0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. A.

SWATH
« : Şubat 22, 2015, 20:58:27 »
Bu tip tekneler hakkında tecrübesi veya bilgisi olan varmı? Stabilizedir en yüksek dizayn olarak tanındığını biliyorum. Hiç özel tekne modelini görmedim. Genelde ticari, askeri ve araştırma gemilerinde uygulanıyor.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Şubat 22, 2015, 21:00:09 Gönderen: Emre Adaklı »
*

T. A. (. A. A.

Ynt: SWATH
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2015, 21:20:35 »
Bir belgesel kanalında araştırma gemisi olanını izlemiştim ilginç ama stabil bir tasarım, bir iki video ekleyeyim.

*

A. Y.

Ynt: SWATH
« Yanıtla #2 : Kasım 09, 2015, 04:27:01 »
Normal katamaran dan temelde farklıdır. Su üstünden benzerler ama asıl olayları  sualtında kalan torpil salmalarıdır. Yat olarak dünyada yok denecek kadar azdırlar. Genelde askeri ve hizmet Teknesi olarak kullanılırlar, 1 tane de ve en buyuklerınden bırı  yanılmıyorsam hawai üni sinde araştırma Teknesi olarak kullanılmaktadır. İlk düşünen kişinin öyküsü swath ı üretme takıntısından dolayı hüzünlüdür. Boyutlarına bakmadan tek gövdeli  ve katamaranlara göre üstün performans ve (tam oran veremem ) daha az motor gücü ile aynı , kimileri amacına göre daha hızlı ve ekonomiktir. HdP üretimi bile yapılmaktadır. Konuyu açan ve yanıtlayan arkadaş dışında swath ı bilen konuşan görmedim konuyu görünce sevindim uzun oldu biraz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap...