunu "ÖZEL" olarak ödemek. genelde ÖTV'yi alıcı öder diye biliyorum. siz tekne aldığınızda ilk müşteriyseniz ötv yi ödersiniz araba alırken ilk müşteri ötv yi öder. bence tekneyi yapan 5 yıl sonra teknesini satmaya kalktığında ister müşterisi ister kendisi ödemeli, ancak beş yıl sonra oda satarsa !!!

Ne alakası var kardeşim. Sen özel bir keyif yapıyorsun. Özel bir yata biniyorsun. Elbette Özel vergi ödeyeceksin. Hatta lüks tüketim vergisi de ödemelisin. Hatta başka bişey vergisi de ödenmeli. Şimdi şeettiremiyorum birden ama ödenmeli. Allaam ya! Hem kalk yattı, tekneydi, antin kuntin işlere bulaş, herkes gibi itiş-kakış otobüstü, trafikti işe gidip gelip, yönetmeliklere, yasalara uygun yaşama bizler gibi, hem de ÖTV vermiycem de. İYi valla ya! Basar işte böyle memurum kaşeyi, mührü, atar imzasını, müdürüm de paraflar, mis gibi resmi evraklı ödersin paranı... Yağma yok! Vallaaa ya!
*

E. A.

« Yanıtla #16 : Nisan 05, 2011, 18:20:41 »
nolacak canim bir otv lcin, cikarsinlar bir vergi daha mesela denizdeki baliklara bakma vergisi  DBBV hemdee tekne fiyati kdv daahiil olaraktan .yurdum burokrati.........
basini denize cevirdinmi  yanddin ..suya dokunan yanar   

*

m. b.

« Yanıtla #17 : Nisan 05, 2011, 19:10:05 »

Ne alakası var kardeşim. Sen özel bir keyif yapıyorsun. Özel bir yata biniyorsun. Elbette Özel vergi ödeyeceksin. Hatta lüks tüketim vergisi de ödemelisin. Hatta başka bişey vergisi de ödenmeli. Şimdi şeettiremiyorum birden ama ödenmeli. Allaam ya! Hem kalk yattı, tekneydi, antin kuntin işlere bulaş, herkes gibi itiş-kakış otobüstü, trafikti işe gidip gelip, yönetmeliklere, yasalara uygun yaşama bizler gibi, hem de ÖTV vermiycem de. İYi valla ya! Basar işte böyle memurum kaşeyi, mührü, atar imzasını, müdürüm de paraflar, mis gibi resmi evraklı ödersin paranı... Yağma yok! Vallaaa ya!
her kelimesine, noktasına virgülüne katılıyorum.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
biz vergiyi tanrısallaştırıp 'kutsayan' bir millet değilmiyiz ahali?.. çöp, çiş vergisi bile ödemiyomuyuz kuzu kuzu? öyleyse şimdi şikayet etmek niye?
şeytana uyup gaflete düşmeyin, dır dır etmiyin, ödeyin verginizi. nasılsa o vergi geri dönecektir.. bi şekilde..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

C. A.

« Yanıtla #18 : Nisan 05, 2011, 21:02:57 »

her kelimesine, noktasına virgülüne katılıyorum.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
biz vergiyi tanrısallaştırıp 'kutsayan' bir millet değilmiyiz ahali?.. çöp, çiş vergisi bile ödemiyomuyuz kuzu kuzu? öyleyse şimdi şikayet etmek niye?
şeytana uyup gaflete düşmeyin, dır dır etmiyin, ödeyin verginizi. nasılsa o vergi geri dönecektir.. bi şekilde..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

valla fırçamı attınız , destek mi çıktınız anlamdım ama neyse canımızdan çok sevdiğimiz Türkiyem de yaşadığımıza göre kural neyse uyacaz yapcak bişey yok
*

C. D.

« Yanıtla #19 : Nisan 06, 2011, 00:10:26 »
Birde şu aralar yeni bişey türedi.''Vergi Vermeyelimde Yunan Gibi Mi! Olalım'' Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

C. E.

« Yanıtla #20 : Şubat 03, 2017, 09:29:09 »
Alıntı
Son dakika: Bakanlar Kurulu'ndan flaş ÖTV ve KDV kararı
... Bakanlar Kurulu ayrıca gross tonilatoyu geçmeyen gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan ÖTV'yi herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırladı....

Bugün yayınlanan kanun:

İlgili madde:

Maddede geçen gtip numaraları ve mevcut ÖTV oranları:

Not: bunu bayrak affıyla karıştırmayın. Sanırım kalıcı.
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2017, 09:30:18 Gönderen: Cem Eğrikavuk »
*

S. Ş.

« Yanıtla #21 : Şubat 03, 2017, 10:27:06 »
Evet sifir teknede %8 otv kalkti,kdv %18 duruyor
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2017, 10:31:26 Gönderen: Semih Sener »

*

T. A.

« Yanıtla #22 : Şubat 03, 2017, 11:03:14 »
KDV'de yüzde 1 olmuş sanırım.

*

C. E.

« Yanıtla #23 : Şubat 03, 2017, 11:25:39 »
Şunu doğru yorumluyorsak KDV de %1:

*

S. Ş.

« Yanıtla #24 : Şubat 03, 2017, 11:38:50 »
kdv duzenlemesi konuta geldi,temel ihtiyac evde %8 iken tekne niye 1 olsun ki , katma degerin mantigina ters
*

T. A.

« Yanıtla #25 : Şubat 03, 2017, 13:23:06 »
Tezmarin'den gelen mail:

Değerli Müşterilerimiz,

Bugün Resmi Gazete ‘de teknelerdeki ÖTV ve KDV oranları ile ilgili aşağıdaki Bakanlar Kurulu Kararı yayınlanmıştır.

2017/9759   488 Sayılı Damga Vergisi Kanununa Ekli (1) Sayılı Tabloda Yer Alan Bazı Kağıtlara İlişkin Damga Vergisi Oranının Belirlenmesine, Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına, İndirimli Orana Tabi İşlemlerde İade Edilecek Verginin Alt Sınırının Tespitine ve 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa Ekli (II) ve (IV) Sayılı Listelerde Yer Alan Bazı Mallarda Uygulanan Özel Tüketim Vergisi Oranının Belirlenmesine Dair Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar
(Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

Bu kararın 7. maddesinde teknelerdeki ÖTV’nin kaldırıldığı açıkça belirtilmiştir.

Bu kararın 4. maddesinde atıfta bulunulan 2007/13033  sayılı Kararname’nin 1 nolu ekinde yapılan değişiklik ile de teknelerdeki KDV %1’e indirilmiştir.
(Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

Bu güzel gelişmeleri bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

Saygılarımızla,
Tezmarin Turizm ve Ticaret A.Ş
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2017, 13:23:54 Gönderen: Tunç Aytunç »
*

E. O.

« Yanıtla #26 : Şubat 03, 2017, 14:07:22 »
Bakmışsın, tekne ekipmanları da %1 e düşmüş  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu durumda sıfır tekne ile beraber gelen donanımlarda ucuza mal olacak..
*

H. D.

« Yanıtla #27 : Şubat 03, 2017, 14:17:17 »
Bu teknelerdeki KDV nin indirilmesi yalancı bahardır.Az sayıdaki ilgili ve özel teknelerde gereken muamele yapıldıktan sonra bu KDV indirimi hatasından dönecekler vergilerin oranları eski hamam eski tas  şartlarına getirilecektir.
*

B. A.

« Yanıtla #28 : Şubat 03, 2017, 14:24:58 »
Güzel haberler...
Teşekkürler Tunç  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. E.

« Yanıtla #29 : Şubat 03, 2017, 14:42:07 »
Bu kararla; geçen ay satınalınmış tekne bir anda %25 değer mi kaybetti?