0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

O. C.

Ynt: S/Y Pandora
« Yanıtla #15 : Ağustos 14, 2014, 17:37:11 »
Corfu'dan Bodrum'a rotamiz...

1 Agustos - Corfu, Gouvia - Paxos, Lakka
2 Agustos - Paxos, Lakka - Levkas
3 Agustos - Levkas - Mesolongion
4 Agustos - Mesolongion - Isthmia
5 Agustos - Isthmia - Olympic Marina
6 Agustos - Olympic Marina - Kithnos
7 Agustos - Kithnos - Naxos
8 Agustos - Naxos - Levita
9 Agustos - Levita - Kos - Bodrum, Turgutreis
*

E.

« Yanıtla #16 : Ağustos 14, 2014, 17:45:24 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Corfu'dan Bodrum'a rotamiz...

2 Agustos - Paxos, Lakka - Levkas
3 Agustos - Levkas - Mesolongion
4 Agustos - Mesolongion - Isthmia
6 Agustos - Olympic Marina - Kithnos
7 Agustos - Kithnos - Naxos
8 Agustos - Naxos - Levita

Çok açıklayıcı olmuş. Oku oku bitmez şimdi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
(Hadi kardeşim... bekletme de anlat. Ne oldu nasıl oldu nasıl geldiniz neler yaşadınız... Hadi ama... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

*

U. K.

« Yanıtla #17 : Ağustos 14, 2014, 17:46:11 »
BUPP eski adı.

Tekne sahibinin çocuğu tekneyi ilk gördüğünde BUPP diye ses çıkartmış Ondan adı Bupp konmuş.

(Umut'dan önce yazdım ya artık gam yemem)

Tekne sahibinin adını da bil, o zaman gam yeme Noyan Abim.

*

N. B.

« Yanıtla #18 : Ağustos 14, 2014, 17:48:45 »
Dur hemen söyleyeceği Evren di sanırım.
 Bir de sakallı idi diye hatırlıyorum.
« Son Düzenleme: Ağustos 14, 2014, 17:49:53 Gönderen: Noyan Bakır »
*

N. B.

« Yanıtla #19 : Ağustos 14, 2014, 17:53:13 »
Forumda değil epeydir ondan hemen hatırlayamadım
ama Evren Özgür, Özgün gibi idi.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

C. E.

« Yanıtla #20 : Ağustos 14, 2014, 17:55:57 »
Hayirli olsun,  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. A.

« Yanıtla #21 : Ağustos 14, 2014, 18:45:45 »
Hayırlı olsun Osman korsanım Nice güzel seyirlere...

*

O. C.

« Yanıtla #22 : Ağustos 14, 2014, 18:46:44 »
1 haftadir teknenin kagitlarini bekliyorduk. Sonunda geldiler. Cikis islemleri, son hazirliklar falan derken, saat oldu ogleden sonra 4. Dedik kim tutar bizi, 3 arkadas (ben, Okan, ve Gokhan) ciktik yola. Corfu’nun korumasinda tingir mingir gittik ama Corfu’dan sonra olu dalga basladi. 3 saat besikteyiz gibi yol alip gece 12 civari koy gisindeki kayaliklari ve demir atmis tekneyi kil payi iskalayarak demirimizi attik. Demir attiktan sonra ben ufak bir kalp krizi gecirdim. Likit alip damarlari acik kendimize geldik ve yattik.

2 Agustos - Paxos, Lakka – Levkas
Sabahin korunde dustuk yola, ver elini Levkas. Levka’s a vardigimizda ruzgar bayagi bir sertlesmisti. Marinaya girmek icin labirent gibi bir yerden kum tepesinin arkasina gecip koprunun acilmasini bekliyorsun. Ufacik yerde beklerken 6-7 tekne birbirimize girmemek icin ugrasiyoruz. Daha dogrusu ben ugrasiyorum, digerleri bow thrusterlar  sayesinde olduklari yerde duruyorlar. Neyse marinaya giriyoruz tekneyi gosterdikleri yere koyarken 2. Kalp krizimi de geciriyorum. Likit’le damarlari acip yatiyoruz.

3 Agustos - Levkas – Mesolongion
Levkas’ta izini biten arkadasim Okan bizden ayriliyor ve yolun kalan kismini 2 kisi gelmek uzere demir aliyoruz. Levkas’taki kanali geciyoruz  ve Mesolongion marinaya yine bir kanal gecerek variyoruz. Yunanli’lar bu arada kanallari cok seviyor. Her taraf kanal dolu. Dizel almak icin tekneyi yanastiriken 3. kalp krizimide ziyadesiyle geciriyorum.

4 Agustos - Mesolongion – Isthmia
Mesolongion’dan cikista ruzgar arkamizdan bayagi kuvvetli esiyor. Motor, yelken, allah ne verdiyse Koorinth’e dogru  basiyoruz. Derdimiz kanali o aksam gecmek yoksa yarin bakim var. 1 gun kaybedecegiz. Aksam 10 gibi kanali gecip hemen cikisinda Isthmia’da demir atiyoruz.

Isthimia’dan  cikip Kinthnos’a yelken aciyoruz. Hava oldukca sert (ya da bize sert geliyor) tam adaya gelirken motor teklemeye basliyor. Neme lazim diye Olympic marinaya dumen kiriyoruz. Geceyi marinada geciriyoruz. Sabah usta geliyor ve dizel motorlarin calismasi icin oncelikle depolarinda yakit bulunmasi gerektigini belirtip gidiyor:) Bu arada bir gece once firtina gelicek diye bizi deli baglar gibi bagliyorlar ama firtina falan gelmiyor.

6 Agustos - Olympic Marina – Kithnos
Yola cikiyoruz, bir gun once kaybettigimiz yolu kapatmak icin gece seyiri ile Naxos’a gitmeye karar veriyoruz. Hava tam karariken dun gece gelecek olan firtina geliyor ve dalgalari yiye yiye Kithnos’a gece 23:30 gibi siginiyoruz. Bizim kalgigimiz koyda 2 tekne var. Ikiside kictan kara. Biz demiri atip yatiyoruz. Ruzgarda guzel esiyor pufur pufur uyuyoruz. Sabah kaltigimizda farkediyoruzki biz uyurken demir gezintiye cikmaya karar vermis ve bizi kayaliklarin 1-2 metre yakinina kadar getirmis. Verilmis sadakamiz varmis diyip yola cikiyoruz.

7 Agustos - Kithnos – Naxos
Kithnos’tan itibaren Turkiye’ye kadar hava bayagi esiyor. Naxos’a kazasis belasiz varip tekneyi bagliyoruz ve ilk defa kalp krizi gecirmiyorum. Bu arada Naxos harika bir yer ve benim simdiye kadar en begendigim Yunan adasi. Fiyatlar Yunanistan’da zaten cok ekonomik ama Naxos’ta daha baska bir ekonomik. Bir yedigimiz yemege bakiyoruz bir faturaya. Sonra bu iste bir gariplik var diye dusunup garsona soruyoruz. Yok hersey normal…

8 Agustos - Naxos – Levita
Sabah kalkip Levita’ya dogru yola koyuluyoruz. Levita’da tekneyi tonoza bagliyacagiz diye 8 takla atiyoruz ama sonunda muvaffak oluyoruz. Aksam adanin tepesindeki tavernada likit alip isimini bilmedigimiz ama barakudaya benzeyen baliktan yiyoruz…

Son gun Kos’a varip cikis islemlerimiz icin turlu maynumluk yapiyoruz ve aksama Turgutreis’e  variyoruz…
*

M. A.

« Yanıtla #23 : Ağustos 14, 2014, 18:49:33 »
Hayırlı olsun Osman Korsan Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. C.

« Yanıtla #24 : Ağustos 14, 2014, 18:51:07 »
Bu arada yol boyunca iki kere yunuslara bir kerede deniz kaplumbagasina rastladik... Yunuslarin resimlerini cekebildim ama kaplumbaga benden hizli davrandi...

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. B.

« Yanıtla #25 : Ağustos 14, 2014, 21:42:37 »
Uzun ve keyifli seyirlerde kullanmanız dileğiyle...
Hayırlı olsun.
*

M. Ö.

« Yanıtla #26 : Ağustos 14, 2014, 23:43:00 »
Hayırlı olsun .
*

H. A.

« Yanıtla #27 : Ağustos 15, 2014, 00:16:12 »
Osman korsanım, hayırlı olsun, sağlıklı günlerde keyifle kullanın.
*

C. G.

« Yanıtla #28 : Ağustos 15, 2014, 00:41:22 »
Hayirli olsun gule gule kullanin.
*

M. C.

« Yanıtla #29 : Ağustos 15, 2014, 13:40:29 »
Hayırlı olsun, güzel macera olmuş. Levita benim favori adalarımdan birisidir.  Eskiden daha güzeldi, adada yaşayan ailenin evinde yemek yerdik. Şimdi işleri büyüttüler ve aile genişledi. Tonozlar atıldı, bir sürü charter teknesi gelmeye başladı.