0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. K.

Ynt: Kuzey Yıldızı ve Seyr-ü Sefer Hikayeleri
« Yanıtla #60 : Eylül 09, 2015, 01:25:58 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
bende ordaydım ama denk gelmedim. benden biraz sonra oldu sanırım. sen olmasaydın o tekne batardı....

fedakar adamsın vesselam
Sen gittikten 15-20 dakika kadar sonra oldu, limana bile girmemişsindir.
*

M. E.

« Yanıtla #61 : Eylül 09, 2015, 12:40:43 »
Teknenin neden su aldığını öğrenebildiniz mi?

*

A. K.

« Yanıtla #62 : Eylül 10, 2015, 00:21:12 »
Teknenin neden su aldığını öğrenebildiniz mi?

Öğrenemedim Mustafa Abi, ama hafta sonu muhtemelen öğrenirim.

*

A. K.

« Yanıtla #63 : Ekim 04, 2015, 23:12:22 »
Seyir notları 04 Ekim 2015 Pazar;

Bu gün denize çıkmak niyetinde değildim.Teknemde yapılacak ufak tefek tadilatlar vardı. Fakat her denizden gelen elinde bir kova istavrit ile geliyor , rüzgarda var güneşte, bu hava kaçmaz dedim kaşla göz arasında palamarları çözüverdim. 15 civarı bir rüzgar var tüm yelkenliler denize çıkmış. Dayanamadım limanın ağzına varmadan çekiverdim cenovanın iskotasını. Çok geçmeden balık tutan onlarca teknenin yanındaydım. Yelkenleri toplar toplamaz çapari suda, balık geliyor fakat herkes demirlemiş biz fazlaca akıyoruz. Bende demirleme hatasını yaptım ve balık kesildi. Çünkü tekne akarken balığı buluyormuş demirde olunca tek tek gelmeye başladı. Ben o kadar uzun süre uğraşamam ki. Hemen demir alındı tekne serbest bırakılınca balık gelmeye başladı. Bu sırada yelkenle sırtı konu başlığı aklıma geldi. Bende hem aksi istikamete akıp durmam paralel seyir yapar volta atarak dolaşırım diye açtım cenovayı.Fakat rüzgar sert olduğu için 4 tur sarılı cenova bile çok hızlı geliyor balıklar dökülüyordu. Cenovayı 1,5metrelik eşkenar üçgen olacak kadar küçültüp  dümeni rüzgar üstüne alabanda edince ideal hızı yakaladım. Sağnaklarda kafa açma eğilimi var ama benim için önemi yok. Çünkü kanca kancaya balık geliyor.
 Ve beklenen an geldi yine bir ıslık oda ne  bir bot ve içinden petle su boşaltan iki kişi . Hep banamı denk gelir be kardeşim.Sanki denizde benden başkası yok. Botun sol tüpüde bayağı inik vaziyette. Neyse olta ve yelken toplandı. Geçen çektiğim batan tekneyle giden ve geri gelmeyen yedek halatımdan dolayı , vardevelada asılı yeni yedek halatıma bakıyorum ama dayanamayıp çözüp fırlattım arkadaşlara. Sağolsunlar anlatıyorlar heyecanla makina stop etmiş vs. Ama beni hiç ilgilendirmiyor.20 kiloluk kovayı balıkla doldurmuşlar  o daha fazla dikkatimi çekti doğrusu. Neyse başladık çekmeye.
Artık Erol Abiyle konuşsam bana bu tarafa Daksarın bayiliğini falan mı verse, napsam bilemedim. Yada ben oltayla balık tutma amaçlı denize çıkmasam bu daha iyi gibi. İki tramolada kovayı yarı etmişim bu arada. Balıklarda lezzetliydi hani.
Selametle....
*

M. E.

« Yanıtla #64 : Ekim 05, 2015, 00:42:09 »
Ahmet'cim  Cemre 'yi bugün WIM ' e  getirdim .Zello dan konuşmuştuk.4-5 saat yelken yaptım.Balık tutmak için defalarca uğraşmama rağmen hiç yakalayamadım.Keşke Bababurnu'na gelseydim. Balık tutmasak bile yan yana iki ahşap güzel tekne yelken yapar, etrafa güzellik sergilerdik.

Artık çekme kurtarma faaliyetine para almaya başlasan iyi olacak galiba.Hem çekip kurtarma yapıyorsun hem de halat hediye ediyorsun.Masraflı oluyordur. ☺.
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2015, 00:48:36 Gönderen: Mustafa Ertör »

*

A. K.

« Yanıtla #65 : Ekim 05, 2015, 08:48:14 »
Ahmet'cim  Cemre 'yi bugün WIM ' e  getirdim .Zello dan konuşmuştuk.4-5 saat yelken yaptım.Balık tutmak için defalarca uğraşmama rağmen hiç yakalayamadım.Keşke Bababurnu'na gelseydim. Balık tutmasak bile yan yana iki ahşap güzel tekne yelken yapar, etrafa güzellik sergilerdik.

Abi Zello dan seslendim, ama bir sorun vardı galiba ulaşamadım. Harika olurdu birlikte seyir yapardık, rüzgar bize çok uygundu. İlk fırsatta ahşapları buluşturalım , Sivri Ada falan yapalım hemde ortalık kayık görmüş olurdu.
*

E. B.

« Yanıtla #66 : Ekim 05, 2015, 09:14:02 »
Gerçekten mükemmel bir yelken havası vardı dün.Ben de küçükyalı barınağına uğradım.Önce fırışka sonrasında boğaza doğru artan rüzgarda çok keyifli yelken yaptık.Dün her ne kadar forum da yer almasa da extreme sailing katamaran yarışları vardı.Sahil güvenliğin izin verdiği noktaya kadar girip yarışları izledik.Dönüşte Develi de arkadaşlar ile buluştuk.Fenerbahçenin maçı varmış.herkes forma giymiş oradaydı.Burunlarının dibindeki çok daha keyifli spor olayından haberleri bile yoktu.Bana sordular sen niye maç izlemiyorsun diye..Ben de onlara neden yelken yarışlarını izlemediklerini sordum..tuhaf tuhaf yüzüme baktılar..

*

E. B.

« Yanıtla #67 : Ekim 05, 2015, 09:32:53 »
Bu arada bu mükemmel sonbahar gününde evrensel bile bağlıydı.Maşallah, İris, Ekip daha bir çok korsan teknesi bağlıydı.Elbette herkesin programı olabilir ancak böyle bir günde yelken yapılmayacak ta ne zaman yapılacak diye sormadan edemiyor insan..
*

A. K.

« Yanıtla #68 : Ekim 05, 2015, 10:56:50 »
Bu arada bu mükemmel sonbahar gününde evrensel bile bağlıydı.Maşallah, İris, Ekip daha bir çok korsan teknesi bağlıydı.Elbette herkesin programı olabilir ancak böyle bir günde yelken yapılmayacak ta ne zaman yapılacak diye sormadan edemiyor insan..
Cevaben Dünya Telaşesi diyelim. Herkesin kendince bir sürü meşguliyeti olabilir.

Bende bir sürü işi pas geçip son anda karar verdim çıktım. Limanda bir tek yelkenli ben kalmışım optimistçiler bile denizdeydi.