0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    C. B.

Ynt: Melody II Yapım Öyküsü
« Yanıtla #105 : Mart 09, 2016, 20:51:04 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    C. Y. E.

Ynt: Melody II Yapım Öyküsü
« Yanıtla #106 : Mart 10, 2016, 16:35:49 »
Tek nefeste okudum vallahi. Ahmet korsanım bu kadar güzel bir hikayeyi bizimle de paylaşıyor olmanız ne kadar güzel anlatamam. Benim de hayalim bir kısmınızın bildiği gibi evimi satıp teknemi alarak teknemde yaşamak. Rabbim kısmet ederse bu konuda ben de sizin gibi okyanusları gözüne kestirmiş biriyim. Şimdi size de bazı sorularım olacak eğer bazı aydınlatıcı cevaplar alabilirsem çok sevineceğim çünkü sizin geminiz ile benim müstakbel kızım aşağı yukarı aynı boylardalar (daha bir kızım yok ama 13-15 mt arası düşünüyorum). Sorularımı yavaş yavaş sindire sindire sormak istiyorum o nedenle müsadeniz de olursa tek tek sormak istiyorum.
İlk sorum:  Tandem salma konusunda bir bilginiz var mı varsa eğer neden tercih etmediniz sakıncaları nelerdir? Özellikle sığ sulara girmek konusundaki avantajları ve doğrulama momenti konusunda bir çok avantaj gösterilirken çoğu imalatçı bunu tercih etmiyor öyleyse bir sebebi vardır mutlaka dolayısıyla bunu öğrenmek isterim.


*

    A. Ç.

Ynt: Melody II Yapım Öyküsü
« Yanıtla #107 : Mart 10, 2016, 17:53:30 »
Soru çıkınca biraz derinlemesine araştırmaya çalıştım. Tandem salma konusunda sığ sulara girme avantajından ve doğrultma momentinin daha iyi olduğu ileri sürülüyor ama bunlar sadece imalatçının veya tasarımcının iddiaları ve deneme ile ispatlanmış değil, örneğin tandem ve klasik salma aynı tekneye takılıp test edilmemiş.  Aynen bakır kaplamanın veya elektronik ses cihazlarının klasik zehirli boyaya göre daha iyi olduğunun iddia edildiği gibi bu konuda da sanırım karşılaştırmalı test sonuçları görmemiz gerekir hatta tandem takılı teknelerin klasik salmalara göre daha iyi orsaya girebildiğini veya doğrultma momentinin daha iyi olduğunu kendimizin izlemesi gerekir.

Hareketli salmalar için de pupada yukarı çekilerek sürtünmenin azaltılacağı için teknenin hızının artacağı öngörülür ama yelkenle ve motorla yapılan test sonuçları doğrulamıyor. Sanırım tandemin en az 10-15 sene gerçekten bir avantaj sunup sunmadığını izleyip görmemiz gerekecek.


*

    A. M.

Ynt: Melody II Yapım Öyküsü
« Yanıtla #108 : Temmuz 18, 2017, 16:54:39 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap valahi tebrikler üstat uzun zamandır ahşap tekne yapımıyla ilgili yazılar videolar arıyordum ama pek bi detaylı kaynak bulamamıştım ellerinize sağlık . başlık uzun süre önce açılmış olduğu için artık fotoğraflar kırılmış acaba yazıyı düzenleme ve fotoları yayınlama imkanımız var mı ?


*

    M. A. Z.

Ynt: Melody II Yapım Öyküsü
« Yanıtla #109 : Aralık 16, 2018, 22:41:00 »
Recep korsanın verdiği linkten ulaştığım bu konunun fotoğraflarını göremiyorum. Bu sanırım zaman içinde fotoğrafların yüklendiği sunucuya ulaşılamamasından kaynaklanıyor. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap yani sanırım