0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. D.

Ynt: Kuzey Yıldızı ve Seyr-ü Sefer Hikayeleri
« Yanıtla #45 : Eylül 07, 2015, 11:13:02 »
Burda impellerı değistirememiş olsanızda.sogutma sisteminin durduğnu zamanında farketmeniz çok daha önemli.acaba hararet uyarısı ilemi fark ettiniz.yoksa denizdeki o ofoşurduyan devir daim sesinin kesilmesiyle mi?

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
« Son Düzenleme: Eylül 07, 2015, 11:14:13 Gönderen: Cihan Devcan »
*

A. K.

« Yanıtla #46 : Eylül 07, 2015, 12:58:01 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Burda impellerı değistirememiş olsanızda.sogutma sisteminin durduğnu zamanında farketmeniz çok daha önemli.acaba hararet uyarısı ilemi fark ettiniz.yoksa denizdeki o ofoşurduyan devir daim sesinin kesilmesiyle mi?

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Devamlı aynı teknede seyir yapınca egsoz sesine öyle kulağınız aşina oluyor ki ilk kuru egzos patlamasında duydum,  hararet ve devirdaim uyarısı sonrasında geldi.Tabi benim teknenin egsoz sesi ve suyu atışı dümendeyken çok net duyuluyor. Şansımıza yarım saat uyuklamış vardiyaya yeni çıkmıştım.Tam zamanında yakalamıştım.

*

A. K.

« Yanıtla #47 : Eylül 07, 2015, 13:39:43 »

06 Eylül 2015 Pazar Günü tekneye gitmek üzere yola çıktık.Planım bir gün önce bol balık olduğunu arkadaşlarımdan duyduğum için palamut yoksa da istavrit tutmak. Zello da korsanlarla sohbet ediyoruz. İzmir’den Alp Abi batan bir motoryatı anlatıyor.olay an itibari ile olmuş yardım ediliyor falan resimleri paylaşıyor. Sonrasında Hüseyin Abi Ve Mustafa Ertör abimizle balık muhabbeti yapıyoruz.Ardından limana geliyorum.Lodos esmiş kimse denize çıkamamış dalgalar yüksek.ama millet koyda poyrazda demirde durmaya alışkın olduğu için lodosta keyifsiz olduğunu düşünerek limandalar.Bu yüzden herkes teknelerinde oturmuş limanda takılıyor. Ben de herkesin nereye söylemleri arasında tekneme atladım, dümende hanım ayrılıyoruz limandan. Herkese balığa gidiyoruz, diyorum, herkes sen bilirsin dışarısı çok çalkantılı diyor. Ama biz çıkıyoruz. Bilmeyenler için paylaşayım Büyükçekmece Koyu gölün taşıdığı alüvyonlardan dolayı ciddi sığlık bir dip yapısına sahiptir.Poyrazda ne kadar keyifli ise güneyli havalarda da o kadar keyifsizdir. Güneyden esen rüzgarlar sığlık topuktan dolayı Büyükçekmece Koyunda ciddi dalga kaldırır ve koyun yarısından itibaren yayılmaya başlar.Tüm çöpleride kıyıya atar. İşte bu günde öyle bir günün ardından rüzgarsız ölü denizleri olan bir havaydı .Aslında bir iki saat sonrasında iyice maynalayacak hiçbir şey kalmayacaktı. Baba burnuna doğru başladık seyre , tüm oltacılar orada neyse vardık ama tekneyi serbest bırakınca hendekleyen dalgalardan dolayı hanımı deniz tuttu. Benim için teknede en ufak bir rahatsızlık geri dönüş sebebidir.Hemen tam yol kıyıya tekrar yerimize yanaştık,kahvaltı hazırladık başladık tekne komşuluğu muhabbetine. Ben her zaman olduğu gibi kafamda olan tadilat işlerine başladım. Sonrasında hava benim  tahmin ettiğim şekilde yumuşadı ve dalgalar kırıldı.Herkes bir bir çıkmaya başladı.Kimisi yüzmeye kimisi balığa falan çıktı gitti. Bizde ikindi ezanı okunurken çıktık.Tekrar baba burnuna gittik.Deniz süt liman olmuştu. Denizi yüzeyi balıkçı teknesi dolu onlarcası bir arada , Güzelce önleri, Ambarlı-Gürpınar Koridoru ve bizim bulunduğumuz Baba Burnu(Kalikratya) önleri teknelerle kaplanmış durumda.  Bizde aralarından yavaşça geçip ne tür bir olta kullanıyorlar ve ne taraftakiler daha çok balık çekiyorlar diye çaktırmadan baktık. Gördük ki balık kıyıya yakın iyi yapışıyor  açık düşenler makine çalıştırıp kıyıya gidiyorlar  bizde en kıyıdan başladık. Makine stop hemen baş üzeri neta , bot kaldırıldı, cenovanın iskotası başa toplandı vs. hazırlıklar tamam. Çapari suda  beden dahil altı kulaç ve güzel balık yapışıyor. Ben balık tutuyorum  hanım havuzlukta kitap okuyor. Bir müddet sonra beşyüz metre kadar kıyı tarafımızdan bir küçük motoryat korna çalıyor.  Benim hanım şu tekne korna çaldı bir terslik olmasın diyor.Bende gayet eğleniyor görünüyorlar muhtemelen sarhoşturlar yanlışlıkla basmışlardır diyorum ve günahlarını alıyorum. Bizim teknede stop düğmesi ve korna yan yana ve benim çoçuklar stop edecekken yanlışlıkla hep kornaya basarlar.Böyle bir şey diye düşünüyorum. Sonrasında bir ıslık sesi ve ayakta insanlar ve benim hanım sesleniyor koş sorun var diye. Hemen makinayı çalıştırıyoruz. Tamyol teknenin üzerine, çok kısa bir sürede varıyoruz teknenin yanına üç kişilik bir aile ve kaptan dan oluşan dört kişi mevcut var.
Tekne batıyor markalı bir sürat teknesiymiş arkasında kocaman 140 bg bir motor var.hemen bordalıyor ve paniklemiş insanları sırasıyla alıyorum. Benim çok sakındığım yeni küpeştelerimdeki vardevela demirlerine asılmasınlar diye tek tek elle çıkarıyorum kayığa, sonrasında kaptana sen orada kal diyorum, telefon vs. çantalarını da ıslatmadan alıyorum. Ardından her zaman yanımda asılı duran roda edilmiş boylamalardan birini atıyorum kaptana  bağlatıyorum tekneyi, diğer ucunada koca bir usturmaça ve gps ten markalıyorum mevkiyi. Tam o sırada tekne alabora oluyor ve ters dönüp batmaya başlıyor. Halatın ucu elimde bekliyorum ne kadar gidecek diye, Tam o sırada Molto Cattiva Özkan Korsan bordalamış sesleniyor derinlik yedi metre diye.Rahatlıyor ve bağlıyorum kıç omuzluğa, sonrasında kaptanıda alıyorum tekneye .Ardından tekne suyun üzerine çıkıyor ters olarak.Başı havada kıçı suyun altında. Başlıyorum kıyıya çekmeye; bu arada etrafımız dostlarla dolmuş, Molto Cattiva, Atlas,Amore,Kuki,Yedideniz ,Lily ve bir sürü tekne.Ben fiberden anlamam ama anlayanlar artık batmaz diyorlar.Bende tekneyi çevirelim o zaman rahat çekelim diyorum.Atlayıp yüzerek kaptanıyla birlikte  batan tekneye gittik. Yanımda götürdüğüm bir halatı dalıp küpeşteye bağladım kaptanla birlikte doğrultmaya çalıştık nafile  yarıya kadar doğruluyor, sonra bizi geri çekiyor. Sonra amore teknesiyle Emin Abi halatın ucuna halat ekleyerek çekti yine doğrulmadı. Sonra dediler bu tekneyi balıkçı teknesi çağırıp kıyıya çekelim. Tamam dedim , çünkü biz kıyıya salmadan dolayı yanaşamıyoruz.Ayrıca yardıma gelenlerin tamamı da yelkenli tekne. Ardından teknenin  sahibiyle görüştürdüm ve tekneyi çekebileceğimi söyledim. Onlar bir balıkçı teknesi göndermişler içinde 9 bg pancar olan bir çırnık zaten kendi zor gidiyor. Bende ardından tekneyi batık vaziyette yedekledim ve Nanni Dizele 1200 devri gösterdim. Yaklaşık 1 dm süratle  ağır ama kuvvetli bir şekilde çekmeye başladım.Diğer teknelerde etrafımızda kontrollü bir şekilde hem de limana kadar. Yarı yolda bir sürat teknesiyle teknenin sahibi geldi, bir vinç ayarladığını limana kadar çekebilirsem çok memnun olacağını söyledi. Hava  karardığı ve balıkçı tekneleri çıkış yaptığı için limanın ağzında güvenli bir koridor oluşturmalarını rica ettim ve tekneyi iskeleye kadar çektim. Ardından benim çiziksiz iskeleye yanaştırdığım tekneyi vinç yardımıyla kırmaya çalıştılar ama şansları varmış beceremediler sağlıklı bir şekilde kıyıya aldılar.Biz de Zeki Eren Korsanla heyecan içinde müdahil olmadan izledik.
Sonuçta teknede bir aile vardı ve ciddi korktular ama sorunsuz kimseyi ıslatmadan tekneye aldık.

Aynı bölgede bir yıl önce yine bir sandal batmış yine biz müdahele etmiştik, bir de deniz bisikleti hikayesi vardı hep mi bize denk geliyor nedir? Bir ara onları da paylaşırım.
Selametle…

*

Z. D.

« Yanıtla #48 : Eylül 07, 2015, 13:47:00 »
Eline koluna sağlık Ahmet korsanım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. E.

« Yanıtla #49 : Eylül 07, 2015, 13:59:05 »
Molto Cattiva ile beraber marinadan ayrıldık.Onlar önden gittiler Orfoz Kaptan 2 (Atilla Gündüz) ve ben biraz oyalanıp buruna geldik.Biraz erken gelseydik rastlaşacakmışız.
  Denizde ihtiyacı olanların sana rastlaması onların iyi şansı.Ellerine emeğine sağlık.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. D.

« Yanıtla #50 : Eylül 07, 2015, 14:13:49 »
Ahmet korsanım. yaşanan olaylardaki örnek hareketlerinden dolayı seni tebrik ederim.
*

H. E.

« Yanıtla #51 : Eylül 07, 2015, 14:25:35 »
Eline sağlık.

*

A. K.

« Yanıtla #52 : Eylül 07, 2015, 14:51:53 »
Yaz günü bile olsa tekne batması çok kötü bir olay, Allah kimseye yaşatmasın, iyi dilekleriniz için teşekkürler.
*

A. G.

« Yanıtla #53 : Eylül 07, 2015, 17:30:07 »
Elinize sağlık Ahmet korsan, keşke denk gelseydik belki bir faydamız olurdu.Birde sürekli bölgede ölümlü olaylar olmasına rağmen hala insanlar eczane botlarıyla motorsuz tedbirsiz her havada denizdeler,  uyarıncada kötü oluyoruz.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

A. K.

« Yanıtla #54 : Eylül 07, 2015, 19:41:53 »
Elinize sağlık Ahmet korsan, keşke denk gelseydik belki bir faydamız olurdu.Birde sürekli bölgede ölümlü olaylar olmasına rağmen hala insanlar eczane botlarıyla motorsuz tedbirsiz her havada denizdeler,  uyarıncada kötü oluyoruz.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Maalesef Atilla Korsanım bölge zaman zaman  kiralık bot, sandal vs. yüzünden riskli olabiliyor.Deniz bisikleti kiralama işi  acı bir olay neticesinde sanırım bitti.Mustafa Abi ve Özkan Korsanla bir gün öncesinde görüşmüştük koyda buluşuruz demiştik, sizlede karşılaşsaydık sevinirdim.Zaten Özkan Korsan dürbünle bakmış beni görmüş, nereye gidiyor balıkmı kovalıyor demiş.Olay sonrasında benim ardımdan ilk o geldi zaten. Başka bir hafta sonu görüşmek üzere... Selametle.
*

N. Ö.

« Yanıtla #55 : Eylül 07, 2015, 20:38:15 »
Ahmet bey ellerinize sağlık.
*

A. K.

« Yanıtla #56 : Eylül 07, 2015, 20:53:15 »
Ahmet bey ellerinize sağlık.
Sağolun Nejat Korsanım.
*

M. K.

« Yanıtla #57 : Eylül 07, 2015, 22:14:00 »
Ahmet Bey, emeklerinize sağlık harika bir tekne.
Selamlar...
*

E. A. A.

« Yanıtla #58 : Eylül 07, 2015, 23:01:14 »
Ahmetcim ellerine sağlık, bundan sonra batan tekne muhabbeti yapmayalım, motoryatlara beddua etmiyelim tutuyor valla Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

İyi olacak hastanın ayağına doktor gidermiş, kurtulacak teknenin yanına da usta denizci gider demek lazım...
*

S. K.

« Yanıtla #59 : Eylül 08, 2015, 08:59:52 »
bende ordaydım ama denk gelmedim. benden biraz sonra oldu sanırım. sen olmasaydın o tekne batardı....

fedakar adamsın vesselam