0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

K. A.

Ynt: Merhaba ve tekne almam lazım
« Yanıtla #15 : Ekim 25, 2015, 16:31:24 »
hoş geldiniz size özelden mesaj gönderdim burdan da yazayım hakan içli korsanın teknesi var yelkenli ve çok güzel
beraber yelkende yaptık size yakınızda gelip görebilirsiniz tekne tekirdağ da bağlı  dilerseniz telefonunu veririm görüşürsünüz selamlar
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2015, 16:32:56 Gönderen: Kemal Albayrak »
*

Y. P.

« Yanıtla #16 : Ekim 29, 2015, 20:47:39 »
Hoşgeldin diyen, yorum yapan tüm korsanlara çok teşekkürler..
Biraz daha düşünüp taşındıktan sonra, en azından şimdilik benim için en uygununun 6-7 mt motorlu bir tekne (Rota Fisher, Tacar 6.50, Nordrig 25 veya benzeri) olduğuna karar verdim. Eminim 3-4 sene sonra bir yelkenli isteyeceğim, ancak şimdilik şartlar (acaba 1-2 sene içerisinde avustralya'ya kesin dönüş yaparmıyım vs gibi endişeler) alımı/satımı/bakımı kolay bir tekne gerektiriyor.
Teknenin eski sahibi benim için çok önemli, o yüzden teknesini seven ve tanıyan, denizi seven bir kişiden almayı her zaman tercih ediyorum. Belki camiada benzer bir tekne vardır veya tanıdık bir tekne vardır umuduyla ayrı bir 'tekne aranıyor' konusu açtım: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yorum yapan, fazla stres olmadan bir tekne bulmama yardımcı olan olursa sevinirim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu arada Ersin Böke korsanın tavsiye ettiği tekne sanırım 'Kuzey Yıldızı'. Gerçekten çok güzel ve eminim çok sevilen bir tekne. Keşke daha çok zamanım ve tekne inşaat tecrübem olsa, ama bana şu anda çok fazla gelir. Bu işler İstanbul'da nispeten daha kolay, burada (Çanakkale'de) ben evimin duvarlarına adam gibi kara sıva yapacak usta bulamıyorum, tik mast'ımı indirecek adamı nereden bulayım? Öğrenilir problem değil, ama burada adamların öğrenmeye de pek niyeti yok  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Neyse, en iyisi alırım yeni gibi bır Rota Fisher/Tacar 6.50/Nordrig, 2-3 sene deniz hasretimi gideririm, sonra bakarız. Şimdilik niyet bu.

*

A. F. B.

« Yanıtla #17 : Ekim 30, 2015, 00:43:25 »
Hoş geldiniz Yahya korsan,
 istediğiniz özellikte tekneyi 4 yıl önce ben de araştırmıştım. İlk teknem 4.25 rota Martının yelkensiz olan modeli idi. Fisherman almayı düşünürken martının 2.el ve modifiye edilerek içten takma solax 11 beygir Çin malı motor takılmış bir çeşidini alıp 1 yıl kullandım. Onu satarak Yine İzmir de Kayaboatın eski klasik modeli olan 6.30 u aldım. Bu sizin almayı düşündüğünüz Tacar ile aynı kalıp veya benzeri sanırım. Bu iki şirketin de eskiden bir bağlantısı olduğunu duymuştum.  İzmir Bayraklı'da ortak çalıştıklarını yerleri varmış..Şimdi Kayaboat ın İzmir Kaklıç'da tekne üretimi yaptıkları tesisleri var.
 Firma ismi vererek ürünlerinin kalitesini değerlendirmek istemem. Ancak maliyeti düşürmek için kullanılan ucuz veya yetersiz malzemeler sert hava koşullarında sizi huzursuz eder tehlike yaratır.  Küçük bir araştırmayla zaten yeterli bilgi alırsınız.

Her neyse sonuç olarak ben bir kaç günlük konaklamalı geziler için yelkenli bir tekne almayı düşündüğüm için 6.30 Kayaboat modeli teknemi satabilirim. bu fikir ara sıra aklımdan geçmekle birlikte sizin bu konunuzu okuduktan sonra daha çok olabilir geldi.
Tekne bulunduğu yerdeki yerel denizcilerin ( balıkçılar, ve diğer tekne sahipleri) ilgisini çekmiştir. En önemli özelliği 29 hp perkins prema motoru ve Kayaboat ın eski ürünlerinde görünen Polyester cidarının kalınlığı dır.
İstediğiniz özellikler içinde sadece Wc si yok. İsterseniz bi kimyasal klozet alıp yerleştire bilirsiniz...
Düşünürseniz daha ayrıntılı bilgiler ve fotoğraflar sunarım..

*

Y. P.

« Yanıtla #18 : Ekim 30, 2015, 17:56:54 »
Aziz korsan merhaba
Teknenizde wc olmaması benim için biraz sıkıntı (geceleyebilmeyi istiyorum), ama belki bir şekilde hallederim. Kolaydaysa, resimleri ve daha detaylı bilgi yollayabilirseniz sevinirim. Neden olmasın, belki belki Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İsterseniz bilgileri özelden de yollayabilirsiniz.
Selamlar, Yahya..
*

K. Ö.

« Yanıtla #19 : Ekim 31, 2015, 13:13:50 »
Hayırlısı hadi alın tekneyide Çanakkale de kapımız olsun 😉

Hoş gelmişiniz.

*

A. F. B.

« Yanıtla #20 : Kasım 01, 2015, 01:51:21 »
Yahya korsan benim tekneye pek hevesli olmadığınızı hissettim. boşuna havanda su dövmeyelim   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ilerde sahibinden kom' a ilan verirsem size link atarım. sağlıcakla kalın.