0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. B. T.

Kaptansız ve üzerinde hiç kimsenin olmadığı
« : Aralık 16, 2016, 22:16:48 »
  Kaptansız ve üzerinde hiç kimsenin olmadığı bir tekneye yardım etme standardı nedir?
*

H. B. T.

Ynt: Kaptansız ve üzerinde hiç kimsenin olmadığı
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2016, 22:25:00 »
 Tekneniz bir rıhtımda bağlı yada alargada , demir taramış örneğin , ve siz teknede değilsiniz . Tehlikeli bir duruma düşme olasılığı çok yüksek. O civarda olan başka bir denizcinin teknenize atlayıp teknenizi tehlikeli durumdan kurtarmasını nasıl karşılarsınız?

*

H. B. T.

« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2016, 22:28:40 »
Veya siz oralarda bir yerlerde iken zordaki kimsesiz bir tekneye yardım etme konusunda ne düşünüyorsunuz?

*

M. E.

« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2016, 23:09:54 »
Nıye bunları sorduğunuzu anlamadım ama hepimiz sahibinin olmadığı anlarda zor durumda ya da zora düşeceğini tahmin ettiğimiz tekneye yardım ederiz.

Sizi de tanıdığım kadarıyla( Zellodan ve Tirilye'den tanışıyoruz).Böyle bir durumda yardım etmekten kaçınmazsınız.Tersine bir durumla karşılaştıgınızı düşünüyorum.Merak edıyorum.
*

A. K.

« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2016, 23:12:35 »
Sanki tatsız bir deneyim yaşamışsınız gibi geldi bana...

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

T. A. (. A. A.

« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2016, 23:22:30 »
Kendi adıma bir şeyler yazayım. Teknem Barboros balıkçı barınağında bağlı ve Tekirdağ ile Erdek arasında sefer yapan tekneler buradan hareket ediyor. Aralarında bir tanesi var 2 yılda 3 defa bizim tonozları topladı. Bu süreçte koç boynuzları, kurtağızları  koptu falan ama sonuçta müdahale edenler tonoz halatlarını kesenler tekneleri bağlayanlar oldu. Benim yaptığım teşekkür etmek oldu. Bence denizi yaşamak istiyorsak mümkün olduğunca birbirimize yardım etmeliyiz. Diğer açıdan benim tekneme neden çıktın senin yüzünden oldu gibi söylemde bulunan arkadaşlar çıkmaz mı çıkar, ona da eğer tekne yelkenliyse "bu direk var ya ....  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap" dersin olur biter.
« Son Düzenleme: Aralık 16, 2016, 23:23:45 Gönderen: Tümay Akata »
*

n. k.

« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2016, 23:31:00 »
Ben olsam yardım ederim. Ama çevremde karışılmamasına yönelik hakim bir görüş var. Sebebide tekneye bir şey olursa sahibi sizden bilir kaygısı . Hukuki olarak soruyorsanız net fikri olanlar vardır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

*

M. E.

« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2016, 21:37:17 »
Eğer gerçekleşen bir olay varsa onun üzerinden konuşmak belki daha isabetli olabilir.
Ama ben yaşadığım, gördüğüm ve duyduklarımdan kendim öyle bir durumda kalsam ne yapardım onu şöyle özetleyeyim.

1-Eğer bir teknenin yardıma ihtiyacı olduğunu düşünürsem önce yanına gider, yardıma gerçekte ihtiyacı olup olmadığını sorardım. Çünkü içinde kimse yok ve sahipsiz tanımını yapmak en zor kısmı belki de...
2-Potansiyel içerdekileri uyandırmak için uzaktan düdük, korna, telsizden çağrı ve gerkirse güverteye çıkmadan kaportaya vurmak seslenmek gerekir kesin.
3-Eğer tekneye çıkmadan yardım söz konusu ise kesin bunu denerdim. Yedeklemek için genelde güverteye çıkmak gerekmiyor.
4-Ancak eğer şartlar çok aşırı ise ve tekneye çıkıp onu çalıştırmak ve kullanmak gerekiyorsa iki kere düşünürdüm.
5-Bu aşamada kesinlikle sahil güvenliğe haber vermek gerekiyor. Ama onlar da hayati şart söz konusu değilse gelip yardım etmeyecekler, ancak etraftan birilerini (marina görevlisi, balıkçı barınağı sorumlusu vb) gönderiyorlar...
6-Gerekirse tekneyi kendim yedekleyip, ya da demir atıp, vakit kazanıp diğer kişilerin gelmesini beklerdim.
7- Vakit yoksa mümkünse etraftan tekneyi tanıyan bir diğer kişi ve veya denizcileri haberdar eder, tekneye tek başıma çıkıp çalıştırmazdım

Bilmem bir şeyler ifade etti mi?
Ancak her durum, tekne ve tekne sahibi kendinden menkul olduğu için maalesef tek bir standart oluşturmak bence mümkün değil. Ama kendi vicdanımı rahat ettirecek manevra ve müdaheleyi yaptıktan sonra bir tekne sahibi gelip de haksız yere bana laf ederse kesinlikle tek bir şey yapardım... Gülüp, geçerdim!
« Son Düzenleme: Aralık 17, 2016, 21:38:41 Gönderen: Mehmet Erem »
*

T. A.

« Yanıtla #8 : Aralık 18, 2016, 11:35:36 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. E.

« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2016, 18:10:05 »
Bu cevap vermesi zor bir soru. Mesela ben barınakta rüzgardan cenovası açılmış bir tekne gördüğümde müdahale ediyorum.
Ömer Kırcal Korsan da bir defa benim tekneme lodosta müdahale etmişti. Böyle durumda ben tekneme çıkılmasından gocunmam.
Ancak kimi tekne sahipleri istemeyebilir.
Barınakta bazı başka teknelere de batmasın diye müdahale eden, suyunu boşaltan, halatını sıkılayan, heçini kapatan, üstüne naylon seren kaptanlar olduğunu biliyorum.
*

M. C.

« Yanıtla #10 : Aralık 18, 2016, 20:32:02 »
Bende marinada fırtına olduğunda 5-6 tekneye birden açmaz vs. bağlamışlığım çoktur hepsi tanıdığım tekneler tabi ama tanımadıklarımda olur ve ben bunu yaparken diyelimki sahibi geldi yada sonradan benim yaptığımı öğrendi ve bana kızdı bu durumda özür dilerim ama aynı şeyi o tekne hariç yapmaya devam ederim bence olması gereken bu.

Ama kendi teknesinin resmini çekmek için komşu tekneye çıkanları görüyorum bunlara çok kızıyorum.

Yada bir kaç gün önce eşim ve oğlum içeride oturuyor bende havuzlukta otururken iki kişi geldi teknenin önünde durdular bende onlara bakıyorum merhaba vs. yok öyyyleee bakıyorlar sonra dümene bakıyoruz dediler sinirlendim kafamı çevirip işime baktım gittiler halbuki bir merhaba olsa kahvede içerler dümenide daha derinden incelerler.

Yani sadece tekneye çıkması da gerekmez tekneyi dışarıdan dahi incelemek için izin almak gerekir diye düşünüyorum.

Bence hepimiz zaten neye kızılıp neye kızılmayacağı konusunda hemfikiriz. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

T. K.

« Yanıtla #11 : Aralık 19, 2016, 23:43:28 »
Çok başıma geldi, zararını gördüğüm zamanlarda oldu, bir keresinde ilk müdehaleyi yapıp haber verip kurtardığımız tekne direğimi kırdı, olur böyle şeyler dedi ve ödemedi, fırtınada sahibini tanımadığım bir tekne demir taramış kayalara yaslanmış tı yaklaşık 100 metre yeni kullanılmamış naylon halatımı boş bir tonoza bağlayıp tekneyi sabitledim 2 gün sonra tekne gitmiş benim halatımı da götürmüş tü 1 yıl kadar sonra barınakta arkadaşımın teknesinde sohbet ederken yanımızdaki teknenin o olduğunu farkettim daha sonra sahibide geldi kendisine bu olayı hatırlattım o sizmiydiniz dedi hepsi bu kadar bari bi sağ ol deseydin ayrıca benim halatın bir parçasıyla bağlanmıştı karaya, diyeceksinizki şimdi ne yaparsın yada yapıyorsun, değişen bir şey yok aynen devam.    Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. B. A.

« Yanıtla #12 : Aralık 20, 2016, 13:18:33 »
Biz Altınoluk barınakta zor durumdaki teknelere müdahale ediyoruz. Bir iki kez başımıza geldi...
*

u.

« Yanıtla #13 : Aralık 21, 2016, 00:43:12 »
İster kızsın ister sövsün ister teşekkür etsin elimden geldiği sürece kendi teknem gibi yardım ederim.Bence herşeyden önce milli servet sahip çıkmak gerekir diye düşünüyorum.
*

C. G.

« Yanıtla #14 : Aralık 21, 2016, 00:58:58 »
cok zor bir konu,

yardim etmek lazim tabiki

ama ya bu yardim esnasinda isler ters giderde kayikta bir hasar olusursa

durum nasil izah edilir ki?