0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. K.

Ynt: Güverteyi Tik kaplama, ya da iroko.
« Yanıtla #15 : Ekim 15, 2016, 00:23:21 »
Ahmet Korsan'a katılıyorum, eksi yönleri konusunda...

Ayrıca yaz güneşi altında tik güvertede yürümek konusunda da deneyimleri olmalı...

Bunlardan daha fazlası, bizim coğrafyada tik güvertelerin doğru bakımı için gerekli maddeleri de eklediğimizde, benim kanımca, tik güverte seçimi yapmak oldukça uzak bir alternatif olabilmektedir...

*

E. E.

« Yanıtla #16 : Ekim 15, 2016, 00:53:26 »
Selamlar,
Ahşap ve naylon tekne kullanan olarak; gerçek tik kaplamanın farkını kışın soğukta, yazın da sıcakta fark edersiniz. En sıcak günde güverteyi, özellikle kamara üstünü ıslattığınızda ısı farkını hemen  hissedersiniz. İyi bir işçilikle yapılmış  tik sadece  deniz suyu ile ıslatılarak kullanılırsa 20 seneye kadar rahatlıkla dayanıyor. 22 yaşındaki ahşap teknemin tikleri hala orjinal. Deniz suyunun tuzu, tikin hayat iksiridir. Özüne işleyen tuz, bakteri ve mikro organizma yaşatmadığından tikin çürümesini engeller.
 Fiber teknemin de eksik olan bazı yerlerin tik kaplamalarını da kendim, çivisiz- vidasız şablon yöntemi ile yapıyorum.
 Zeytinburnu barınaktaki malum usta, önde gelen doğru isimlerdendir. Eski Masif Yatçılık sahibidir. Hollanda'ya yıllarca el emeği,sanat eseri tekneler yaptılar.Halen, kendisinden  devam eden Colvic Victor teknemin refit işleminde yardımını alıyorum.
 İyi malzeme ve iyi işçilikle yapılan tik kaplama tekneye estetik ve değer katacaktır.
« Son Düzenleme: Ekim 15, 2016, 00:54:47 Gönderen: Ercan Erdinç »

*

A. E.

« Yanıtla #17 : Ekim 15, 2016, 08:41:30 »
Ben de tik güvertenin keyif ve konforunu yaşadım önceki teknemde. daha temiz ve sıcak görünür her zaman.

*

H. M.

« Yanıtla #18 : Ekim 17, 2016, 10:30:44 »
Benim 2. Ve 4. teknelerimin guvertesi teak ve cok ama cok memnunum.5si kismet olursa kesin teak olacak.
« Son Düzenleme: Ekim 17, 2016, 10:33:26 Gönderen: Hakan Meriç »
*

H. M.

« Yanıtla #19 : Ekim 17, 2016, 10:33:10 »
Nedim korsan zeytinburnu balikci  barinakda ki malum usta ya yaptirildi.malzeme dahil 9500€ maliyeti var 45ft icin

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. T.

« Yanıtla #20 : Ekim 18, 2016, 07:23:24 »
Abi istersen yazin çiplak ayakla yürüyememe sorunsalini bir düśün.
*

K. D.

« Yanıtla #21 : Ekim 19, 2016, 09:17:26 »
zaten artık vida ve çivi kullanmadan yapıyorlar tik kaplamayı yaklaşık 20 25 sene ömrü vardır Kle şimdi 16 yaşında sadece derz aralarındaki sikaları değiştirdik şu an hala 7 mm kalınlığı var ancak yaz günü sıcakta çopk ısınır üstüne çıplak ayakla basamayabilirsiniz ve yaz aylarında sabah ve akşam birer kere deniz suyu ile yıkamanız gerekir.Yaptıracak usta arıyorsanız bana 0532 212 48 98 telefondan ulaabilirsiniz.Maşallah'ın ve Kle'nin tamirat ilerini yapan iyi ve ucuz çaılşan bir ustamız var.

*

A. E.

« Yanıtla #22 : Ekim 19, 2016, 14:19:28 »
Eyvallah arkadaşlar. dediğim gibi evvelce tik güverte denemişliğim var. Zaten çıplak ayak gezmem güvertede yaralanmamak için. Onun için sakıncası yok. gene de bir düşünrceğim.

Koral korsan, teşekkür ederim, gereğinde arıyacağım sizi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. E.

« Yanıtla #23 : Ekim 19, 2016, 14:24:14 »
Yakınlarda deniz suyu bulunabilirse yazın güvertede gezme sorununun pek büyük olacağını düşünmüyorum.
*

A. E.

« Yanıtla #24 : Ekim 19, 2016, 14:29:18 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yakınlarda deniz suyu bulunabilirse yazın güvertede gezme sorununun pek büyük olacağını düşünmüyorum.

Güzeeel. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

T. A. (. A. A.

« Yanıtla #25 : Ekim 19, 2016, 14:58:43 »
Aziz korsanın affına sığınarak (benzer konu olarak sorayım dedim) Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Güverteyi yol çizgi boyası ile boyasak bir sorun olur mu?
Veya boyayan var mı?
« Son Düzenleme: Ekim 19, 2016, 14:59:01 Gönderen: Tümay Akata »
*

N. D.

« Yanıtla #26 : Ekim 23, 2016, 21:12:16 »
Abi istersen yazin çiplak ayakla yürüyememe sorunsalini bir düśün.

binim simdiki yogut kabinda tik mik yok ama yazin Ciplak ayakla yine yürünmüyor yani, belki benim ayaklar hasastir  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Deniz suyu yok burda ama göl suyuda ayni isi görüyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ekim 23, 2016, 21:12:45 Gönderen: Nedim Delen »
*

N. D.

« Yanıtla #27 : Ekim 23, 2016, 21:14:24 »
Aziz korsanın affına sığınarak (benzer konu olarak sorayım dedim) Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Veya boyayan var mı?

yol çizgi boyası?
*

B. B.

« Yanıtla #28 : Ekim 24, 2016, 09:34:52 »

Veya boyayan var mı?

Bir arkadasımın boya fabrikasi var ve kendisinden böyle sağlam bir boya istedim
Yol cizgi boyası degil ama benzer bir boya kullandım. Problem bu tür boyalar yogun boyalar ve kaymazlar haricindeki yerlere sürersen pürüzlü bir görüntü oluyor. Prüz de öyle güzel bir prüz degil gayet çirkin duruyor. Ayrıca içerisinde ultraviyole pigmentleri yoksa renk değişiyor. Bu renk değişikliği belki otoban üzerinde çok önemli olmuyor ama teknede boyalı yerler ile boyasız yerler arasıda farklılıp olup çirkin gözüküyor.

yakın gelecekte leke tutmayan ve su ile temizlenebilen bir boya çıkacakmış. Boya üzerine permanent kalemle yazı yazdık. 1 saat sonra sadece su tutarak boya temizlendi. Sonuçları size bildiririm.
*

B. B.

« Yanıtla #29 : Ekim 24, 2016, 09:36:19 »
Testi fiber üzerinde değil taş üzerinde yaptık bu arada Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap