0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. C.

Hangi macunu kullanmalıyım?
« : Haziran 08, 2020, 14:06:00 »
 Merhabalar, ahşap teknemde bir takım restorasyon işleri yapıyorum kendimce. Küpeşte yi genişletmek ve üzerine tik kaplamak istiyorum. Fotoğrafta görüldüğü üzere kabasını hazırladım. Fakat zemin biraz bozuk. Macun ile düz bir zemin oluşturmam lazım.
Esnek epoksi macun yapsam önden astar vurmam gerekir mi?
Tik altında bu macun uygun olur mu? Yada ne yapmam gerekir yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

G. Ö.

Ynt: Hangi macunu kullanmalıyım?
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2020, 14:53:08 »
Merhaba,

Kaplamada ( kontrplak vs.) ek yerleri varsa , var gibi görüyorum, mümkünse kaplamanın tamanına yoksa  o kısımlara macun öncesi elyaf epoksi uygulayın. Macundaki olası çökme ve çatlakları da önler. Tik çok yumuşak bir ağaçtır ve düzgün zemin ister. Yoksa zamanla kalkma yapar. Bunu da macunla sağlayabilirsiniz. Siz de belirtmişsiniz zaten.

Macun öncesi hangi yüzeye macunu uygulayacağınıza bağlı olarak, tutunma için  bir astar/arakat önerilir. Hangi marka macunu kullanacaksanız ona göre satıcı tavsiye edecektir. Macun sonrası boya da yapabilirsiniz. Tiki yapıştıracağınız malzemenin de istekleri  olacaktır.

Kolay gelsin. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

C. C.

« Yanıtla #2 : Haziran 08, 2020, 15:33:00 »
Teşekkür ederim yorumunuz için. Aralıkları TM epoksi yapıştırıcı fiber toz karışımı ile kapatmayı planlıyordum. Elyaf kaplama beni çok üşendiriyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap çok gerekli mi ona karar veremedim. Meges114a kullanmayı düşünüyorum macun olarak, astar gerekir mi alacağım yere çok güvenemiyorum.
Anladığım kadarıyla tik için bu macunla uygun zemini hazırlayabilirim.

*

G. Ö.

« Yanıtla #3 : Haziran 08, 2020, 15:48:45 »
Aralıkları TM epoksi yapıştırıcı fiber toz karışımı ile kapatmayı planlıyordum. Elyaf kaplama beni çok üşendiriyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap çok gerekli mi ona karar veremedim.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Epoksi ve fiber toz karışımı da bir macun oluyor aslında. Tabii çok mukavim bir macun. Uygulama standartlarına sadık kalmak kaydıyla... Teknesinin tamamına uygulayanlar var.  Birleşme yerlerine uygulayabilirsiniz.  Karışımı uygulayacağınız yüzeyi önceden epoksi ile nemlendirmeyi unutmayın. Kurumadan karışımı da uygularsınız. 

Bu arada elyaf epoksi uygulamasından önce de yüzey düzeltme gerekebilir ve  sizin hazırlayacağınız karışımla yapılır.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Haziran 08, 2020, 16:11:28 Gönderen: Gülümser Özharar »
*

S. G.

« Yanıtla #4 : Haziran 08, 2020, 19:51:46 »
Epoksi yapıştırıcı fiber toz karışımı çok sağlam olur, ancak kuruyunca zımparası çok zor olur. Bu nedenle az zımpara gerektirecek düzgünlükte yapmaya dikkat etmenizi tavsiye ederim.

*

S. T.

« Yanıtla #5 : Haziran 08, 2020, 21:03:09 »
Merhabalar, ahşap teknemde bir takım restorasyon işleri yapıyorum kendimce. Küpeşte yi genişletmek ve üzerine tik kaplamak istiyorum. Fotoğrafta görüldüğü üzere kabasını hazırladım. Fakat zemin biraz bozuk. Macun ile düz bir zemin oluşturmam lazım.
Esnek epoksi macun yapsam önden astar vurmam gerekir mi?
Tik altında bu macun uygun olur mu? Yada ne yapmam gerekir yardımcı olursanız çok sevinirim.

Epoksi macun esnek degildir,kuruyunca rijitleşir...PU macun esnektir...Tik işlerine uzagım ama okuduklarımdan sikann sosis yapıştırıcısı kullanıyor,öncesinde yine sikanın primeri sürülüyor...Epoksi macun da,Polisan,PU macun da meges 114 tavsiye ederim,kilolarca kullanımın ardından gelen bir tavsiye.
*

A. Ç.

« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2020, 21:15:13 »
Epoksi kullanacaksanız, ahşap testere tozu karıştırın, fiber tozu gibi zor zımparalanmaz ve çok daha yumuşak olur. Eğer tiklerin altında görüneceği yerler varsa, üstünde kullandığınız ahşabın  yeni kesilmiş tozunu kullanın, ahşap tozu kararmayacağı için mevcut ahşaba en yakın tonu yakalarsınız.

*

C. C.

« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2020, 23:07:48 »
Teşekkür ederim yorumlarınız için, fakat biraz kafam karıştı.
Ben fiber tozlu epoksiyi ekleme yaptığım aralıklara minimum zımparaya gerek olacak şekilde dolgu için kullanacaktım. Dediğiniz gibi tüm zemine sürersem onu biterim ben Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kemik gibi bir şey oluyor kuruyunca.
Yer yer 2-3mm bulan kalınlıkta bir bir macun uygulamam lazım zemine. Zeminin yarısı eski ağaç yarısı kontraplak.
Şimdi ben bu zeminin komplesine hangi macunu kullansam uygun olur. Mesela meges Pu kullansam daha sonra tik döşendiğinde aşırı esneme çatlama yapar mı? Astar vurmam gerekir mi?