Gezgin Korsan

Çekek Yeri => Tekne İnşası, Restorasyonu, Dizaynları, Tanıtımları ve Tekne Alım Hikayeleri => Konuyu başlatan: Tolga Sezer - Mart 08, 2013, 17:09:40

Başlık: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 08, 2013, 17:09:40
Merhaba Sevgili Korsanlar,

Birgün gelecek, bir gün kalacak denir ya işte o bir gün de geçti ve artık vakit geldi. t*"y+ Kendi teknesini yapmak isteyenlerin en zor ve zevkli kısımı olan plan seçimi engelini aştım ve François Vivier'in çok beğendiğim tasarımlarından biri olan Ebihen 15'in planlarını satın aldım.

Hayatımda devrim niteliğinde bir etki yaratan "Hakan Güvenç Nerede" isimli belgeseli izlerken Kendi Teknesini yapanları tanıdım. Filmlerde olur ya; komada olan bir hastanın kendine gelme aşamasında görüntü yoktur fakat sesler vardır, yankılı... Birileri seslenir o kişiye. Sonunda da yüksek ışıklı bir ortam belirir, kendine gelmeye başlar. İşte Hakan Güvenç'in şişme bot ile Türkiye turu, o belgeseldeki Ömer Kırcalın kurduğu her cümle yada Cem Gür'ün verdiği her örnek ile bende de aynısı oldu.

Nasıl olur da benim gibi, araştırmaktan ve okumaktan keyif alan birisi "Marina ve tekne fiyatları benim standartlarıma uygun değil. O günleri bekle, başka çaren de yok zaten" deyip ellerini bağlayıp oturabildi bunca zamandır da böyle çalışmalar neticesinde denize kavuşabilineceğini düşünemedi anlayamıyorum.  :-[

Sonra bu güzelim gruba katıldım. Sorular sordum. Okudum. Dinledim vs... Ümitsizliğe kapılıp, yapmaktan vaz geçip ikinci el almayı düşünüp buna istinaden araştırmalar yapıp sorular da sordum. Ancak son kararımı verdim, tüm engellere rağmen eşimin de desteğini alarak "Evet, budur" diyebileceğim planları aldım.

Söz konusu engeller aşılıncaya dek okumaya-araştırmaya devam. ADB kitabımı iki yıldır iki kere hatim etmeme rağmen terimler bir türlü aklımda kalmıyordu. Oysa sanıyorum ki artık kısa bir sürede, planlarımı okuya okuya bırakın Türkçe'sini, İngilizce'sini dahi öğreneceğim bir çok terimin :-*

Gezgin korsanlarla fikir alışverişimi daha derli toplu yapabilmek, değerli tavsiyelerini alabilmek için başlığı planları alır almaz açmak istedim. İlk önce 1/10 boyutlarda fakat %100 orjinallikte bir maketini yapmayı planlıyorum. Ancak önce planları anlamayı ve Clinker metodunu özümsemeyi planlıyorum. Bunun için kaynak gösterebilecek korsanlar var ise şimdiden teşekkür ederim onlara.

İngilizce de Gaff Cutter olarak adlandırılan ve tam hayallerime hitap eden çift floklu ve Randa tipi ana yelkenli bir armayı kullanacağım.

Yapım metodu olarak Clinker yöntemini tercih ettim. Strip plank daha zor ve uygun ahşap malzemenin bulunmasının güç olması elenmesine yol açtı. Ayrıca seçtiğim modelde olmasa da Dik&Yapıştır tekniği zevkli ve kolay olmasına karşın ortaya çıkan tekneler beni heyecanlandırmıyordu.

İnşa yöntemi olarak clinker tarzı bindirmeyi tercih etmemin nedeni ise strip planking yada carvel'a göre daha kolay olması. Çünkü perdelerde, bindirme tahtalarının üzerine oturacağı yerler bir kılavuz gibi hazırdır. Bu hem hatayı azaltacak hem de inşa süresini kısaltacaktır. Ayrıca düz bir bordası olmayacağı için hataları biraz daha az göstermesi de etkili olmuştur tercihimde. Clinker'in dezavantajı ise elyaf giydirmeyi hayli zorlaştıran bir yöntem olmasıdır. O yüzden "Elyaf giydirme yapılmaz" diye bile tabir edilebiliyor. Haklılar da. Onlarca doksan derece açılı bir yüzeyde oluşabilecek hava kabarcıklarını boşaltmak benim gibi tez canlı biri için çok çok zordur.  Ancak şu an ki düşünceme göre sadece su altı kesimine uygularım diye düşünüyorum.

Ayrıca Teknofiber'in web sitesinde faydalı bilgiler başlığı altında fiber-elyaf giydirme yapılmayan teknelere uygulanacak yöntemler çok pratik bir şekilde anlatılıyor. Yaklaşık beş altı kat (epoksi boya da dahil) epoksi uygulanıyor ve sonunda ciddi bir kalınlık elde edilip izolasyon sağlanıyor. Üstelik sadece boya gibi sürüp zımparalıyorsunuz. Kumaş giydirmekten daha kolay görünüyor. Ayrıca sadece bu nedenden ötürü beğendiğim tasarımdan vazgeçmek de istemedim. Elyaf giydirmenin faydasını inkar etmek cahillik olur. Ama tekneyi zırhla kaplamak gibi abartılı bir cümle kurmanın da hata olduğunu yabancı kaynaklı forumlardaki yorumlarda okudum. Zaten Vivier'in de dediği gibi çok kafaya takarsam su altı kesiminde uygulamaya çalışacağım sadece.

Aynı teknenin 16' ve 18' boyları da mevcut. Fakat bunlar hem daha az denemiş örnekler hem de su balastı içeren tasarımlar. Su balastı beni zorlayacaktır. Çünkü daha kompleks bir yapı söz konusu içeride. İlk deneyimimde 2.5 metre ücretsiz bir planımı yapsam diye düşünürken vazgeçip böyle bir seçime yöneldim. Fazla da abartmak istemedim o yüzden.

Planın web sitesi ve bazı Gaff Cutter armalı resimleri;

http://vivierboats.com/html/stock_classic.html#ebihen (http://vivierboats.com/html/stock_classic.html#ebihen)
http://vivierboats.com/albumsen/Trailerable%20open%20sailboats/ebihen_15/index.html (http://vivierboats.com/albumsen/Trailerable%20open%20sailboats/ebihen_15/index.html)
http://vivierboats.com/pdf/EN_ebihen.pdf (http://vivierboats.com/pdf/EN_ebihen.pdf)

(http://vivierboats.com/albumsen/Trailerable%20open%20sailboats/ebihen_15/Cotre/MG_0754_edited.jpg)
(http://www.tavywoodenboats.co.uk/wp-content/gallery/ebihen-15/mg_0769_edited.jpg)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Murat Aktürk - Mart 08, 2013, 17:21:18
Çok güzel bir seçim yapmışsın Tolga Kaptanım.
5 bg birde motor koyarsın buna, Yelkeni küreğide var.
Rüzgar giderse motor oda giderse kürek var küreğine bişey olsa yüzerek bile kıyıya götürsün bunu  :)
Kullanmasıda çok zevklidir bunu.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Nedim Yıldız - Mart 08, 2013, 17:32:54
Tolga korsanım kararınız hayırlı olsun, çok güzel bir kız seçmişsin... :-* 1w5ey8
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Ergin Turhan - Mart 08, 2013, 17:35:40
Kolayca bitirip, keyifle kullanmanızı dilerim...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 08, 2013, 17:37:09
Estağfurullah Murat korsanım (kaptanlık için)  8)

Tasarımcı 6HP'ye kadar izin vermiş. Daha çok karadenizde kullanılacağı için izin verilen maksimum beygiri kullanacağım. Bir Şileli olarak havanın ne derece aniden değiştiğini görmek için denizlerde olmaya gerek bile yok. Ayrıca 480kg gibi bir ağırlık öngörülüyor. Bu da karadeniz için daha güven verici geliyor bana. Zaten teknenin kabuk tasarımı İngilterenin kuzey sahillerinde kullanılan balıkçı teknelerinden esinlenilerek yapıldığı söyleniyor. İklim benzer bir yapıdadır karadenizle bir miktar...

Teşekkürler Nedim korsanım. Unutmadım! Bana Vivier'i ilk tanıtan, tavsiye eden sizsiniz. Çok teşekkür ederim size.

Sağolun Ergin korsanım  :)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Uğur Sarlı - Mart 08, 2013, 17:44:57
Hayırlı olsun
Benim de elimde 2 sene önce aldığım Ebihen 16 kotra arma nın planı var.
Ama bir türlü vakit ayıramadım başlamak için ve birde bir gün bitirebilirsem nerede tutacağım problemi en çok geçiktirdi başlamamı.
Aşağıdaki site abd de sizinkinin aynısını ( arması hariç) yapmış bir amerikalının sitesi ,çok yardımcı olacağını tahmin ediyorum.
Kolay gelsin şimdiden.
http://stansboat.wordpress.com/ (http://stansboat.wordpress.com/)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 08, 2013, 17:56:03
Teşekkürler Uğur korsan. O siteyi notlarıma eklemiştim. Ancak çok detaylı inceleyemedim hala. İstanbul'da yapıp bitirmiş bir Ebihen-sever daha var. Onunla da görüşüyorum.

Bağlama konusunu ben ancak şehir dışı balıkçı barınaklarına koyarak yada köydeki evimizin bahçesinde römork üzerinde tutarak çözebileceğim.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Noyan Bakır - Mart 08, 2013, 18:22:13
Hayırlı olsun. Kolay gelsin.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Cem Gür - Mart 08, 2013, 18:40:27
Ektiğim tohumların yavaş da olsa filizlenmesi mutlu ediyor. 1w5ey8

Hele planlı bir tekne yapmaya karar vermesi, uydur kaydır işlere bulaşmaması övgüye değer bir tutum.

Tolga'nın seçimi pek çok noktada isteklerini fazlasıyla karşılayacak.
Öncelikle satın aldığı planları ve Dfx kesim şablonları fire oranını hemen hemen sıfıra düşürecek.
F. Vivier'nin ayrıntılı planları tekneyi çok kolay yapmasını sağlayacak.
Ben de elimden geldiğince teknik desteğimi esirgemeyeceğim.
Boyu posu ve yüksek bordası dolayısıyla 86cm vasat derinliği ile Karadeniz'de rahat kullanmasına olanak verecek.
Trayler üzerinde istediği yere taşıyabilecek.
Ve asıl önemlisi EBIHEN 15 hata kaldırır toleranslı arması ve 60Kg sac salması ile Tolga'yı eşini çok iyi denizciler olarak yetiştirecek.

Kendi adıma randa ana yelken ve kotra armalı bir teknenin daha denizlerimizi şenlendireceğini görmek ayrıca hoşuma gidiyor.

Tolga'yı da zehirledim ya ...... Ohhhh ....  x(): x(): x():
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Kadir Uygan - Mart 08, 2013, 18:43:27
     Mesele kızağa koymaktır,nasil olsa gerisi gelir.
    Kolayına olsun herşey Korsan.....
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Aydın Otyıldız - Mart 08, 2013, 18:59:50
İyi bir secim yapmıssın, tebrikler.
Gerisini merak etme.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Mikail Dağlar - Mart 08, 2013, 19:16:25
Başlamak bitirmenin yarısıymış. Kolay gelsin. Bu tür hareketler domino etkisi yaratıyor. Başkalarını da harekete geçiriyor.  t*"y+ t*"y+ t*"y+
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Suat Zeybek - Mart 08, 2013, 20:28:54
Tolga Korsanim,
Tez baslaya, tez bitirile, tez emniyetli seyirler yapila insallah...  ;??^+%%
Hayirli olmasini dilerim.  :-*
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 08, 2013, 20:34:40
Noyan, Kadir, Aydın ve Suat korsanlarım moral verici ve içten temennileriniz için çok çok teşekkür ederim.

Evet Mikail korsanım ben de o domino taşlarından biriyim zaten! ;)

Cem korsanım iki yıldır çok çektiniz benden. Hakkınızı ödeyemem. Sonsuz teşekkürlerimi bir kez de buradan sunarım size ve de direk yada dolaylı olarak yardımcı olan tüm korsanlarıma. Bir de zehirin böylesine can kurban :D Kanıma karıştı ve bir daha da hiç çıkmayacak! :)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Cem Gür - Mart 08, 2013, 20:51:35
"Cem korsanım iki yıldır çok çektiniz benden. Hakkınızı ödeyemem."
Tolga,
Seninle hiç karşılaşmadık. Ama değişik ortamlarda yazışmaların, üzerine aldığın görevi layıkı ile yerine getirmeni, telefon konuşmalarımızda sorduğun sorularla hedefe kilitlendiğini zaten belli ediyordun. Eh içinde aşk olanın elinden tutmak da bizim boynumuzun borcu.

Teknen bitinceye kadar daha çook konuşacağız. Ortaya çıkartıp denize indireceğin ve keyifle seyir yapacağın teknenin yapımında tuzum olması bana fazlasıyla yeter.

Yolun açık ve aydınlık olsun.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: nuri kongur - Mart 08, 2013, 20:55:58
Tolga korsan, Allah kolaylık versin. Umarım en kısa sürede bitirip suyun üstüne atarsın tekneyi.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: İlhan Güven - Mart 08, 2013, 21:08:33
Tolga Korsanım,

Hayallerine ulaşmak konusundaki kararlılığın, zorlukların üzerine korkusuzca
gitmen ve tekne seçimindeki zevkin için seni yürekten kutluyorum. 1w5ey8

Bindirme(clinker) kaplama seçimi konusunda haklısın, yapımı zevkli, kolay ve bitmiş
hali son derece zarifdir.

Bindirme kaplama üzerine elyaf kaplama yapılmaz görüşüne çok katılmıyorum.
Sabırlı ve titiz çalışarak yapabilirsin. İstersen 1/10 ölçeklide deneyip karar veririsin.

Farklı tekniklerde bir hayli ahşap(statik) tekne maketi yapmış biri olarak, sana
elimden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumu bilmeni isterim.

Bakarsın bir gün ben de bir "Golant Gaffer yapıyorum" başlığı açarım. ;)

Kolay gelsin.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 08, 2013, 21:19:59
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tolga,
Seninle hiç karşılaşmadık. Ama değişik ortamlarda yazışmaların, üzerine aldığın görevi layıkı ile yerine getirmeni, telefon konuşmalarımızda sorduğun sorularla hedefe kilitlendiğini zaten belli ediyordun. Eh içinde aşk olanın elinden tutmak da bizim boynumuzun borcu.

Teknen bitinceye kadar daha çook konuşacağız. Ortaya çıkartıp denize indireceğin ve keyifle seyir yapacağın teknenin yapımında tuzum olması bana fazlasıyla yeter.

Yolun açık ve aydınlık olsun.

Organizasyonlarda bulunmadığım için hiç karşılaşmadık. Ama biraz daha katılımcı olmaya çalışacağım bundan sonra. Evet doğru ya, o soru işaretleri bundan sonra daha büyük puntolar ile yazılacak :) Eksik olmayın. Teşekkürler. Yolumuz açık olsun.

Nuri korsan, sağolun. Başlamama biraz daha zaman var ne yazık ki :( Ancak bu zamanı okuyarak, öğrenerek, araştırarak, sorarak ve de 1/10 çalışmalarımı tamamlayarak en iyi şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum.

Sağolun İlhan korsanım. Yapacağım yer konusunda zaman sıkıntısı yok gibi görünüyor. O yüzden elyaf giydirme işine konsantre olmaya çalışacağım. 1/10'da hiç düşünmemiştim doğrusu elyafı. Ama elyaf bandı da ona göre şeritlere bölüp olabilirmi diye bakmak lazım. Sık örgülü bir band bulmalıyım. Yani matematiksel olarak konuşmak gerekir ise gerçeğinde kullanılacak banddaki boşluk 2mm ise bundaki 0.2mm olmalı. Bu derece hassas bir yaklaşım gereksiz abartıdır sanırım ama en yoğun bir band denenebilir. Teşekkürler  :-*

Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Zafer Türkmen - Mart 08, 2013, 21:29:17
Tolga korsanım hayırlı olsun ve kolay gelsin. Senin adına çok sevindim. En sonunda istediğin gibi bir kızın olacak. Eh artık yan yana seyir yaparız kısmetse  :)

Selamlar.

Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 08, 2013, 21:38:06
Zafer abi ben de tam sizle ilgili birşeyler yazacaktım. Ben halen avare hayaller kurma durumunda iken "Teknemizi yapıyoruz" projeniz adına beni son uykumdan siz uyandırdınız. Bana davet/bilgilendirme mesajı attınız. Sonra sizlerle birlikte araştırmalara ve ortak noktada buluşulabilecek planlara (kesinlikle isteyerek) yöneldim. Çok sevdiğim Ebihen'in görsel açıdan kamaralı versiyonu sayılabilecek Beniguet'i önerdim. Ancak birtakım haklı nedenler ile seçilen nihai plan başka birşey oldu ve o tasarım bende heyecan uyandırmadığı için dahil olmayacağımı ve tekrar eski hedefim olan yelkenli kayığa dönüş yaptığımı belirttim. Ama tüm bunlar ve katıldığım birinci toplantıda soluduğum o hava beni adeta fişekledi. Çok teşekkür ederim  1w5ey8
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Zafer Türkmen - Mart 08, 2013, 21:53:51
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Zafer abi ben de tam sizle ilgili birşeyler yazacaktım. Ben halen avare hayaller kurma durumunda iken "Teknemizi yapıyoruz" projeniz adına beni son uykumdan siz uyandırdınız. Bana davet/bilgilendirme mesajı attınız. Sonra sizlerle birlikte araştırmalara ve ortak noktada buluşulabilecek planlara (kesinlikle isteyerek) yöneldim. Çok sevdiğim Ebihen'in görsel açıdan kamaralı versiyonu sayılabilecek Beniguet'i önerdim. Ancak birtakım haklı nedenler ile seçilen nihai plan başka birşey oldu ve o tasarım bende heyecan uyandırmadığı için dahil olmayacağımı ve tekrar eski hedefim olan yelkenli kayığa dönüş yaptığımı belirttim. Ama tüm bunlar ve katıldığım birinci toplantıda soluduğum o hava beni adeta fişekledi. Çok teşekkür ederim  1w5ey8

Ben sana yaklaşık bir sene önce yazmıştım " Yapacaksın Tolga" diye  :)

Ben de seni tanımaktan ve "Teknemizi yapıyoruz" a destek olmandan mutluluk duyduğumu belirteyim. Yolun açık olsun. Çocuklarıma, personelime, dostlarıma hep şu bilindik lafı söylerim "Asla vazgeçmeyin".

Her çeşit yardıma hazır olacağım, yanındayım ve arayabilirsin. Tekrar kutluyorum  1w5ey8



Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 08, 2013, 22:02:23
Evet hatırladım, "Wooden dinghy" adı ile açtığım sayfada bana moral vermiştiniz. Sağolun Zafer abi.

Ayrıca planlarınızı siz de aldınız. Ben de sizi kutlarım. İnşallah gezginkorsan ailesinin nur topu gibi bir sürü kızları olacak. El ele, gönül gönüle büyüteceğiz onları :) Belki de 5 metre altı yarışları düzenleyeceğiz. O günleri hayırlısı ile en kısa zamanda görmek dileği ile...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Hikmet Eroğlu - Mart 08, 2013, 22:15:59
süper. başlamak bitirmenin yarısıdır. azim ve kararlılığın önünde şapka çıkarıyorum. kolay gelsin, tebrik ederim.

Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: İlke Nahi - Mart 08, 2013, 22:38:37
(https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/539396_10150933375733884_1180066092_n.jpg)

Bunları bizim burda (Tuzla) yapıyorlar, anladığım kadarı ile siz de benzer bir şey yapacaksınız. Aklınızda bulunsun... Belki malzeme aldıkları yerler vb ile ilgili yardıma ihtiyacınız olur.

Perçin vuran elinize kuvvet!
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 08, 2013, 22:42:21
Ben de Kurtköydeyim. Gidip görmek incelemek isterim. Firma yada yeri biliyorsanız özel mesaj atabilirsiniz. Teşekkürler.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Aziz Fatih Böke - Mart 08, 2013, 22:48:18
Tolga korsan,
Çok istediğiniz hayaliniz için karar verip ilk adımı atmanıza çok sevindim. Yapım aşamalarını burada paylaşımlarınız la  takip edeceğim.  Başarılar dilerim.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 08, 2013, 22:58:19
Sağolun Aziz korsanım. Niyetim olabildiğince bol resimli ve detaylı paylaşımlarda bulunup daha sonra yapacaklara faydalı olmak. Kısmet...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Cem Gür - Mart 09, 2013, 00:29:07
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben de Kurtköydeyim. Gidip görmek incelemek isterim. Firma yada yeri biliyorsanız özel mesaj atabilirsiniz. Teşekkürler.

http://www.gezginkorsan.org/forum/index.php?topic=862.msg7491#msg7491 (http://www.gezginkorsan.org/forum/index.php?topic=862.msg7491#msg7491)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Mete Kardeş - Mart 09, 2013, 01:37:26
Tolga Korsan,
Çok sevindim.  t*"y+ t*"y+
Bana her ne oluyorsa bilmem,ben bile heyecanlandım...  :)
Bu ilk heyecan çok güzel bir his.
Bunu damarlarınıza iyi çekin.
Zaten bir sürü insan var yardımcı olacak ama, her hangi bir hususta yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
Hayırlı , Uğurlu olsun Sana da Eşinize de... 1w5ey8 1w5ey8
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 09, 2013, 08:59:31
İlke korsan yeri tarif etti Cem abi. Sağolun

Mete korsan, tarif ettiğiniz heyecanı, şevki geçen ay birlikte katıldığımız toplantıda hücre merkezlerime kadar çektim zaten. Hiç endişeniz olmasın. Aynı hayalleri kuran ve o hayallere ulaşıp hala ilk günkü heyecanını yaşayan korsanlar bir araya gelmişti. Sanki ateşle barut gibi. Fikirler, duygu  ve düşünceler bir savaş alanındaki mermiler gibi uçuşuyordu havada. Teşekkür ederim iyi dileklerinizi için. Heyecanımı paylaşmanıza da çok sevindim. Eksik olmayın.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Ömer Kırcal - Mart 09, 2013, 09:19:04
Kolayına, dilediğin gibi olsun Tolga Korsan.
Selametle.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Savas Kavuncu - Mart 09, 2013, 12:28:14
Tolga Korsanım, hayırlı olsun senin adına çok sevindim.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 09, 2013, 18:20:08
Cok tesekkur ederim Hikmet, Ömer ve Savaş korsanlarım.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Necip Bulut - Mart 09, 2013, 18:26:34
Kolayliklar dilerim  :-*

Nerede olacak tersane? Yardima geliriz  gerektiginde :)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 09, 2013, 18:38:29
Tesekkurler simdiden Necip korsan. Kismetse Tuzla Orhanlida olacak.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Umut Korkmaz - Mart 10, 2013, 09:57:32
Nefis hareket. Tebrikler simdiden.
Baslamis is bitmis istir deriz santiyede.
Sana harika bir yolculuk, bize de gidilecek yeni bir tersane olacak bu is.
Yanliz uyarayim, Ömer bizi fena alistirdi bu tekne basi ikramlarina, isin zor.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Murat Üngör - Mart 10, 2013, 13:11:53
Hayırlı olsun Tolga korsanım,
umarım en kısa zamanda suya atarsın, evlerimiz birbirine yakın bu sürede ben de her türlü yardımı yapmaya hazırım. Zafer korsanımın tekne yapım toplantıları beni de fişekledi, umarım ben de dişime göre birşey yaparım , Zafer korsanım gibi, senin gibi korsanları beni de fişekliyor açıkcası , Tebrikler..
Neden gaff cuttuer seçtin özel bi sebebi var mı ? tabi tercih meselesi ama lug yawl bana daha güzel göründü, hem yelken ve dinamiklerini öğrenmek için hem de daha çok yelken seçeneği daha iyidir diye düşündüm :)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 10, 2013, 20:01:42
Umut korsan ne demek, zevkle. Tesekkur ederim.

Sagol Murat korsanim. Umarim tez zamanda sende ayni heyecanlar icinde bulursun kendini. Kotra armanin hastasiyim. Daha dogrusu kotra adi ile ifade edilen armanin detaylarini cok net bilmesem de iki on yelkene hat safhada hevesim var. Bir acemi olarak mizana diregine de kumada etmem biraz zor gibi gorunuyordu teknenin disinda kaldigi icin. 19m2 ile en buyuk yelken alani da kotrada mevcut idi. Zevk konusu esas secme nedenimdir tabi...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Gökhan Akgün - Mart 10, 2013, 20:40:45
Tebrikler Tolga Korsan... :-*

Başlamıssan...
Yolun yarısına gelmişsin demek...
Başlamış olduğun bu yolda sana kolaylıklar diliyorum...
İnşallah En tez zamanda bitirirsin..

Tiyolar:(*)


* Epoksi kullanacaksan Epoksi karşımı için Tas;şu Diş Hekimlerinin kullandığı esnek bir kap var onu kullan çok rahat edeceksin...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Zafer Türkmen - Mart 10, 2013, 20:52:20
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
...
* Epoksi kullanacaksan Epoksi karşımı için Tas;şu Diş Hekimlerinin kullandığı esnek bir kap var onu kullan çok rahat edeceksin...

"Bol"
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 10, 2013, 22:02:28
Tesekkurler. Hemen not aliyorum Gokhan korsanim, sagolasin.

Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Savaş Saraç - Mart 10, 2013, 22:21:13
Tolga korsanım tebrikler, sizin adınıza çok sevindim.  Planı alarak en büyük adımı atmışsınız, şimdiden hayırlı olsun..

Kendi teknesini yapacak kişileri bu heyacanınız ile cesaretlendiriyorsunuz.   :-* :-* :-*
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Noyan Bakır - Mart 11, 2013, 00:54:50
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tiyolar:(*)


* Epoksi kullanacaksan Epoksi karşımı için Tas;şu Diş Hekimlerinin kullandığı esnek bir kap var onu kullan çok rahat edeceksin...
Evet Zafer korsanın dediği gibi ismi "bol"dür.
Yalnız lastik olanları işinizi görmez sanırım. Mutlaka plastik olmalı bence.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Gökhan Akgün - Mart 11, 2013, 08:54:34
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tiyolar:(*)


* Epoksi kullanacaksan Epoksi karşımı için Tas;şu Diş Hekimlerinin kullandığı esnek bir kap var onu kullan çok rahat edeceksin...
Evet Zafer korsanın dediği gibi ismi "bol"dür.
Yalnız lastik olanları işinizi görmez sanırım. Mutlaka plastik olmalı bence.

Evet Bol ama lastik olacak...
Kap kuruduğunda ters-düz ettin mi tertemiz oluyor...

*Epoksi kullanırken karışım oranlarına mutlaka dikkat edilmeli...
*Sintine de ''Solventsiz Epoksi Boya'' kullanacaksınız bu Boya süper bir boyadır...
ama karışımı :D;
Şimdi bu Boyanın karışımları çok hassas öyle ki...
sen bu Boyanın karışımını doğru oranları tutturamazsan...
senin bedenin bir gün Toprak olur...
sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüsün...
oradan özüne ulaşırsın...
sonra...
çiçeğin özüne bir arı konar...
abi o arı gider o tam karışım olmamış Epoksiye konar...
yapışır kalır...
sonra ölür...Garibim toprağa da karışamaz ...
mumyalanmış gibi kalır...
hala senin yapmış olduğun karışım kurumaz...
sen ölmüşsündür...
ulan tam ne güzel cennet gideceğiz derken...
doğal zinciri bozmaktan en az 6 ay yersin
6 ay cehennem azabı çekersin...
 :D :D
böyle illettir o Epoksi Boya...
 oranını tutturamazsan.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: İlke Nahi - Mart 11, 2013, 09:18:16
Bu çok iyiydi. Arada kullanmak için izin istiyorum.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Hakan Erim - Mart 11, 2013, 09:21:40
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Tiyolar:(*)


* Epoksi kullanacaksan Epoksi karşımı için Tas;şu Diş Hekimlerinin kullandığı esnek bir kap var onu kullan çok rahat edeceksin...

Evet Zafer korsanın dediği gibi ismi "bol"dür.
Yalnız lastik olanları işinizi görmez sanırım. Mutlaka plastik olmalı bence.

Evet Bol ama lastik olacak...
Kap kuruduğunda ters-düz ettin mi tertemiz oluyor...

*Epoksi kullanırken karışım oranlarına mutlaka dikkat edilmeli...
*Sintine de ''Solventsiz Epoksi Boya'' kullanacaksınız bu Boya süper bir boyadır...
ama karışımı :D;
Şimdi bu Boyanın karışımları çok hassas öyle ki...
sen bu Boyanın karışımını doğru oranları tutturamazsan...
senin bedenin bir gün Toprak olur...
sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüsün...
oradan özüne ulaşırsın...
sonra...
çiçeğin özüne bir arı konar...
abi o arı gider o tam karışım olmamış Epoksiye konar...
yapışır kalır...
sonra ölür...Garibim toprağa da karışamaz ...
mumyalanmış gibi kalır...
hala senin yapmış olduğun karışım kurumaz...
sen ölmüşsündür...
ulan tam ne güzel cennet gideceğiz derken...
doğal zinciri bozmaktan en az 6 ay yersin
6 ay cehennem azabı çekersin...
 :D :D
böyle illettir o Epoksi Boya...
 oranını tutturamazsan.

 :o

Epoksi Eşkıya!
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Gökhan Akgün - Mart 11, 2013, 11:01:18
 :D

Yaşanmıştır yalnız ...
O günden sonra nere de zor durumda  arı görsem...
yardıma koşar...
yaşamış olduğum o an ve o filmin repliği aklıma gelir...
Kendi kendime...
''Ulen yatacak yerimiz yok''derim
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 11, 2013, 11:20:24
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tolga korsanım tebrikler, sizin adınıza çok sevindim.  Planı alarak en büyük adımı atmışsınız, şimdiden hayırlı olsun..

Kendi teknesini yapacak kişileri bu heyacanınız ile cesaretlendiriyorsunuz.   :-* :-* :-*

Teşekkürler Savaş korsan. Ben de aynı şekilde cesaretlendim. Umarım bir çığ gibi büyüyerek gider. Hatta belki bir gün batıdaki gibi bizde de ahşap tekne yapım dersi alınabilen yerler olur ve de ahşap tekne festivalleri düzenlenir...

Gökhan korsan döktürmüşsün :) Tamam ama bu BOL denen şeyi nerede bulabilirim? Diş hekimleri nereden alışveriş yapar hiçbir fikrim yok :D Ayrıca lastikmi olacak plastikmi? Yani biri sert diğeri yumuşak oluyor sanırım. Öylemi?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 11, 2013, 21:44:22
Korsanlarım, Amerikada aynı tekneyi aynı yöntemle yapan bir ahşap tekne severin resimlerini incelerken bu aleti gördüm. Sizce ne yapıyordur? Ben açılı kesim yapan bir testere olabileceğini tahmin ettim...

(http://m1.i.pbase.com/g4/01/408001/2/133420981.WZJBS23E.jpg)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: İsmail Oruç - Mart 11, 2013, 22:02:39
Tolga kardeşim
hayırlı olsun. Bir an evvel suya kavuşmasını diliyorum
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 11, 2013, 22:15:11
Teşekkürler İsmail abi. Siz Little Coot'amı yoksa Pocketship'emi karar verdiniz?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Gökhan Akgün - Mart 11, 2013, 22:22:14
Tolga Korsan,
bu bol ile ilili sorunu cevaplayayim;
eger bulmazsan ban yaz ben sana kargo ile gonderirİm...
lastik olacak bu arada...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Umut Korkmaz - Mart 11, 2013, 22:25:41
Tolga korsan,
Resimdeki alet vana bildigimiz daire hizar gibi geldi.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 11, 2013, 22:42:04
Sağol Gökhan korsan. Bu BOL kabının özelliği hem epoksi yapışmıyor hem de üzerinde ölçek çizgileri var gibi anladım. Doğrumudur?

Umut korsan, aletin al ön tarafında bir ayar kolu ve de onu çevirdikçe kendisinin dairesel olarak hareket etmesine olanak veren bir oluk var. Hızar'ı sağa ve sola yatırmaya yaradığı sonucuna vardım. Yaparken nelere ihtiyacımız olduğunu az çok biliriz. Ama adam bu resmi paylaştı ise belki bakın bu çok önemli demek mi istedi acaba? Bir açıklama notu da yoktu bulduğum sitede. Blogunda olabilir ama uzun uzun yazmış. Henüz okumaya başlayamadım.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Zafer Türkmen - Mart 11, 2013, 22:47:10
"Bol" kara lastik çizmelerin yapıldığı malzemeden yapılıyor sanırım. Bir şey değil yani "Diş deposu" na gidip alabilirsin. Ucuzda.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 11, 2013, 22:57:51
Tamamdır, bu şekilde ulaşabildim bilgiye. Sağolun  :-*
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: İsmail Oruç - Mart 11, 2013, 23:23:46
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Teşekkürler İsmail abi. Siz Little Coot'amı yoksa Pocketship'emi karar verdiniz?
Benim kararım Lit'l coot. Planları almıştım zaten . Yapımı bu sene olmadı inşallah eylül ayında başlarım.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Savaş Saraç - Mart 11, 2013, 23:47:35
Resimden, Açılı kesim yapabilen daire testere tezgahı olarak gözüküyor tolga korsanım. Parçaları belli açılarla kesebiliyorsunuz.  Çoğu dolap ve mobilya imal eden marangoz dükkanlarında vardır.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Korsanlarım, Amerikada aynı tekneyi aynı yöntemle yapan bir ahşap tekne severin resimlerini incelerken bu aleti gördüm. Sizce ne yapıyordur? Ben açılı kesim yapan bir testere olabileceğini tahmin ettim...

(http://m1.i.pbase.com/g4/01/408001/2/133420981.WZJBS23E.jpg)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 12, 2013, 00:31:27
Anladım Savaş korsanım. Vivier planlarında açıkça sadece temel portatif takımların yeterli olduğunu ifade etmiş; matkap, tornavida, dekupaj, elektrikli rende (özellikle direk ve kürek yapımında) ve bolca vidalı tip işkence.

Peki, hayırlısı ile başlar ve bitirirsiniz inşallah sizde İsmail korsanım.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Savaş Saraç - Mart 12, 2013, 00:56:47
Merak etmeyin Tolga korsan, iyi bir dekupajda işinizi görecektir. Bu tarz makine ile çok kıvrımlı parçaları zaten kesemezsiniz. Düz açılı parçalar için hızlı bir kesim yöntemi olduğu ve daire testerenin devri hızı yüksek olduğundan marangozlar tercih eder..

Siz planları plakaların üzerine kesip yapıştırarak yada şekilleri plana göre çizdikten sonra dekupajla rahatça kesersiniz.  Çok çok gerekirse bu tarz uygulamalar için piyasada ufakları var, Ama dediğim gibi şart değil daha rahat kesimler için..

http://www.kaynarhirdavat.com.tr/pro-max-pm-72011-yatar-daire-testere-tezgahi-agac-kesim--u (http://www.kaynarhirdavat.com.tr/pro-max-pm-72011-yatar-daire-testere-tezgahi-agac-kesim--u)


Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 12, 2013, 01:11:11
Savaş korsanım, ben planları cnc'de keseceğim. Sanırım Vivier o bilgileri genel olarak yazmıştır. Masifleri kesmek için de hızar varmış yapacağım yerde, sordum. Hatta o da açılı kesebiliyormuş.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Özden Oğul - Mart 12, 2013, 13:25:31
Şöyle bir tezgah olsa tekne yapmak daha zevkli olur herhalde.

Part 2 of 3 Shopsmith Demonstration Mal Hyams (http://www.youtube.com/watch?v=DAJhgHx_3ew#)

Shopsmith diye aratırsanız torna tezgahından şerit testereye,daire testereden matkapa kadar bir çok işleve sahip bu aletle ilgili pek çok bilgi ve video bulabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 12, 2013, 13:44:28
Ne ararsan var tek bir makinede. Tabii esas marifet bunlar olmadan yapmak. Dermişim ;)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 12, 2013, 18:19:38
Bugün maket yapımı için 1.5mm kontraplak aldım. Yapıştırıcı olarak maketçilerin kullandığı değil de gerçeğindeki gibi epoksi reçine kullanmak istiyorum. Bunu daha çok reçineye alışmak için istiyorum.

Maketimi yapacak kadar az bir miktar içeren küçük boylarda, solventsiz ve iki ayrı malzemenin (sertleştiricisi ayrı) karışımı elde edilerek kullanılan reçineden araştırdım ama bulamadım google'da. Bulabileceğim bir yer önerebilirmisiniz? Belki bir kiloluk da alabilirim. Ancak gerçeğini yapmaya başlama tarihim henüz belli değil. Reçineler kapağı kapatılınca uzun süre korunabilen şeylermidir?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Kadir Uygan - Mart 12, 2013, 18:48:50


Perşembe pazarında açik olarak satılmaktadır.Kap götürmeyi ihmal etme....
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 12, 2013, 19:02:44
Peki karıştırıcısı ile karışmadığı takdirde ben onları ayrı ayrı iki pet şişede saklayabilirmiyim bozulmadan? Yoksa daha sıkı bir kap mı götürmeliyim? Tavsiyeniz nedir Kadir korsanım?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Kadir Uygan - Mart 12, 2013, 19:33:19
epoksi recine ve sertleştiricisi ayrı ayrı depolanir ve satılır.(İstanbul ve civarında sertleştiricisine poliester de dahil hatalı olarak dondurucu denilmektedir.)
 İhtiyaç kadar miktar üretici talimatları oranında hasas  en çok %2 hata ile karıştırılır.Sertleşme süresi piyasaya sürülürken içine konan hızlandırıcılarla ilgilidir.Poliesterde olduğu gibi sertleşme süresi sizin kontrolunuzda değildir.Genelde işe yarar sertleşme 24 saat tam sertleşme 7 gün olarak ayar edilmiştir. Epoksi ucuz bir şeydir ama marka girince uçar gider.
Perşembe Pazarı için Murat Akyürek korsanı aramanızı tavsiye ederim.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 12, 2013, 20:09:34
Teşekkürler Kadir korsanım. Murat korsana da ulaşacağım. Siz perşembe pazarını söyleyince internette aramamı o yönde daralttım ve bazı telefon numaralarına da ulaştım. Yarın kısmetse halledeceğim bu işi.

Maket kontralarımı da cnc'de keseceğim. Tüm çizimleri bilgisayarda birkaç saniyede 1/10 oranında küçülttüm. Ama detaylıca bir incelemem gerek kesimden önce. İlk gözlemimde 1 yada 1.5mm freze ucu gerektiği sonucuna vardım. İnternette Proxxon marka ve ağaç kesiminde kullanılabildiği belirtilen bir freze ucu bulabildim bu kalınlıklarda. Arkası, yani pensin tuttuğu kısmı 3mm olduğu için pens sorun olmuyor. Araştırmak için biraz daha vaktim var. Çünkü kesimin yapılacağı makine şu ara meşgul.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Cem Gür - Mart 12, 2013, 21:21:07
Tolga maketi yaparken epoksi kullanma.
Bezersin.
Önerim nokta olarak Japon kullanman. Eğer istersen epoksi ile flat dediğimiz dikişleri yaparsın.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 12, 2013, 21:31:27
İlk başta ben de japon düşünmüştüm. Çok da pratik olur. Asıl amaç çizimleri teyid etmek. Gerçek boyutta zorlanacak yerleri görmek. Birçok soru işaretini pratikce evde yapılacak küçük çalışmalar ile ortaya çıkarmak ve çözümünü bulmak. Bu bağlamda tamam Cem abi. Epoksiyi sonuçta alıp bir iki kontra fresi üzerinde deneyip öğrenebilirim de...

Ama Flat dikişleri nedir acaba?? Bir bilgi bulamadım. Acaba yek pare elde edilemeyecek kadar uzun tahtaların, daha kısa tahtaların dişli şekiller ile kesilip birbirine yapıştırılması işlemimi oluyor?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Cem Gür - Mart 12, 2013, 21:58:54
Flat dikişler birbirine dik veya hemen hemen dik açı ile bağlanan parçaların birleşim yerlerine  micro fiber veya  talaş tozu ile epoksinin akarışımı ile elde edilen macunun sürülmesidir. Bağlanan parçalarda çok fazla taşma yapmaması için dondurma sapı arkası veya çay kaşığı sap arkası ile iç bükey radius verilerek çekilir. İngilizcesi "Epoxy Fillet"
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 12, 2013, 22:12:11
Anlaşıldı  :-* Fakat onu yapmak daha da fazla bezdirebilir. :-[ Ben amacın dışına çıkmayıp temel seviyede maketimi yapayım en iyisi.

Şu anda gemi modelcisi Mehmet Salihoğlu ustadan temin ettiğim 700x300x1.5 mm kontralar için yerleşim planını hazırlıyorum. Piyasada kolay bulunan en küçük ahşap freze kalemi 3mm kalınlığında gibi görünüyor. Daha incesini bulabileceğim bir yer bilen varmı korsanlar?? 1mm var ise işim çok kolay olacak. Bugün İMES ve Modoko civarındaki birçok hırdavatçıya girip sordum ama nafile :( Benim bulduğum "proxxon 1mm" ise metal içinmiş. O tarz frezeler ahşabı yakacaktır. Deneyimle sabittir.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Hakan Erim - Mart 12, 2013, 22:22:44
Şu tür şeyler olur mu?

http://www.e-hirdavat.com/Dremel-Gravur-Oyma-Freze-Ucu-16mm-3lu-Paket-113-26150113JA,PR-12189.html (http://www.e-hirdavat.com/Dremel-Gravur-Oyma-Freze-Ucu-16mm-3lu-Paket-113-26150113JA,PR-12189.html)
http://www.e-hirdavat.com/Dremel-Gravur-Oyma-Freze-Ucu-08mm-3lu-Paket-105-26150105JA,PR-12183.html (http://www.e-hirdavat.com/Dremel-Gravur-Oyma-Freze-Ucu-08mm-3lu-Paket-105-26150105JA,PR-12183.html)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 12, 2013, 22:33:10
Hakan korsan tam olarak bunlar değil ama iyice bir inceleyeyim sayfayı. Açıklamalarda oyma freze ucu olduğu belirtilmiş. Üstteki linkin resimi benim için doğru ürün gibi duruyor. Ama alttaki küre kafa hiç uygun değil. Onlar üç boyutlu kabartma tarzı işlemeleri yapmakda kullanılıyor. Sanırım bana lazım olan kesme freze ucu denebilir bu durumda. Ama yarın bu firma ile telefonda görüşürüp net bilgi alırım. Adresi Pendikte görünüyor. Yanı başımdaymış :) Çok teşekkürler.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Noyan Bakır - Mart 12, 2013, 22:44:13
Tolga korsan,
Sen iyisi mi bir diş deposuna git.
Piyasemen için fissür frez istiyorum de. Bütün frez çeşitlerinize bakmak istiyorum de.
O hırdavat sitesindekilerden daha çok çeşit bulursun.
Hem de onda bir fiyatına. 
Gitmişken bol de bakarsın.
Kolay gelsin.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 12, 2013, 23:10:00
Noyan korsan güzel söylüyorsun. Ama freze uçlarında ahşap için olanların yapısı farklı oluyor. Sanırım bir şekilde talaşı hemen dışarı atacak şekilde tasarlanıyor. Aksi halde kontra kesilirken yanıyor. Bilemiyorumki diş protez malzemesi de ahşapla aynı yapıyımı sergiler... Neyse gidip bakarız orjinal bir freze bulamazsam.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Noyan Bakır - Mart 13, 2013, 00:08:25
Bakar incelersin. Biz devamlı kullanırız. Ahşabı yakacağını zannetmiyorum.
Belki çok yüksek devirlerde kullanmamak gerekir. Al dene pahalı şeyler değildir.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Savaş Saraç - Mart 13, 2013, 01:59:47
Tolga korsan maket için falçata kullan, çok kalın değil ahşap. Yapıştırıcı içinde deniz tutkalı kullanabilirsin, ama fazla sürme kurudukça çok şişiyor...


 
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Özden Oğul - Mart 13, 2013, 08:43:19
Maket yaparken deniz tutkalı ya da epoksi kullanırsanız yapıştırıcı sertleşinceye kadar parçaları sabitlemek gerekecek.O nedenle en hızlı ilerleme japon yapıştırıcı ile sağlanabilir.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Ömer Kırcal - Mart 13, 2013, 10:27:14
Aramızda ileri derecede maketçiler var gerçi, söz bize düşer mi bilmem ama, Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok.
Özden'e katılıyorum, epoksi ve pu deniz tutkalı ile bu iş, keyifli olmaktan çıkıp eziyet haline gelebilir.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Maket yaparken deniz tutkalı ya da epoksi kullanırsanız yapıştırıcı sertleşinceye kadar parçaları sabitlemek gerekecek.O nedenle en hızlı ilerleme japon yapıştırıcı ile sağlanabilir.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Gökhan Akgün - Mart 13, 2013, 12:18:03
Ben de fikrimi beyan edeyim...
Evet maket falan yaparken epoksi ve poliüretan tutkal kullanma...
Ne kullan?
Tüm mahalle nalburların da satılır...
Beyaz Tutkal küçük aseton kutusuna benzer plastik şişede de satılanları var...
Yada...
Yine tüm mahalle nalburların da bulabileceğin...
Biri sprey diğeri likit olarak kit halinde satılır 5-7.tl arasında bir fiyatı var...
birde birleştirmeler için küçük bir çekiç ve cam çivisi
Bütün bunların hepsi elinin altında olsun maket yaparken çok işini görürür...
diğer yapıştırıcılara bulaşma...(epoksi,deniztutkalı v.b)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Zafer Türkmen - Mart 13, 2013, 12:37:14
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben de fikrimi beyan edeyim...
Evet maket falan yaparken epoksi ve poliüretan tutkal kullanma...
Ne kullan?
Tüm mahalle nalburların da satılır...
Beyaz Tutkal küçük aseton kutusuna benzer plastik şişede de satılanları var...
Yada...
Yine tüm mahalle nalburların da bulabileceğin...
Biri sprey diğeri likit olarak kit halinde satılır 5-7.tl arasında bir fiyatı var...
birde birleştirmeler için küçük bir çekiç ve cam çivisi
Bütün bunların hepsi elinin altında olsun maket yaparken çok işini görürür...
diğer yapıştırıcılara bulaşma...(epoksi,deniztutkalı v.b)

Gökhan "formika tutkalı" dedikleri onu mu söylüyorsun? O yavaş kurur. Eskiden çok kullandım onu. Belki başka bir şey söylediğin, bilmiyorum. Sen kullandın ve çabuk kuruyorsa başka bir şey demek ki?



Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Gökhan Akgün - Mart 13, 2013, 12:44:47
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben de fikrimi beyan edeyim...
Evet maket falan yaparken epoksi ve poliüretan tutkal kullanma...
Ne kullan?
Tüm mahalle nalburların da satılır...
Beyaz Tutkal küçük aseton kutusuna benzer plastik şişede de satılanları var...
Yada...
Yine tüm mahalle nalburların da bulabileceğin...
Biri sprey diğeri likit olarak kit halinde satılır 5-7.tl arasında bir fiyatı var...
birde birleştirmeler için küçük bir çekiç ve cam çivisi
Bütün bunların hepsi elinin altında olsun maket yaparken çok işini görürür...
diğer yapıştırıcılara bulaşma...(epoksi,deniztutkalı v.b)

Gökhan "formika tutkalı" dedikleri onu mu söylüyorsun? O yavaş kurur. Eskiden çok kullandım onu. Belki başka bir şey söylediğin, bilmiyorum. Sen kullandın ve çabuk kuruyorsa başka bir şey demek ki?




Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
[

Gökhan "formika tutkalı" dedikleri onu mu söylüyorsun? O yavaş kurur. Eskiden çok kullandım onu. Belki başka bir şey söylediğin, bilmiyorum. Sen kullandın ve çabuk kuruyorsa başka bir şey demek ki?


[/quote]
değil aabi....
mdf tutkalı mı ne diyorlar...
önce spreyi sıkıyorsun sonra diğer likit'i sürüyorsun iki materyali hemen saniyede yapıştırıyor...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Zafer Türkmen - Mart 13, 2013, 12:51:58
Sağol Gökhan, şunu sorayım bizim mobilyacıya da getirtip deneyelim bir.

Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Özden Oğul - Mart 13, 2013, 13:05:09
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Biri sprey diğeri likit olarak kit halinde satılır 5-7.tl arasında bir fiyatı var...


Yapışacak yüzeylerden birine yapıştırıcıyı,diğerine de aerosol sprey kutudaki aktivatörü sıkıp yüzeyleri birbirine bastırıyorsunuz.Japon yapıştırıcının bir türü olduğunu düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Gökhan Akgün - Mart 13, 2013, 13:07:39
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Biri sprey diğeri likit olarak kit halinde satılır 5-7.tl arasında bir fiyatı var...


Yapışacak yüzeylerden birine yapıştırıcıyı,diğerine de aerosol sprey kutudaki aktivatörü sıkıp yüzeyleri birbirine bastırıyorsunuz.Japon yapıştırıcının bir türü olduğunu düşünüyorum.


evet!
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Savaş Saraç - Mart 13, 2013, 16:02:41
Bu yapıştırıcı işi ne çeşit bir işmiş, internete bir bakayım dedim hobiciler bile dağılmış  ;D

"// Bison montafix.. strapor yapistiricisi seffaf uzerine fazla yuk binmeyen parcalarda ve genis yuzeylerin yapistirilmasinda kullanilabilir.. kurudugunda iz birakmaz.
 2// epoksi 5 dakikalik.. motor mount . kuyruk . govde her yerde kullanilabilir. zemin temiz ise mukemmel yapistirir fakat esnemeye karsi direnci yoktur..
 3// uhu por... fazla yuk binmeyen yerlerde kullanilabilir.. kuruma suresi hava durumuna gore cok degisebilir.. tam kurumasi 20 dakikayi gecebilir..
 4// ceko rapit.. depronun dis yuzeylerinde kullanilabilir.. yogun kullanildiginda mantari eritir. ahsap bolmelerde sorunsuz ve iyi bir yapistiricidir..
 5// beyaz tutkal.. ahsap/mantar kombinasyonunda cok iyidir.. ozellikle kanadi saglamlastirmak icin kullanilan citalarin yapistirilmasinda kullanilabilir..
 6// pattex japon.. spreyi ile kullanildiginda cok hizli yapisir.. yekelerin yapistirilmasinda inis takimi vs de cok iyidir.. mantari ve depronun ic kismini eritir.
 7// pattex powerfix.. kanatlarin govdeye . kuyrugun govdeye kontraplak ve citalarin deprona veya mantara yapistirilmasinda kullanilir.. esnektir. kurudugunda cok saglamdir. kivamli yapisi ile macun gibi de bosluklari doldurur..
 tam kurumasi 24 saattir.
 8// elyaf bez.. kanatlarin govdeye veya iki kanat parcasinin birlestirilmesi gibi mukavemetin fazla olmasi istenen yerlerde kullanilir. en uygun 7 nolu yapistirici ile kullanilmasidir.
 9// gri bezli bant.. pilin tutturulmasi. kanat hucum kenarlarinin saglamlastirilmasi . bez mentese yapimi vs gibi ise yarar.
 10// sicak slikon.. mantari cok isinirsa eritir. yapistirilacak zemin cok temiz ve zimparalanmis olmalidir.. ben bazi modellerimde servolari tutturmak icin kullaniyorum.."
Kaynak: http://www.hobbyrc.com/forum/threads/13043-Faydal (http://www.hobbyrc.com/forum/threads/13043-Faydal)ı-Bilgiler?p=189091#post189091

http://www.hobbytime.com.tr/yardimci-malzeme-yapistiricilar.ht (http://www.hobbytime.com.tr/yardimci-malzeme-yapistiricilar.ht) 

http://www.hepsiburada.com/liste/yapistiricilar/department.aspx?CategoryId=13003359&gclid=CPv6sJ7s-bUCFclZ3godr2EArA (http://www.hepsiburada.com/liste/yapistiricilar/department.aspx?CategoryId=13003359&gclid=CPv6sJ7s-bUCFclZ3godr2EArA)

 :-*
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 14, 2013, 15:18:38
Tüm yazılanları okudum. Savaş korsan falçata yerine CNC tercih etmemin nedeni; CNC işlemini de maket boyutunda test etmek. Temel seviyede olan deneyimimi biraz daha artırmak. Nasıl maketin yapılma amacı gerçeğini yaparken karşılaşılabilecek şeyleri önden görmek ise bu da o açıdan faydalı olacak. 1 ve 1.5mm freze ve pensleri keseceğim fabrikada mevcutmuş. Bu ihtimal aklıma gelmemişti. Kalıp bölümlerinde var. Baktım. İki ağızlı bir kalem. Çeşitli devirler ve feedrate'lerde denemeler yaparak kontrayı yakmadan nasıl iki ağızlı bir elmas uç ile kesim yaparımın yollarını arayacağım. Bu konuda tavsiyeleriniz varmı Savaş korsan?

Yapıştırıcı konusunda ben de JAPON taraftarıyım bezme ihtimalinden ötürü. Mandallarla uğraşmak istemiyorum günlerce :) Ancak o kadar hızlı kuruması herşeyi berbat edebilir. Hiç olmazsa bir dakika gibi bir süre tanısa daha iyi olurdu. Japon bildiğim kadarı ile birkaç saniyede yapışacaktır. Her perdeye sürüp, üzerine bindirme tahtasını koyup bastırıp yerini bulup oturtana kadar acemilik yaparsam bunu affetmeyecektir ki kesin yapacağım hatalar... Savaş korsan bu detaylı paylaşım için ayrıca teşekkür ederim. Ama benim kaygılarımı ortadan kaldırabilecek. 30-40 saniye civarı zaman tanıyacak hangisidir sence bunlardan?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: İlhan Güven - Mart 14, 2013, 19:06:59

Ben maketlerimde beyaz tutkal dışında son zamanlarda Zap-A-Gap CA+ kullanıyorum. Çok memnunum.
Tam donma için yaklaşık 10 saniye süre veriyor.Ayrıca hatalı kesim v.s sebebiyle
tam birleşme sağlamayan yerleri de dolduruyor ve yapıştırıyor.
Eğer daha da çabuk donsun istiyorsam birlşme yerine Patex'in sprey aktivatöründen
sıkıyorum.

http://www.supergluecorp.com/zap-brand-products/zap-glues (http://www.supergluecorp.com/zap-brand-products/zap-glues)

Kolay gelsin.



Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 14, 2013, 20:18:38
Bence 10 saniye yeterli hatta güzel bir zaman. Ürünü webde araştırınca sadece bazı sitelerde buldum ama İstanbulda elden satın aldığınız bir satıcısı varmıydı acaba İlhan korsan? Sağolun.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: İlhan Güven - Mart 14, 2013, 21:04:56

Daha önce yurtdışı yolcu beraberi edinmiştim, bitince
aşağıdaki siteden aldım.Eğer arzu edersen burada 5 dakikalık epoksi de mevcut.

http://www.oyunsepeti.com.tr/maket_model/maket-yap-m-malzemeleri/yap-t-r-c-ve-macunlar.html (http://www.oyunsepeti.com.tr/maket_model/maket-yap-m-malzemeleri/yap-t-r-c-ve-macunlar.html)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 14, 2013, 21:10:59
Tamam siz güvenip aldıysanız burdan sorun yok. CA+ işimi görecektir sanırım. Teşekkürler.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 15, 2013, 12:09:26
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Güncel olmamakla birlikte Türkiye' de Loyd sertifikalı kontrplak üretimi yapan iki firma var. Biri Ekol, diğer Bayrak.
Yine eski bilgilerimden, Ekol Okume, Bayarak ise Tetra' dan yapıyordu kontrplakları.
Her ikisinide kullandım, Tetra'nın Okume'ye göre oldukça ağır çekmesi dezavantajı. Avantajı ise daha iyi vida tutması ve kırılmaya daha mukavim olması diyebilirim.
Alınacak olan kontrplakların bir köşelesinde mutlaka Loyd damgasının olması gerekiyor.
Satıcının Marin/Deniz/Su kontrası diye tanımlaması yeterli olmamalı.

Ömer korsan, bu bilgiyi Zafer abinin yürüttüğü proje sayfasında paylaşmıştınız. Ümitsizlik içindeydim bulunamıyor Loyd'lu 1220x2440 diye. İlaç gibi geldi! Teşekkür ederim.

Fabrikayı arayarak kendileri ile görüştüm. Dediğiniz gibi Tetra var. Bazen okume de olabiliyormuş. Tetra için fiyat aldım. Metreküp hesabı var. Ama özet olarak 1250x2500x10mm için 80TL, aynı ebatta 15mm için oransal olarak metreküp artıyor birim fiyat aynı kalıyor yani 120TL plaka fiyatıdır.

Bu fiyatlara KDV dahil. Ancak istanbuldaki bayileri ile görüşünce fiyat aynı kalmayabilir. Zaman çok geniş tutulmak kaydı ile istanbul için yapılan yüklemelere biz amatörlerin siparişlerini de ekleyebiliyor. İndirilirken gidip alabiliyoruz sanırım...

Ağırlık konusunda aldığım bilgi ise okumenin metreküpü 630kg iken tetranın ki 660kg civarı olduğu yönündedir. Fark az gibi ama sanırım siz deneyimlerinize göre böyle düşünmüyorsunuz Ömer korsanım. Boyu 15' olan bir kayıkta (12 adet 10mm ve 3 adet 15mm kontra kullanacağım) ne derece etkileyebilir beni acaba sizce? Ağır bir tasarım benimki. ISO mevzularına göre  tam donanımlı olarak 480kg geldiği yazılı planda. Fazladan ağırlık hoş olmayabilir benim için sanırım.

Ama çivi yada vida ile uyumluluk sergilemesi avantaj, zira clinker bindirmede plakaları perdelere çakarak yerleştireceğim.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Ömer Kırcal - Mart 15, 2013, 12:35:55
Bindirme kaplamada tetranın daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.
Okume fazla kırılgan.
Ağırlığın kullanılan malzeme miktarına göre çok fazla etkisi olmayacaktır diye düşünüyorum. Ekol'ün okumesi ile Bayrak'ın terası arasında - tartmadım- ağırlıkça fazla hissetiğimi -hafızam yanıltmıyordur umarım- söyleyebilirim.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 15, 2013, 13:44:08
Kullanacağım kontralar yarım metreküpten biraz fazla geliyor. Yetkilinin verdiği bilgiye göre toplamda en fazla 20 kilo ağırlık artışı olacaktır. Biraz daha ağır olmasında sakınca yok benim için. Çünkü çoğunlukla iki kişi hatta bazen tek kişi yelkene çıkılacaktır.

Ben de biraz woodenboat forumunda araştırdım. Bir başlık altında üyeler, tetrayı (Meranti) kırılganlık, ağırlık, mukavemet, yüzey görünümü gibi bir çok konuda fikirlerini belirtmişler. Okuduklarıma bakarak ağırlığı göz ardı etmek kaydı ile tetra hoşuma gitmeye bile başladı. Özellikle de eğer doğru bilgi ise kayalık bölgelerde bizi bekleyen çarpma risklerinde tetranın daha mukavim olacağı ihtimali değerlendirmeye değer görünüyor.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Cem Gür - Mart 15, 2013, 15:41:06
 :D :D Tolga bu kadar kasma kendini....
Hepi topu 15Ft bir Ebihen yapacaksın.... Rahat ol  ;)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 15, 2013, 17:23:09
:D Peki Cem abi kasmiyorum ;) Ama niye eziyorsunki oyle 15ft diye. Benim kalbimde tantoon 40'tan bile buyuk o :D
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Cem Gür - Mart 15, 2013, 18:06:50
 :D :D :D
Sen kasma yeter... Herşey yolunda gidecek. :-*
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Noyan Bakır - Mart 15, 2013, 18:14:43
Tolga'cığım titizlenmen çok normal.
Kendi tekneni yapıyorsun ve kendi imzanı atacaksın.
Çoğumuzun aklından bile geçiremediği şeye sen başladın.
Bitirdiğinde şerefi de zevki de sana ait olacak.
Kolay gelsin.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 15, 2013, 18:32:11
Tamamdir Cem abi. Sizlerin sayesinde!

Korsanlar, bu arada bauhausta 0.8mm kalinliginda ahsap freze ucu buldum. Ileride ihtiyac duyan olabilir, 16tl fiyati var ve paketten 3 adet freze ucu cikiyor. Markasi Dremel.

Haftaya kismetse kesip maketime baslayacagim.

Tesekkurler Noyan korsan, duygularimi paylasmaniza cok sevindim. Detayci olarak zaman kaybi yasanabilir belki ama zaman sikintim yok. Cunku bu sezona yetistirmek gibi bir hedefim de yok. Estagfurullah, istedikten sonra hepimiz yapabiliriz. En buyuk engel zamandir. O varsa sagliktir yada paradir... Sonucta ben Omer yada adini hatirlayamadigim baska korsanlar gibi yalniz degilim, sizler varsiniz. Zoru basaran ve gercek anlamda imzasini atan onlardir. Ben onlarin bir yankisi olacagim sadece basarirsam da...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Savaş Saraç - Mart 16, 2013, 01:47:51
Tolga Korsanım,

Model için hızlı kuruyan 1-2 yapıştıcıyı deneyin baktınız çok  hızlı kuruyorlar, 5 dk epoxy kullanırsınız. Aslında  en güzeli berber kullanmaktır. Hızlı epoxy sürdükten sonra kenarlardan 1-2 damla japon yapıştırıcı ile işkence misali parçayı tutturursunuz..

Hobiciler için Freze ve Uç için en ideali sizin bulduğunuz "Dremel". Hemen hemen tüm hobiciler  bu marka seti  kullanıyorlar...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 16, 2013, 10:33:46
Savaş korsan bu fikir çok güzel geliyor kulağa. Yapı marketlerde görmüştüm 5 dakikalık iki ayrı tüpten oluşan epoksileri. Birkaç tane de ucuz japon alıp başlayabilirim. Teşekkürler  :-*
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Hakan Erim - Mart 16, 2013, 12:26:33
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Aslında  en güzeli berber kullanmaktır.

O nasıl oluyor? Parçaları tutturup kururken berbere mi gidiyoruz? Ya da herşeyi berber dükkanına taşıyıp "Salim! Tut şunun ucundan, bırakma!" mı diyoruz?  ???
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Savaş Saraç - Mart 16, 2013, 23:05:25
İlahi Hakan Korsan :DDD "beraber" olacaktı, yazı  sürçmesi olmuş  ;D

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Aslında  en güzeli berber kullanmaktır.

O nasıl oluyor? Parçaları tutturup kururken berbere mi gidiyoruz? Ya da herşeyi berber dükkanına taşıyıp "Salim! Tut şunun ucundan, bırakma!" mı diyoruz?  ???
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 17, 2013, 00:28:55
Hakan korsan olmasa halimiz nicedir :D :D
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Yakup Çebi - Nisan 09, 2013, 11:38:10
hayırlı olsun benimde favorilerimden beg-meil ve ebihen 15. zaman ve bütçe uygun olmadığından hayallerimde şu an.bizim sularımızda böyle güzel bir tekneyi yüzdürmeniz dileğiyle projenizde kolaylıklar diliyorum.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Nisan 09, 2013, 11:50:00
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ben de uzun zamandır bütçe ve zaman yetersizliğinden ötürü hayallerimi erteliyordum. Ancak hala aynı sıkıntılar devam etmesine rağmen bir yerden başlamak gerek diye harekete geçtim. Özellikle bu sayfayı da başlattım ki moral olarak her yenik düştüğüm an korsanlarımın desteğini arkamda hissedebileyim. Umarım siz de bir an önce başlar ve hayallerinize kavuşursunuz.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Evren Alagöz - Nisan 10, 2013, 21:28:41

Tolga korsanım kolay gelsin.

Tetradan içinize süphe düşmesin. İşinizi görür. Biraz ağır olabilir ama sağlamdır. Kontraplakları alırken seçerek ve kontrol ederek alın, her iki yüzetinin ayrık, catlak, ağaç yapısından dolayı bozuk olmamasına özen gösterip alın, kesitlerine bile bakın. Şu an endişe ettiğiniz bir çok şeyin ileride ne kadar , kolay ve önemsiz geldiğini göreceksiniz... iyi çalışmalar.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Nisan 10, 2013, 23:17:56
Üstadlar daha iyi bilir ama belki ağır olması daha da iyi olabilir. Çünkü tasarımcı tarafından iyi havalarda altı kişiye kadar izin verilirken ben en fazla dört-beş kişi ile kullanırım diye düşünüyorum. Tabi çok yüksek oranda da iki kişi yelkene çıkılacak. Bu şartlarda biraz da ağır basması daha da iyi olabilir. Okume'den sağlam olduğu da yabancı forumlarda ciddi bir çoğunluk tarafından söyleniyor.

Kontra konusunda ne alınırsa alınsın birçok kişi kontrol ederek almak konusunda uyarıyor. Demek ki bu işte çok falso olabiliyor. Tamam Evren korsan, teşekkür ederim  :-*
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Kadir Kurtbayram - Nisan 11, 2013, 00:06:31
Ağır olması her zaman iyidir...Çünkü her zaman denize çıkacak altı kişi bulamayabilirsin...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Nisan 11, 2013, 01:36:05
Tabi o en fazla kişi sayısı. İdeali hafif ser havalarda üç yada dört kişidir herhalde. Ben de çoğunlukla sadece eşimle çıkabileceğim için iki kişi olacağız. Daha çok hız yapmak gibi bir kaygım da olmadığı için ben de ağırlık fazla olması iyi olur kanısındayım.

Bu arada maketleri keseceğim makinede aksilikler çıktı. Açıkçası okumam gereken çok şey halen beni beklediği için şu an bu durum moralimi bozmuyor.  Hallolur ise bu aşamaları da resimleri ile paylaşacağım.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Kadir Kurtbayram - Nisan 11, 2013, 02:08:49
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tabi o en fazla kişi sayısı. İdeali hafif ser havalarda üç yada dört kişidir herhalde. Ben de çoğunlukla sadece eşimle çıkabileceğim için iki kişi olacağız. Daha çok hız yapmak gibi bir kaygım da olmadığı için ben de ağırlık fazla olması iyi olur kanısındayım.

Bu arada maketleri keseceğim makinede aksilikler çıktı. Açıkçası okumam gereken çok şey halen beni beklediği için şu an bu durum moralimi bozmuyor.  Hallolur ise bu aşamaları da resimleri ile paylaşacağım.
Moralini bozma zaten....Biz burada senin destekçiniz...Keyfine bak....Sürecin tadını çıkar... :D
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Nisan 11, 2013, 08:49:57
Teşekkürler Kadir korsanım. Evet, bu anların heyecanını yakalayıp keyfine varmak daha doğru olacaktır. :D
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mayıs 12, 2013, 12:20:50
Merhabalar, uzun bir süre vakit ayıramadığı çalışmalarıma kaldığım yerden devam ediyorum.

Epoksi uygulamalarını gösteren videolar izlerken değişik bir metod ile karşlılaştım. Mobilya sektöründe ama... epoksi masif ağaca dökülüp dağıtıldıktan sonra hava kabarcıkları bir ısı kaynağı ile sanırım bu şalama gibi bir şey patlatılarak yok ediliyor. Sizce aynısı teknelerde de uygulanabilirmi? Kendi teknesini yapan üstadlarım sizler nasıl yok ettiniz kabarcıkları? Yoksa bu standart bir yöntemdi de ben mi hiç görmedim yada henüz okumadım?

Bahsettiğim yöntem 04:15 ve 06:45'te tam olarak görülebiliyor;

How Liquid Glass Finish is applied on Cabin Furniture at JHE's Log Furniture Place (http://www.youtube.com/watch?v=kGxVikwTK1A#ws)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Mete Kardeş - Mayıs 13, 2013, 13:41:58
Tolga Korsan ,

Su kesimine elyaf yapmadığın sürece kabarcıklerı önemesene gerek yok, ağaç epokisiyi zaten tamamen emiyor.
Geriye kabarcık kalmıyor.
Ateş , şalama falan bunlar çok riskli uygulamalar.
Kimyasal malzeme kullanıyoruz bunlar direkt alev alabilir.
Tekneyi yapalım derken hepsinin kül oluşunu izlemek çok acı verici olacaktır.
Aynı zamanda alev veya ateş epoksinin kürleşme hızını çok arttıracağı içinde tavsiye etmem.

Tavsiyem; nasıl olsa alacaksınız, gidip bir kg epoksi almanız , çeşitli ağaçlarda bir iki uygulama yapmanız olacaktır.

Sevgiler ve Saygılar
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mayıs 13, 2013, 19:45:33
Mete korsan, dip tahtasının hem dış hem de içine elyaf uygulaması yapılması özellikle belirtilmiş planlarımda ki ben önermese bile en azından dışına yapmak taraftarıydım. Sabrım yettiğince de su altı kesimine elyaf uygularım diye düşünüyorum.

Deneme uygulaması yapmayı uzun zamandır ben de düşünüyorum. Ama maket kesimlerinde bir değişikliğe gitmek durumunda kaldım. Teknenin 1/10 maketini yapmak  1/2.5 oranında yapmak ile yakın maliyetlere ulaşıyor. Öte yandan benim niyetim maketi de cnc de kesmek. Bu sayede kesimi yapacağımız arkadaş ile konuda deneyim ve fikir sahibi olacağız. CNC de kesilebilmesi için bulduğum ince (0.8mm) freze uç ağacı yaktı. Dremel üzerinde ahşap için olduğunu belirtmiş ama sanırım oyma işlerinde kullanılıyor ve kesmeye uygun değil. Kesmeye uygun bulabileceğim en ince uç 3.2mm oldu. Bununla da maketi 1/2.5 oranında kesince ve kaliteli su kontrasıyla bile yapılsa dahi yaklaşık 250TL gibi bir bedele bitebiliyor. Ortaya çıkan büyük maketin kullanım alanları için şimdiden bir kaç senaryo çıktı bile ortaya :)

İşte bu makette parçaları sarı yada bakır vida ile sabitleyip epoksi macun ile fillet denilen olayı yapacağım. Ayrıca tekniğimi geliştirmek ve merakımı gidermek için bazı parçaları önce epoksi ile kaplayacağım. Zira planlarda tüm parçaları birleştirmeden önce epoksi ile kaplanması öneriliyor. Bence çok da pratik olur. Montajını yaptıktan sonra daha zor olacaktır.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Haziran 03, 2013, 12:53:00
Fillet işlemi hakkında videoları incelerken bir metod yakaladım. Açılı birleşim yerlerine uygulanan macunla radyuslama yada kısacası fillet işleminden birkaç saat kadar sonra yani epoksi bir miktar sertleştikten sonra eldivenli parmağını kullanarak alkol ile biraz daha düzleştirme işlemi uyguluyor. Bu şekilde daha pürüzsüz bir yüzey elde ediyor. Bu zımpara işçiliğini de azaltır diyor. Konu hakkında fikriniz varmıdır korsanlarım?

https://www.youtube.com/watch?v=mTZwIaXApg8 (https://www.youtube.com/watch?v=mTZwIaXApg8)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Ahmet Gümüş - Temmuz 11, 2013, 23:33:15
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Fillet işlemi hakkında videoları incelerken bir metod yakaladım. Açılı birleşim yerlerine uygulanan macunla radyuslama yada kısacası fillet işleminden birkaç saat kadar sonra yani epoksi bir miktar sertleştikten sonra eldivenli parmağını kullanarak alkol ile biraz daha düzleştirme işlemi uyguluyor. Bu şekilde daha pürüzsüz bir yüzey elde ediyor. Bu zımpara işçiliğini de azaltır diyor. Konu hakkında fikriniz varmıdır korsanlarım?

https://www.youtube.com/watch?v=mTZwIaXApg8 (https://www.youtube.com/watch?v=mTZwIaXApg8)

Ben bu aşamalarda değilim ama teknenin postalarını hazırlarken bulkhead çıtalarının arasına epoksi sürüp parmağımla düzeltiyorum..Zaten görünen yüzeyler değil fakat öyle olsaydı bile zımparası meşakkatli olmazdı..Zımpara bu işlerin doğasında var..Zımpara yaptıkça siz çirkinleşeceksinizki tekneniz güzelleşsin :D Tolga bey bu arada başladınızmı çalışmalara?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Umut Korkmaz - Temmuz 12, 2013, 09:29:53
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Fillet işlemi hakkında videoları incelerken bir metod yakaladım. Açılı birleşim yerlerine uygulanan macunla radyuslama yada kısacası fillet işleminden birkaç saat kadar sonra yani epoksi bir miktar sertleştikten sonra eldivenli parmağını kullanarak alkol ile biraz daha düzleştirme işlemi uyguluyor. Bu şekilde daha pürüzsüz bir yüzey elde ediyor. Bu zımpara işçiliğini de azaltır diyor. Konu hakkında fikriniz varmıdır korsanlarım?

https://www.youtube.com/watch?v=mTZwIaXApg8 (https://www.youtube.com/watch?v=mTZwIaXApg8)

ben aynı uygulamayı biryerlere silikon çekerken yapıyorum, silikon veya sika'yı sıktıktan sonra parmağımı ıslatarak düzeltiyorum, gayet de pürüzsüz oluyor.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 12, 2013, 14:14:44
Teşekkürler korsanlarım. Başlamama çok var halen. Araştırma, öğrenme aşamasındayım. En başta maddi önceliklerden ötürü sonra da bu sezona yetişmeyeceği için acele etmiyorum. Planım kışın tüm kesimleri yaptıktan sonra evde epoksi kaplamaları, laminasyonları, salma, dümen vs. elden gelen ne varsa tamamlamak. Baharda da harekete geçmek yönündedir.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Nedim Yıldız - Aralık 30, 2013, 00:34:48
Tolga korsanım tekne imalatı ne durumda ilerleme var mı? Bizi de bilgilendirirsen sevinirim. :-*
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Aralık 30, 2013, 11:21:04
Nedim korsanım,

Halen maket aşamasındayım. Tüm iskeleti oluşturdum. Kaplama tahtalarının birleştirmelerini tamamladım. Temel yapıyı görmek üzere bunları basitçe iskelet üzerine döşedikten sonra tüm resimleri paylaşacağım.

Kısmetse baharda gerçeğine başlamayı planlıyorum. Yaklaşık üç aydır zaman sıkıntısı ve ailevi nedenlerden ötürü yeteri kadar ilgilenemiyorum. Gelişmeleri mutlaka paylaşacağım buradan sizlerle. İlginize teşekkür ederim.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Mert Beşe - Ocak 20, 2014, 15:08:30
Çok güzel bir tekne, şimdiden hayırlı olsun :)

Bu tekneyi görünce bir anda düşüncelere daldım. Ben tekne yapmadım ve yelken de bilmiyorum. Kamaralı bir tekne yerine bu tarz bir tekne ile başlamak daha mantıklı geliyor. Sizler neler düşünürsünüz? Yapım kolaylığı ve yelken kolaylığı bakımından bu düşünce kafama yatıyor.

Ayrıca bu tekne gerçekten çok güzel :)

Kolay gelsin
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Şubat 08, 2014, 18:48:13
Öncelikle teşekkür ederim :)

Ben de amatör denizciliğe bu şekilde yani kamarasız, daha çok denizin içinde olan ama aynı zamanda da güvenli yada üstadların tabiri ile denizci bir tekne ile başlamak istedim. Yapımı da kolaylaşacak. Herşey ortada. Sırf yelken ve belki balık tutma konusunda kullansam da bana yetecek birşey...

Tabii ki amatörler böyle tekneleri keyif almak için alıyor, yapıyor veya yaptırıyorlar. Bu bağlamda da BU TEKNE GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL demediğiniz bir tekneye sahip olunmamalı. Zaten özellikle kendi teknesini yapacakların en çok zorlandığı aşama tekne modelini seçmektir :) Eğer size de bir gün bazı arkadaşların tabiri ile bu zehir bulaşırsa sanırım siz teknenizi çoktan seçmiş olacaksınız :D

Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Mert Beşe - Şubat 09, 2014, 13:51:54
Zehir çoktan bulaştı :) Yeteri kadar bilgi edindikten sonra diğer gerekli şartları sağlayıp ben de yapıma başlamak istiyorum :) Tipik fiber kayıklarda yıllar geçirdikten sonra bu seviyelere geçmem gerek diye düşünüyorum artık :)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Şubat 09, 2014, 22:25:01
Şimdiden hayırlı olsun öyleyse :)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Nedim Yıldız - Şubat 10, 2014, 00:18:42
http://www.flickr.com/photos/89561545@N08/with/8148046613/ (http://www.flickr.com/photos/89561545@N08/with/8148046613/)
Tolga korsanım bu tekneyi görmüş müydün?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Şubat 10, 2014, 00:21:18
Evet abi. Kendisi ile yazıştım hatta. Fiilen başladığım zaman kendisini ziyaret edeceğim. Bilgi ve deneyimlerini paylaşacak benimle.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 03, 2015, 11:25:27
Sevgili korsanlar sitemizde yaşanan teknik sorun nedeni ile Kasım-2014'ten itibaren maket ve sonra da gerçeğinin yapımı hakkında tüm paylaşımlarım silindi. Bununla ilgili telafi edici bir düzenleme yapacağım.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Umut Korkmaz - Mart 03, 2015, 11:29:24
Yaramizi desme Tolga  ;)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 03, 2015, 11:32:29
Hepimiz üzüldük bu duruma... Ama ben kendi sayfamı toparlamanın bir yolunu buldum.   t*"y+ Zaman kavramı hakkında hatalı yazılar olabilir diye bir not düştüm sadece. Baştan sonra takip edip sıfırdan okuyan korsanlar için...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 03, 2015, 11:33:34
Merhaba sevgili korsanlar,

Başlığım açmamdan sonra geçen zaman zarfında maketimi evimin balkonunda ve son aşamalarda da bir marangoz atelyesinde su kontrası ile yaklaşık 1/3 oranında yaptım. Vakit ayıramadığım için uzun aralıklarla bir buçuk yıl kadar sürdü. Ama aslında akşamları çalışarak iki yada üç haftalık işti. Yine de çok keyifliydi...

(http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/538/wiTIyt.jpg)

(http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/540/iP3Umx.jpg)

(http://imageshack.com/a/img909/4306/4lESG1.jpg)

(http://imageshack.com/a/img911/5971/1NLuiY.jpg)

(http://imageshack.com/a/img538/3093/L8ixiX.jpg)

(http://imageshack.com/a/img674/7034/B3nw9F.jpg)

(http://imageshack.com/a/img674/6260/NkPQ92.jpg)

(http://imageshack.com/a/img537/4021/z9jSRG.jpg)

(http://imageshack.com/a/img745/1231/3Ethub.jpg)

(http://imageshack.com/a/img661/5130/8f4Aze.jpg)

(http://imageshack.com/a/img673/5998/Tvy8gF.jpg)

(http://imageshack.com/a/img901/3240/pc8KEw.jpg)

(http://imageshack.com/a/img745/4946/wU0j1D.jpg)

(http://imageshack.com/a/img538/3163/phjEsO.jpg)

(http://imageshack.com/a/img661/7096/HT7Oe7.jpg)

(http://imageshack.com/a/img537/4598/bxkhYT.jpg)

(http://imageshack.com/a/img913/8100/hphe9g.jpg)

(http://imageshack.com/a/img537/8205/E1AQ8E.jpg)

(http://imageshack.com/a/img912/3120/hyeKLH.jpg)

(http://imageshack.com/a/img537/5357/bNjxZ3.jpg)

(http://imageshack.com/a/img743/3473/GvaoGh.jpg)


Gerçeğini yapmaya başladım. Okume kontralarımı Kasım-2014'te satın alıp CNC'de kesimlerini bizzat kendim yaptım. Masiflerimi İroko olarak seçip temin ettim ve ihtiyacım oldukça kesip kullanıyorum. Tezgahımı yaptım. İlk omurga parçalarını lamine etmeye başladım. Resimlerini zamanla sizlerle paylaşıp değerli yorumlarınızı mutlaka almak istiyorum.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 03, 2015, 11:36:29
Aralık-2014'te gerçeğinin yapımı için virabismillah dedim Masiflerimi, epoksimi ve çeşitli hırdavat eksiklerimi tedarik ettim. Beykoz'da bir motorcu arkadaşım evinin bahçesindeki küçük bir garajda yapıyorum. Arkadaşım da pek hevesli olduğu için vakti oldukça yardımcı oluyor. Kendisiyle birlikte tezgah ve sobamızı kurduk  :)

Omurganın birçok bölümünü yaptım. Tasarımcının tavsiyesi sadece 200gr/m2 camelyaf giydir bırak şeklinde olmasına rağmen salma kasası içine bazı sağlamlaştırmalar yapanlar olmuş. Salmanın döndüğü eksen merkezini carbon camelyaf uygulayarak ve kasanın genel iç yüzeyini de anladığım kadarı ile camelyaf giydirdikten ve astar boyadan sonra son kat boyanın içine grafit tozu ekleyip boyayarak güçlendirmişler. Biraz abartı geliyor. Ama ilerde onarılması çok güç bir yer olduğu için hak vermiyor da değilim.

Amerikalı Stan abinin paylaştığı ve konuyu açıklayan resimler;
(http://stansboat.files.wordpress.com/2009/11/img_6380.jpg?w=645)

(http://stansboat.files.wordpress.com/2009/11/img_6398.jpg?w=300&h=199)

(http://stansboat.files.wordpress.com/2009/11/img_6417.jpg?w=645)


Onun dışında genel birkaç kare paylaşıyorum;

Tezgahım
(https://lh4.googleusercontent.com/-os1hsrYL-l0/VJP75ysCuJI/AAAAAAAAAF8/p0wtqJISWeo/w630-h577-no/20141208_222024-1.jpg)

İlk laminasyonum. Omurganın sancak kıç tarafı,
(https://lh4.googleusercontent.com/-9QifvWszc7I/VJP76HyOwxI/AAAAAAAAAGA/Y1guHDmnkaA/w769-h577-no/20141216_195643.jpg)


Palakalar merkezleme vidaları ile düzgün pozisyonda birleştirilmelerine ve defalarca kontrol etmeme rağmen işkencelendikten sonra bir iki milimetre kaymış. Bunun için tezgahta bir sonraki resimde görünen ilaveyi yaptım. Daha uzun, yekpare, tam teraziye alınmış hemzemin bir masa elde edip üzerine ağırlıklar koyarak birleştireceğim. İşkenceleri daha sonra kenarlardan tutturacağım.
(https://lh4.googleusercontent.com/-BaEHWJ15E5o/VJP75S_bKOI/AAAAAAAAAF0/byT7vPQ9rak/w433-h577-no/20141216_195706.jpg)

(https://lh3.googleusercontent.com/-d6sUw0Hv60w/VJP78voWWTI/AAAAAAAAAHA/DhpPHLCO5hY/w892-h577-no/20141217_204836.jpg)

Omurga iskele baş tarafı
(https://lh5.googleusercontent.com/-8SytE7RLbkI/VJQLbtmg2wI/AAAAAAAAAH4/zPpc_P1AydQ/w769-h577-no/20141218_190516.jpg)

Omurga iskele baş tarafı
(https://lh3.googleusercontent.com/-KHKzYprnz-s/VJQLRi-U8pI/AAAAAAAAAHw/9z1Y1-mULL4/w769-h577-no/20141218_194107.jpg)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 03, 2015, 11:40:04
Omurga kürleşmeyi bekliyor,
(https://lh6.googleusercontent.com/-YBFR5_rn0iA/VJfL4edxvUI/AAAAAAAAALk/axgJNYsvsbM/w769-h577-no/20141221_113240.jpg)

Belirginleşen ilk parça,
(https://lh3.googleusercontent.com/-1Qp43dBwhE8/VJfLzShOlaI/AAAAAAAAALY/D9Jpha_Y4iU/w835-h577-no/20141221_115355-1-1-1.jpg)


Daha çok iş var. Salma kasası içine çıtaları dönülecek, camelyaf kaplanacak, sert macun çekilecek ve boyanıp kapatılacak...
(https://lh6.googleusercontent.com/-doFmtYKJS64/VJfL4x4zSQI/AAAAAAAAALo/9MbjMcunpUE/w723-h577-no/20141221_115433-1.jpg)

Bir elmanın iki yarısı :)
(https://lh3.googleusercontent.com/-kDMye5lFb18/VJlAG_KEzbI/AAAAAAAAAMg/V2mGyVblS2o/w769-h577-no/20141222_195628.jpg)

Çıtalar bir sonraki gün yapılacak olan camelyaf kaplama işleminden önce yapıştırıldı.
(https://lh5.googleusercontent.com/-cNIjtwomY98/VJlAOrmh7xI/AAAAAAAAAMs/-PU5k0hPQR4/w433-h577-no/20141222_223756.jpg)

Salma kasasının iç yüzeyi epoksi/camelyaf ile kaplandı.

(https://lh5.googleusercontent.com/-ivVHSVe01G0/VJvE9cXWLBI/AAAAAAAAANU/LplDWHLJ2uw/w769-h577-no/20141223_232622.jpg)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 03, 2015, 11:45:45
Ocak soğukları bir amatör denizci aday adayını belki yavaşlatabilir. Ama durduramaz  ;) Yılın ilk gününde de çalışmaya devam. Salma kasasına Teknomarin Epoksi bazlı son kat boya (Teknopox Solventless Epoxy) uygulayarak daha düzgün ve sürtünmeye dayanıklı bir yüzey elde edeceğimi umuyorum.

(https://lh5.googleusercontent.com/-ZdjTpn1KxOs/VKaY_kmyQpI/AAAAAAAAAN4/GvzX1r_-PpM/w769-h577-no/20150101_205306.jpg)

Kayığın ortasına, yani en geniş bölümüne denk gelen perdeler en yüksek borda kaplama gerilimine göğüs gereceği için iki adet 15mm parça lamine edilerek daha yüksek mukavemet elde ediliyor.

(https://lh6.googleusercontent.com/-Jjh-yA1I8As/VKaZK7Mm83I/AAAAAAAAAOI/2uZxwkRk8Rg/w769-h577-no/20150101_205344.jpg)

(https://lh4.googleusercontent.com/-5AOGD1CUCfU/VKaZKvenLdI/AAAAAAAAAOE/a43TwhC1uP4/w769-h577-no/20150101_205411.jpg)

Perdelerin açık kalan yan yüzeylerini koruma altına alan masif çıtaların hazırlanması ve yapıştırılması işini hallediyorum. İnce masif çıtalar şerit testerede kesildikten sonra rende ile doğru kalınlığa daha hassas bir şekilde düşürülüyor.
(https://lh4.googleusercontent.com/-4N2ozyePJLM/VK18_--lsFI/AAAAAAAAAPk/_0UOJ4LodnI/w866-h577-no/20150103_120041.jpg)


Kuzenim yardıma geldi sağolsun. Hem güzel fikirler verdi. Hem uyguladı :)
(https://lh4.googleusercontent.com/-YNLQ82ubgy0/VK19EiWuiEI/AAAAAAAAAPE/1Xeq8Jcvbpk/w769-h577-no/20150104_170633.jpg)

Bir Infrared lamba test ettim. Elimdeki 250W güçte ve yaklaşık 40-50cm mesafelerde etkisi başlıyor. Bu mesafenin dışında Don Kişot ile Yel değirmeni arasındaki ilişkiye benzer bir durum söz konusu. Yaklaştırıp etkili hale getirice de ışığın ısıttığı yüzey alanı daralıyor. İlk düşündüğüm gibi lokal ısıtmalarda kesinlikle iş görür. Ama bu lokal alan düşündüğümden daha küçük bir alan oldu. Etkili mesafeye yakınlaştırınca ısıtabildiği alan yaklaşık 40-50cm çapında bir daire oluyor. Birkaç adet kullanılırsa 1000W gibi bir tüketim ile sert kış gecelerinde kürleşmeye daha geniş alanlarda hız katılabilir. Şimdilik tek lambamla idare edeceğim...

250W Infrared lambanın pek etkili olamadığı bir mesafe.
(https://lh3.googleusercontent.com/unAhih_pkVOVBKc5tX6jgRhn8rg8-km2Q4JN4qhMLBQ=w432-h576)

Soba candır  :D
(https://lh6.googleusercontent.com/-ryk7Sbtdyto/VLOsB9NLszI/AAAAAAAAAQ0/W54iWQi6HK0/w769-h577-no/20150110_144449.jpg)

Omurgam bitti ve perdeleri yerlerine alıştırıp hazırladım. İskeletin bitmesine az kaldı. Omurganın son birleşme işlemi.
(https://lh5.googleusercontent.com/ICp2QUoLdzfhj_lEr8q0hwMC-IsgNSBqJ3MTbOW3XYI=w433-h577-no)

Omurga kürleşirken bir yandan 10mm ve 15mm kontraplaktan oluşan ayna lamine ediliyor
(https://lh4.googleusercontent.com/-nLuRaDmC8yI/VMj-IR2mZZI/AAAAAAAAATM/JuGoJ-JUTSc/w769-h577-no/20150120_195215.jpg)

Omurgayı hassas teraziye almak için kullanacağım parçalar kesildi.
(https://lh3.googleusercontent.com/97Cyda4dMaZ0SffqzF6XLNdKAbYnAQ3v73wlRI-LZnw=w1043-h536-no)

İşte omurgam. En sert dalgaları bile delip geçecek  :P
(https://lh4.googleusercontent.com/-HK-fbx31AJw/VMjuOrNvr8I/AAAAAAAAARg/2LPCf8lJEME/w769-h577-no/20150121_204021.jpg)

(https://lh6.googleusercontent.com/-hf_g2vFMrfE/VMjuqZpgt4I/AAAAAAAAASA/yPpmry0H3S0/w769-h577-no/20150121_204159.jpg)

Perdeler oturacağı yerlere alıştırıldı ve geçici olarak yerleştirilip incelendi.
(https://lh5.googleusercontent.com/-MPnO4q-FTGA/VMjuuw0ZGaI/AAAAAAAAASI/BMK5ns_pTfU/w769-h577-no/20150124_173213.jpg)


Daha sonra geçici kalıp tahtaları ile tüm perdeler teraziye alınıp sabitlenecekler
(https://lh6.googleusercontent.com/-1BsPkjwPXcs/VMju9860n4I/AAAAAAAAASQ/xVX8Od-O1IU/w769-h577-no/20150124_173253.jpg)


(https://lh6.googleusercontent.com/-TFZhTcUEPa4/VMjvBp2FafI/AAAAAAAAASY/ML1PTYOKHvo/w769-h577-no/20150124_173434.jpg)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Aralık 09, 2015, 11:15:44
Merhaba sevgili korsanlar,

Soğuklar, tembellikler, evlilik hazırlıkları vs derken çok uzun süreler tersanemden uzak kaldım. Evlilik sonrasında da Kurtköy'e yerleşmem gerekti ve tersanem Beykoz'da olduğu için bir de bundan ötürü şartlarım zorlaştı. Şimdi Pendik, Tuzla, Kartal, Sultanbeyli civarlarında yeni bir yer arayışım var. Çünkü yeni ikametim ile tersanem arasında yaklaşık 60km yol var ve bu İstanbul trafiğinde çekilebilir bir durum değil. Çevremde kiralık dükkan/depo bakınca aylık 500TL altında uygun bir kapalı alan mevcut değil görünüyor. Astarı yüzünden pahalıya getiren bir durum ortaya çıkıyor. Bu bağlamda siz değerli korsan arkadaşlarımın fikir ve yardımlarını bekliyorum.

Biraz resim ekleyeyim. Sıralaması karışık oldu. Çünkü çok geniş bir zamana ait çalışmaların resimleri bunlar;


(https://lh3.googleusercontent.com/_KFiZZz5xpQYN4vl5_6cqHBydKGgHn1ALv-ysEuVZ-K1JNz9w8Wycy-79l0Nbkq8P9bicrC-9z-QDUWj1GocRxdHvnpEogQrBo9hki87jagIfyoTD_Z3Z_4GwDv3MBw8MU1mVbw-ZdxAXL2NOFFRDgRrN-wICMm2orVPtToawvDgYozWabsOLROSIVXNDI_45o-8K81s703uBweCsSL9Grnhafb1-z24oWoaT3gCGw8tipgPTqIT1JeHvvxbfxP7eYxr0E4EB7hlUFjgqjQNaR6y1y2vwfVetUDLy0TVguZum2BrpuUPUpkiSQYK_arXBe8o6yPCDSNgFNl7f3kMUrNI--SmYgOit-hni5kHXRay57HU92_L-FVjZxgZydAAuUvfV3ju0UAuB24wmx6t-AdbYeuxnyk03qZ_8XBS-kPGynJ9Ofp3s8pFA65hvJUO9fKAMYZobf-dboOHAhTLu6lpSlZP3riz4myjJARASsaXCuBmusUoVBQsDOH_9RdudUU_Dv-FO6JEkWdkBHzMwUoLpWYTArBXp1A-D7xhtu24ErT9tJ3XijcAZ8uRhosYpv34=w720-h960-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/r2kaEzd2cmA1VTdGXQ3G5N1MMfHrZcnGSCKM97_9JS_Ju-Y8bnwJXNi4za5PANfPtDKrPKV5rp4OKPH54fBQB97PZ5Ko5hmWijl8HbzYTFf70MwxnmHvAc6Bh_xLfc_5bTlejvkQNkzF_O_dmg1URndfKslGR7Wu6coCS2iqpD_yU2Dzto8KxWrrlfvfm3MXb_EoVx2b-xMSuTI5CNxcoCU41v4dd4Y1xJl_gxznLos6kybvl7cdNvjLep_TuRYuOPw40KWPRSjijxl25dZR5Epuoypxujn8C8pRA_qzWpfmx1qqYAd2MONoD7SqZ1DspQ8JQZNechk11QPyeW_3xg8dLDMRT1Bh0wmF6gnY9dZ-RiTH2zISFtbhTNVgFgMaFrFPfBIH2vCsveyrqLtLvwHi21ejBsGJWu_P-i_iSzrYaPSL06FtovxlUHKLzxHigOFuFc20nnNN2aJlYreaJa4x4JmKhAUU55PT_YhYws7RLqYdcA02k4O6hyZayHQjACYneeWVdmUyauKRmb1kRdsBqIFMy0uRoiCWv1bGSxOENOOGr7rcxt_GIMivFByHrXYB=w720-h960-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/linEcJucyuh_KeareMUg5t5bb3lcGS6QyZSLdFrGo0kEt6KyAByjbmedObiWE8spgXrHlXeKBUpjy1TYQutCRLOiN8dptIEkVQ8eNwnT3CZMgk12EGBGZgkopHVF_2vteikVmfH5tYRnCbpzt1fWrHIRxuyO2Y4_vnoC3Z-ofZTrzn1PQ1QG_FfxoE1rfn3Na7BWNzhNv_mEFqNFCxWPUZUKKGu1sQ9sRz1-6DxQPXtqBexh88L-vrVVi85HYDwMaY21aNwCs8M7B6iX6qgBlNK9qK15gsBm5sVuzWSmx5TF5PLEIB9e5XW5KGBeBB8omJdfiF_TirbVW53uw7MKANf5dE_9GsWinsoUkoFhmoBuqGfPF96t2k9rdTqqI7TiW5t6Ud6lJf5WdIm7qqovAl8mAt-iDhoGJ3T8X6s9VsRo79Mie5PKMsSyIVXb1EK3J7VIqfUnFoqxFga9gdlaG8onckOlSXwOdxujAvxPrgyFzpmKaYSMPPULVxD1VnZKhEqWO49s5xx7Lo7P0YvpBw5TyCkRhuieY5E1xox_ydtqlpYwFEWzBK1CpfofN9wQJsPd=w720-h960-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/du6B4Bv0tqq0ecmtAkv3tghfDwDo9gB5TQF0cBIr7_YXOzpUR4ZFl7BUM6dSv7Z6UoNM0vKsCfXLKRUHqhxWqytVdvxxvEptvxiZW6sLGvRbpdAdUI8QCLQ1w3lMV7LqPH-Hzl2gJjr6pTFIEsHT4rTenMaiwZBOmSZ_FMxctFRvyyG_paxZbi-7CS2RBjlw5o4WPFZd_CrBKJXnW0VIDSiRtuhgPta3hNc81k3EawEZi5l5DgeUvyOtPeCK6c3HNOh0wYPGe0zoznlPzd4ZTDj2bQEnzcCtAxzWPwHhoa4yg5Z8FCtqE5llNqa_w2r7urIsiMFjFlWbGPhU52Nrn3CHA8_GnP5fhqUeW5FGWxBZ4XOVyaIhDncxWzbue7YfaIK8gTaihr_eGPRhEkEvcqpQE8s07hf88px5C4g1D-RFLczYzC7IAjwseoZhqHhMw3-1EzSfNzxYeyxk_SLcb4dINX7FdqHiANEfSOxpTgT4Eknv18HWmveZJ_6YvMHYgVzBsJXgQ7vHvU6wKqMWKH5pe-Eau61e_ttJOj1LpnjjDAwSSC8xKBfA2fvbJZbdS1C4=w720-h960-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/524iVVcl_ySt-mogvYCPKxIbcn7UGvyK772FpSJBQlqW_QLR8RewHoW0V5LztOBT2yHTA_BgLKTOH2d70RWs5QesMGSmjgJT4Syh0_t9-CRHENij9hljO6JCODSXWZIkBqO8IH7vjg9hxmQlC7Lnb4XsPS6-HuJXWj1rVq4hyIurp-XOOXmj7hx6VOYZo_9KcZnXlih3qqseOH4a0KcLNVDPRjZhXYtwbDcMhdyTr1GLFl70txVRxnYQ3wP-86aTUXSGCXIhXY91h1v8kcmzWh9O6jRxhp6xWPejhKqOFzutVCn_DlcRjjjburvrIAXP4ZbbnIN1eGzaq6vyqmQGIQWmvr35GcaJ8CzO-eFTTTeoeCwQmOaAAKPBf3xWTERrOLe-3uviSBqCQo1csRwg9qaZK1X9QouJv2rKbOsBrtfYHHoWJ0s3l8Md4_52o2bEqVcFhRhtaszx-hU7s6DO2Y-nA-ovx7ZOEeBQ6dH_x4CqhFLAVLkxUIZoLFaVcdijJbdhgp2Zhgmtvb1ryQjDLFFeT-uEF_1SW69AwaEEkW7XYonegGfxbahYmu7g3RWwXIH2=w1224-h918-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/lGr5Iw7WX9T4yFFQhqPH8hjs560hy0iEL8eOxOs26MblBlR4TOoM-oROuAdSRtZUcUJaBbCoZysW3bwCDHnzOGs-xg7qifHvZ7CsgVkylGtC8UOlckk6RD2QYKmGqqJcmXR2XK9O2hd-V08VRM1syGCly-JW5JV85eT0g2QVYjEguRM0ERpyb4GqtBbVDPaZVFmPtHsZC0mvuI07B8coiCF1IUlhFfvvTp1qg8PqqeQrXUSRg-RQTSxS8lcxB7OAj4PvE6c14fY4Qvjtvp3oc3ed_mgs84-6gHkXhvqaJqzl6BwUkxOiLduWhr2ksZ9xrO1BQCvCqfoHaghB_00HfILGv5oOXS6MJHK_x17_sFefGvHTBQCZGM0fEHY153s7cWUVeMXRkfqb5-17pHqoyAzrqFvXCW--8q4nk5eFNNhyL8ixLJU7_dkOU6F5fLbZulKRDx7N85WU_czl4cfwE0B2m1yP3FIMzs7zMZKUvKcXJZ-R2Y4Ccn3D8tFBPQ_8HnFBqo2n6q8Nq_eqPxu_OhC21PpXMrL55mq9lLX79D4SwqNqM23WYEpj0751N1_AFkXI=w1224-h689-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/g1P4Pah7npBLoSPgrLge1EW7sHNHQJztdIt_jqOI3eHFJHqCXgJSDBHJllLIXHLLgDB_VGkQObkYIFEyhZarO3KFehd4WdYVNzwPz47Q3g1POpEUYg5YnbvWzkHgR0lE6xAxYcogGmTb6IllOESm07seCQp4VTLU0SlPdh8CTv_L0F8sjHvC45-BSRO52rLjmTEFHEyyPM18qZb0DtEl-MiBNpfuesZaRVbCBd_-kiYcU_te_PX2uXu6m1tsq5K2dTjTyvtkBJkeJDp0EPfxMiDekuf4RbHa_HMCtqmt4cfB09oSXioY3z0MhaD5ewbUsg8rzmkBQkV2AHsmP51rmgohPx-JxRgnUhn9FtfnBs48wqR_7FuAzBrYTdDmgdvikwQ2c_gz60LwJeg1KEMAKjmjFzzRnD-xZYl0IzDrJg1bv6c4Dgyq-6DmMIsPLUkfbCubACh8QbbIgDYMfb-hw2KUyox2Njqpus0DlrPsmWdqW6kCufLtpKmD5aD44tqTxltSvFrJBQVbqU3t5HfrK4eFQViYOaaih-xpUbHv0ZX5D9_Z3yB4Dv2pN_MaVHy4k_wH=w960-h720-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/qpUwa3D_KTNsV2sQFcHd--OfSD73vuiYDxt9_naysdxTmGtuYzD471wk6eHavU_RsSE1kIRv6IrR3hcM5a3BP5ydWJxYQYJLBfqMr8X1BDVpiwwEHcoXgOeSMcvZ6TCgPZzlgXMbQmGZzffD-LHg-IBKqUsxp3RAUKaeeyR1ChABwpJ-pmmfWJ-W7Wmif4ZEEYoko2ogqc1higS4iNxXH2FV4kuP6Zb-tuLZ8d2njmPxV-IHDN0gZh62oFc9ubO-mCkDGSi9pmbHY3oGMs-W9Bhr0fAbohSnYP9UhwHSGkdMOmGIjwZ8f570WXaC_IRVayhtOp39LfG888-w4ChljcRt0moVhe9EPToOZ6ycOcsmnXvsHwOd1D8bkfzmMMLxZDj4GCdCjMx3f4w48V8HMGY8YpGJPGIyUu9aBLKutOHoa6kz97uZQ9P5RjR0j12JUOjLiFFUXc32OxryNORDMGYHrLL1g7lWNTui2t2AzliSjVMp-tM0J3FJ1LKKTHBfhrBGUov_SsHdIgXy7RDS5NTnqE7TyYEDPFNYzO7UQ6G5itf_E9sJNLXVi__4Cb4ZhmZj=w960-h720-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/zQadFfigWUI_t-mbfBI8zwMJB60RSEJELEtCiydWS3nN5CIkDuwngvfXhIVYxbR23WoSF8bbNdXEs-t_Qj9SUuVsJ0m3Jsfe6gqYfGmtwIu_-3tJPHlD3-lAp-BDIBE7IheSgT7ZJVUA56UWpVr8GRHsqjVN6aRerWoqmk9GzYULORMdyZlEPPxFjqBYO6gR9YAPTNTMeW4VV6KvdCOD3VX4KbavyW9XMkLa9SeVYy5lrdXNp80cqmi2y1qXNsr18k4BfyDB3kK99-pyV8Qlc9ytk7PWSr5hP84vshRdF9mk62P5ofS1ZNgeIz8C0p8Xeqdz5gfK3h55Xa5mxiKFdXymufyCIXh2raVWuHWUan12SuSiSnhe3h2_O84iHIeWr9VrqtmoDg-WLtsoZgbEgpglEXmlY6WrvMjQXHMFNzQArQf37cLpmK4VYWY-siRm7WSpHURBpDhbHg302IrrUcJbiJtzUxzvsj-lcKsKjCDzLVpKlqA_y4H00bEvblR5Qv0Ssu-Tfd-Ds4ElYFNN6YSGD3ZNSGDTQta594afaR3eayAnKybk9bjWxBVa2zAVU8DM=w960-h720-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/J9LeQIQ8LFgWEKlycCEN-jjGfdfPcYjk_hrsXeBZGLEiIkdVUDUFbU9iZpOmdHehbt7PDhE2ZTi4lsC_xyszggitipJNIskcAA6n-LQP8ozf-Yt94OWkVKHmDlgJCUppAV1j24OUUhUs39a7VpLU7y0AaMKvChxGseilZB0mO0WCRcOnuqPaFyFmArxP9d5DDAv2oxlsm2UjRW5dcpmtze0v9gFYB1lit9aSF_adp-8qJJTt98pmJTx6fmenkAvjO0RWGQlSpLB1N9FAy9yN-JMxVVVSyn2YQpFViBJvHt2UmtWh85fLnPTwrQoKroTF9Yywz_GFVM5cwulXpjE1r-TxTDqhc22dMeD_jE7A5ZZkWQBMsCn3e3XN4ndwJQaTWsrz5XHDvZFCJo4gSk3YmqSat2n2WiFHmWNScBTuASmp7He5DcBq0SENLOddDBH2ZlWK0f5atsdAcHpikl0Wjc4slEF41OFE0gA1X1BXemr6qQfAKBAIxYZiR8fvvxrbK-2_j_Q1d00cl8-ZQfyet-RgST740DaUyuPv3ZfYwF91AP5Rmc5wMQAbv1hX53CdAimr=w1125-h918-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/SxwLZPypKKs1tiVeTYajnl_s-2d9vWUQEbeJtIBYKeG72sbjTKD8gifN97M-wZn8BM6DUF5OkZ5_7sqW7ufq-Vpsp7En99H1TaClDqRLx2Nvi4XAFC6U1w2_Du_-MSIivamnvR3JXvAmgobtA4qOVj_IEtRzrVHzYjT5uA9FCaPlvlgFHShSiKv2vEsRX7isXu2eTuv6xO7VjhXmRKyN0SuOuMFGU90rL-VbqMLiEMTv3Zv8rylJmiGq_COgpa7GggdwtGqrvJ7nKSHf3cvmzeiuRuDMEdeg5WKFomdCLPxqgAqkfTKHmQPe56IdS1RPtU9LvntiOgc52iiCuVn5oRRYu8w0qobTucTAn7i4DTFfp03JP2Tst52joY6AyQc7eXltHmh8r5jZkKt6ybgl_bOTVh9DEpoQlyHLwybfEjbDNN1ByZ_J5VnblLDf5bqWIiLtZjk1WTFBJjpBkloHjcdedNO1v0vAE6Ed-_HHn7ALZfAW9VPOm4Kc2DK9ly6CCdXNWV5y9YEtz8BX-DUTeQO81M8i4ELEONo5SA8Bnw02uolOwTxNbfc5UfDs8i4FWIOY=w1224-h918-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/HuFeQI_aOpVLMJiq12-Se3PqYUm5XGG1ntIAtBkI6iqodZxamCD1Epu-aHFIwVE8dMae7BaExkUCOfDMDK72lfziJ4HsGGIzn6jWmtjkPABT5A_599LlxDisiNsupzztFF3KoAyDWDHYBYQlVfj39biWsG2iICKzRzzANT1Q4aAljWoPUF9o1DPeAE7-sIdxdBFiWTM4wlOc514EA9iyV_TSt5P1iNEVpaGO4lR_uuf2DRiPnZLJ_6UpchLf6HxGK0jIGRulim9bxCpmu0-OoGkiOkMdV6l8g3JAugLzOL84O5mVop5K-qSdtHgK88CGowa5IDwyrFAUioy1XNI-Hy3EOhMUPi_qSrqe7SRNMyAhC1Odp1sPhsN1EVfYy_9SUZy_XTf3Jh0UmBibwcw2E6apEu5ruolgkiO0eY5LXw6Y59IyFkua7_Vu-_cB78ARGH-qPSe99rwhwa1cENUiPtds39yNcAaA3xi85gzpLsQM75ebl2WhKVozVL3ujku6kK6Wip-fkSbN03YO3Si_cuCrYQzHyDLd9hLL0TedGZ40y844PP9usO-3H-FELKacVu8h=w1224-h918-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/k6X9CQziEa_omA6IAEU3NmG1m1iz0cHZRaTZAggMb3_ExV3sCCwgBX-z18XV0RKXcRfIJy8aVsJcOkOUCPs28k4Ub5p__qqnjJnKt6AnXw4-td79Zwz2V4Z4z0BU8IsBvuvdhRM-xQuHtVqP0yVQUNea64EnqyqxsoQ9UegbVlTkCVzBJvJpBaQzYfflJoXZn52VsPPuVk12sn6jbyhIdhKjvbKpTFY7-wggdyhnARMknUmCQ5jAICayXNvqdBdDRI75V-ODjw05mdmecpc7Z1p2S5IrtQS08acK6v9ZKl6vnBlZ1fq1_n09plENFWSXpHq4r1kN9zrtJhqxzwcptrPB88hX2nAO6ALH9Y14opDdWspvbH1_MJTivDvR_DlkgpWqoWRSNGOEFIyMa5Tewcqmcluxe-GMx0U5_Jr-_27nuyW77cgiamQxhHdmtHXekWQ1R-biPUSC-V_V50sIYpGKXq2Kk-9AfnWo3_Ub1FG5LkAkaGMdeCDN91gPKdHighWtkCgW1iRNHpzBRicqrwWAE-rLeidMx0d5X4nAI3s1gTHU6hLYpOmOQ5Qbw9bOk-nM=w720-h960-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/sX82o7jrTbahq8c_EIpA_PvpqMtZbSOEgZKKC9AcbegJD9I6JfzHNeSSe3hFTLiS9-rZh-xEbOFYkh8j7Muj-Tws6VOlIQmltIINPYc0PjXw6BZVNR_H3Go4kq5FSkFMg0m6iHSQYVTqXNLbQmhn1D9E6XO6VgV4Qrzi8DlPtwXSYgUrysguTcSLI6b-IaTvE_VfCsSTXAxQYJnf53kV82mgKtvDMywOv4v4qxj1-TLzbDEz0HpI4eB2JyFvYxazrJ7kJFMNTZ4qSeirSQUIZ2kJJdQy2L-n1oOAoRTE_EIR8AyrcW2k-jlnw7Rzu3FRimQZotgewcsOcy_bSC1uKhcAYoMsX1NOrKdWGLKeJyoCGT6f9_OGLZAF95Hfy-r-pL6b9PIHSBJvZp1cpOOrcJLfa5tnM-cLeAqgRApaNXIDjZmLyIXfVMeOXUvRgOHYeAU-9axg9gKVdoXRp_Ui2wzmeM8GvpqWF9xE3lkabs2e-fdRjrhbcA_gmhozAor0Ft1BeGFpQmho7pKL48t56NLzTY9NsVq8xFAHpaIv0HWft7j7zG5Wkqy55YUAzsl1G9ly=w1224-h918-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/7mR2fUn3YtEArLvxOPaAxaR9u3Qsb0ItC3iKEMKY8ZneGP9M9SQsS9wSQ_fVoz5NPsoyHoUtTYTGuK4kEqLyJoTf7ia0yydjrSwH2jbhtNLdUiEA6bK_sZvMROznBxMwOT9CVHqP4O8PnZLXx3oN3QyT37Fzw6KP2tlihtRSMZ8EHOLUqF0KC6ysSh0PFKsEvzaRJOniZGFvXypOaLoUzMWoJ4rUYawQepxaq37HZ1CEabqyms6TlN1L5zbga1Wjl9NlgfdtCxb2gpRon6SWJYVcVrr4Npo6IBe7TwJyWRnKoOj1BmPZaM2JrfoLiaOi2ijYXQL7ohcZ9PeqVmwCySMEnUaxKiIbBxXG5tPY7qHr0puGDqhDqrv47y05nLFDfBJQ4MQIdkPPmVWAf4wHRHhT2fyvpQJxrBBtC6258ntBxfvasxcjSHDJKShKViSo_hfW6JVz8_FPHyFlUxBL5j5eyoOBo23OmGjVZG7ZvQ1o5xEwRWeo0ElwesskmVwCW35FkLnMHwTkc1Nr68ihvR9L4FAy3oHQ3d4mLzr-VflYY8pndq0eL1_fxyPTmienH7fL=w720-h960-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/uWUwKXUH-DX9cP_qZi7dDdETm6_knot-3uPkD9sbQa0XG53pUo2tBg5JTciX8nav6brB1XAbdSrUKPnwqvOJowvg9fekw_a079TqQ1maiXN9RCYbYzs-Ay_GpGbljwp0I1puC7ZHVH3OmbGnNyIzFH3Eav6TCP8-6rLFhPcSa9yolVXERFvw1AJU-mW1TLtgT9cMrrijtsjoviwt9PH4djKG4mX9R8Jyb2Oxc3XGT1tr1ZXWc7COswfaz3fxB9lwJXZyspq0x7BjktPmiJosBr6l6AJD6f819wz4SnktQHxjroEXl8C-aAhpykWWWayaaQMUohvszu1lK-x0WrTrTfdpye-_nFcrGifuhBnKXnNWpmyRjLwl0chzYkNc6yROO4ffnEODSAdJlO4rRaupdY6lVZtoMXPbANQZKNCHOr5eMUjCBT8EVt89v93CjjJrLz7MDkRJhpDxGJsQH8y80MB2IIXAC78lkCVe6tYO2QtiBG5H_ctXtMtIJfwA2u0dA6abde81OjxsOoQK98hDEsOqnGAe6AsSVHbbK1NmZqbvhEJD5SMWrgu6gZsOtvCZXlQ9=w720-h960-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/XtJ2Jbp0AJjFZaLtGk9XPVOu0Gt8hCS2o1MVyPol7ozBkLppWVYqbQiuD8Q9q59VKbytU-S95-Eqcoe_IzX9hicT4qDDox_qS0Az9jtQyVTTLKZYAUr9HUb5aRE0UWzZtOoQmTJD6lAUjcj-EJGE9ZYdm11lwcDDcLiEOHN_9_cMjoAb9MOMQUQUaNOqlt1YcfGy7dLEgxP9osZUPlfdt-wNbE8-zjVh5RF1wixb3zvRaMCjYwEuowee7cygz66GJEBjpKMPB35oLhZy3J41vFbo4_TsyiiMzoUvoPiGMjx8cd9377uzMx0Bf3q7lHkjf87BHwXs6z7kBANMFqcJYBfIsXa1vzDBRB-PqC5zrBg77wD-HhIQvmOCRC48106wA1l22ZGQyu6XV8X658uOZ0EwdFqOrch1ijJTV2oa0yB1wtkhV1rRhXxE0iZNWF991rwfq75q7mi7j2NfNXWxFN3E7oL5gWG7_61yANy0PFigsemzij6F3Or1YzVPbzA9Su5xw40cgQ72eIQQ03mQoz0dHoq-_WxBy-DzuvpoRXxlXEia4e2Wf2Ggyo1BM1tm9z-e=w1224-h918-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/cejIANLzxop9y1J0T-xaAV8NwHGSt6yCey7Aw8RN5-sOdpFNIKYtMekI-gJza8MZDNt02n1suORSOHTapb24r9XD8DhBlpohWI0S4G14Uxn9WeNvQaQ8cuGHOJgWslfiXJwUAAF1OoJ2SPef0DIK8KOnAC7_1Ru1GISK7Y3QpH1Z89evXEM38NildrB0iupe4ad5iuWPGB2_r84-M6-fiSHXK769H3d_fs__DsUXpVX0FGKCtzOE07OrCtb2ct92UakspDUlKUmb8LUeagrl4sLscYXymva2KQWdrZuC5WuV8uY7C_hnKnlBVjedPRNppY-DENKC835TnxV6sVeTZiET34PLFuogHcFd-RwN1ByqjeMGVD37BDb39FvXXIXNHo0bcQHOinPHcr5y1WAhh-GQLJNaSJVcRT-wYD2lh0bFrtV6WRY4umVqm_Ir_zV4US0jx6sefnvl7QeE97-1stGNHsv6uUruL3N48lATmMLUEH_cWoMU_QHnXgeh5IsD_B3NpCZnvVav9cVRMGMltpvfbeiR0Oj-8X7jL6H0MaFMtvSqyqTpaJkpn203CarVR8PO=w1224-h918-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/_ZOeGNWmEvWr5xeYKEt2FTN4mH8rboLYEsI-M1oztRGrsRpEwRvFHoYJUmvOI7PX7FyzgxcKoWsXjihPAYTYirsWRZOnADgioIvu8D3BCYrSqXIj26ZkYEPW6-XhX_2_5cc-GMZ9pyShLlEVr5xHe_HrXvy3MLiIE5dt4tCZ4hR7z0f2T2BZ00Yvw_JEg7yE2kArqvzHxOcR7DH8AjVTROIy14gc6r620XB9d32qUTGpweXQjkwI4Wle0BS3gQlUiDi9Ubp8ms3yJhtylqq8Yh5N3cJp-qjHNeDIq8gz7-K3XD3D-2OtCatD3ZmVBq-KVyDEF8WqQ3BOjCQYe3w5t8p_TbhnNAKBmq4GPXOl34BHxYp3GuYGqMieVEHdfFgwF2s8FTl3Px_39MvZodXzhbfqYt-m93orbXI-_GNEwr8D1TTdSNXPOwEQD-3I2Z-VqwZvZDcBVXrs57xw6W1R5PmawFLow06IRPKBIG9PCxmD9VNRlrQa_DvCQqFJtXcuvtenkVtOvEZo6i12hLrjpJmAtBKRwlpapwmXR7t2k-_wnJrRsEUPhzzcmNwbd8y3Tjbz=w1224-h918-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/WPN3szR7RECBc5Oh7Scfv6AZptblRlnHvH2sEW2qEqp_HCiucM-ZMA9JGXkcThE6a2oQ-QzW6EDIsY62198mFTFdIkh9oxDrxFUjKuQtx8fWJdrO8bXPRQdZd8RABnaivUq4XJ6JeSmveCsvhVMpYUDQD9tOguojKVlf5hvBoIqAZTObhk9AaJy7Bbza8PB1hXNRZdwx1N0-W6gjiw138VH1mJ9tpkCKdUe3uIUsQ5EJh3FoTJY0zXormML4nJq1N5WqNmmovmi4YYBRP4UsPzSJOgooTxlmNzsuUk_O2IKrmSpt9nbzCmEySKYdCf1F593CJxMmKgsJsB7k2qSNSFP6RrTCr_bdcLmeiemoCsjNoK-bANzmBsIk5_BrV9qp3gMZQo8SktJCY1sFNvoZjn7fEviZhu1MSRCN9Q_7Yn4iRPsyrcfFc_XIJdcG8FmcGZfy6Y2FSnU34bF_cVcEUlRzonNHnEAueHf3BEVmZRFUyLERqvrIkY_49oiONenFledTrF7-LAfsUevJgFBCCi8CYDYsG1YGJna0buSqML9_ZNjDad8nHP0CsQfFSLRFHLX3=w1224-h918-no)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Aralık 27, 2015, 21:35:23
Çalışmalara sekiz ay aradan sonra devam. Tersanemi Beykoz'dan Sultanbeyli'ye taşıdım...

Hemen yeni tezgahımı kurdum. Dün iskeleti de getirdik. Henüz bir işlem yapmadığım için resmini çekmedim.
(https://lh3.googleusercontent.com/DV2SgPKTCQlaCBZUtTNi1wi5wOxzyjdt5j5H5QeE7Gbsdk2DIMLmcYy4LrAp0PGYTZAC6biRrNtRD7ch860VLDNPr-Xr7gDJbfsyX5BVNhDBsSMT5cl8GoqK2bUF-BFppevAu6XH-NMcLCn1fgq8OUfZsfNFPt0v7pf3DCT79yTlaHn7WRzhoBZBt1kHACrEjA7Fop_8yQgg6bJBDe2ZHsMjWNYqzTzwqH8mAGvSzX0mcJC3zemJvooh7EHIwDHuEtgOmKsp6i5nai34IFeQYH8qFIVw10-gNk_9WnDGaQjmj_08vIr4WbXaq6C2v4-wG1a261uxHHnJpRiTCQra7V9BC1zVp3H8C0r_iEV-zQEftTSXKeXt1m-fv_xHIkEl-wkwPDpZWcIHUFruC30O84ObRjieaxEMXu2GebWwoQ4y4LcoyzuOQpCOgwpDjvjDeepJINMj-WEaLuxV6BgNps_L-9Mzdd9kYK1liOD17XQyGF5An66nKieS-zF6Icq7O8H88sfoRNJzC2VXPXy9gKoSB2YddCADlX9TZBFmqAqS1jOQP_1qmCOTmTzIzoTY3_2L=w1672-h945-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/RTYqJewAQi8MpYLNhlvu7NIGnafIEpqo2oTDoS1dcrNrJj0eGmnb-Ey50nPuaCnSSkHrV_0EMjsgM2QzBwofBx2hEHrY2kOtU81BhexQfHJeq_sBEXgYZ8e6poBuj9BsoD3ytZSLBrtheg2gYJ_BX2gzdbMRQoDjzTq1ZkM-P2CqqnU6E7LaR3Qtwb4dHeHOZVQjTNjopgKdlwx9QLg6Wup9X1BHGm03frGxG00XaziYOZs1r4BRumXOx1Clb_Tle87Tenq3luKNl71cNotq2cbPCflcHe5o0kt30bxQWRdRQFyY82pseSVBvFBU4Ht2ndVPJroS7feRYThAzX9Z4Ll9e-D4vcxpCdkCZX3QkdqlhKNFEc9SzVTfZfT-Y_dkhiSrCshe7ZhJAZFHMaiKXkOLO27f4xSmtmmS_GEHn1pdD3gP6HhAL9tvSMsd21UF21ox3qU9aljN2kSp1WTxiIuzaZHzZKVhfSY1CIqGVU8uDs0VFpzW5M9fA0CS0lHllzW55FcaJEqrIiWTJiIBqAIfTeJi7RZw0FHoLll1UziV7tqIIZcHHone1m8kByUQe3_q=w1680-h945-no)

Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Aralık 29, 2015, 11:30:36
Arkadaşlar Polyurea kaplama hakkında fikri olan var mı acaba? Bindirme kaplamayı fiberglass giydirmek imkansız olduğu için bunu düşünüyorum. Forumda kelimeyi arattım. Ama bir konu veya yazı bulamadım...

http://www.dailymotion.com/video/x144f0w_polyurea-tekne-kaplama-islemi_tech (http://www.dailymotion.com/video/x144f0w_polyurea-tekne-kaplama-islemi_tech)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Mert Beşe - Aralık 29, 2015, 12:58:23
Bindirme kaplama derken? Dış kontrplak kaplamalar mı? Bence fiberglass kaplamak mümkündür. Elyaf kaplarken ve zımpara işlemlerinde biraz zorluk yaşanır.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Aralık 29, 2015, 13:19:17
Evet dış kontra kaplamalar. Aşağıdaki resimdeki gibi bir yapıdır. Ve hava boşluğu kalması nerdeyse kaçınılmazdır yek pare bir giydirme istediğinizde...

(http://vivierboats.com/albumsen/Trailerable%20open%20sailboats/ebihen_15/gaff%20sloop%20clinker/Ebihen15_Icarai_DSC02003.JPG)

(http://www.jimsboats.com/webarchives/2001/clinker.gif)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Servet Tunç - Aralık 29, 2015, 13:30:09
planda önerilen nedir,kaplama için? püskürtme elyaf-polyester denenebilir..
https://www.youtube.com/watch?v=OBTMWUj2ZDA (https://www.youtube.com/watch?v=OBTMWUj2ZDA)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Aralık 29, 2015, 13:37:51
Servet korsan bu harikaymış! Görmemiştim hiç. Araştıracağım bunu da. Epoksi ile nasıl kaplanıyor sonrasında bakalım.

Planda Vivier abi sadece en alttaki iki tahtaya sürtünme dayanımı sağlamak için (ve parça parça sanırım) uygula gerisine girme diyor. Çünkü o testere dişi gibi boşluklarda fiberglass kumaşı bükmek hava boşluksuz bir yüzey elde etmek imkansız...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Aralık 29, 2015, 14:09:36
Videoda bir kalıp üzerine püskürterek polyester tekne yapıyor. İlk bakışta bir teknenin üzerine kapladığı sanmıştım. Oysa ki fiberglass teknelerin üretim yöntemi de bu zaten. Bunun için yüzeye önceden epoksi uygulanmalı sonra camelyaf parçaları püskürtülmeli sonra son kat epoksi sürülmelidir. Ama yine iğne şeklinde kıyılmış bu parçalar köşelerde bükülmeyecektir. Baya baya toz şeklinde olmalıdır. Bakalım öyle bir imkan var mıdır?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Özcan Togay - Aralık 29, 2015, 14:30:06
birde en ince malzeme ile şöyle bir yöntem var Tolga korsanım


https://www.youtube.com/watch?v=MR06qBluKTc (https://www.youtube.com/watch?v=MR06qBluKTc)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Aralık 29, 2015, 15:47:03
Özcan korsanım, öncelikle teşekkür ederim ilginize. Ancak bu standart fiberglass giydirme yöntemidir zaten. Girinti-çıkıntı olmayan yüzeylere bu şekilde uygulanır. Benim kayığımın yüzeyi ise yukarıdaki resimde gösterdiğim gibidir. Bu yüzden sadece dip tahtasını kaplayayım yeterli diye düşünüyordum. Yine de bu konuda yeni yöntemler veya teknolojiler var mıdır bunu sorgulamak istedim son bir kez.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Servet Tunç - Aralık 29, 2015, 15:51:48
sanki püskürtme yönteminde sorun olmazmış gibi geldi bana..bu işi yapan bir yer bulursan,ufak bir parçada denetip sonuç hakkında bir fikir sahibi olabilirsin...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Aralık 30, 2015, 08:54:00
Evet, bir denemek lazım.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Umut Korkmaz - Aralık 30, 2015, 09:26:05
peki elyafı hava boşluğu kalmayacak şekilde kaplamak olanaksız ise birleşim köşelerini hafiften dolgu macunu ile yuvarlatsan, elyaf da tam otursa ve hava boşluğu kalmasa.  bu durumda hem basma triz yapabiliyor hem de hava boşluksuz yüzey elde ediyorsun.

(http://s27.postimg.org/d2uk0e6gf/20151230_092213.jpg) (http://postimg.org/image/d2uk0e6gf/)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Aralık 30, 2015, 09:46:12
Resimdeki gibi yapılacak zaten. Ama söz konusu işlem için çok daha fazlasını yapmak gerekiyor. Fiberglass kumaş şekil almaya çok dirençli bir malzemedir. Sanki yay çeliğinden yapılmış meret. Yeteri kadar dolgu yapınca da belki dediğiniz teknik olarak mümkündür. Ama hem epoksi bazlı bu macunlar pahalı şeyler hem de arma, donanım ve motorsuz iken 410kg olan kayık 500kg ağırlıklara yaklaşır ve aşırı ağır olur. İşçilik artışı da cabası...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Mehmet Köstekçi - Aralık 30, 2015, 10:54:16
Tolga; elyaf kaplamayla ilgili bir fikrim geldi. :) Elyaf; epoksiyle ıslandıktan sonra kompozit zımba ile bindirmelerin dibinden zımbalansa sanki olur gibi...  9kly3
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Aralık 30, 2015, 11:03:44
Evet abi. Hatırladım, bunu sen bana geçen yıl da demiştin. Teflon zımba... Bu da olabilir. Zımbayı baya baya sıkca atmam gerekir. Ama bana biraz cesaret işi gibi geliyor. Epoksi ile ıslatmadan önce kumaşı bi güzle komple giydirmek ve yüzeyi iyice öptüğüne emin olduktan sonra yedirmek lazım epoksiyi. Normalde önce zemini ıslatıp seriyoruz. Ama bu şekilde yapmanın bir sakıncası olurmu bilemiyorum.

Şöyle bir paslanmaz zımba teli de olabilir. Yatlar için üretildiği ve strip planking yönteminde kullanıldığı yazılıyor sayfada;

http://www.tipotel.com/tr_zimbatelleri.aspx?id=61 (http://www.tipotel.com/tr_zimbatelleri.aspx?id=61)
http://www.tipotel.com/tr_zimbatelleri.aspx?id=63 (http://www.tipotel.com/tr_zimbatelleri.aspx?id=63)
Başlık: ççç
Gönderen: Can Deniz - Aralık 30, 2015, 11:19:50
Tolga bey merhaba,
bindirme kaplama yüzeylere epoksi & elyaf uygulaması yapılmak isteniyorsa ön hazırlık aşağıda ki  şemada belirtildiği gibi yapılmalıdır.
Ayrıca epoksi macunu hazır almak yerine epoksi reçine ile uygun malzemelerle ( mikro fiber tozu - hızar talaşı - talk tozu vb. )
istenilen özellikte macun hazırlamak mümkün. Ve oldukça ekonomik olmakta.

Kolay gele.

(http://i.hizliresim.com/PPqMN8.png)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Aralık 30, 2015, 11:32:25
Can korsan, temin ettiğim kaba üstübeç (25kg çuvalı 10TL falandı sanırım) ile dolgu malzemesi kısmını ter temiz, zahmetsiz ve gayet ucuza mal edebiliyorum. Ancak epoksi reçine de ucuza mal olan bir şey değil demek istemiştim. Sanırım bunu en alttaki toplam dört bindirmede deneyeceğim. Zahmetli ve çok tüketimli yani maliyetli bulursam oraya kumaş giydirip bırakırım. Dediğiniz gibi ucuz ise işten kaçmayıp tümüne uygularım.

Öte yandan işin bir de görsel tarafı var. Bu şekilde bir kabuk elde edince nasıl görünecek. Ne bindirme nede strip gibi düz bir yüzey dalgalı bir şey olacak. Yapılmış bir örneği görmek lazım. Bu resmi siz mi hazırladınız? Eğer bir kaynakta bulduysanız belki oradan yola çıkarak bir yapılmış örnek bulabilirim.

Ancak büyük olasılıkla bunu en alt dört bindirmeye (garboard ve soleboard) uygularım. Burada görsellik çok önemli değil. Çünkü su altında. Mukavemet önemli kuma taşa falan çarpacak sürtünecek...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Umut Korkmaz - Aralık 30, 2015, 11:52:53
Aali Abüm,
umarım okuyorsundur.
Uçarı cam elyafı mı kaplıydı?

Aali Abüm okummamış ise HakanZ ve HakanE'den yanıt gelebilir belki.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Hakan Erim - Aralık 30, 2015, 13:24:21
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Aali Abüm,
umarım okuyorsundur.
Uçarı cam elyafı mı kaplıydı?

Aali Abüm okummamış ise HakanZ ve HakanE'den yanıt gelebilir belki.

Uçarı çift komponent epoksi cila ile cilalıydı. Elyaf yoktu. Özellikle su altındaki kısımda zehirli hazırlığı için o bindirmelerin zımparalanması beni benden alırdı.

Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Aralık 30, 2015, 13:33:54
Hooo  :-\ Abi ben karada römorkta tutucam bu tekneyi. Tamam anlaşıldı  ;??^+%% Barınakta rampa da var. Atıp çekerim artık...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Umut Korkmaz - Aralık 30, 2015, 14:28:27
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Aali Abüm,
umarım okuyorsundur.
Uçarı cam elyafı mı kaplıydı?

Aali Abüm okummamış ise HakanZ ve HakanE'den yanıt gelebilir belki.

Uçarı çift komponent epoksi cila ile cilalıydı. Elyaf yoktu. Özellikle su altındaki kısımda zehirli hazırlığı için o bindirmelerin zımparalanması beni benden alırdı.



peki biz maketleri de bu çift komponentli ile mi cilalayacağız?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Hakan Erim - Aralık 30, 2015, 15:01:36
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Aali Abüm,
umarım okuyorsundur.
Uçarı cam elyafı mı kaplıydı?

Aali Abüm okummamış ise HakanZ ve HakanE'den yanıt gelebilir belki.

Uçarı çift komponent epoksi cila ile cilalıydı. Elyaf yoktu. Özellikle su altındaki kısımda zehirli hazırlığı için o bindirmelerin zımparalanması beni benden alırdı.



peki biz maketleri de bu çift komponentli ile mi cilalayacağız?

Epoksiyi içten dıştan sürücez önce. İçten bir kat ince elyaf bile yapılabilir ki bence gerek yok. Üstüne epoksiyi koruma amaçlı çift veya tek komponentli cila uygulayabiliriz.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Evren Alagöz - Ocak 02, 2016, 20:47:24
çalışması özen gerektiren, çok detaylı bir proje. Siz baya yol almışsınız, bence tasarımcının önerdiği şekilde yapın. Kaldıki bir sürü örneği var. İlaveten yapacağınız her işlem hem bütçenizi zayıflatır hem zamanınızı alır. İlla cam elyaf kaplıyacaksanız 200 gr lık oldukça yumuşak bir fransız malı bir kumaş var çok iy sonuç veriyor. ama pahalı metre karesi12-15 euro civarı.  kaliteli kontraplak, üzerine epoksi sürseniz, ince bir macun çekseniz, astar ve birkaç kat boya ile çok iyi sonuç alırsınız. yeterki dikkatli çalışın. kolay gelsin.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Ocak 03, 2016, 11:30:27
Evet Evren korsan, sanırım son kararım bu şekilde olacak. Tasarımcı keyfe keder taban tahtalarına yapabilirsin diyor. Yapılmış örneklerde ise dediğiniz gibi elyafsız uygulama yapılmış. Teşekkürler.

Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 05, 2018, 22:57:19
Merhaba gezgin korsanlar,

Uzun zaman oldu resim, bilgi ve deneyim paylaşmayalı. Ama dile kolay üç yıl yedi aydır devam ediyor. Hala bitmedi. Havlu attığım dönemler oldu. Ama kızımı suya attığım dönemi görmek de kısmet oldu sonunda :banana

Geçen zaman zarfından birkaç resim paylaşıyorum. Sorular olursa seve seve cevaplamaya çalışırım. Kabuğun bitmesine yakın iş ve özel hayat değişimi neticesinde biraz profesyonel destek almak zorunda kaldım mahallemizin marangoz ve tekne ustasından. Ama almaz olaydım o da ayrı konu. Beş yıl daha geç bitseydi de noktasına kadar kendim yapsaydım. Neyse işte resimler;


Beykoz evlendikten sonra yerleştiğim Kurtköy'e uzak kalınca Sultanbeyli'den bir dükkan tuttum. Mahallenin pırıl pırıl gençleri gelip yardım ettiler. Bu da o anlardan biri...
(https://lh3.googleusercontent.com/h9l_GYZMmBCK3ulKr_PHkzUKxGPnTFyQv2BrytmOAcwsJurdeg5OCshHSVARiD7kxAhIm-4SP3rqcH8b1rGM_dUrx_UrROjUpk1TKEG17jQVBqDCd8feQEyqP9bOTuZEdCjgvRTwL0v2QPZeKdqjvm2PrcOQ92E2d8I21e2ArcI008Nb36erkVVtCngawwl65qfrcg96KjgbpzMyVEPRK4Fqg6KzZ83HTb-AVTHkzRWfeB1x__3a2NbEwc2Yh9hC8HwcW2CPwCyUZ4xwbDVcfvUtUkfJ75_WRPf_qGQeP6sPRJEhKdZgk4bkrNyF-kHAFZqa1JMRyS4dI5AwLsROlBjVJxxmu_bh8uYS7Q_3RK_COkMvd9JKCDwEteQuft2n9G6DbSla6Dk9MATbrw8JWoHN3LguEo8gyEugIpOAtSi7HOOht__XYNA2j478kfEpGn3xIUOLLrFEDdxLdu1jB9Tc6AeTdeWwwDSsLTBA3rZc2kz5_drGLQcYOQ_0w_6kwxU5dPAYsB3fbGv4ATsgSJRWr8kftKJEVKBJwz80ew7FwUAykF0xVDkvawAUobZndrOypf_jfkubIb-m3ETYlB7vTmY9qTB6_YIt7GzOGOHMd41tTdzXu-Ehvkb6k_B1Llg6JlxOp-BMUilNHg96DJF9xlle849c=w960-h540-no)

https://www.youtube.com/embed/gO7wU23xOLQ

https://www.youtube.com/embed/s3cpqUkfSHQ

Burada ağva'dayız. Destek alma modundayım.
(https://lh3.googleusercontent.com/qQlW9Ye6JwS9jrv3XwFtA_qz5339_1cTke58tDR9KhDXWWm7cH5glQzNoW7Va7vNSbMA-iFzZY-VCdt_zS6-Sww5W88JWQaF1i_yB5rxyWufVP-xUy_MurCX3CvCoEmv0PnqSgjlRZBnF7kyIAF9L46SP8Um8tzaQvOJmWVjzr-8reu4hQW_MfWfQKgKeB6dHjZaB5PGs6r0LLZdpccvHxeFSvLdlvZFs4VSVbYzW5T5YwbJQ8iRLSg2jNIkIFnDw28xdaYCqO5z9L_txAX7l9I9XHdDOAHQ6Y76oZVk3-93W-BJLAi6NQAvRc9kSWsVNEonCFwo7fGboPhFLoqu-S8QirhZWM76eVNIj8VFcPPHCcwhw6SkDVGAbHSDO8vW38wiuk0aTTFP4IGQoBhHRIysMRy5WY0rhTSMX0AITu7Mlqjh-cw_l2qWbScOi0oZq_by794HAZ7OEAwZxC9wW8qLwDXpgUBrQCTHWTlnVOJFHzRQdkq7sJGKE0qPlc5VP275GSDzv5VTlY6oWoqG9xbBmnQdpLnL2-a96bOt_ONyPSlqd0V9FdsuFds9eTqDXjWYR1_8qi6nnZ3uLmwwwpIq71zLJ7yjO6uoAYpao2VtSZaCVTa8rWgxo5QNhNaZ8lc-T81jotsMARWpOXXzwR1ewV6CgQ7j=w1684-h947-no)

Macun ve boya mı? Hiçbir zaman kendim yapacağımı zaten iddia etmedim. Aynı usta tamamladı.
(https://lh3.googleusercontent.com/d7Zt0dWABuZK2_wGrKYLSSIqYhoJzwgbw7raMOhqUdqIBcqFk-rIMxVqie7hZ1htBiIno10HwNaHgc7a5lpyA6poL6aTk5gKuMTuOsZlOyKkwaJDKcnfMGgEoVFMBkaSKCKoNsvF3x_XBbUCmi2nU-qDiWi64RNxShaMiSiXH_oqkpac3UPAX6ECCW0QXIDbmhB6c2SeDDCfM5n87qTz89y089fckYsCOnrLt_1mZ1asZIBRK_M9AU8kmjozCiCt7p5kPpjqgSY149AtK4N7STGLPDGjujIITRDFEu4xx4Y5fxeaw4YXiPmPG6uJdVrBdeh7gTcTdNSZtxQGfDvxsNydhX214um9Y83xMC3_CTMdRmFUiH39i4AFwAJJS9fnRcC1tdLGzDBBsa4eV2D2BZd-uCfXLPblQvsswMDE_P3cd4UsDzFPrVEdGdTS41U1r3Il6Fsn6LMZcQlPGqtcd1-YRkSScP97J7uswEiltnOYPBtszGYmNWQZbmxqfM6VV8Nos1spVKhKk2Z6Y5fzt4DdtanQiDsACQ98HuxeiApjwSpn7cRuyAgM_TOKjwfdrjUUjUxVZyAzKmy6rZbnNDhXIdABNzI7UGfRjimR6iBbCXDOEq9AUJ2C3zRHZ3VOyytOBH4aBlBqMyYGIdjc7Ee9gufbTrw0=w718-h404-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/EvGxFY547ZlbDP4MbW8qgqUvWey51pM7bCyHtlBPlmN3Gp37YnHy0RQYRCvVSsdEf0ntMQ5IyJfuTMOLpVTpUohA5HGj2a_JMO8YSTr5POtxfxwr28FRAHaQ8CIP5XANhyIkhczc22xyztzCXOo8EKw3YsxePHjrnHaLS9qjPhoAbYgxcwfTuARmdUXXGi7RzdQ2gWAkwdA2fgMLpKeIiYjxmnua76Yqu0nc9XMCNM8B9fQgtEalDKvA77C6m8-ITulC7QUC2FiTd6BdBKH5kZF3SfU_p_f4q81WQ_LNcIyNRkMapMyHCvHYCJvLOHMaEhhghfq6496PKPsjomsTYuWaq7otQHo2UqmKI-fufgpmJBGD0NqmZNB22sGIY3WygZulaJwwRftpXm1P-OLhgxnJCOE_ZXMLM4whLPjZp9tFdKlT-YFYv4KZAuUztIU3WA6UzFXSDwKCT77Ha5t3Uf3VJV-vcfRXcahYbZjjxRzD15FnHyBEC4R3DdvOuHrSKsPrl20GmpEg-1-8yNNQVij_mVort8qHFGze6ox1Xih4pFzXbHwcgJadfLmDclZH_r9hEZuX5T8TXCWrQGb251LfXe9hpD1zDc_lAOOdBq73RCDlWmVtg6H5oa6h3KHXi5CFCKplJVALcrWmCYO3gCWcytBOn5Yo=w1684-h947-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/37lUwp1fx36MzZBpfdwsW9TOsiGr9G4vNd3xVEzLpmhJ_mtw7T3Ou3W899-17IV70tdlzRxiEoje02uZUm-s8ZtPbxSWZOKtWsLSOhphFhQ7I1O0IDo4CZKLxPqzz6dFRwAzVZg_yU0fxsx5Y3Rk3q_iFpelHTyi2j0yxHXUM7UwzcIM6EopnXF389R9HrmTi-RssDbl32uIsAY9LJkJMkv0UlK-tOL-NKlyWtyEdF75hIJr5EupqKvFAllPjkChFcnwLr3XP_UUhzoh2awOMDfdezp0l3cXRueitLntOzkd4p6e9zS363itMLBMoQw_Hu-vUBwdzo9GFE_NzlPExquydDJlAIpxCJcJUCB8E67KLZX4Dhsyw9_O_E7LJIAmQeHCUQvrzDFy1_MoBfvQJlpd9b6ddkFcPihC7IQM9OKAe6IMnvbwhsm5Kpb6UrWhJTyxQaykh8sm24X_ZtuMBbGq2RoxeVbQvO9c_gH9KjkLEI5UloKPpL2Iv0gRi2ssXwwqdechIJQ55YkkoDO6KlS8zEz9ujJtEFwdkrfiYBFFM22bRiGwbwlAz4X4HR_ZaPu6HiWi6717zCZ50K_9iPep0aEtPOr8OJy0Ve1CJfu7EnOd8GK6zz8rMcMGKqx9cpmYmVZgO5rsHl7F9UrbnKl8okxRggpW=w1263-h947-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/UASH-QU4TWv9xEz0_F1hRm9dzWCboolMIzzSSvgDCuEg-HQ8HPWlckKEb-xVwqvV8bFxogSVGpgH7jl4kHufUFo_J2KqcmVyYrZn8WMu2bKvPMlZLgCrFjjNQDooBDS7novgfXRyYwLnHevkfDn_Pl2nJX5cI3HanJKP-VMC4a2BLmR30mqBvGyqRxxUNK6Ir9-cPf-KCrSa1QdFhP1UxvoK6eqpRDuo-ma1vCCUNeWNvXdKDB8Su3T0uJR2GuqKTJ8gYx_1L--fAzjZdSUy4trSxqZdDHoworQBlDRRjPJOZd8xAR2hfAh4iXDYzasCBTjWy9f6oIKy1rt8ggBOPDS_flA_Pvr8SnIRIMrhi-p5OF17QviNpqDHuBptxO5s4uBtYIdjlnunsloYkRHW53PGWp0dfk3J45QcxzV5MLqIb3awfuFMum7HEtxlh0HDhAMU0HmtoEwBcUab9iBlONwkSKPZIo8Q7WpPZnJqbxqNZgtcFJ-adBjCvu2_ovdE5Gqqldmkx-06TY0IaqQ8MKHU04PC-UQkzSdcO3r6AHzTlpDec8SbqsWMX5V1phFCknKviE5uMBhz8hq-q0-BG6wky3W0lMq3vd5eVaY4HoZ6zp_SP2FoccTkxofeeOuK6ma_oZEVrXY4ECi-PBE-1X0yV6Z0F05M=w1263-h947-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/SQ36LGlP4Jdw6C_FxoIsRkdkYmXmZnei3I7R_K5UASx5R35XLHnkVdk-TsqXV0sclktZvX86esS0CgByV_tIQJjfccDfTSGeIpesdbKFBxD-pKK5_EDs8nSQDPGUYQ-9gcKfcVVahSBWlXdKqZPhK1Fw8NzWoruy259soyHN6gAxVPtRQiUEeqpaKqADH_el4T1JYn7BeYUeBQFAvpZ_lBssVMGedq_M_MvzyHNquTpukudLOZxmfQi6KmtEFPz1G47ZfqlN403uv9EcAUzJZb4HMx-S0uJCqlVsYL1Bxvl1M8rt_LV_3DMa2h6D18cCPhaO4XKPvHX2Bp_wD7GBTDayrXamco1fHGZ5v3b3DKfdXFey3KeLPADYBw864MoSEr4Q2r0cuQBY-LMHcXc28PPt2cXPgvuZJ593Arcd9AoetCZBy6t4NQb9qiYZzRaV_aZ3dpOnEewk5GfXFnYomhPDHUV0NFQYrYryF6_T13D0UQdwMlQDo33WCtFda9VG5R2ewjxLHWKE-hUFXGtqH9aoyNWfl-AYGRVngAoJSPo5UdjbiE_spBIzRFy906zDFFZKbQF9tvg7Oxc84E1Y4bQgT2fOIdpO0ohZT_w-vXQE8bP4iK6m5_YyoPlyG0TH5Cwx_xizfpLaB0fOyZfma68vNrKRUlhI=w1263-h947-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/tKg351Qx_cec-WNWtfBW5FEJanLvuHl_eu0TVT4xTej50kJC9jmJRiLbD4eFlb2wsUctXC16t4QBA-h8Q7otHx9PH5yeUEdcjR8KVbJtniiAlhgeO9FybTDF1OQ7yIGfTpujE_mfblcE2D3ANioYBI-v0SngbmPGZfu5XSa4lcX_3uey_N7p5W7B09Ou4u6fVcDAYB-wUaVoTt8l2zShqx22sQrvsELsDMl75RkYNdpg_cO5EmLur2PQzSHBD8-hjzk6mP5MEKw3tQK6d30exPJb3H2wtCgvnVPZNK7liG4G81jPMGLJUf6L4WgwN__vbktGmAq1yqPB2mU-ud-k6tGuY3d6AAoxggKNIWTzCV9vxtxhOpreKgaU1iN0C_Btyeoh7pKmKxKMdjN4ghYBLKHDQPWAKz6LjZ3OOVLSRM6RsxYQWD3JYWYmedZvwaCHMuLo15OxZXwq_VW8VMrIygfwh8GugWDttLObVSZWnXRuqHsPkByOj70iexZlCnuc9Dzx-FfTVBoSsrZsdmCQnskKE0cT1e3d7zW2XdhY2H95mS2ChALUyUfb96SLxR8hRCO7ublHgoF6u3m4HGJ4MEmmPyjZ8E3_Z1NEGX7NUZJNDpD_Y4VhnWTC4F_0qug1vpyb8uBVWkCbrK2_BjW0_cXD00-5czY0=w1263-h947-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/Qrl91c1KJODyndy2PHT2ibwYXB9geOcq6R-S7XV7FjpACM-ptxn1lySMUMi6uvi10jgY0PpxSLYgFvdZbm-esG70nKbV5t9rhjks8l0Ofdkyl6PQpCYsv9rK92ITg87HPkbpmLdqzhRuT5ER2wSnGFqLU1pu44kQKNcx5OoX5dSNj1FSjCArVgi5aRcctQXebm-mFnjAWAmfvhi9_TGPDG1JikVF8FuyMeI3hqO-C0g9y9LEf1lEAe6np2pmApQjhK3UzL0Ml9SfNIelkd_PFIY5ZbdowRUL07de4_8hSHVQ0PD6mtXp0x2XudrErLnJG8Mq4WEUbc6jpEIbVlrvLI-BXCzdC_8OxsBnY2KfVOFP-0fiae3-dlwTgdQ_9IMfEt3q-GGT2wx9isx-yq46qiJDHOsm3JldlLgVKlsdOf6zXafDFCbQukEnvNnwLhAUhoh-_tzBFKcCtsWhGBA05X_1ujaptJ_PMWokXrirPONdcI5pz2IzzzDmZ6W5PIlRWkY8LyUFMk01kBYqwb92ktgjB9QFvB3VeLCTDe3uJ4ogCqUPrlaHGVr-bJug4ka0rOdJJvbL3NtfAXAuwKdfE2MfILPOnk0ZsPbkuXF3soWh9rI71NvEbeuFAqJMhQrWlwW112MqqYnnbGuJI2TxjolV_NqzKC6-=w960-h782-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/iqpjg_pwwFSWTfGJyO1pWfbNALbeVVqlfCgKFVjefylKb87LxLY80gWdgZhNtFDZxPtM0ukmf8Tpz-GfJmPp1-3zjB5qxP9hsCKwcF_fyRnJ4dK_XD0s02l_ODZkWPPA2LzIk8dPFgxksA2BDjwyl1cjsVu3VACDyxEImfipA1xh1ZOAvdzjlkJjlYw2J0BF8iylNodt-hNrkZ5QLgyLL_MJOa2HA3XroCy8xQfgPvxD6Gxe0zPwMf9QY8t-qfO73a1D4X1iV-B7sG02wTh5cVHYH9cyacs9l87S0ImygkxKj-klSJuNPMBjF-4DR9YF-c2nCaFNr49iIpf_xIjDo4FHExws-7O5Hopk6XyvH35mznFDNAH-1bsfHKi5-K79FP36fnt5QeQuLPvwxWWmFKzuKrE_k8LJOqx8u_ImUaaW22bq4ZlD2NTWSDdsSPCxZA-eLmxQOPB2vcqf0mRxQbG0FsBKgYVx36s_s7hLn_vYokPn3Se0GWBfjfPCsddUkFje7qhqOyZmUAIzPM0xurac_qrUlSrITO_XUICpwr0cMfUMrF34X2RR---TzCS7brqEGdWThCelJ77cLa-EEN5ZSCANX1bxuQUqXaJbNRZEtt1BbF8V-RJjsB8_qzKwhjciy_cTGqx28g_4XCODPV9uB3xS_Rco=w1263-h947-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/ShVcDp71RlhVqgGi5jdnn-Q8_mQDK5xEg_RZ3IJok7nG0MzT3a09SzZx35B1-gD7IVOzsHRVdf3AQv9E3w09Ihiuu9ubhjBn54Hz-x5ejtDoaUm-iHnFNW_y15ubf83-HlWH_GbdQPo0zGIgTaEGy5nZPI3ygchNB4cmAkcVyWjMk6LFur9ab48PDK7mQmTX9hehzUy6xFQl_XHdz6X-zbn0U8RXedMckiXPz5WWbRu-r9cP-cVgD0m7Bb1Jh6575KBGIs4UblNTA-iPQpJ31Y9gIxU1Ecf2wSxJ69gjZMgE9qBKLQFlanzOTehS5BAaubjwL8GaFLnxkRIV1LkysdZauayGhu24ucndR9lJtkKlhswuE2a84BXBpuufjyh9Yucl3JG5DgU14pGdwhyia-MUwD5HwaYyKTnWKNf67Ohnpp69EGdGPLPu9HmwkOqFKHTxRAiKjGysexPWmyz_ZMjUgW5PM9N2b9Hmr0aGdIgjzhXEDB2wnOjfuKJ631xy9xWK1k8LqDGRUfCYEsYWSD-8fKIpp6yxv4VAr_qvtTZHHgIA70gezVg3ezUXHrZpa0LXs970QhrkuWp8-vqnk2AYIE3Bayy-BlotYFEshtYTVXG9UPTs9sNjN_C2jy1OAc1rz-_4SpZKaZSka0mxAUA2zGY541td=w1263-h947-no)

(https://lh3.googleusercontent.com/7QQDw_th6-7RUXDyjxa-z69NW4SUhqhi43mK27VL-xCiazSDB7LbB2N-bs0wGWeE0Tg2VAF-nsXIv0FljRgJX2__Yz8qsct9qSlAIdPlMW0eKJbPyGpt6yo3UIYzM_6WJUzgezo-AdcrIIl-oxeNM3MLrd68B0MTEcJOOMsa7d7TWAjGijVESUGJGeMD9zEuYILTIA31-9lT0HyCMszeSDdKsVxIWRHwhsH1zCVf-Ub5W0lTFyaJfiOWzgyRdpnhwpGlA_54n8METYF3gPjn4_3h6pIpXGcfT3UIDZP43HIzJFJZzHhKoFXiQBD7JVZ1scWxudsiHxrYIUigrgIdTgRsed9BdYoSq3UJWFnUa-5M-Gd2R-d4KlzN9MMJ7Hc1blcoB2Ko8qKqWPXAvCsWG7ZZPVhglOv6Rrp2zk7Ev7s3LPyUYZY34EAfZqVSmQSSzV-yah5KPrKiNm2phhm9EplQjOGUNpdvnZCBOdMinOPCt7Lba5wuPEtXwRINg0B_eIVlL9FwKPn7n3pUaIkN8kGX0L31LTh6UOSOnBZDVDdw79xGrA50N9eHFmjgXNIsqlnKirhdTczPiVTwsx_la_AhF9iw7UzRUJWcXh6tzk0VCiGDIfidPUvnbw0AIliYwAydf-KeWDNrXhoDfk84ajGnMUnSRZXj=w1263-h947-no)

https://www.youtube.com/embed/fUjeS75CDuw

(https://lh3.googleusercontent.com/xjkrvEkrUumFGjqYk2PGRj_ivhL8KJwc6tNJoLbRHluQ08gtGxyHxi2s9CEHxcoK80nSOH_nuSQfjYfLZ4r7_sQ5itRjPXGuBpfFBJt6sTxRC3jk9xWDBmth7rgJXL3q5pYJ1DSHYX6QT8epzog7rxWBMtEfAnUOjC23wUp853ZI1on13AptLIN3ng1hfro7DVQ8opfJEXhA6gjNzU1XPhDGFNY-9bBnun36HQ7Eecf0baIymPFJ8zALrtiM_tA_VMcd-SP8ZdjxhB14t-B5sH-qKrQmFApsNAr1DTD2fI-gtkX4hfEnWs_twSJ8P6CtBzDn6NuWGfQySD8qvXsYxGTRTyHBFebLcxZvaTL-cPsZF5W7kyAgRtdwMy8ikvfDQYSat0ejstRjNKXXFvFD-bYn8i1q-AKQPgZPYcBnEBH4c2dlskDOSeT3z1cIYePPIPIjbkFs2ddr3Hpdj19H8JXw-e6B1_qhfdkWJkdJSwZF4D29vC-X0HEQjK8X6eXW-aUuAtM-Y9r0EkRoN-FsfWvXLqoZwyCXpuHROJIdg-b8t9XoOT004whAC0sLfj76wdADHlWQW4NrO1UflpWgcDJEjv1UPpXhzNOsN25Pgp1cFLrjpdQpzDWAy9PcwVbdzqKKXgHPgPRqOzk1KeIyzA1zzxNfnkKL=w960-h540-no)


Veee ilk seyir  :tur
https://www.youtube.com/embed/9UMpVS2y8js
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Ali Ünalan - Temmuz 05, 2018, 23:10:53
Tolga korsanım dıştan takma motoru tekne gövdesine nasıl bağladınız merak ettim varsa fotoğrafları atarsanız sevinirim.
Siz baya baya salonda tekne yapmışınız elinize sağlık güzel görünüyor.
Keşkeleriniz,bezginlikleriniz,ulan nereden girdim bu işe anlarınız varsa yazarsanız iyi olur :)
 
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Cem Çetin - Temmuz 06, 2018, 00:15:20
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tolga korsanım dıştan takma motoru tekne gövdesine nasıl bağladınız merak ettim varsa fotoğrafları atarsanız sevinirim.
Siz baya baya salonda tekne yapmışınız elinize sağlık güzel görünüyor.
Keşkeleriniz,bezginlikleriniz,ulan nereden girdim bu işe anlarınız varsa yazarsanız iyi olur :)
Ali korsanım uzun zamandır takip ettiğim tekne sonunda suya kavuşmuş. Bu tekne fransız tasarımı ebihen olarak aratınca çıkıyor. Motor kıç kısımda havuzluk içinde içten takma motor havası veriyor. Maks 6 hp uzun şaft tavsiye ediliyor.

SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Cem Çetin - Temmuz 06, 2018, 00:17:46
Bir sürü arma tipi ile işte fıstık gibi ebihen


http://vivierboats.com/albumsen/Trailerable%20open%20sailboats/ebihen_15/index.html

SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tahsin Becer - Temmuz 06, 2018, 09:11:27
Harika olmuş elinize sağlık
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Hakan Erim - Temmuz 06, 2018, 10:27:41
Çok güzel. Elinize sağlık.  1w5ey8
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Özden Oğul - Temmuz 06, 2018, 10:54:22
Keyifle kullanın.Hayırlı olsun.Videonun çekildiği yer İzmir'in neresi?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 12, 2018, 12:32:57
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tolga korsanım dıştan takma motoru tekne gövdesine nasıl bağladınız merak ettim varsa fotoğrafları atarsanız sevinirim.
Siz baya baya salonda tekne yapmışınız elinize sağlık güzel görünüyor.
Keşkeleriniz,bezginlikleriniz,ulan nereden girdim bu işe anlarınız varsa yazarsanız iyi olur :)
 

Motor aynanın hemen iç tarafındaki bir kuyu içine koyuluyor.
(http://vivierboats.com/albumsen/Trailerable%20open%20sailboats/ebihen_15/gaff%20sloop%20clinker/Ebihen15_Icarai_DSC01727.JPG)

Pek salonda yapılabilecek birşey değil. 4.60m boyu ve tümüyle bittiğinde 480kg ağırlığı olan bir kayıktır.

Keşke maketini yaparken gördüğüm tüm parçaları 1-2mm daha küçük kesseydim CNC'de kararımı 4mm küçük olarak verseydim. Parçaları plana sadık kalıp kesince birbirine geçen yerlerde sorun yaşıyorsunuz. Girsin diye saatlerce eğe, zımpara hatta odun testeresi ile girişiyorsunuz. Bu anlarda bezginlik olup günlerce bıraktığım oldu.

Bu işe gireceklere tavsiyelerim;

Evinize yakın yapım için yer yoksa kesinlikle bu işe girmeyin. En fazla 15dk'lık bir araç yolculuğu mesafesinde, trafik görmeden gideceğiniz bir yerde yapmalısınız. Yoksa yol insanı bezdiriyor. Ben Ümraniye'de otururken Beykoz da başladım. Kurtköy'de otururken Sultanbeyli'de devam ettim. Hep bir mesafem vardı. İnsan gidip bir şey yapıştırıp yada lamine edip her gün 30dk dahi çalışsa bu iş daha çabuk ve az yorucu geçer. Sosyal hayattan uzaklaşmazsınız.

Bir diğer tavsiyem makineden kaçınmayın. İkinci el dahi olsa sağlam temizce prof makineler almaya çalışın. Ben masiflerimi bir marangoza bıraktım. İhtiyacım oldukça mesaj atıp ölçü ve adet bildirip biçilmiş ve silinmiş halde geçerken alıp tersaneme gittim. Bence pratik bir çözüm. Bunları da kendiniz yapmak isterseniz daha çok yere, makineye ve zamana ihtiyacınız olacaktır...

Zaman konusunda bir tavsiyem var. Bir şeyi ne kadar zorladıysam beni o kadar olumsuzluğu sürükledi. Yani mesela bir paslanmazcıya bir parça yaptıracaksınız. Referans alarak gittiğiniz iyi bir usta var. Size bir ay sonraya gün verdi ise başka da referanslı usta yok ise bu parçayı yaptıracağınız, bekleyin. Zorlamayın. Sonra kötü işler çıkabiliyor.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 12, 2018, 12:39:02
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ali korsanım uzun zamandır takip ettiğim tekne sonunda suya kavuşmuş. Bu tekne fransız tasarımı ebihen olarak aratınca çıkıyor. Motor kıç kısımda havuzluk içinde içten takma motor havası veriyor. Maks 6 hp uzun şaft tavsiye ediliyor.

Kısa şaft gerekiyor. Ki seçtiğim 6Hp Suzuki motorda o kısa şaft bile uzun geldi biraz. Braketi kesip daha yukarı yapıştıracağım.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 12, 2018, 12:40:38
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çok güzel. Elinize sağlık.  1w5ey8

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Harika olmuş elinize sağlık

Teşekkürler :)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 12, 2018, 12:42:07
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Keyifle kullanın.Hayırlı olsun.Videonun çekildiği yer İzmir'in neresi?

Teşekkürler :) Urlada kayığım. Beklerim Özden korsan.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Nedim Yıldız - Temmuz 12, 2018, 19:11:53
Tolga kardeşim, iyi günlerde kullanmanı dilerim. Eline sağlık. Teknen çok güzel oldu. 1w5ey8 :-*
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tahsin Becer - Temmuz 12, 2018, 23:07:08
çok güzel ve keyifli görünüyor  1w5ey8 1w5ey8 1w5ey8 1w5ey8
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 13, 2018, 01:05:12
Teşekkürler Nedim ve Tahsin korsanlar ;??^+%%
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Gülümser Özharar - Temmuz 13, 2018, 20:16:31
Tekneniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ne mutlu size...  1w5ey8 :)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Bülent Kale - Temmuz 14, 2018, 22:19:00
Tolga Korsan, tebrik ediyor ve iyi seyirler diliyorum. Bindirme kaplama borda yapılması harika, hastasıyım   :-*  Bende yapmıştım, hala keyifle yelken yapıyorum

https://www.youtube.com/embed/H95jHEguw20

Benim yaptığım kayıkta, en çok yüzdürme bölümlerinin yeterli olmaması sıkıntı yaratmıştı. Umarım Ebihen' de bu konuya çözüm getirilmiştir. Aksi halde ani sağanaklarda kayığın broş yemesi hoş olmaz.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Kenan Biçen - Temmuz 15, 2018, 01:08:01

Kayığınız çok şirin görünüyor,iyi günlerde kullanın.
Yelken keyfiniz bol olsun.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 15, 2018, 22:42:07
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tekneniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ne mutlu size...  1w5ey8 :)

Teşekkürler Gülümser korsaniçe☺
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 15, 2018, 22:48:52
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tolga Korsan, tebrik ediyor ve iyi seyirler diliyorum. Bindirme kaplama borda yapılması harika, hastasıyım   :-*  Bende yapmıştım, hala keyifle yelken yapıyorum

https://www.youtube.com/embed/H95jHEguw20

Benim yaptığım kayıkta, en çok yüzdürme bölümlerinin yeterli olmaması sıkıntı yaratmıştı. Umarım Ebihen' de bu konuya çözüm getirilmiştir. Aksi halde ani sağanaklarda kayığın broş yemesi hoş olmaz.


Bülent korsan,

Sizi takip ediyordum. Ben de sizi tekrar tebrik ederim. Mogan gölüne yelkene davet edişinizi hatırlıyorum mesela☺

Yüzdürme bölümlerinden kastınız buoyancy tankları ise teknenin baş bodoslamasında ve kıçta motor kuyusunun dört bir yanında bolca strafor köpük koyuluyor. Alabora olsam da batmaması gerekiyor.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 15, 2018, 22:50:10
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kayığınız çok şirin görünüyor,iyi günlerde kullanın.
Yelken keyfiniz bol olsun.

Teşekkür ederim Kenan korsan :)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Aziz Eryavuz - Temmuz 16, 2018, 09:46:15
Harika. Bindirme kaplama hem yaparken hem sonrasında zor bir yöntem. Ama çok çok güzel olmuş. Ne kadar sabır ve gayret gerektiğini anlayabiliyorum. iyi seyirler dilerim Galapagos ile. 1w5ey8
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 16, 2018, 13:43:45
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Harika. Bindirme kaplama hem yaparken hem sonrasında zor bir yöntem. Ama çok çok güzel olmuş. Ne kadar sabır ve gayret gerektiğini anlayabiliyorum. iyi seyirler dilerim Galapagos ile. 1w5ey8

Teşekkür ederim Aziz korsan 8)

Bindirme kaplama bence amatörler için daha kolay bir yöntem. İşçilik süresi diğer yöntemlerine göre belki uzuyor olabilir. Ama plana sadık kalarak su kontrasından kesilmiş olan postalarda bindirmelerin oturacağı yerler net olarak kertilmiş oluyor. Kabuğu yaparken size bindirmeleri o tırnaklara oturtup çatı kurar gibi yapıştırmak ve vidalamak kalıyor. Bu yüzden hata şansı düşüyor. Kaplama malzemesi de 10mm su kontrası olduğu için diğer yöntemlerdeki gibi kaliteli ağaç aramak gibi bir sorununuz da bulunmuyor.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: LaserD - Temmuz 18, 2018, 09:32:05
Tolga bey elinize sağlık, çok güzel olmuş.

Yelken arma işlerini nasıl halledeceksiniz?

Bir de, liman kaydı ve evrak işlerini nasıl hallettiniz?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 19, 2018, 18:11:17
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tolga bey elinize sağlık, çok güzel olmuş.

Yelken arma işlerini nasıl halledeceksiniz?

Bir de, liman kaydı ve evrak işlerini nasıl hallettiniz?

Yelken işini kesinlikle uzmanına veriyorum. Hassas bir konu olduğunu düşünüyorum. Arma'nın tüm bilgileri planda mevcut. Buna istinaden birçok ekipmanımı temin ettim. Baston, bumba ve sereni rus çamından bir marangozdan destek alarak yapacağım. Ana direk konusunda da bir abim eski bir alüminyum direk verdi. Biraz fazladan çarmıhlayarak onu kullanmayı düşünüyorum.

Liman kaydı korktuğum kadar zor olmadı. Tüm faturalarınız, teknenin planı, dört yandan çekilmiş fotoğrafı, motorun faturası, CE Belgesi gibi evraklar ile liman başkanlığına başvurdum. Bir hafta sonra gelip tekneye baktılar. İki gün sonra uğrayıp 36TL bir ceza yatırdım ve kütüğümü aldım. Aynı gün bir marinaya uğrayıp mavi kartımı da çıkarttım. O kadar.

Konusu açılmışken bu 36TL cezayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Örneğin bir 5m fiber tekne aldınız. Ancak bir aydan uzun bir süre limana başvurup kütüğünü çıkartmadınız. O takdirde böyle düşük bir ceza geliyor. Liman başkanlığı diyor ki kendin yapsan da en son aldığın faturanın tarihinden itibaren bir aydan fazla zaman geçtiyse sana da aynı cezayı kesmek zorundayım. Kendileri de sözlü olarak saçmalığı kabul ediyorlar. Ama yasada net bir şekilde bizim ayrılacağımız belirtilmediği için alıyorlar. Ben ve buna maruz kalan herkes de ceza düşük olduğu için uğraşmıyordur ve yıllarca kesile gelmiştir bu şekilde. Belki başka liman başkanlıkları kesmeyip sorumluluğu üstüne alıyordur. Benim limanım İzmir...
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: LaserD - Temmuz 19, 2018, 18:23:22
Teşekkürler Tolga bey.

Keyifli seyirler.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Nisan 17, 2019, 09:51:44
Tüm kış giderilen acil eksikler ve gereken bakım onarımı yaptım ve yine yeni yeniden sulardayız  ;??^+%% Deneyimli İzmir’li yelken üstadlarımı Karşıyaka’ya beklerim 8)

(https://i.postimg.cc/Yv2YpxPj/2-AEE490-D-C917-482-B-B25-B-F02077187-A78.jpg) (https://postimg.cc/Yv2YpxPj)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Bülent Kale - Nisan 17, 2019, 10:11:08
Tolga Korsan çok şık görünüyor  1w5ey8 keyifli seyirler diliyorum. Bordayı nasıl yaptınız, yani kontraplak üzerine kaç kat epoksi, sonrası macun ve boya ayrıntıları ?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Nisan 17, 2019, 10:38:38
Teşekkürler Bülen korsan :) Bu biraz karışık bir açıklama olacak. Ama şöyle ki;

Öncelikle teknenin baştan kıça küpeşteden omurgaya her yeri (küpeşte, oturaklar, kenar detayları, farş tahtaları gibi yerlerde kullanılan irokolar hariç-onlar tik yağı ile korunuyor) iki kat epoksi reçine ile kaplı. Su altı marin kontraplak üzerine camelyaf kumaş (300gr/m2) kaplı. Su üstünde de iki bindirmeyi camelyaf kumaşla kapladım. Sonra tüm kabuk dışı epoksi macunla kaplandı. Su altına zehirli astarı ve su üstüne akrilik boya sürüldü. Ancak tekne istanbul'dan izmir'e nakledilirken işi almak istemeyen ekstra avanta isteyen ama pabuç bırakmadığım nakliyeci defalarca altına lastik koyarak getir dememe rağmen kaster koymayıp boyayı maf etti ve izmir'de vakit ve nakit darlığından tekrar camelyafa kadar kaldırılıp boyandı. Ama bu kez tek bileşenci bir usta bulabildim ekonomik ücret isteyen. Macun ve tüm boyalar tek bileşenli. Dolayısı ile bu sene çatlamalar oldu. Ancak ben dolgulu epoksi yapıştırıcı ile onarıp zımparalayıp poliüretan boya ile yamalar yaptım. İmkan bulunca tüm dış kabuğu yine camelyafa dek soyup epoksi macun ile kaplayıp su altına epoksi esaslı zehirli astarı seçicem, su üstüne de poliüretan esaslı boya... Şu an kabuk içindeki o sarı renkli poliüretan boya dört yıldır tık demeden yerinde duruyor. İmkan varsa poliüretandan şaşmamak lazım.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Recep Ertürk - Nisan 17, 2019, 11:26:13


Elinize sağlık. Çok güzel olmuş.

Yakınınızda olsaydım "şundan bir tane daha yapalım" derdim.  :)

Güle güle kullanın..
İyi seyirler.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Nisan 17, 2019, 11:39:15
Teşekkürler. Pek de uzak sayılmayız. Seve seve yardımcı olurum elimden geldiğince :)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Ali Fuat Gökçe - Nisan 17, 2019, 17:10:09
Elinize sağlık çok güzel yapmışsınız.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Nisan 17, 2019, 21:24:14
Teşekkürler :)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 26, 2019, 10:31:32
İzmir’li yelkenci GeKo’lara çağrımdır;

https://www.gezginkorsan.org/forum/kaptan-tayfa-ve-murettebat-arayanlar/izmir'de-birlikte-yelken-yapabilecegim-arkadas-ariyorum/
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Sunay Gönenden - Temmuz 28, 2019, 14:18:48
Tolga korsan, şirin teknenizle keyifli seyirler dilerim. Benim merak ettiğim, motorun yerinden seyir esnasında tekne içine su sıçraması gibi bir durum oluyor mu, ayrıca bu kuyu şeklindeki yer motorun performansını menfi etkilemiyor mu?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tunç Aş - Temmuz 28, 2019, 16:35:48
planlarını paylaşabilir misiniz?
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Hulki Erdem - Temmuz 28, 2019, 17:13:10
Aşırtma ya da latin yelkenin keyfi bambaşka,
Mutlu ve keyifli seyirler dilerim
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 28, 2019, 22:57:27
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tolga korsan, şirin teknenizle keyifli seyirler dilerim. Benim merak ettiğim, motorun yerinden seyir esnasında tekne içine su sıçraması gibi bir durum oluyor mu, ayrıca bu kuyu şeklindeki yer motorun performansını menfi etkilemiyor mu?

Teşekkürler Sunay korsan :) Su sıçraması denizden kaynaklı hiç olmadı. Belki çok kötü havada olabilir. Ama o şartlarda denizde olmak istemezsiniz bir dingi ile. Sadece soğutma suyunun çıkışının hedef noktası kuyunun içi olmadığı için o su sıçrıyor. Ancak kış bakımında motor braketini başka sebeplerden de dolayı biraz öne alacağım. O zaman bu sıçrama da azalacaktır.

Performans olarak yorum yapabilecek derecede deneyimim yok maalesef. Benzer tasarımda ve motoru aynadan asan bir dingi ile bire bir kıyaslamak gerek. Tek şikayetim motorun 100% devri ile 50% devri arasında bir hız farkı olmaması. Bunun da iki sebebi olduğunu düşünüyorum. Biri motorun biraz daha öne ve aşağı alınması gerekiyor. İkişer santim belki bu. Ama fayda edecektir. Diğeri de pervane hatvesi değişimi. Daha düşük hatveli pervane faydalı olacak gibi duruyor. Patinaj çektiğini düşünüyorum orjinal pervanesiyle.

Motor seyri pek ilgi alanım olmadığı için bu sorunların pek üzerine gitmedim. Maksat limana girip çıkmak veya bozan hava koşullarında kaçmak olabilir sadece.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 28, 2019, 22:59:44
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
planlarını paylaşabilir misiniz?

Aşağıdaki linkte tüm bilgilerini bulabilirsiniz;

http://www.vivierboats.com/en/product/ebihen-15-clinker (http://www.vivierboats.com/en/product/ebihen-15-clinker)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 28, 2019, 23:11:15
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Aşırtma ya da latin yelkenin keyfi bambaşka,
Mutlu ve keyifli seyirler dilerim

Teşekkürler Hulki korsan. Şimdiye dek güzel havalar yakalayamadığım ve yalnız bir yelkenci olduğum için hiç full armaya cesaret edemedim. Ama bu hali bile insanı mest ediyor. Yani ya flok ve trinket yada ana yelken açıyorum. Dalga ve sert hava sevmiyor dingiler. Zaten tasarımcı da korunaklı suların kategorisi olan C ve D karegoridir şeklinde belirtiyor.

Aşırtma yelkeni bilmiyorum. Ama benim teknemin armasının detaylarını şu eğitici makalede görebilirsiniz;

https://keyassets.timeincuk.net/inspirewp/live/wp-content/uploads/sites/19/2015/10/Which-string-does-what.jpg (https://keyassets.timeincuk.net/inspirewp/live/wp-content/uploads/sites/19/2015/10/Which-string-does-what.jpg)
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Hulki Erdem - Temmuz 30, 2019, 00:02:36
Teşekkürler,
Ben direği önde görünce eski körfez yelkenlilerinden sanarak yazdım. Floğu görünce vazgeçmiştim zaten.
Cevap ve kibarlığa teşekkürler,
Mutlu ve keyifli seyirler😊
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Temmuz 30, 2019, 21:08:39
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Teşekkürler,
Ben direği önde görünce eski körfez yelkenlilerinden sanarak yazdım. Floğu görünce vazgeçmiştim zaten.
Cevap ve kibarlığa teşekkürler,
Mutlu ve keyifli seyirler😊

O armaya da ilgi çekiyor aslında. Tek başına seyir daha kolay olabilir diye düşünüyorum. Teşekkürler.
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Ekim 13, 2019, 22:18:09
Nihayet Galapagos suda geçirdiği iki sezon sonunda tam arma seyir yapabildi. Hem o hem  biz çok keyif aldık. Eşlik ettiği ve güzel fikirler verdiği için Mutluay korsana çok teşekkür ederim.

https://www.youtube.com/embed/sMJSTd3Ijpk
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Mutluay İzbudak - Ekim 14, 2019, 19:12:17
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Nihayet Galapagos suda geçirdiği iki sezon sonunda tam arma seyir yapabildi. Hem o hem  biz çok keyif aldık. Eşlik ettiği ve güzel fikirler verdiği için Mutluay korsana çok teşekkür ederim.

https://www.youtube.com/embed/sMJSTd3Ijpk

Çok güzel bir gündü. Ben de teşekkür ederim Tolga korsan  :-*
Başlık: Ynt: Ebihen-15 Yapıyorum
Gönderen: Tolga Sezer - Mart 24, 2024, 23:28:31
Merhabalar sevgili korsanlar,

Galapagos’umu yurt dışına taşınma sebebiyle satıyorum. Değerini bilecek birisine ve hatta beni 2011’den itibaren sıfırdan bu noktaya getiren bu güzel grubun üyesi olan bir deniz severe gitmesini dileyerek ilan linkini burada da paylaşıyorum.

https://shbd.io/s/2tvRPJMb

Sorularınız varsa buradan yada ilandaki iletişim bilgisinden bana ulaşabilirsiniz.

Sevgiler 🙏❤