0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. G.

Ynt: FARKLI BİR YOL !
« Yanıtla #30 : Şubat 04, 2010, 20:24:29 »
Deniz Korsana katılıyorum. Tartışmaları fikir jimnastiğini ve beyin fırtınasını burada yapalım. Takip edenlerden katılmak isteyenler olur belki.
Yukarıda Eyüp Korsanın aklına geldiği gibi başka Korsanların da fikirleri geliverir. Kim bilir?
Benim aklımda çok uluslu ve ulusal holdingler/ şirketler de var.

İlk aşamada temel bir tekne tipi seçmeliyiz. Benim elimde bazı projeler var. Yakında yayımlayacağım.
Ama önce nasıl bir tekne olması gerektiğini tartışalım.
Oylama ile seçeceğimiz tekne tipi için hızla maliyet çıkartacağız. Ki sorular geldiğinde kem küm etmeyelim. Net ve açık olabilelim.

Konuya ilgi duyan, katkı verecek korsanlar bu projede nasıl bir tekne seçmeliyiz sorusuna cevap versinler. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tabii uçuk kaçık öneriler olmamalı. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Kolay yapılabilir, dengeli makul boyutlarda bir tekne olmalı

Sonra projemizi sunarken kullanacağımız görsel malzemeye ihtiyacımız olacak. Bir kaç fotoğraf, bazı illüstrasyonlar vs. Ve bu görsel malzeme ile okullara, kurumlara gidip kendimizi ve projeyi tanıtacağız. Destek ve katılımcı arayacağız.

Bir ekip de Seval Korsan gibi, Deniz Korsan gibi mali destek / hibe arayışında olmalı.
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2010, 20:28:01 Gönderen: Cem Gür »
*

N. Y.

« Yanıtla #31 : Şubat 04, 2010, 20:39:21 »

Yapılacak bu teknelerle gençlere yelken kullanmayı öğretecek eğitimi de Ge-Ko üyeleri verebilir.Ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.( Eğitim konusunda değil.) Görsel hazırlama konusunda da yardımcı olabilirim.
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2010, 20:40:05 Gönderen: Nedim Yıldız »

*

Ö. K.

« Yanıtla #32 : Şubat 04, 2010, 20:41:04 »
Plan seçiminde;
Yelken yada kürekli, ikisi olursa ne ala. Deniz kayakları, kanolar, dingy, dory, skiff v.b.
Teknelerin inşasının bitiminde yarışmaya müsait olmalı
Dik yapıştır yada çıta+vida'lı sistem ile kontrplak malzemeli planlar tercih edilmeli.
Az parçalardan oluşan basit plan.
CNC de hazırlanıp kit haline getirmekte bir alternatif olabilir.
70 -80Kg ve 4-5mt boyu geçmemeli.
En az iki kullanıcılı planlar seçilmeli.
Projemizde bir kaç seçenekli plan olmalı ve tekneyi inşa edecek katılımcıların seçimine sunulmalı...

Aklıma gelenler Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. Ş.

« Yanıtla #33 : Şubat 04, 2010, 20:54:52 »
Elimden gelen her türlü yardıma hazırım.
*

O. A.

« Yanıtla #34 : Şubat 04, 2010, 21:12:17 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
...
Yukarıda Eyüp Korsanın aklına geldiği gibi başka Korsanların da fikirleri geliverir. Kim bilir?
...

Cem korsanım, Eyüp korsanımın mesajını göremedim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hangi fikri kast ettin acaba Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

D. A.

« Yanıtla #35 : Şubat 04, 2010, 21:34:04 »
Plan seçiminde;
Yelken yada kürekli, ikisi olursa ne ala. Deniz kayakları, kanolar, dingy, dory, skiff v.b.
Teknelerin inşasının bitiminde yarışmaya müsait olmalı
Dik yapıştır yada çıta+vida'lı sistem ile kontrplak malzemeli planlar tercih edilmeli.
Az parçalardan oluşan basit plan.
CNC de hazırlanıp kit haline getirmekte bir alternatif olabilir.
70 -80Kg ve 4-5mt boyu geçmemeli.
En az iki kullanıcılı planlar seçilmeli.
Projemizde bir kaç seçenekli plan olmalı ve tekneyi inşa edecek katılımcıların seçimine sunulmalı...

Aklıma gelenler Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bütün görüşlerinize tamamen katılıyorum. Parçaların kit halinde olması bence elzemdir. Çocuklarla bu proje yürütülecekse, parçaların kesim işinin başka yerde yapılması mantıklı olur. Ayrıca eğitim alanında daha az alet ve edevatla tekneyi bitirme imkanı olur.

Çocuklar için tek kişilik (D4 veya D5 gibi) optimist sınıfına benzer bir plan, yine gençler için iki kişinin yelken yapabileceği floklu bir dizayn ve son olarak yetişkinler için (bence onlar da heves edecektir) weekender tarzı bir dizayn olmalı ve Cem Korsan'ın bahsettiği üzere fizibilitesi çok iyi hazırlanmış olmalıdır.

Eğitim kısmına gelince, ben de sahip olduğum denizcilik bilgilerim elverdiğince gönüllü olarak eğitimci olmak isterim.
*

D. A.

« Yanıtla #36 : Şubat 04, 2010, 21:39:44 »
Ayrıca bir konu daha var, bu proje için yelken kulüpleri ile işbirliği yapmamız şart. Tekneler bittikten sonra bir yerde barınması ve denize çıkılabilmesi için fiziksel olanaklar gerekli.

Bu konuda da kulüp üyesi korsanlara önemli görevler düşüyor.

*

H. E.

« Yanıtla #37 : Şubat 04, 2010, 22:04:14 »
Haliç kıyısında üretim yapılabilir mi?

Ben engelliler için böyle bir proje üretmek istiyordum. Engelliler için engelin olmadığı tek yer deniz çünkü. Hem üretim aşamasında atölye çalışmaları çok önemli hem de biten teknenin donatılması, seyri çok büyük katkı sağlar.
*

D. A.

« Yanıtla #38 : Şubat 04, 2010, 22:07:53 »
Haliç kıyısında üretim yapılabilir mi?

Ben engelliler için böyle bir proje üretmek istiyordum. Engelliler için engelin olmadığı tek yer deniz çünkü. Hem üretim aşamasında atölye çalışmaları çok önemli hem de biten teknenin donatılması, seyri çok büyük katkı sağlar.

Engelliler için benim önerim yurt dışında üretilmiş one design sınıfı incelemenizdir. Benzer bir üretim yapılırsa her şey çok kolaylaşır. En büyük halaim paralimpik olimpiyatlarda yelken takımımızın da olması. Ayrıca böyle bir proje için AB kaynaklarından fon bulunabilir.
*

H. E.

« Yanıtla #39 : Şubat 04, 2010, 22:20:04 »
Evet, one design ve paralimpik olimpiyatlarına katılım çok güzel bir hedef. Fon bulmadan olmaz ama. Bu projede çalışacak kişiler, yer, alet-edevat temini için para lazım.
*

D. A.

« Yanıtla #40 : Şubat 04, 2010, 22:24:38 »
Evet, one design ve paralimpik olimpiyatlarına katılım çok güzel bir hedef. Fon bulmadan olmaz ama. Bu projede çalışacak kişiler, yer, alet-edevat temini için para lazım.

Paralimpik olimpiyatlar hedef olacaksa teknelerin benzerleri burada yapılabilir ancak yarışmalar için lisanslı olimpik teknelerden edinmek lazım...
*

İ. O.

« Yanıtla #41 : Şubat 04, 2010, 22:57:27 »
hakn korsanım haliç kıyısı konusunda neco korsan dan bilgi alabiliriz sanıyorum.
büyük bir olasılıkla cumartesi halıcıolğlu'a uğrayacam . haliçle ilgili kendisinden bilgi alabiliriz
saygılar
ismailoruç
*

H. E.

« Yanıtla #42 : Şubat 04, 2010, 23:02:18 »
Olimpiyat teknesi şimdilik sadece bir hedef. Önemli olan engellileri evden çıkartmak, atölye-kıyı-tekne üstünde rehabilite etmek, yaşama katmak.

İsmail Oruç Korsan, Neco Korsan da ilgi duyarsa çok iyi olur. Belediyelerin de böyle bir projeye destek olması gerekiyor. Sokakta zaten yeterince engel var. Deniz henüz engelsizken bir şeyler yapmalı...
*

İ. O.

« Yanıtla #43 : Şubat 04, 2010, 23:06:42 »
iki tip tekne çıkıyor karşımıza en azından.
en genç gurup için D5 uygun olur sanıyorum.
ama Cem korsanımın en başta ortaya koyduğu fikir; bu proje içinde ailece de kısa gezilerin yapılabileceği bir modeli de içeriyordu.
şunu tam anlayabilmek  için soruyorum;sadece gençleri mi hedefkitle olarak düşüneceğiz yoksa ailece kısa  geziler yapmayı planlayanları da hedef kitle ye dahil edeceğiz;
saygılarımla
ismail oruç
*

A. Y.

« Yanıtla #44 : Şubat 04, 2010, 23:12:36 »

ciddi bir proje olursa belediyelere sunabiliriz. Yanlız butce sıkıntıları var. Artı tarafı, bu işin reklamı olacağı için bizde basından sözcüsü birilerini araya koyarak sunum yapabilirsiniz